Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bogár L. Hitelfüggés mocsarába
  2011-05-17 16:13:48, kedd
 
   
  (Részlet, Drábik János MAGYAR MUNKÁVAL FEDEZETT MAGYAR PÉNZRE VALÓ ÁTTÉRÉS c. könyvéből)Bogár László mutatta ki, hogy valójában a helyes irányban korrigált az Orbán-kormány, amikor elkezdte a reálbérek emelését.

A rendszerváltás legpozitívabb lépéseként három év alatt 32%-kal tudta növelni a reálbéreket.

Így vált lehetővé, hogy 2008-ban újra elérhessük az 1978-as szintet. Ha ez nem következik be, állítja Bogár László, akkor most nem a 30 évvel, hanem a 40 évvel ezelőtti szinten lenne a ma-gyarországi reálbér.Immáron a második csomagjával házaló Bokros Lajos természetesen nem elemzi, hogy miként süllyedt ilyen mélyre a HITELFÜGGÉS MOCSARÁBAN a magyar gazdaság és a társadalom.


Ő, aki egy ideig a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója is volt, hallgat arról a Pénzimpériumról, amelynek az egyik univerzális hatáskörű frontintézményénél volt vezető beosztású alkalmazott.

Ez a Pénzimpérium már nem földrajzi térben szerveződik meg. A PÉNZVILÁG.BIRODALOM bonyolult, szimbolikus hatalmi térben, gyakran rejtett hálózatok felhasználásával épül fel és működik. Ennek az új, globális hatalmi erőtérnek olyan erőforrás-koncentrációt kell működtetnie, amely biztosítja, hogy globálisan is a periféria felől áramoljanak az erőforrások a centrum-országokba.
Erre a VILÁGMÉRETŰ HATALOMGYAKORLÁSHOZ van szükség.

Bogár László szerint az ERŐFORRÁS-SZIVATTYÚ szerepét a multinacionális vagy transznacionális vállalatok töltik be.

Ezek VÁLLALKOZÁSOKNAK ÁLCÁZZÁK MAGUKAT, DE elsősorban HATALMI INTÉZMÉNYEK. Céljuk, hogy világszinten egységes és jól együttműködő hálózattá váljanak, mert akkor tudják hatékonyan átszivattyúzni az erőforrásokat.


E koordinált rendszer minél jobb működéséhez van szükség egy MÁSODIK HATALMI szintre is, azon világméretű intézmények rendszerére, amelybe többek között beletartozik
- a Nemzetközi Valutaalap,
- a Világbank,
- a Világkereskedelmi Szervezet,
- a különböző hitelminősítő intézetek,
- befektetési alapok,
- auditáló cégek, és
- amelyek összhatásaként az erőforrás-szivattyúk hatékonyabban tudnak működni.

Ez a MÁSODIK SZINT az, amelyik kialakítja az alapelveket, az olyan világméretű stratégiai parancsokat, mint a
- dereguláció,
- a privatizáció,
- a liberalizáció,
amelyeket a globális rendszer részeit képező lokális struktúráknak be is kell tartaniuk, ha nem akar-nak konfliktust a rendszer egészével.

Ez a MÁSODIK SZINT az, amelyik megfogalmazza a PÉNZ VILÁGBIRODALMÁNAK
- az ALKOTMÁNYÁT,
- jogrendjét, valamint
- annak a fegyelmezést végző intézmények által való érvényesítését.


A rendszer szerves részét alkotja HARMADIK PILLÉRKÉNT
- a világméretű tömegtájékoztatási rendszer,
amely a Pénzimpérium világbirodalmi gondolkodásmódját alakítja ki és terjeszti.

Feladata az, hogy a tudat-befolyásolás egyre hatékonyabb technikáival
- világméretekben átalakítsa az emberi gondolkodást.
- A közgondol-kodást olyan fogalmak mentén irányítja, amelyek a Pénzimpériumot erősítik, és az ő érdekeit szolgáló gondolatmeneteket segítik.

Feladatuk az is, hogy
- minden olyan gondolati konstrukciót ELHALLGASSANAK, KIGÚNYOLJANAK és LEJÁRASSANAK, amelyek bírálják, leleplezik a Pénzimpérium világuralmi törekvéseit.

A Pénzimpérium világbirodalom, ezért nagyon fontos
- az összehangolt, globális elvek
érvényesítése.

Ehhez szükséges
- az egységes fogalomértelmezés, illetve
- olyan vezető csoportok döntési helyzetbe segítése az egyes lokalitásokban (helyi szinten), amelyek képesek és hajlandók a globális Pénzimpérium törekvéseinek érvényesítésére.


Erről Bogár László 2008. július 29-én adott interjújában a következőket mondta:

,,A birodalmak minden lokalitásban kiépítik a saját közvetítő társadalmukat, így ezek az elitek sokkal inkább a globalitás társadalmát jelenítik meg helyi szinten, mintsem a lokalitás társadalmát a globalitás-térben. A birodalom is azt várja el, hogy a közvetítő elemek az ő érdekeit közvetítsék a lokalitások felé, de bizonyos értelemben a főhatalom is természetesnek tekinti, hogy ezeknek az eliteknek meg kell jeleníteniük azt is, mi történik alattuk. Nem azért, mert a birodalom meg akarja ismerni az alárendelt társadalmakat, ennek sokkal inkább preventív (megelőzési) okai vannak. Elébe akarnak menni a lázadásoknak. Minden hatalmi tényező tudja: ha folyamatosan erőforrásokat szív el a perifériáról, akkor ezzel folyamatosan újratermelési válságokat idéz elő, ezért is következik be egy idő után maga az összeomlás is, hiszen nem veszik figyelembe a perifériák lázadási potenciálját. Így azok valóban fel is lázadnak, ami permanens (folyamatos) polgárháborúba torkollik."

Mindehhez Bogár László még hozzáteszi, hogy
" ...az ELSZEGÉNYEDÉS és a KIFOSZTÁS olyan ökológiai, szociális és kulturális katasztrófák sorozatát hozza létre, amely szétveri a birodalom egész szerkezetét.".


Vagyis bizonyos értelemben a kifosztás haszonélvezői is kíváncsiak arra, hogy mi történik a végeken azért, hogy megtalálják a lázadások ellenszerét. Kétségtelen, ezek a helyi vezetőcsoportok alapvetően kollaboránsok, de kell, hogy rendelkezzenek olyan közvetítő szereppel is, amely a lokalitások stratégiai érdekeit is képes megfogalmazni. Magyarország sajátossága, hogy az ő vezető csoportjai ,,elitjei" messze a leginkább nevezhetők kollaboránsnak.

A pénzvilág érdekeit is szolgálná, ha - például Magyarország esetében is - legalább minimális mértékben tiszteletben tartaná ennek a társadalomnak az elemi újratermelési igényeit.
Minden emberi közösségnek van egy alapvető fiziológiai újratermelési szintje.

Ebben az értelemben is van egy létminimum, ám ez csak a vegetáláshoz elég.

A komplex egészséghez tartozik a betegség hiánya, de fontos eleme a testi-lelki egészség folyamatos emelkedése is. Ez a birodalmi tőketulajdonosoknak is kedvező lehet.

Szó van a demográfiai újra-termelődésről is, hiszen nemcsak az éppen most élő nemzedéknek kell egyre kedvezőbb, emberségesebb élet-viszonyok között élnie, hanem az eljövendő nemzedékek számára is biztosítani kell a folyamatosan emelkedő emberi jólétet. Ennek pedig ERŐFORRÁSIGÉNYE van.


Kérdés az, hogy a Pénzimpérium hajlandó-e egyáltalán figyelembe venni, hogy az adott társadalmaknak milyen ERŐFORRÁSOKRA van szükségük az ÚJRATERMELÉSHEZ.

Kérdés az is, hajlandó-e saját ERŐFORRÁS-ELSZÍVÓ tevékenységét keretek között tartani.

Bogár László úgy látja, hogy "...az elmúlt két évtizedben ez a kompromisszum-készség még a LEGALAPVETŐBB SZINTEN SEM volt meg. Ennek következménye, hogy olyan VEZETŐCSOPORTOK kerültek döntési helyzetbe, amelyek teljes mértékben a birodalmat szervilisen kiszolgáló személyekből állnak, akik bizonyos értelemben még elébe is mennének a Pénzimpérium kívánságainak. Ezek a KOZMOPOLITA, KOMPRÁDOR, KOLLABORÁNS helyi VEZETŐCSOPORTOK a MAGYAR KIS- és KÖZÉPVCÁLLALKOZÁSOKAT KIFOSZTANDÓNAK TEKINTIK, miközben EZEK ADNAK MUNKÁT a FOGLALKOZTATOTTAK NAGY RÉSZÉNEK.
A PROFIT ugyanakkor döntő részben a MULTINACIONÁLIS cégeké. Ők kapják a kedvezményeket és a támogatásokat, míg a kis és közepes magyar vállalatok a túladóztatást.


Bogár László végül így foglalja össze a magyar társadalom lehetőségeit:

,,Jelenleg ott tartunk, hogy a magyar társadalom a legelemibb, fiziológiai újratermelődésének a minimumát sem képes biztosítani, inkább folyamatos, masszív hanyatlás tapasztalható a népesedésben, az egészségben is. Emellett megfigyelhető a roncsolódás azokban a szellemi, lelki és erkölcsi zónákban, amelyek nélkül nincsen ép emberi társadalom, és ha ezek az erők sérülnek, az összeomlás fenyeget. A birodalom láthatóan nem kíváncsi arra, hogy a magyar társadalom hogyan reprodukálja önmagát. Van egy elképzelése arról, hogy mennyi erőforrást kell kiszivattyúznia, teljesen függetlenül attól, hogy ennek milyen katasztrófa-sorozat az ára, s ezt minden körülmények között véghez is viszi."

Bogár mindehhez még hozzáteszi, hogy

"Magyarországon azért alakult ki az elmúlt két évtizedben NÖVEKVŐ POLGÁRHÁBORÚS VESZÉLY, mert szinte semmilyen normális PÁRBESZÉD NINCS a GLOBÁLIS, illetve LOKÁLIS ELITEK között, valamint a MAGYAR TÁRSADALOM között. Egyre nagyobb a feszültség, nyomasztja az embereket az erkölcs szétmállása, a növekvő bűnözés, mivel az EGÉSZ RENDSZER HAZUGSÁGRA ÉPÜL, szigorúan meg van tiltva nevén nevezni a dolgokat. Ezért NEM KIBESZÉLHETŐ A LÉNYEG, viszont ha ez nincs meg, akkor NINCS LEHETŐSÉG az EGYÜTTES CSELEKVÉSRE sem.

(folyt. köv.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: transznacionális, vállalkozásoknak, felhasználásával, pénzimpériumról, vezetőcsoportok, multinacionális, érvényesítésére, erőforrásigénye, világméretekben, újratermeléshez, kiszivattyúznia, kifosztandónak, elhallgassanak, lokalitásokban, természetesnek, átszivattyúzni, társadalmaknak, kollaboránsnak, összhatásaként, világbirodalom, kedvezményeket, polgárháborúba, magyarországon, rendszerváltás, pénzimpériumot, világbirodalmi, rendelkezzenek, érvényesítését, struktúráknak, társadalmakat, túladóztatást, termelődésről, újratermelési, legalapvetőbb, hitelminősítő, kollaboránsok, helyes irányban, reálbérek emelését, rendszerváltás legpozitívabb, 1978-as szintet, ma-gyarországi reálbér, második csomagjával, magyar gazdaság, egyik univerzális, periféria felől, multinacionális vagy, különböző hitelminősítő, olyan világméretű, globális rendszer, rendszer egészével, fegyelmezést végző, rendszer szerves, Bogár, Drábik János MAGYAR MUNKÁVAL FEDEZETT MAGYAR PÉNZRE VALÓ ÁTTÉRÉS, Bogár László, Bokros Lajos, HITELFÜGGÉS MOCSARÁBAN, Világbank Európáért, VILÁGMÉRETŰ HATALOMGYAKORLÁSHOZ, Ezek VÁLLALKOZÁSOKNAK ÁLCÁZZÁK MAGUKAT, HATALMI INTÉZMÉNYEK, MÁSODIK HATALMI, Nemzetközi Valutaalap, Világkereskedelmi Szervezet, MÁSODIK SZINT, PÉNZ VILÁGBIRODALMÁNAK, HARMADIK PILLÉRKÉNT, Erről Bogár László, Mindehhez Bogár László, LEGALAPVETŐBB SZINTEN SEM, MAGYAR KIS-, KÖZÉPVCÁLLALKOZÁSOKAT KIFOSZTANDÓNAK TEKINTIK, EZEK ADNAK MUNKÁT, FOGLALKOZTATOTTAK NAGY RÉSZÉNEK, NÖVEKVŐ POLGÁRHÁBORÚS VESZÉLY, PÁRBESZÉD NINCS, LOKÁLIS ELITEK, MAGYAR TÁRSADALOM, EGÉSZ RENDSZER HAZUGSÁGRA ÉPÜL, Ezért NEM KIBESZÉLHETŐ LÉNYEG, NINCS LEHETŐSÉG, EGYÜTTES CSELEKVÉSRE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ha itt lettél volna"  Facebookon kaptam  Van amit nézni kell  A változás ....  Tavasz előjele  Túlsúly  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Felebaráti szeretet  Facebookon kaptam Krisztina...  Nő kalapban  Megláttam  Sarkady Gábor kollégám emlékér...  Facebookon kaptam  Sapkás kutyus  Facebookon kaptam Krisztina...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Szèp napot  Posertube  Igazság  Áll a bál a Barcánál: a klubel...  Gerbera csokor  Igazság  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Vártam, hogy virágozzon  Rózsa csokor  Kislány kutyussal  Meditáció a belső békéért  Alsóbodok - Kétszázhetvenötödi...  A pasi  Hótakarítás  Facebookon kaptam Krisztina...  Nő rózsával  Szív útja” negyedik lépé...  Felebaráti szeretet  Hallgasd a pacsirtát!  Baba  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Posertube  Az örök nap, még bágyadtan rag...  Szívek  Szèp napot kívánok!  Hit  Facebookon kaptam  Sapkás kutyus  Mond el...  Szép napot!  Cukik  Az élet, csak arra vár  Facebookon kaptam  A kedvesség olyan, mint a hó  Rózsaszín rózsák  "Merd megtenni azt, amit érzel...  Szeretni jöttem  Szeretettel Mindenkinek !  Posertube  Facebookon kaptam  Havas szerelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten látogatása Abrahámnál  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Rózsaszín rózsák  Utolsó emlékezés, Gesztesi Kár...  Rózsa csokor  Komor esti szél . . .  Aranyosi Ervin: Időbeosztás  mint az elefánt a porcelánbolt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Február  Utolsó emlékezés, Gesztesi Kár...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  6. évközi hét szerda 02.19  Órák  Útravaló – 2020. február...  Pusztító harag.  Órák  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Fodor Ákostól idézek  Isteni Irgalmasság-kegyképet á...  Facebookon kaptam  Kislány kutyussal  mint az elefánt a porcelánbolt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áll a bál a Barcánál: a klubel...  A közöny vértanúiért imádkozun... 
Bejegyzés Címkék
helyes irányban, reálbérek emelését, rendszerváltás legpozitívabb, 1978-as szintet, ma-gyarországi reálbér, második csomagjával, magyar gazdaság, egyik univerzális, periféria felől, multinacionális vagy, különböző hitelminősítő, olyan világméretű, globális rendszer, rendszer egészével, fegyelmezést végző, rendszer szerves, emberi gondolkodást, közgondol-kodást olyan, egységes fogalomértelmezés, egyes lokalitásokban, globális Pénzimpérium, következőket mondta, birodalmak minden, saját közvetítő, elitek sokkal, globalitás társadalmát, lokalitás társadalmát, közvetítő elemek, lokalitások felé, alárendelt társadalmakat, perifériák lázadási, birodalom egész, kifosztás haszonélvezői, végeken azért, lázadások ellenszerét, helyi vezetőcsoportok, lokalitások stratégiai, leginkább nevezhetők, pénzvilág érdekeit, elemi újratermelési, alapvető fiziológiai, vegetáláshoz elég, komplex egészséghez, betegség hiánya, testi-lelki egészség, éppen most, eljövendő nemzedékek, folyamatosan emelkedő, adott társadalmaknak, birodalmat szervilisen, magyar társadalom, roncsolódás azokban, erők sérülnek, összeomlás fenyeget, birodalom láthatóan, elképzelése arról, erkölcs szétmállása, növekvő bűnözés, transznacionális, vállalkozásoknak, felhasználásával, pénzimpériumról, vezetőcsoportok, multinacionális, érvényesítésére, erőforrásigénye, világméretekben, újratermeléshez, kiszivattyúznia, kifosztandónak, elhallgassanak, lokalitásokban, természetesnek, átszivattyúzni, társadalmaknak, kollaboránsnak, összhatásaként, világbirodalom, kedvezményeket, polgárháborúba, magyarországon, rendszerváltás, pénzimpériumot, világbirodalmi, rendelkezzenek, érvényesítését, struktúráknak, társadalmakat, túladóztatást, termelődésről, újratermelési, legalapvetőbb, hitelminősítő, kollaboránsok, társadalomnak, természetesen, liberalizáció, támogatásokat, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 31 db bejegyzés
Összes: 7661 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 3337
  • e Hónap: 14537
  • e Év: 43037
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.