Regisztráció  Belépés
gereica.blog.xfree.hu
Éld az életed mig lehet,mert egyik napról a másikra megváltozhat minden! Az élet szép,bár néha nagyon nehéz! kovács sándorné ♥ Icus ♥
2009.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jutka szelet.
  2014-11-23 17:43:43, vasárnap
 
 
Jutka szelet....

25dkg margarint felolvasztunk, hozzá adunk 3dkg kakaót, 2evőkanál lisztet, másfél dl tejet és 50dkg porcukrot. 2-3 percig összefőzzük, levesszük a tűzről és beleteszünk 40dkg darabos kekszet,10dkg apróra vágott diót, 5dkg mazsolát, 2evőkanál rumot. összekeverjük, és egy kicsit hagyjuk hűlni. 2 rudat készítünk folpakba henger alakúra formázzuk. Őzgerincformát is kibélelhetünk és belenyomkodjuk a sütit. Másnap szeletelhető.
 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Rózsaszin krémes
  2014-11-07 18:25:06, péntek
 
  RÓZSASZÍN KRÉMES
Szabókiné Jung Andrea küldte nekünk, köszönjük.

Tészta:

30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1 tojás
1 dkg szalalkáli
1 db vérnarancs aroma
1-2 dl tej

Krém:

20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
6 csapott evőkanál liszt

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér krémmel, majd tortadarával díszítjük.

Takácsné Bálint Erzsébet receptje.

Forrás: http://webcukraszda.hu/rozsaszin-kremes/




 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Cseh-krémes Kovácsné Szepesi Ági receptje
  2014-11-07 18:18:24, péntek
 
  Cseh-krémes
Kovácsné Szepesi Ági receptje

Tészta:
40 dkg liszt
1 sütőpor
1 tejföl ( kicsi )
2 tojássárgája
15 dkg zsír
3 evkőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Krém:
1 liter tej
6 kanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
Tetejére:
20 dkg csoki

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk, és tepsi hátulján egyenként ki sütjük.
A krémhez a tejben hidegen elkeverjük a lisztet a kétféle cukorral,lassú tűzön olyan sűrűre főzzük mint a pudingot. Ha ki hűlt, 1 db margarint keverek hozzá.A krémet kétfelé osszuk, és az egyik felébe 2 evk. kakaót teszek.A lapokat a krémmel megtöltjük, tetejét csokival leöntjük.Másnap szeleteljük


 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Katica szelet Farkasné Joó Ibolya receptje
  2014-11-07 18:09:32, péntek
 
  Katica szelet
Farkasné Joó Ibolya receptje

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
15 dkg porcukor
1 sütőpor,
4 tojás sárgája
15 dkg zsír
kb. 1/2 liter tej
A fentieket összegyúrjuk, annyi tejjel, amennyit felvesz, majd 3 lapot sütünk tepsi háton.

Krém:
A legrosszabbul sikerült lapot nyújtófával összetörjük, még melegen, a maradék tejjel összekeverjük, és félretesszük.

15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1/2 dl rum, vagy egy rumaroma
1 cs vaníliás cukor
1 ek lekvár
4 dkg kakaópor

Fentieket robottal habosra keverjük, majd összekeverjük a tejes krémmel. Ezzel töltjük meg a két maradék lapot.

Tetejére:
A 4 tojás fehérjét, 30 dkg porcukorral vízgőz felett habosra verjük, majd rákenjük a sütemény tetejére, színes tortadarával szórjuk meg. Másnap szeletelhető



 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Tejbegrízes - kakaós szelet
  2014-11-07 18:02:53, péntek
 
  Tejbegrízes - kakaós szelet

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
15 dkg zsír
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
A krémhez:
5 evőkanál búzadara
5 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
10 dkg tortabevonó
2 evőkanál étolaj


A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat.
Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük.
A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.

A tésztához én még szoktam tenni egy pici tejet (0,5 dl), mert így lágyabb a tészta, és könnyebben nyújtható. Pár óra elteltével már szeletelhető.



 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Vasárnapi krémes Drávai Szabina társaságában.
  2014-11-07 16:51:25, péntek
 
 
Vasárnapi krémes

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
30 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
A krémhez:
8 dl víz
6 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-15 perc alatt kisütjük. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A többi tejet a vízzel és a cukrokkal felforraljuk, majd a pudingos tejet belekeverjük és sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding, a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető.
Vasárnapi krémes Drávai Szabina társaságában.




 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Márványos - meggyes süti Skiba Edina készítette
  2014-11-07 16:44:10, péntek
 
  Márványos - meggyes süti
Skiba Edina készítette. Drága Barátnőm! Ez nagyon gusztusos!!

25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl víz, 2 ek kakaópor. Először felverem a tojásfehérjéket, utána a porcukrot kikeverem a tojások sárgájával, hozzá adom az olajat és a vizet, majd a legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Kiveszem az 1/3-át, ahhoz hozzá keverem a kakaóport, majd a legvégén mindkét alaphoz hozzákeverem a felvert tojáshabot, szintén 2/3-1/3 arányban. Vajas, lisztezett tepsibe öntöm először a sárga tésztát, majd a tetejére a barnát és "márványosítom", majd a legvégén szórom rá a lecsepegtetett meggyet (bele szoktam forgatni fahéjas porcukorba). 180 fokon 45-50 percig sütöm.
Skiba Edina társaságában.



 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Puncstorta Molnár Andreától!
  2014-11-07 16:35:59, péntek
 
  Molnár Andreától kaptuk ezt a gyönyörű tortát és természetesen a hozzávaló jó kis receptet. Nagyon szépen köszönjük Andi!

Puncstorta

Hozzávalók:

Puncstorta

3 tojásfehérjét, 3 kanál cukorral kemény habbá verek, majd egyenként belekeverem a 3 tojássárgáját. A végén belekeverem a 3 kanál lisztet. Megsütöm tortaformában. 2 adagot készítek belőle.

Puncskrém elkészítése: 5 tojásból piskótát készítek, az előzőek szerint, majd tepsiben megsütöm. Felkockázom. Megszórom 15 dkg darált dióval, 2 csomag vaníliás cukorral, 3 citrom héjával, 1 rumaromával, 2-3 kanál lekvárral, 3 kanál kakakóporral és ezt jól összedolgozom. 20 dkg kristálycukrot másfél dl vízzel felfőzöm, majd a darabolt piskótára öntöm. Jól összedolgozom.
Megtöltöm a piskótákat.

Cukorfondant készítése: 1 evőkanál étkezési zselatint felfőzök 6 evőkanál vízzel, beleteszek 2 evőkanál mézet, és egy evőkanál margarint. /Ételfestékkel színezem!/ Fél kg porcukorral összedolgozom, és még annyi porcukrot teszek hozzá amennyit felvesz, gyúrható tésztát készítek belőle. Hűtőszekrénybe teszem.
A megtöltött tortalapot a cukorfondanttal bevonom, majd tetszés szerint díszítem.
Andrea Molnár társaságában.


 
 
0 komment , kategória:  Ötlet konyha a facebookról!  
Vaníliás-almás sütemény
  2014-11-02 16:49:22, vasárnap
 
  Vaníliás-almás sütemény

Hozzávalók 6 főre
3 csésze liszt / 42 dkg /
1 csésze cukor / 20 dkg /
1 tojás
1 tojássárga
tejszín
2 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
töltelékhez:
1 kg alma
3 csomag vaníliás puding
4 ek. cukor
3 csésze tej / 1 csésze = 250 ml
vaj és liszt a tepsihez

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan kidolgozom és a hűtőbe rakom legalább fél órára.
Közben megpucolom az almát és szeletekre vágom.
A tésztát kiveszem a hűtőből elfelezem és a felét közepesen vastagra nyújtom majd a kivajazott és lisztezett tepsibe rakom.
A pudingból és a tejből megfőzöm a pudingot és a cukrot is hozzáadom.
Az almát a tésztán szépen elrendezem.
A kissé kihűlt pudingot az almára öntöm , arra ráteszem a tészta másik felét amit előtte ugyanolyan vastagra már kinyújtottam. 180 fokon 35-40 percig sütöm
A tepsiben hagyom kihűlni a tésztát utána vágom kockákra és tálalom.
Porcukorral megszórom.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek a facéról!Itt meg van  
Kevert almafánk
  2014-11-02 15:54:17, vasárnap
 
  Kevert almafánk

Hozzávalók:

20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma


Elkészítése:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek a facéról!Itt meg van  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 11812 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 21276
  • e Hónap: 103689
  • e Év: 989202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.