Regisztráció  Belépés
gereica.blog.xfree.hu
Éld az életed mig lehet,mert egyik napról a másikra megváltozhat minden! Az élet szép,bár néha nagyon nehéz! kovács sándorné ♥ Icus ♥
2009.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Minta
  2016-05-18 18:50:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Ezeket az ételeket ne tegye hűtőbe!
  2016-05-17 19:11:05, kedd
 
  Paradicsom
A paradicsom alapvető élelmiszer, a legtöbb háztartásban megtalálható, ám túl hideg helyen tárolva elveszíti zamatát. A kemény, félérett paradicsomot szobahőmérsékleten, napfénytől védve érdemes raktározni, csak a túlérett paradicsomot ajánlott hűtőbe tenni.
Zöldpaprika
A paprika jelentős C-vitamin-forrás, de ha rosszul tároljuk, veszíthet ebből a fontos tulajdonságából. Több hónapig friss marad, ha egyenként alufóliába csomagoljuk, és hűvös helyen tároljuk, mint például a kamra vagy jól szellőző pince. A konyhában is tartható ezzel a módszerrel, de akkor lerövidül az eltarthatósága.

Nemcsak ellenség, de barát is a penész
Ismerje meg a penészt, és tudja meg, ki kell-e dobni a penészes ételt. Mert nem mindentől kell megszabadulni egy kis penész miatt.
Őrölt paprika
Az őrölt paprika a magyar konyha színe-javát adja, azonban színezőanyagai - a karotinoidok - fényérzékenyek, ezért könnyen oxidálódnak. Sötét edényben, hűvös, száraz helyen tárolva megőrzi piros színét.

Vöröshagyma
A legtöbb étel fontos alkotóeleme a vöröshagyma, sokszor rakjuk hűtőbe, pedig a hűvös, száraz, szellős helyet szereti. Ha kemény, egészséges hagymát választunk vásárláskor (ne legyen hajtás rajta), 3-4 hétig is eláll.

A narancsot inkább ne a hűtőben tároljuk!
A narancsot inkább ne a hűtőben tároljuk!
Burgonya
Az egyik legnépszerűbb köret a burgonya, amely a sötét, hűvös, száraz helyet szereti. A legtovább a pincében tárolható, mert ott általában állandó a hőmérséklet. Lakásban, kamrában 2 hétig őrzi meg minőségét, erkélyen faládában vagy zsákban is lehet tárolni, amíg nincsenek fagyok. Túlságosan nedves helyen hamar rothadásnak indul. A burgonya a gondos tárolás ellenére is kicsírázhat, a hajtásokat maradéktalanul el kell távolítani, mert mérgező szolanint tartalmaznak.

Petrezselyem
Népszerű ételízesítő, a vasárnapi húsleves fontos kelléke. Ha nincs otthon friss petrezselyemzöld, akár "gyárthatunk" is, ugyanis ha a petrezselyemgyökér felső végéből levágunk egy keveset, kistányérra tesszük és pici vizet öntünk alá, pár nap múlva kihajt és lesz friss petrezselymünk.

Déligyümölcsök
Főként a hidegebb évszakok kedvelt vitamin-forrásai a déligyümölcsök, de nem kell őket hűtőben tárolni, mert hamarabb megromlanak, és az aromájuk is jobban élvezhető, ha nem tesszük őket hideg helyre.

Sárgarépa
A jelentős antioxidáns-tartalmáról híres sárgarépa is sokszor a hűtőben landol, amint hazaértünk a piacról. Pedig a friss répát nejlonzacskóban is tárolhatjuk, így akár 2 hétig sem indul romlásnak. Ugyanez vonatkozik a céklára is.

Alma, körte, birs, naspolya
A népszerű őszi gyümölcsökből egyszerre csak annyi mennyiséget tároljunk hűtés nélkül (konyhában vagy kamrában), amit 1 hét alatt elfogyasztunk, illetve felhasználunk. A legjobb, ha szellős kosárban, ládában tartjuk őket, de nem szabad kibélelni a tárolóeszközt papírral, mert beszívja a gyümölcsök nedvességét és megfonnyadnak. Nagyobb mennyiség tárolására legjobb egy hűvös hely, garázs, pince lehet.

Főzőtök, sütőtök
Egyre több felhasználási módját ismerjük meg a sütő- és főzőtöknek, melyek sokáig elállnak szellős, hűvös helyen, például kamrában, pincében, garázsban. Sokan a főzőtököt egészben teszik a hűtőbe felhasználásig, azonban ez felesleges, ráadásul rengeteg helyet foglal.

Fokhagyma
A remek immunerősítő fokhagymát ne tároljuk hűtőben, mert megpuhul, megpenészedik, főleg, ha nejlonzacskóba is becsomagoljuk. Legjobb a sötét, szellős, száraz helyen történő tárolás.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek vegyesen  
Horgolás
  2016-05-17 19:02:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Pipacs leirás
  2016-05-16 20:18:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Horgolkák
  2016-05-14 17:46:30, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Feketeerdő torta (olajos)
  2016-05-09 15:38:49, hétfő
 
  Feketeerdő torta (olajos)

Hozzávalók:
5 tojás, 10 ek. cukor, 2 ek. olaj, 5 ek. víz, 10 ek. liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só. A kakaós piskótához 2 ek. kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek bele.
1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, és 1/2 liter Meggle cukrászhab, vagy Hulala, porcukor, csokireszelék, fahéj.
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetem, kimagozom, megszórom egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzöm. A Meggle cukrászhabot kis porcukorral, vagy vaníliás cukorral kemény habbá verem (a cukrok elhagyhatók, mert édes a hab). A tortalapot 3 részre vágom, majd az alsó lapra a puding és a hab egy részét kis halmokba rakom, és símítom, majd a meggy felét rárakom. Óvatosan ráteszem a következő lapot, a maradék pudingot, és a hab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonom a maradék habbal, majd ízlés szerint díszítem meggy szemekkel, vagy csokival.
Piskóta készítése:
A tojássárgákat, a cukrot, az olajat habosra keverem kézi robottal, utána belekanalazom a vizet, majd azzal is keverem. Utána belekeverem a keményre vert habot, nagy laza mozdulatokkal, majd az előre összekevert kakaós, sütőporos lisztet, ezt is nagy laza mozdulatokkal keverem, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt (csak az alját bélelem ki) 26 cm-es tortaformába öntöm, majd lapáttal felhúzom a tésztát körbe, a forma pereméig, 180 fokon légkeveréssel sütöm kb. 40 percig (kinek milyen a sütője, tűpróba!!). Mikor jó, elzárom a gázt, kicsit kinyitom az ajtót és még 10 percig bent hagyom a sütőben, majd kiveszem, kicsit körbevágom, szétnyitom a formát, a sütőpapírt pedig lehúzom róla, majd rácsra téve kihűtöm. Mikor teljesen kihűl, 3-ba vágom, és megtöltöm.
,,Ma voltunk a fiaméknál, Ricsi unokánkat köszöntöttük születésnapjára. Kérésére ezt a Feketeerdő tortát sütöttem, és most az olajos változatot készítettem el. Feketeerdő tortám (olajos) Hozzávalók: 5 tojás, 10 ek. cukor, 2 ek. olaj, 5 ek. víz, 10 ek. liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só. A kakaós piskótához 2 ek. kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek bele. 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, és 1/2 liter Meggle cukrászhab, vagy Hulala, porcukor, csokireszelék, fahéj. Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetem, kimagozom, megszórom egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzöm. A Meggle cukrászhabot kis porcukorral, vagy vaníliás cukorral kemény habbá verem (a cukrok elhagyhatók, mert édes a hab). A tortalapot 3 részre vágom, majd az alsó lapra a puding és a hab egy részét kis halmokba rakom, és símítom, majd a meggy felét rárakom. Óvatosan ráteszem a következő lapot, a maradék pudingot, és a hab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonom a maradék habbal, majd ízlés szerint díszítem meggy szemekkel, vagy csokival. Piskóta készítése: A tojássárgákat, a cukrot, az olajat habosra keverem kézi robottal, utána belekanalazom a vizet, majd azzal is keverem. Utána belekeverem a keményre vert habot, nagy laza mozdulatokkal, majd az előre összekevert kakaós, sütőporos lisztet, ezt is nagy laza mozdulatokkal keverem, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt (csak az alját bélelem ki) 26 cm-es tortaformába öntöm, majd lapáttal felhúzom a tésztát körbe, a forma pereméig, 180 fokon légkeveréssel sütöm kb. 40 percig (kinek milyen a sütője, tűpróba!!). Mikor jó, elzárom a gázt, kicsit kinyitom az ajtót és még 10 percig bent hagyom a sütőben, majd kiveszem, kicsit körbevágom, szétnyitom a formát, a sütőpapírt pedig lehúzom róla, majd rácsra téve kihűtöm. Mikor teljesen kihűl, 3-ba vágom, és megtöltöm."
,,Ma voltunk a fiaméknál, Ricsi unokánkat köszöntöttük születésnapjára. Kérésére ezt a Feketeerdő tortát sütöttem, és most az olajos változatot készítettem el. Feketeerdő tortám (olajos) Hozzávalók: 5 tojás, 10 ek. cukor, 2 ek. olaj, 5 ek. víz, 10 ek. liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só. A kakaós piskótához 2 ek. kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek bele. 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, és 1/2 liter Meggle cukrászhab, vagy Hulala, porcukor, csokireszelék, fahéj. Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetem, kimagozom, megszórom egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzöm. A Meggle cukrászhabot kis porcukorral, vagy vaníliás cukorral kemény habbá verem (a cukrok elhagyhatók, mert édes a hab). A tortalapot 3 részre vágom, majd az alsó lapra a puding és a hab egy részét kis halmokba rakom, és símítom, majd a meggy felét rárakom. Óvatosan ráteszem a következő lapot, a maradék pudingot, és a hab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonom a maradék habbal, majd ízlés szerint díszítem meggy szemekkel, vagy csokival. Piskóta készítése: A tojássárgákat, a cukrot, az olajat habosra keverem kézi robottal, utána belekanalazom a vizet, majd azzal is keverem. Utána belekeverem a keményre vert habot, nagy laza mozdulatokkal, majd az előre összekevert kakaós, sütőporos lisztet, ezt is nagy laza mozdulatokkal keverem, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt (csak az alját bélelem ki) 26 cm-es tortaformába öntöm, majd lapáttal felhúzom a tésztát körbe, a forma pereméig, 180 fokon légkeveréssel sütöm kb. 40 percig (kinek milyen a sütője, tűpróba!!). Mikor jó, elzárom a gázt, kicsit kinyitom az ajtót és még 10 percig bent hagyom a sütőben, majd kiveszem, kicsit körbevágom, szétnyitom a formát, a sütőpapírt pedig lehúzom róla, majd rácsra téve kihűtöm. Mikor teljesen kihűl, 3-ba vágom, és megtöltöm."


 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
szép és egyszerü!
  2016-05-05 16:51:15, csütörtök
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 21 db bejegyzés
Összes: 12030 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1698
  • e Hét: 3117
  • e Hónap: 56480
  • e Év: 401966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.