Regisztráció  Belépés
gereica.blog.xfree.hu
Éld az életed mig lehet,mert egyik napról a másikra megváltozhat minden! Az élet szép,bár néha nagyon nehéz! kovács sándorné ♥ Icus ♥
2009.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Margaréta!
  2015-05-30 19:50:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Bögrés-almás amerikai palacsinta recept
  2015-05-20 16:43:29, szerda
 
  Bögrés-almás amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:

2 tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 csapott ek cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab)

Elkészítése:

A bögre 2,5 dl méretű.

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.

Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
Tipp:

Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Puha, légies édesség, ami csak úgy eteti magát.
18 db palacsinta lett belőle.




 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
Spenótfőzelék tükörtojással és sült szalonnával
  2015-05-20 16:38:49, szerda
 
  Spenótfőzelék tükörtojással és sült szalonnával

Hozzávalók:

:

1 cs fagyasztott spenót
olaj vagy vaj
3 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej

bors

Elkészítése:

:

Az olajban az apróra vágott fokhagymát világosra pirítjuk, beleteszük a lisztet és világos rántást készítünk. Apránként hozzáöntjük a tejet, hogy ne csomósodjon a liszt majd pedig hozzá keverjük a spenótot /én előtte kiszoktam olvasztani/ majd sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik.

Készíthetünk hozzá tükörtojást amit szalonnasütés utáni zsírban sütök. Ha marad szalonnazsír belekeverhetjük a spenótba. Pikáns ízt ad neki.


 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
Bögrés meggyes !
  2015-05-20 16:28:44, szerda
 
  Bögrés meggyes !

Ki próbálva

2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
1 bögre cukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
1.25 dl napraforgó olaj
35 dkg meggybefőtt
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)

elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat.
Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható műanyag dobozban szoktam összerázni.)
Kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük a tésztát, és rászórjuk a meggyet. (Nem kell belenyomkodni.)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 20x30 cm


 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
Rakott somlói galuska
  2015-05-20 16:22:04, szerda
 
  Rakott somlói galuska

6 tojásból sütött piskóta (vagy helyette babapiskóták)
6 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag csokoládés pudingpor
4 tojás
rum
mazsola
meggy
1 liter habtejszín
porcukor

6 tojásból piskótát sütünk gáztepsiben (ne legyen túl vastag), vagy helyette babapiskótákat használhatunk. Kevés tejben csomómentesre kavarunk 1 evőkanál lisztet, és 2 csomag csokis pudingport, majd hozzáadjuk az összes tejet. Felfőzzük. 4 tojássárgáját kikeverünk, és a krémbe főzzük. A 4 tojásfehérjét ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, és még melegen belekeverjük a csokikrémbe. Tetszés szerint rumot adunk hozzá. A csokikrém olyan sűrűségű, mint a tejföl, ne legyen túl kemény, de ne is laza. Mazsolát forró vízben beáztatjuk, és lecsurgatjuk. A piskótát tetszés szerinti csíkokra felvágjuk, és rummal meglocsoljuk. 1 liter habtejszínt fixálóval kemény habbá felverünk (ha nem cukrozott, porcukorral édesítsük).

A somlóit kb. 20 × 15 cm méretű jénai vagy porcelán tálban készítjük el. Az edény aljára tejszínhabot teszünk, rá a csíkokra vágott piskótát (nem túl sűrűn, hogy krémet közéjük is tudjunk majd kenni), rászórjuk a mazsolát és a meggyet, majd rákenjük a csokikrémet. Aztán újra tejszínhab következik, és megismételjük a rétegeket (piskóta, mazsola, meggy, csokikrém). A tetejére hab kerüljön. Lehet díszíteni meggyel, vagy csokoládét csorgatni rá. A hűtőben hagyjuk állni.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Finom kis sajtos
  2015-05-17 15:32:09, vasárnap
 
  Finom kis sajtos,70 dkg liszt,35 dkg,ráma,4 tojás sárgája,2 tk. só,4-5 ek tejföl, egy cs. élesztő, finom lágy tesztát gyúrúnk belőlle egy 20 percet pihentetjük és lisztezet deszkán kinyújtjuk,kb.3 milli vasatagra, lekenjük két tojás sárgájával leszórjuk sajtal,és csikokra vágjuk és daraboljuk. 200 fokon 15 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
sütőporos pogácsa
  2015-05-17 15:14:40, vasárnap
 
  Elkészült a sütőporos pogácsa. Amilyen gyorsan készült olyan gyorsan fogy is


30 dkg liszt (én 20 finom és 10 teljes kiőrlésűből csináltam)
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 Cs sütőpor
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
1 dl tej

Vajat a liszttel elmorzsoljuk,hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lehet is nyújtani kb. 1 ujjnyi vastagra. A tetejét éles késsel berácsozzuk, szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és tetszőleges ízesítéssel megszórjuk ( sajt, szezám, lenmag, kömény....)
180 fokra előmelegített sütőbe 15 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
Horgolási jelmagyarázat !
  2015-05-16 14:10:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Horgolás...  
Csöröge - sütőporral
  2015-05-12 13:49:55, kedd
 
  Csöröge - sütőporral

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
2 tojás
nagy csipet só
1 csomag sütőpor
1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, kemény tésztát gyúrunk belőle. Liszezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk, melyek közepét is bevágjuk, s egyik sarkot áthúzzuk rajta.
Bő olajban kis lángon kisütjük. Gyorsan sül, vigyázni kell rá.


 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
Fánk
  2015-05-12 13:45:37, kedd
 
  Hozzávalók:

70 dkg liszt
csapott teáskanál só
1 evőkanál cukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárga
6 dkg vaj
a tálaláshoz lekvár, vaníliás porcukor

Így készült:
3 dl tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet elvegyítettem sóval, vaníliás cukorral. Hozzáadtam a tojásokat, élesztős tejet, s még fél dl meleg tejet, hogy megfelelő állagú legyen a tészta. Végül beledagasztottam az olvasztott, de nem forró vajat.
Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Enyhén lisztezett deszkára borítottam, ujjnyi vastagra nyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Mindegyiket a közepétől megfogva kicsit meghúzgáltam, így a közepén vékonyabb lett a tészta, s mélyedés lett benne sülés közben.
Még 10 percnyit pihentetés után bő , forró olajban, kis lángon mindkét felét pirosra sütöttem.
Cukorral szórtam egy részét, másik része lekvárt kapott a mélyedésekbe.


 
 
0 komment , kategória:  kipróbált ( vegyes recepttár)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.05 2015. Május 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 109 db bejegyzés
Összes: 11928 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 110804
  • e Év: 597898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.