Regisztráció  Belépés
gereica.blog.xfree.hu
Éld az életed mig lehet,mert egyik napról a másikra megváltozhat minden! Az élet szép,bár néha nagyon nehéz! kovács sándorné ♥ Icus ♥
2009.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Csodás napot!
  2015-01-24 15:52:39, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt Szép napot!  
Csodás napot!
  2015-01-24 15:47:34, szombat
 
 



Álmodtam egy szép világot,
virágoskert volt és pompázott.
Nap sütötte és friss harmat öntözte,
szép legyen, mire ébredsz reggelre.
Illatával varázsoljon,
pompájával kápráztasson.
Szeretetet vigyen a lelkedbe,
ragyogást a két szemedbe.
Ne érezd a bánatot,
csak örömöt, mit hozott.
Fordulj hát a fény felé,
küldj mosolyt a barátok felé.



 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt Szép napot!  
Almás-mézes süti Editkétől
  2015-01-24 15:42:22, szombat
 
  Almás-mézes süti
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
1 kk. szódabikarbóna
8 dkg porcukor
2 evőkanál olvasztott méz
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek. tejföl
A töltéshez:
18-20 db babapiskóta
A babapiskóta locsolásához:
1 dl rumos tej
A krémhez:
1,5 kg alma
1 kk. őrölt fahéj
20 dkg cukor
1 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy ,hogy rugalmas,nyújtható tésztát kapjunk.
Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt.
23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A töltelék készítése:


Az almákat megmossuk,héjától ,magháztól eltávolítjuk,majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral,fahéjjal és fedő alatt megpároljuk.
A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük,besűrítjük vele.
Tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot,a fele almatölteléket ráhalmozzuk,elsimítjuk.
Kirakjuk babapiskótával,meglocsoljuk rumos tejjel,majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Molnár Veronika receptje alapján.

 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Egyszer kelt fánk Szalai Antalné konyhájából. Gyönyörű!!!!
  2015-01-24 15:34:51, szombat
 
  Ezt a receptet egy idős néni szokta elkészíteni,most megosztom veletek.Hozzávalók:1 kg liszt,5 tojás sárgája,5 dkg olvasztott vaj,8 dl tej,pici rum,pici só,10 dkg cukor,1 citrom héja ,6 dkg élesztő
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt.A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük.Jól kidolgozzuk az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk majd lisztezett deszkára borítjuk.Ujjnyi vastagra egyengetjük,majd kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb fél órát majd nem túl forró olajban sütjük.sütés előtt közepét benyomjuk ez kerül alulra és fedő alatt sütjük majd a másik oldalát már fedő nélkül. papírtörlőre szedjük porcukorral meghintjük,A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.



 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Eta tortalapjai!
  2015-01-24 15:31:26, szombat
 
  Diós tortalap.
Diós lapokat sütöttem, a krém az csokis lesz, most leírom a nekem bevált receptemet hátha tudok v.kinek segíteni, OK?

26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyiséget:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg finom liszt, 8 dkg darált dió, 6 gr sütőpor,
2 EK víz
A tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízel kikevertetem majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót.Összekeverem majd lazán hozzáadom a fehérjét. Tortasütő aljába teszek sütőpapírt és bele öntöm a masszát, elsímitom úgy hogy a t.sütő oldalára egy picit felkenem a tésztát. Az én sütőmben 200 fokon kezdem sütni k b 15 percig, majd csökkentem 170 fokra. 40 percig sütöm összesen.





Kakaós tortalap Eta módra
5 tojásos (kb. 26 cm átmérőjű laphoz)

250 g cukor+ 100 g a habba
387 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
50 g kakaópor

A tojás fehérjét kemény habbá verem. Tojás sárgáját kevertetem a porcukoral, öntök hozá pici tejet hogy keverhetőbb legyen s kicsinyenként adagolom bele az olajat. Majd bele keverem a megmaradt tejet s belekeverem az átszitált lisztet a sütőporral és a kakaóport s utánna a tojás fehérjét amit jó keményre verünk fel.
A tortasütő aljábo teszek sütőpapírt s előmelegített sütőbe készre sütöm. 180 fokon sütöttem kb. 45 percig./tűpróba/
A tortalapot hagyom a tortasütőben kb. 10 percig majd körbe vágom s kifordítom rácsra és leszedem róla a sütőpapírt. A képen látható hogy nagyon szép tortalapot kapunk amit 3 fele vágunk s elegendő egy szép tortára.
Sok sikert kívánok!








Nagyon jó kipróbált kakaós tortalap,,szuper!

Hozzávalók:

6 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C -os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.

Nagyon jó kipróbált tortalap,,szuper!







 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Kókuszkrémes tarka szelet
  2015-01-24 15:15:15, szombat
 
  Kókuszkrémes tarka szelet

Hozzávalók a tésztához:
23×38 cm-es tepsihez:
6 db tojás
30 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg liszt
3 dl tej
1,8 dl étolaj
3 ek. kakaópor
1 egész sütőpor és 1 teáskanállal
A krémhez:
4 dl tej
1 tasak tejszínes pudingpor
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé + 1 ek. étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 mk. Étolaj
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adjuk az étolajat ,majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta 3-negyed részét bele öntjük.
A tepsit egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük.
Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába.
Tehát a kakaós masszát bele ,,fésüljük" a sárga masszába.
200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá,hogy meg ne égjen a sütemény teteje.
Mindenkinek más a sütője,javaslom,hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
A krém készítése:
A tejet a cukorral,pudingporral elkeverjük és felfőzzük.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.
A megsült,kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam.
Úgyszintén a fehér csokoládét is az olajjal.
A krémre csurgattam először az étcsokoládét,majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban.
A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogattam.
Hűtőbe tettem.
1 óra múlva jól lehűlt és forró vízbe mártott késsel felszeleteltem.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.
Krém nélkül is mutatós,finom kevert tésztának is ajánlom.



 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Szilvalekváros bukta Eta módra
  2015-01-24 15:06:28, szombat
 
  Szilvalekváros bukta Eta módra

1 kg finom liszt
42gr élesztő
fél dc olaj
pici só
3 EK porcukor
6-7 dc langyos tej
Töltelék:
szilvalekvár,,,vagy más ízű ki milyet szeret,,,

Tupperváros gyorskelesztő tálba dagasztom a tésztát. Élesztőt felfuttatom 1 dc langyos cukros tejbe majd a lisztre öntöm,,, só, 2 EK porcukor hozzáadásával,,,lanygyos tejjel dagasztok s a fél dc olajjal félkemény tésztát. A kelesztő tálat jól lezáram, kiengedem a levegőt s meleg vizes tálba rakom. Amikor pukkan a teteje a tálnak kinyitom s visszadagasztom, ezt 3x ismétlem. Negyedszerre kiöntöm a tésztát deszkára, elosztom két fele és átgyúrom,,,hagyom kelni kb. 15 percig, majd elsodrom újnyi vastagra a tésztát, összemetélem kockákra s mehet bele a töltelék.
Összemetélem a tésztát kockákra s rákanalazom a tészta kockákra s mindegyikre teszek 1 tk lekvárt majd összehajtom s mehet a kiolajazott tepsibe. A tetejét megkenem vékonyan olajjal, hagyom a tepsiben kelni 20-30 percig és mehet az előmelegített sütöbe /200fok/,,,kezd szépen pirulni leveszem 180 fokra, 30-35 percig sütöm,,,amikor kiveszem a sütőből újra vékonyan átkenem olajjal.

Természetesen lehet hagyományos módon is dagasztani de mióta van a tuppervár gyorskelesztő tálam mindent ami kelt tészta ebben dagasztok, gyorsabb és kímélem a kezem:)



 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Olajos torta lap!
  2015-01-24 15:02:26, szombat
 
 









6dr tojásból készül
 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Pudingos citromszelet
  2015-01-24 14:55:35, szombat
 
  Pudingos citromszelet :Hozzávalók : 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 cs.sütőpor, 1 cs.vaníliás cukor, 2 ek.tejföl A krémhez : 1,5 cs. vaníliás pudingpor, 15 dkg cukor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 citrom leve, szilvalekvár, sárgabaracklekvár Elkészítés : 1, A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a sütőport, a vaníliáscukrot , és a tejfőlt egy nagy tálba tesszük, alaposan összekeverjük , négy részre osztjuk, majd külön- külön egy tepsi hátán amit kivajazunk, kilisztezünk. 2, A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel. 3, Az első lapot megkenjük a szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a sárgabaracklekvárral, rá a negyedik lap. 4, Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szépen szeletelhető lesz .



 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
Rongyos lángos Eta módra
  2015-01-24 14:50:52, szombat
 
  Rongyos lángos Eta módra,,,:)
Hozzávalók:
70 dkg sima liszt
2 dkg élesztő
fél mokkás kanál szóda BB
kb 5-6 deci tej
1 nagyobb krumpli
5 dkg zsír
2 kk só
olaj a kisütéshez
Elkészítés: egy kis cukrozott tejbe felfuttatom az élesztőt, hozzá öntöm a liszthez amibe elkevertem a sót, szóda BB-t, és a krumplit amit meg főztem és lereszeltem. Langyos tejjel dagasztok inkább egy picit gyengégg tésztát melyet hagyok meg kelni. Mikor meg kelt a tészta kiöntöm gyúródeszkára, át gyúrom és hagyom kb. 20 percig kelni majd elsodrom tégla alakúra kb. másfél újnyi vastagra. Az egész tésztát meg kenem vékonyan olvasztott zsírral és összetekerem mint a rétest.
Elmetélem a tésztát kb. 2 cm darabokra mintha darázsfészek kalácsot sütnék és lerakom lisztezett gyúródeszkára s még 15 percig kelesztem. Felforrósítom az olajat vagy zsírt s egyenként kisütöm a lángosokat.
Nagyon finom puhák a lángosok és szétt lehet tekerni mint a csigákat:)
Jó étvágyat kívánok a fincsi lángosokhoz!


 
 
0 komment , kategória:  Bazáros ( vegyes recepttár)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.12 2015. Január 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 19 db bejegyzés
Összes: 11838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 811
  • e Hét: 12056
  • e Hónap: 80387
  • e Év: 80387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.