Regisztráció  Belépés
gigi55.blog.xfree.hu
"Szelíd legyél, derűs és hallgatag és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak legyél folyó, ha támad majd a tél páncélod lesz, kemény és hófehér." Kerepesi Jánosné
1963.06.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatrakott,márványszelet
  2011-01-07 21:18:54, péntek
 
   
 


hozzávalók 12 főre

Tésztához

* 600 g liszt
* 3 ek kristálycukor
* csipet só
* 50 g margarin
* 1 cs szalalkáli
(vicces, de tényleg 3 l-el kell írni ;-)
* 1 dl tej
* 2 db egész tojás és 2 db tojássárga


Krémhez

* 300 g kristálycukor
* 1 tk ételecet
* 0,5 dl víz
* 9 dl tej
* 4 ek liszt
* 200 g margarin


Mázhoz:

* 2 db tojásfehérje
* 80 g porcukor
* 1 csipet só
* pár csepp citromlé

elkészítés

Tészta elkészítése:

1. A tésztához a lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
2. A meglangyosított tejbe pici cukrot keverünk és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
3. A lisztbe beleütjük az egész tojásokat és a tojássárgákat (a tojásfehérjét félretesszük a mázhoz), majd a felfuttatott szalalkálival rugalmas tésztát gyúrunk (ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá).
4. A tésztát 6 részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán mindegyiket kb. 30x40 cm-es vékony lappá sodorjuk.
5. A tepsi hátoldalát jól letisztítjuk, és a kibontott Rama-t megfogva gyengén bekenjük. A sodrófa segítségével rátesszük a tésztákat.
6. Előmelegített 200 C-os sütőben egyesével aranysárgára sütjük, és egy másik gyúrótáblán egymásra rétegezzük.

Krém elkészítése:

1. A kristálycukrot az ecettel (nem vicc, tényleg kell bele! ettől nem keményedik meg a karamell, így könnyebb vele dolgozni) és a vízzel egy zománcozott lábasban a tűzre tesszük.
Folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. (A cukor először gyöngyözve forrni kezd, majd csak fokozatosan kezd megpirulni, miközben a víz elpárolog.)
2. Ezután óvatosan felöntjük 7 dl tejjel, közben kevergetjük, hogy minél hamarabb elolvadjon a karamell.
3. A maradék 2 dl tejben elkeverjük a lisztet és amikor a karamell már teljesen felolvadt, belekeverjük, és sűrűre főzzük.
4. A tűzről levéve hozzáadjuk a kis kockákra vágott margarint, és néha-néha megkeverve hagyjuk kicsit hülni.
Nem kell teljesen kihűteni, hanem még melegében a tésztalapok közé kenjük. A tetejére pedig elkészítjük a mázat.

Máz elkészítése:

1. A lábasba, amiben a krémet készítettük vizet teszünk, és felrakjuk a tűzre forrni. (Így legalább mosogatni is könnyebb lesz ;-)
2. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, és habverővel verni kezdjük, majd fokozatosan belekeverjük a porcukrot, sót és citromlevet.
3. Amikor a víz már forr, mérsékeljük a lángot és a gőz fölött (fontos, hogy a tál ne érjen bele a vízbe!) addig verjük a tojásfehérjét, amíg kemény és csillogó nem lesz.
Akkor kész a máz, ha a habverővel ki tudjuk emelni a tálból, és nem folyik le róla.
4. A tésztánkat ezzel a mázzal vonjuk be, és a kés lapjával "hullámokat" formázunk rajta.
5. Legalább 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a krém megszilárduljon és a máz megkössön, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütemények  
Címkék: megszilárduljon, karamellizáljuk, meglangyosított, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgákat, szalalkálival, tojásfehérjét, előmelegített, elmorzsoljuk, tojásfehérje, félretesszük, felfuttatjuk, letisztítjuk, aranybarnára, belekeverjük, folyamatosan, aranysárgára, segítségével, felfuttatott, gyúródeszkán, szalalkálit, zománcozott, elkészítése, gyúrótáblán, fokozatosan, készítettük, kevergetjük, citromlevet, mérsékeljük, elkészítjük, mindegyiket, tésztalapok, szeletekre, habverővel, szalalkáli, nagyobb tálban, meglangyosított tejbe, lisztbe beleütjük, egész tojásokat, tojásfehérjét félretesszük, felfuttatott szalalkálival, tepsi hátoldalát, kibontott Rama-t, sodrófa segítségével, másik gyúrótáblán, zománcozott lábasban, tűzre tesszük, cukor először, tűzről levéve, tésztalapok közé, tetejére pedig,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Turós sütemény
Sült császáros gomba felfújt
Répatorta
Krémtúrós-barackos pite citrommázzal
Dani szelet
Hógolyók csokoládé sapkával
Almás krémes vaníliás krémmel
Medvehagymás fűszervaj
Matyóföldi gulyásleves
Lazacleves
még több recept
Véleményezd!
04.26. 07:40 Nepáli földrengés - Az újdelhi magyar nagykövetséggel kapcsolatba lépett a ...
04.26. 07:31 Tóásó-ügy - Kimenekítették Tóásó Elődöt és Mario Tadicot Bolíviából
04.26. 07:04 Nepáli földrengés - Továbbra sem tudni magyar áldozatról az újdelhi magyar ...
04.26. 07:04 A Regio Játék árbevétele közel 40 százalékkal nőtt tavaly
04.26. 07:04 Megkétszerezték vagyonukat a brit szupergazdagok a pénzügyi válság óta
04.26. 07:03 BÉT - Csökkenő forgalom mellett jelentősen emelkedett a BUX a héten
04.25. 22:33 Divízió I/A jégkorong-vb - Másodszor jutott a világelitbe a válogatott
04.25. 22:32 Jégkorong divízió I-es vb - Feljutott az elitbe a magyar válogatott
04.25. 21:22 Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén
04.25. 21:03 Miskolc-rali - Újra Herczigék nyertek
Tudjátok ?
Hány cicát tart otthonában Kicsoda57?
Az állam átvállalta az önkormányzatok adóságát?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Vajon mi lehet a keresett szó?
még több kérdés
Blog Címkék
Pálmafa  Virágcsokrok  Pálmafa  Bezárlak  PNG képkeretek  Kaktusz  PNG virágok  B. Huszta Irén: Szent-György-n...  Kaktusz  Pálmafa  Pálmafa  Szép gondolatok...  Angyalos,Tündéres mozgó kép  Nehéz a szívünk  Biztass, hitess vagy áltass en...  Geometriai alapú tetoválások.  Oláh Gábor: A béke hajóján  Csillagjegyed megmutatja milye...  Gámentzy Eduárd---Nevessünk  itt relaxálj  Szent Márk  Angyalos,Tündéres mozgó kép  Kaktusz  Kaktusz  A jazzéneklés nagyasszonya  PNG képkeretek  Markusovszky Lajos orvos, szak...  Mécs László: Üveg-legenda  Nagyon szeretlek  Kaktusz  Pálmafa  Kaktusz  Képkeretek  Szebb öröm ...  Lebegő villanykörte.  Semmi az egész  Hozhatok neked  Köszönöm szépen!:)  PNG képkeretek  Vallomás...  Ha itt nem találsz  Ha itt nem találsz  PNG virágok  Pálmafa  Jó reggelt!  Vallomás...  Váci Mihály:Nélküled  Ne idegeskedj!  Angyalos,Tündéres mozgó kép  PNG képkeretek  Virágvarázs...  Tiszta és jó  Képkeretek  Képkeretek  Valamit mondanék  Képkeretek  Kaktusz  Kaktusz  Szelíden, mint a szél  Virágcsokrok  Százezer út  Kaktusz  PNG virágok  Angyalos,Tündéres mozgó kép  Pálmafa  Pálmafa  Kaktusz  Ha érdemes - ha nem  Angyalos,Tündéres mozgó kép  PNG virágok  Pálmafa  Pálmafa  Virágcsokrok  Pálmafa  Hangulat  Valamit mondanék  PNG képkeretek  Eső  PNG képkeretek  PNG képkeretek  Hajnali ébredés..  Életerő  Pálmafa  Angyalos,Tündéres mozgó kép  Április 25.  Pálmafa  Pálmafa  Kaktusz  Érdemes lesz....  Pálmafa  Pálmafa  Hozhatok neked  Kaktusz  Maradt még?  Rejtélyes öreg hidak, amelyek ...  Kaktusz  Pálmafa  Képkeretek  Eső  Elmondhatatlan... 
Bejegyzés Címkék
nagyobb tálban, meglangyosított tejbe, lisztbe beleütjük, egész tojásokat, tojásfehérjét félretesszük, felfuttatott szalalkálival, tepsi hátoldalát, kibontott Rama-t, sodrófa segítségével, másik gyúrótáblán, zománcozott lábasban, tűzre tesszük, cukor először, tűzről levéve, tésztalapok közé, tetejére pedig, krémet készítettük, tűzre forrni, tésztánkat ezzel, mázzal vonjuk, egész éjszakára, krém megszilárduljon, megszilárduljon, karamellizáljuk, meglangyosított, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgákat, szalalkálival, tojásfehérjét, előmelegített, elmorzsoljuk, tojásfehérje, félretesszük, felfuttatjuk, letisztítjuk, aranybarnára, belekeverjük, folyamatosan, aranysárgára, segítségével, felfuttatott, gyúródeszkán, szalalkálit, zománcozott, elkészítése, gyúrótáblán, fokozatosan, készítettük, kevergetjük, citromlevet, mérsékeljük, elkészítjük, mindegyiket, tésztalapok, szeletekre, habverővel, szalalkáli, lisztezett, hátoldalát, elkeverjük, rétegezzük, elkészítés, megkeverve, megpirulni, tojássárga, keményedik, hozzáadjuk, hozzávalók, kevergetve, tésztánkat, gyöngyözve, elolvadjon, hullámokat, margarint, felolvadt, beleütjük, tojásokat, szükséges, porcukrot, mosogatni, elpárolog, felrakjuk, tésztához, melegében, egyesével, hosszúkás, rátesszük, tésztákat, felöntjük, kibontott, megkössön, , ,
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1216 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 474
  • e Hét: 474
  • e Hónap: 44094
  • e Év: 114004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.