Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
barackos keverős !
  2018-06-03 09:22:55, vasárnap
 
  Barackos keverős

Gyűjtési hely: Abaúj - Hegyköz
Gönc

Hozzávalók:
1 csésze natúr joghúrt, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 csésze liszt, 2 db tojás,
2 csomag vaníliás cukor, 0,5 csomag sütőpor, 1 kg megtisztított gönci barack,
Elkészítése:
A joghurtot összekeverjük az olajjal, a tojásokkal és a cukorral.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd belekeverjük a joghurtos alapba (nem szabad sokáig
keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós).
Barackot előkészítjük: megtisztítjuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tálat (sütőformát) és az aljár a tészta felét leterítjük. Sűrűn
kirakjuk barackkal, majd a tészta másik felével befedjük és a tetejére barackokat teszünk.
Előmelegített sütőbe készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, akkor le lehet fedni alufóliával.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
szikszói csirke
  2018-06-03 09:19:53, vasárnap
 
  Szikszói csirke (juhtúrós)


Gyűjtési hely: Abaúj - Hernád-völgye
Szikszó

Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
20 dkg reszelt sajt,
1 pohár tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
olaj

Elkészítése:
A csirkemelleket letisztítjuk, szeleteljük és kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és
borsozzuk.
Az előkészített csirkemelleket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajba
kirántjuk.
A fokhagymát összetörjük (nem szeleteljük) belekeverjük a tejfölbe és ízlés szerint sózzuk. A
kirántott csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé helyezzük, és a tetejére ráöntjük a
fokhagymás tejfölt majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
A sütőbe pirosra sütjük és sült burgonyával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
abaúj tavaszi kaszásleves
  2018-06-03 09:07:10, vasárnap
 
  Abaúji tavaszi kaszásleves

Gyűjtési hely: Abaúj -Hegyköz
Bózsva

Hozzávalók:
25 dkg füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 fej vörös hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörös
hagymát, fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, lereszeljük.
A puhára főtt füstölt húst kivesszük, a főző levet, pedig átszűrjük. A leszűrt lébe a reszelt
zöldségeket ízesítés után (sózás) megfőzzük.
Rántást készítünk: a lisztet olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük
vízzel.
Az elkészített rántást lassan belekavarjuk a zöldséges húslevesbe és összeforraljuk, majd
megszórjuk petrezselyemmel. A kockára vágott füstölt húst visszatesszük a levesbe, és
tejföllel tálaljuk.
A tavaszi kaszásleves egy olyan tartalmas leves, amelyet hagyományosan a tavaszi kaszálások
időszakában készítettek az asszonyok a mezőn dolgozó férfiaknak.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
tardi kaszáspecsenye
  2018-06-03 08:32:58, vasárnap
 
  Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük paprikával, köménnyel, borssal, sóval, majd összeforgatjuk, öntünk alá egy deci vizet, és a fűszeres lében puhítjuk.
Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a kolbász darabkákat, és ezzel együtt még negyed óráig pároljuk.
A tardi kaszáspecsenyét kakastaréjjal, kolbásztaréjjal díszítve, sós burgonyával, vagy galuskával tesszük az asztalra.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
mikóházi epres túrótorta !
  2018-06-03 08:24:52, vasárnap
 
 
Epres túrótorta

Hozzávalók:
4 tojás,
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál cukor,
1 csomag sütőpor,
1 púpos evőkanál kakaó.

A krémhez:
50 dkg áttört túró
, 5 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az eperszemeket félbevágva elrendezzük rajta, majd a tortazselét is megfőzzük. Amikor kihűlt, rácsurgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed. Ezután szépen lehet szeletelni.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 43 db bejegyzés
Összes: 9063 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 638
  • e Hét: 4521
  • e Hónap: 29569
  • e Év: 371051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.