Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csakráink nagyon fontos energiaközpontok
  2013-01-26 08:21:31, szombat
 
   
 
A csakra szó ismerős kifejezés mindenkinek, aki kicsit is jártas az ezotéria világában. A csakráink nagyon fontos energiaközpontok. A szó jelentése kerék, ami azért is találó elnevezés, mert ezek a tölcsérhez hasonlító energia felvevők állandó mozgásban vannak, és forognak. Ez a forgási sebesség határozza meg, hogy csakráink harmonikusan működnek, ...

A gyökér csakra

A gerincoszlopmentén felfelé vezető utunk a gerinc aljánál kezdődik, az első csakra otthonában. Ez az egész rendszer alapja, az építőkő, melyen minden további csakra nyugszik, így ennek a központnak igen nagy a jelentősége. A föld elemhez kapcsolódik, így minden szilárd, világi dologhoz, például a testünkhöz, az egészségünkhöz, a túlélésünkhöz, anyagi és pénzügyi helyzetünkhöz, és ahhoz, hogy képesek vagyunk egy pontba sűríteni és formába önteni igényeinket. A gyökércsakra szerepe az, hogy megtartó rendet vigyen az életünkbe. A biztonság a gyökércsakra olyan eleme, amely fegyelemre és valóságérzékre nevel.
Egyéb elnevezései: báziscsakra, alapcsakra, Múládhára- csakra.
Színe: vörös/tűzpiros.
Eleme: Föld.
Vortexek száma: 4 (ebből 2 az lélektestben, 2 az étertesben található).
Szimbolikája: 4 vörös szirom, sárga négyzet, lefelé mutató háromszög.
Helye: a gát, a gerinc alsó része, farkcsonti fonat, lefelé irányuló tölcsér.
Hozzá kapcsolódó életkor: 0-7. év, 49-56. év A gyermek első hét évében három mondatot kell átéreznie: "Értékes vagyok.", "Szerethető vagyok.", "Biztonságban vagyok."
Mirigye: a mellékvese.
Testrészek: minden ami szilárd, a gerincoszlop, csontok, talp, láb, a fogak, körmök, végbél, vastagbél, prosztata, vér.
Témái, kulcsszavai: fizikai lét, túlélési ösztön, ősbizalom, biztonság, stabilitás, tradíció, gyökereinkkel, őseinkkel való viszony, túlélés, bizalom, a pénzhez való viszony, fizikai munka, fizikai erő, természettel való viszony, kapcsolat az anyával, kapcsolat saját fizikai testünkkel, születés.
Szentsége: KERESZTSÉG.
Aromaterápia: fahéj, szegfűszeg, zsálya, rozmaring, szantálfa, cédrus.
Drágakő/ kristály terápia: minden vörös kő, gránát, rubin, vörös jáspis, vérkő és a fekete kövek, hematit.
Illóolajai: szegfűolaj, cédrus, rozmaring.
A gyökér csakra ételei: szója, hüvelyesek, olajos magvak. Ide tartoznak még: tejtermékek, tojás, hús is, de ezeket (főként az utolsó kettőt) mellőzzük a szellemi fejlődést gátló hatásaik miatt.
Gabonája: a rizs.
Gyümölcsei: piros gyümölcsök, alma, ribizli, eper, málna, cseresznye.

Diszharmonikus állapotában felmerülhet: lustaság, céltalanság, bizonytalanság, önértékelés és önbizalom hiánya, depresszió, félelmek, agresszivitás, megalománia, érzéketlenség, karrierizmus, munkanélküliség, pénztelenség, munkával kapcsolatos egyéb szélsőségek. Az öngyilkosság gondolata egyes csakra alulműködésre utal.

Ki gondolná, hogy a mai ember egyik legnagyobb gondja, a pénzhiány, szoros kapcsolatban áll az egyes csakra problémájával? A mai ember elveszítette a kapcsolatát a természettel, nyomasztó gondolatok ezrei blokkolják a gyökér csakráját és ezzel együtt nem szán időt meditálásra, önmaga összekötésére az Anyafölddel. Akik úgy lépnek a szellemi útra, hogy földelésük nem megfelelő, azok fokozottan számíthatnak ilyen felmerülő kellemetlenségekre. A pénzhiány mellett náluk hallucináció, képzelgés is előfordulhat. Ők szó szerint elszállhatnak.

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: Idegesség, szenvedélybetegség, bélgyulladás, fogínygyulladás, hasmenés, visszér, aranyér, alsó gerinc táji fájdalmak, székletrekedés, isiász, anyagcsere zavarok, végbél betegségek, csont és gerinc panaszok, hideg végtagok, utazási betegségek, nehéz akklimatizálódás, vesebetegségek (ebben a kettes csakrának is szerepe lehet), kövesedés, vérnyomás problémák, nehéz ébredés, nehézkes elalvás.
A gyökércsakra szerepe, hogy földeljen minket. Ezt jelentősen megnehezítik a különféle járművek, amiket napi szinten használunk. A vonatozás, autózás, repülőn való utazás igénybe veszi az egyes csakránkat, aminek szüntelen keresnie kell a kapcsolatot a földdel. Az ember néhány ezer év alatt annyit fejlődött, hogy ma már képes átvészelni, hogy akár több száz km/h-ás sebességgel jusson el egyik helyről a másikra. Krisztus előtt, ha megpróbáltunk volna egy akkori embert 200km/h-val szállítani, az illető elájult volna, hiszen megszakadt volna a kapcsolata a földdel. A csakráink is velünk együtt fejlődtek, így ma már képesek vagyunk átvészelni akár egy repülő utat is. Akinél felmerülnek rosszullétek utazás alkalmával, az szenteljen nagyobb figyelmet a földelésére.

Szintén a gyökércsakra feladata, hogy az újszülöttet a Földhöz kapcsolja. A bölcsőhalál hátterében sok esetben az áll, hogy az egyes csakra nem találja meg a földdel a kapcsolatot és így az újszülött lelke elhagyja a fizikai síkot.

További harmonizálás: FÖLDELŐ MEDITÁCIÓ, dobolás, kirándulás, sétálás a természetben, járjunk gyakran mezítláb, tudatosítsuk a talajt a lábunk alatt, végezzünk kerti munkát, dolgozzunk agyaggal, vegyünk a kezünkbe friss földet, élvezzük a vöröses naplementét, a gyakorlatainkat teliholdnál végezzük, képzeljünk el pipacsmezőt...

Téves azt képzelni, hogy ha egész nap húst eszünk, akkor beállhat pozitív változás a csakra működésében. A hús és tojás ételek fogyasztása minden körülmények között kerülendő. A következő idézet rámutat a miértekre: " Hús- és tojásételek fogyasztásakor az étellel együtt állati asztralitás kerül az ember asztrális testébe. Ez azért nagy probléma, mert az állati és az emberi asztráltest között hatalmas különbségek vannak. A hússal és tojással bekerülő állati asztralitás nem képes felszívódni az emberi asztráltestben, hanem ott úszkál benne, mint az olajcseppek a vízben. Az állatoknak nem feladata a Földtől való elszakadás, hiszen mindent a Földtől kapnak. Mivel az állati asztralitást az ember nem tudja hasznosítani, a rendszeres hús és tojás fogyasztás révén az ember asztrálteste szép fokozatosan az állati asztráltesthez válik hasonlóvá: a léleknek a magasabb szellemi célok helyett egyre inkább az önfenntartás és fajfenntartás válik fontossá. Annak érdekében, hogy az ember ne süllyedjen állati szintre, egy különleges asztrális lény kapcsolódik hozzá, amelynek legfőbb tápláléka az emberi asztráltestben lévő idegen, állati asztralitás. Ez a lény folyamatosan tisztítja az ember asztráltestéből az állati asztralitást, ,mindaddig , míg az ember ezt a hús- és tojásfogyasztással szükségessé teszi. Ez a lény biztosítja, hogy az ember ne süllyedjen állati szintre, eközben viszont a hetes csakrához (koronacsakra) kapcsolódva megakadályozza a védőangyal kapcsolódását az emberhez. Az állati asztralitással táplálkozó asztrális lény neve a jelenséget tanulmányozó Reichenbach Károly báró monogramjából született: RKB."
"...a másik szélsőségbe esik az az ember, aki fontosnak tartja a lelki-spirituális fejlődést, de az életmódján, étrendjén nem tud, vagy nem akar változtatni. Egyszerűen nem tartja fontosnak ezt a területet,vagy megideologizálja, hogy neki miért lehet bármit ennie-innia. Ha az étrend a lelki-szellemi fejlődés tekintetében valóban közömbös volna, akkor tévedett Buddha, Krisna, Zarathustra, Püthagorasz, Jézus Krisztus és még sokan mások. Ha tényleg bármit ehet-ihat az ember, akkor tévedtek az esszénusok, a nazarénusok, a jógik, a dzsainisták, a teozófusok, a rózsakeresztesek, az adventisták, a mormonok... és még sok más vallás és szellemi út képviselői. (...) Sokan úgy gondolják, bármit ehetnek, hiszen úgyis minden csak hozzáállás kérdése. Magyarán: amiről azt hiszem, hogy árt, az ártani is fog, ellenben amiről úgy gondolom, hogy használ, az használni fog. Nos ez tényleg így van- a tudatosság egy bizonyos szintjén! A buddhák (megvilágosodottak) számára mindegy, hogy mit fogyasztanak, hiszen ők teljesen urai testi folyamataiknak. De amíg nem érte el valaki a megvilágosodást, addig ne áltassa magát azzal, hogy bármit ehet-ihat, az úgysem árt neki! Kitűnő próba lehet, hogy erős hashajtó teát vagy glaubersós vizet iszunk, azt képzelve, hogy ettől székrekedésünk lesz. Az eredmény megmutatja majd, mennyire tudjuk befolyásolni az elfogyasztott ételek-italok hatását. A tudat erejét különben sem arra kellene használnia az embernek, hogy büntetlenül ihasson alkoholt vagy ehesse a megölt állatok húsát! Az ételek megemésztése erőket von el bizonyos lélekszintekről... A jelenlegi anglo-germán kultúrkorszakban, a tudati lélek korában kerülendő minden, ami a tudati lelket gyengíti vagy erőket von el tőle- ide tartoznak az állati eredetű ételek is!" (Váradi Tibor: Szellemtudomány)

Mint minden, a harmonizálás is komplex feladat. Mivel a gondolati elementálok blokkolják a csakrákat, így az egyik legfontosabb feladat, hogy a negatív gondolatok helyét, átvegyék a pozitív megerősítések.
Kerüljük a pénzzel kapcsolatos lehúzó gondolatokat, a bizalmatlankodást és a következő negatív mondatokat is: "Mindig félreértenek.", "Folyton kihasználnak.", "Senki nem tisztel.", "Áldozat vagyok."
Pozitív megerősítések: "Mindkét lábbal a földön állok.", "Szükségleteim kielégítődnek.", "Jól érzem magam a testemben.", "Értékes vagyok és szerethető."
Az ember a fizikai világ és a szellemi világ polgára is egyben. A magasabb Én-ünk, ami által halhatatlanok vagyunk, kap maga mellé egy kicsi ént, úgynevezett egot, ami a földi világban kalauzolja Őt. Az ego az idegenvezető, de mindenképpen csak eszköz lehet, és nem cél. Tőle kapunk személy-érzetet, de nem hagyhatjuk, hogy átvegye az irányítást. "Az ego jó szolga, de rossz király."
A gyökércsakránk mellett az ego is a földön tart, mára azonban olyannyira nem korlátozzuk a hatáskörét, hogy vele azonosítjuk önmagunkat. Ez hibás elképzelés.
Gyökércsakra meditáció: A földelés
Ülj egyenes háttal, a talpaid a talajon legyenek. Hunyd be a szemedet. Figyeld a légzésedet, ahogy a levegő ki- és beáramlik az orrodon. Csendesítsd le a gondolataidat. Tudatosítsd a talajt a lábad alatt. Képzeld el, hogy egy spirális arany fényszál indul meg a Föld középpontja felé az egyes csakrádból. Ez a fényszál összeköt Téged a Földanyával. Belégzésre szívd magadba a Föld energiáit, kilégzésre áraszd szét a testedben. Végezd néhányszor, majd köszönd meg a Földanyának az energetizálást. Továbbra is figyeld a lélegzetedet. Végy néhány mélyebb levegőt, fújd ki, majd nyisd ki a szemedet. Heti egyszer ismételd a gyakorlatot. Ha sokat foglalkozol ezoterikus/spirituális témákkal, akkor szükség szerint többször is ismételj.


A nemi csakra titkai

"Itt alakul át kezdeti egységünk dualitássá. Eddig egy pont voltunk, most vonallá válunk, irányt szabunk, az egyik oldalt elválasztjuk a másiktól
Egyéb elnevezései: szex-csakra, kettes csakra, hasi csakra, szvadhiszthána.
Színe: narancssárga.
Eleme: víz
Szimbolikája: hatszirmú lótusz.
Helye: a gát és a köldök közöt
Hozzá kapcsolódó életkor: 7-14. év, 56-63. év.
Mirigye: a nemi mirigyek
Testrészek: a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, ivarszervek, ivarmirigyek (petefészek, prosztata, here), női ciklusok, vese, húgyhólyag, nyirokfolyadék, nyál, vér, izomrendszer, nyelv.
Témái, kulcsszavai: nemiség, kreativitás, párkapcsolat, fogamzás, érzékiség, alkotás, fantázia művészet, férfi-nő polaritás, ízlelés.
Szentsége: HÁZASSÁG.
Ételei: narancs, mandarin, sütőtök, sárgabarack, egyéb narancsszínű ételek.
Gabonája: köles.
Meditáció: narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához.
Aromaterápia: ylang-ylang, szantálfa, narancsvirág.
Drágakő/ kristály terápia: borostyán, karneol, holdkő

A szexualitás és kreativitás mellett a fogantatás is szorosan kapcsolódik a kettes csakrához. A mai világban az inkarnálódni kívánó szellem "kihasználja" a nő és férfi vonzalmát és szerelmük gyümölcseként születik le a Földre. Ma már lehetséges a kapcsolatfevétel ezzel a szellemi lénnyel még a leszületése előtt. Sokan nem tudják, de az anya aurájában, már hónapokkal, esetenként évekkel korábban megjelenik leendő gyermeke szelleme, így lehetséges volna a vele való kapcsolatfelvétel a fogantatás előtt is. A jövőben a gyermekvállalás miértje is meg fog változni. Két ember nem az egymás iránt érzett szeretet, szerelem miatt vállal gyermeket, hanem a leendő gyermek iránti szeretet miatt. Már leszületése előtt szeretni fogják azt a szellemi lényt, akit majd közösen nevelnek.

Diszharmonikus állapotában felmerülhet: érdektelenség a másik nem felé, félelem a szexualitástól, gátlások, szexuális függőség, mánia, szexuális perverziók, étkezési zavarok (anorexia, bulímia), kreativitási blokkok.

Helytelen működésre utal, ha az ember váltogatja a partnereit. Az ember tudattalanul is először az ellenkező nemű szülőbe lesz szerelmes, majd második szakaszban keresgélni kezd magához illő párt. A harmadik szakasza ennek a folyamatnak, hogy ismét csak és kizárólag egy személy kerül a fókuszba. Azok, akik nem képesek kitartani egy ember mellett, akik folyton párt keresnek, hajszolják az élvezeteket, esetleg a kapcsolatukban hűtlenkednek, azok megragadtak a kettes szintnél. Ez az infantilis hozzáállás kamaszkorban elfogadott és normális, felnőttként azonban már nem.

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: meddőség, potencia zavarok, emésztőrendszeri panaszok (vékonybéllel kapcsolatos), vékonybél hurut, felszívódási zavarok, méh problémák, mióma, petefészek gyulladás, ciszták a nemi szerveknél, here betegségei, prosztata betegségei, mell betegségei, menstruációs problémák (köztes vérzés, fájdalmas menstruáció), endometriózis, klimaxos panaszok, medencetájéki elhízás.

További harmonizálás: víz csobogás hangjai, vízparti séták, holdfény nézés, csípőkörzés, istennő-póz (háton fekve), páros táncok, néptánc, lelkesedés valami iránt.

A mai ember szexuális energiái transzformációra szorulnak. Fontos annak a tudatosítása, hogy a szexuális vonzódás egy sokkal magasabb vonzódás fizikai tükröződése. Miután az ember kiszakadt a Forrásból, létre jött egy kettősség. A Teremtő és a teremtmény kettőssége. Ennek a dualitásnak a fizikálisan megjelenő tükörképe a férfi és a nő. Ők ketten a szexualitás által az elvesztett egységet keresik. A mélyben tehát a szexualitásnak a szellemi egyesülés iránti törekvés az oka.

Korunkban, a tudati lélek korában az embernek a gondolati erőket kell átalakítani és levezetni a kettes csakrához. Gondolati munkával képesek vagyunk harmonizálni a kettes csakrát. A mai ember azt hiszi, hogy a belső párbeszéde a gondolkodás, de ez nem így van. A belső beszéd a torok csakrára hat, nem pedig a homlok csakrára. Mai gondolkodásunk nagyon szegényes, ami fejlesztésre szorul. Tudatos gondolkodásra és szellemi erők segítségével a gondolatok uralására van szükség. (A gondolatkontroll gyakorlatokra még visszatérünk a szívcsakra és homlok csakra részeinél.)

Csakra kapcsolatok:

Ha a kettes-hetes csakra közötti meridián jól működik, akkor az ember érzékeny mások igényeire. Innen adódik az igazságosság erénye és a vitás kérdések megfelelő elrendezésére való készség is. Ennek a meridiánnak köszönhető, hogy az ember képes a szexualitást a profanitásból kiemelni, és meglátni a szexualitás spirituális vonatkozását.

A szexualitás szentségét a mai korban teljesen aláásták. A modern kultúra deszakralizálta és demoralizálta a szexualitást. Jellemzően a mai embernél nem is működik jól az ezt a két csakrát összekötő energiapálya. A modern kultúra kiiktatta ezt a meridiánt.

Ha a lépcsakra és a kettes csakra jól működik, akkor az emberben megvan a bátorság a terveinek megvalósításához. Jól működik a kockázatvállalás.

A kettes és ötös csakra megfelelő összeköttetése révén az ember jól dolgozza fel a traumákat. Itt különösen azokra a traumákra kell gondolni, amelyek az ember világképét ingatják meg. Ha ez a kapcsolat blokkolt, akkor egyfajta prüdéria alakul ki az embernél. Nem tud olyasmiről beszélni az ember, ami a kettes csakra témája (szexualitás).

A kettes és négyes csakra közti meridián helyes működése segíti az embert abban, hogy képes legyen új ötleteket szülni és ehhez megfelelő fantázia világgal bírjon.

A szívcsakra és a nemi csakra közti meridiánt blokkolja, ha az ember úgy létesít szexuális viszonyt, hogy közben nincsenek gyengéd érzelmei az illető iránt.

Pozitív megerősítések: minden olyan kinyilatkoztatás, ami az emberekbe vetett bizalmat támasztja alá. Különösen a másik neműekbe és saját párunkba vetett bizalmunk erősíti ezt a csakrát.

"Felelősségel élek a Földön.", "Amit kaptam, azt tovább kell adnom hozzátéve szellemiségem legjavát.", "Minden embertársamban megbízom.", "Kreatív vagyok."

Kerüljük a következő gondolatokat: "Nem biztonságos, ha az ember elkötelezi magát egy kapcsolatban.", "Nem bírok egyedül lenni.", "Sebezhető vagyok mások által.", "Kihasználnak a nők/férfiak."

Meditáció:narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához.A köldökcsakra titkai

"A földtől a vízen át a tűzhöz érkezünk. Az érzelmek és vágyak mögött erőt és tettet találunk. A tudattalan testi állapotból belépünk a lélek és a test egyesülésének szintjére. A köldökcsakrán keresztül juttatjuk kifejezésre két alsóbb csakránk, a gyökér- és a szakrális csakra vágyait, illetve ennek révén fogadjuk be és dolgozzuk fel a minket érő hatásokat. E csakra által teljesíthetjük ki lényünket és alakíthatunk ki harmonikus kapcsolatot környezetünkkel. Mindebben fontos szerepet játszik, természetesen az egészséges határokon belül az önérvényesítés, az önállóság, a függetlenség, az önbizalom, a határozottság." (Anodea Judith)
Egyéb elnevezései: napfonat csakra, hármas csakra, solar-plexus csakra, manipura.
Színe: napsárga.
Eleme: tűz
Szimbolikája: lefelé néző háromszög a hindu napkeresztekkel (szvatisztákkal).
Helye: a köldöktől a napfonatig.
Hozzá kapcsolódó életkor: 14-21 ; 63-70éves korig.
Mirigyei: hasnyálmirigy, mellékvesék.
Érzékelés: a látás.
Testrészei: hasüreg, az emésztési rendszerünk, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag, a hasnyálmirigy, vékonybél.
Témái, kulcsszavai: erő, hatalom, akarat, önbizalom, önértékelés, érzelmek kifejezése, kitartás, agresszió, elismerés utáni vágy, természetes kapcsolat a saját érzelmeink megértéséhez, egészséges önbizalom, a dolgok "megemésztése", fizikális emésztés.
Aromaterápia: bergamott, rozmaring, kamilla, citrom, ánizs, levendula.
Drágakő terápia: borostyánkő, sárga citrin, topáz, tigrisszem.
További harmonizálás: emésztőrendszerünk karbantartása (évenként 2x méregtelenítés),
gyertyaláng figyelése 1 méterről: amellett, hogy ez erősíti a szemet, megszabadít a nap közben felvett asztrális szemét egy részétől, és erősíti a manipurát, napraforgómező vizualizálása, látogatása, felhúzott térddel való ugrálás, törökülésben törzsfordítás-összekapcsolva a légzéssel.
Légzései: hasi légzés, tűz légzés (nagyon gyors, nagyon intenzív ki-belégzés).
Ételei: sárga színű élelmiszerek: ananász, paprika,csicsóka, sütőtök, citrom, sárgabarack, sárgadinnye, narancs, mandarin, homoktövis.
Gabonája: zab.

Az "emésztés" témakör szorosan kapcsolódik a napfonathoz. Az emésztőrendszerünk a legpszichoszomatikusabb szerv a testünkben. Testünk két legfontosabb mellékcsakrája, a napfonat mellékcsakrái: lépcsakra, májcsakra.

Diszharmonikus állapot: agresszivitás, diszharmónia a családtagokkal, erőtlenség, manipulálás, megtévesztés, feszélyezett emberi kapcsolatok, kedvtelenség, rossz közérzet, harag, düh, mazochizmus, szadizmus, hiányzó bizalom, félelem a saját erőnktől, félelem a bennünk lévő árnyéktól, szorongás.
Minél agresszívabb, erőszakosabb valaki külsőleg, annál gyengébb belsőleg. A szelídség a benső erő!

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: gyomor panaszok, fekélyek, bél és emésztési zavarok, hasnyálmirigy betegségei, cukorbetegség, máj és epe problémák.
Epekő: az epekő kikristályosodott agresszió/erőszak.
Diabetes: hátterében szeretettel kapcsolatos lelki problémák állnak. A cukorbeteg vagy nem kap elég szeretetet, vagy úgy érzi, hogy nem érdemli meg a kapott szeretetet.
Szemproblémák: ebben szerepe lehet a 6-os csakrának is. A látásproblémák azonban kapcsolódhatnak a 3-as csakrához is, a máj túlterheltsége, és energetikai hiányosságai miatt, továbbá összefügghetnek családi problémákkal. A szem romlása jelentheti azt, hogy az illető nem akarja/fél látni a körülötte lévő dolgokat. A távollátás azt jelzi, hogy a jelentől fél, aki pedig fizikálisan nem lát távolra, az lelkiekben tart a jövő eseményeitől.
Bal szem: apa/múltbeli dolgok, jobb szem: anya/jövőbeli kilátások.
Súlyproblémák: főként a hasi területen jelentkező plusz kilókra kell gondolni. Mivel a manipura egyik fő témája az emésztés, így itt különösen igaz, hogy oda kell figyelni a táplálkozásra. Míg az 1-es csakra életmódja a mindenevő étkezés, a 2-es csakráé az ovo-lakto vegetáriánus táplálkozás, a 3-as csakráé a lakto-vegetáriánus.

Természetesen fontos megjegyezni és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a manifesztálódott betegségek hátterében számos ok meghúzódhat. A lélek mindig hat a testre, hiszen az anyag önmagában nem képes megbetegedni. Az embernél a betegségek kialakulását a karmája és a táplálkozása is befolyásolja a lelki folyamatain és csakráinak állapotán túl.

Alapérzelmeink tudatosítása! Az 5 autentikus érzelem kezelése: düh, harag, félelem, bánat, öröm.
Asszertivitás-egészséges önértékelés- kialakítása, szelíd határozottság(kerülni az áldozati magatartást és mások megalázását).

Megerősítés: nyitott vagyok, becsülöm magamat, tele vagyok éltető erővel, elérem célomat, erős vagyok és bátor.
Negatív gondolatok: "Gyenge vagyok.", "Tehetetlen vagyok.", "XY-tól függ a boldogulásom.", "Engem mindenki kihasznál.", "Nem mondhatok nemet.", "Az életem küzdőtér, állandó harc."

A sérült csakrával rendelkező ember a negatív gondolatok hatására tovább gyengíti a csakráját, ezáltal görcsös erőfeszítéseket tesz, hogy kierőszakolja a figyelmet, elismerést.

Csakra kapcsolatok:
Minden csakránkat meridiánok kötik össze. A napfonat csakra (3-as cs.) és a korona csakra (7-es cs.) kapcsolata harmonikus esetben önbecsülést, kitartást szül. Ezt a meridiánt gyengíti, ha valaki külső anyagi támogatást kap.
A napfonat csakra és a lépcsakra felelős a rugalmasságunkért, a drámai változások elfogadásáért. A napfonat és a szívcsakra pozitív összekapcsolódása esetén az ember képes örülni minden apró dolognak, más sikereinek. Tudatosan vezeti az életét. Ezt a meridiánt gyengíti ha valaki folyton elégedetlenkedik.

Meditációja: napfonat légzés:
Szívj be levegőt a hasüregbe (jóga-légzés). Anélkül, hogy kifújnád a levegőt, a has behúzásával tol fel a levegőt a mellkasba, majd lökd vissza a hasba, miközben ellazítod a hasad. Tologasd a levegőt a mellkas és a hasüreg között, ameddig bírod, utána hasból lélegezd ki. Végezz néhány normál légzést (tüdőbe), majd ismételd meg a gyakorlatot még néhányszor.

A család:

Míg az első csakra témája mi magunk vagyunk, az ÉN, a kettes csakráé a párkapcsolat, úgy ennél a szintnél elérkezünk a CSALÁD témaköréhez.

A családi kapcsolatok ide különösen hatnak. Nem véletlen, hogy a Hellinger féle családfelállítás, mint blokk-oldás és gyógymód is leginkább ennél a csakránál fejti ki áldásos hatását. "A mezőszemléletű megközelítés szerint, a családfelállítás egy adott család "szellemi mezejében" történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei. A szellemi mező egy morfogenetikus energiamező - a forma keletkezésének mezeje. Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor időközönként újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékezik és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Bert Hellinger megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri - egy új szellemi mozgást állítunk be - akkor ez az ismétlődés megáll és az egyén képes lesz egy új életszakaszt kezdeni. A gyógyulás azzal kezdődik, ha a múltat - az ismétlődésekkel együtt - tisztelettel elfogadja, nyitottá válik a jövő felé, és vállalja a pillanat kockázatát. Amikor az egyén felismeri a valóságot, azt, ami van, és nem annak bűvöletében él, hogy a valóságnak milyennek kellene lenni, akkor ez az a pillanat, amikor az új szellemi mozgás beállítható gyógyító mondatokkal. A mondatok szeretettel teljesek, elfogadóak és a mélyben hatnak." (wikipedia.org)

A család tagjai között mindig fontos karmikus kapcsolat és tudatos vállalás rejlik. Leszületésünk előtt pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy kik lesznek a szüleink/testvéreink. Ez a mi vállalásunk, a mi döntésünk minden esetben. Még akkor is, ha sanyarú sorsot szánunk magunknak, a célunk az, hogy fejlődjünk.

Létezik család-karma, aminek elsőrendű prioritása van a karmák között (ahogyan az egyéni karmának is). A családtagok olyan feladatot is vállalnak, ami csak közösen oldható meg. Ahogyan minden ember kap maga mellé segítőt a szellemi világból (hívjuk védőangyalnak), úgy a családok is kapnak egy szellemi lényt, aki a család angyalaként ügyeli a családi kapcsolatokat. Ilyen segítő lénye a párkapcsolatoknak is van. Az embernek feladata, hogy hálás legyen ennek a szellemi lénynek, és táplálja azt. Mivel az angyalok nem rendelkeznek fizikai testtel, így őket nem étellel és itallal kell táplálni. Míg az ember személyes védőangyalának a tápláléka a szellemtudomány tanulmányozása, a spirituális munkálkodás, és itala a művészeti/kreatív tevékenység, úgy a család segítőjét a következőkkel táplálhatjuk:
1. Kölcsönös érdeklődés (állandó vágy a másik megismerésére, érdeklődés a vágyairól, terveiről, életeseményeiről).
2. Kölcsönös elismerés (értékek, eredmények, erények elismerése).
3. Kölcsönös bizalom.
E három erénnyel felépül egy "szellemi családi ház".
Amennyiben a családtagok nem így tesznek, úgy kiéheztetik a szellemi lényüket, aki végső esetben leválik a családról és nem támogatja tovább.

A "kiéheztetés" szomorú körülményei:
1. Mikor a családtagok KÖZÖNYÖSEK egymás iránt. A közöny hátterében, tudattalan szinten IRIGYSÉG húzódik meg. Az ego nem szeret szembesülni a másik sikereivel, eredményeivel, fejlődésével, mert az ráébreszti a saját hiányosságaira. Ha ez a helyzet alakult kis két vagy több családtag között, akkor a HÁLÁT kell erősíteni önmagunkban, ez oldja az irigységet.
2. Mikor a családtagok között állandó a BÍRÁLAT, KRITIKA. A folyton bíráló ember nem mer szemebe nézni saját belső gyengeségével, ezért inkább a másikat igyekszik maga alá taszítani. Ez a saját látszólagos felemelkedését eredményezi. Ilyen esetben a JÓAKARAT erényét kell erősítenünk.
3. Amikor a családtagok között állandó a bizalmatlanság. A bizalmatlanság hátterében lustaság áll. A mai embernek erőfeszítést kell tennie arra, hogy kiépítse a BIZALMAT. Ha folyton bizalmatlankodik, akkor éppen negatív dolgokat hív be az életébe, és nem megvédi magát. Ennek ellenszere az ELÉGEDETTSÉG, BŐSÉG-TUDAT fejlesztése.

A családi harmónia, a család angyala és a családi karma miatt egyaránt lényeges, hogy odafigyeljünk családi kapcsolataink alakulására. Ne feledjük, hogy nincs 100%-an rossz, hiszen mindenben van valami jó, van valami, amit tanulhatunk. Nem viselkedhetünk áldozatként. Belső erővel megtámogatva kell viselni családi életünk alakulását, tudva azt, hogy ez a mi vállalásunk volt leszületésünk előtt. Ha olyan családtagot választottunk magunknak, aki folyton bántalmaz minket, akkor tudatosítsuk magunkban, hogy a BÁNTÁS nem más, mint a SZERETETÉRT való könyörgés. A leginkább annak az embernek van szüksége szeretetre, aki a legtöbbet bánt. Emellett nem árt észben tartani, hogy egy ilyen ,,nehéz emberrel" való kapcsolat a mi próbatételünk, fontos, hogy jól vegyük az akadályokat.

A szívcsakra titkai

"Ez a spirituális központunk, legbensőbb magunk, a hely, ahol a fentről és lentről, a kintről és bentről érkező energiák egyesülnek. A szívcsakra a szeretet központja."
Elnevezései: szívcsakra, négyes csakra, anahata csakra.
Színe: zöld, rózsaszín.
Eleme: levegő.
Helye: a szív.
Szimbolikája: hatágú Dávid csillag.
Hozzá kapcsolódó életkor: 21-28, 70-77-ig.
Mirigye: csecsemőmirigy.
Testrészei,szervei: tüdő, szív, szívburok, keringési rendszer, karok, kezek, gerinc háti szakasza.
Témái, kulcsszavai: odaadás, nyitottság, adás-elfogadás, együttérzés, feltétel nélküli szeretet, megbocsájtás.
Aromaterápia: rózsa, rózsafa, édeskömény, jázmin, tárkony, vanília, bazsalikom.
Drágakő terápia: turmalin, rózsakvarc, malachit, smaragd, zöld kövek.
További harmonizálás: hordjunk zöld, vagy rózsaszínű ruhadarabokat, sétáljunk rózsakertben, vizualizáljunk rózsaszín égboltot, sétáljunk a természetben.
Gyógynövényei: galagonya, fehér fagyöngy, kakukkfű, tárkony.
Gabonája: búza.
Ételei: zöld színű zöldségek, szőlő, zöldalma, kiwi.

A szívcsakra megnyitásához elengedhetetlen a szívcsakra étrend, ami mentes minden állati fehérjétől (hús,hal,tojás, tej, tejtermékek). Az embernek három szerves (gyümölcs, zöldség, gabona)és három szervetlen (víz,levegő,fény)táplálékra van szüksége. Ez lenne korunk helyes táplálkozása, a 4-es csakrának megfelelő étrend.

Diszharmonikus állapot: szívtelenség, érzéketlenség, szenvedélybetegségre való hajlam.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: a szív betegségei, angina pectoris, szívritmus zavarok, magas koleszterin, az artériák eltömődése, szívelégtelenség, asztma, allergiák, tüdőproblémák, bronchitis, tüdőgyulladás, vérkeringési-, felső háti és váll problémák, kéz és karban előforduló reumatikus fájdalmak, bőr panaszok, magas vérnyomás, idegi eredetű szív panaszok, a vegetatív idegrendszer zavara, az immunrendszer gyengesége.
Megerősítés: "Szívesen adom és örömmel fogadom a szeretetet."

A negyedik csakra összekötő szerepet tölt be. A maga nemében páratlan és jelentősége korunkban nagyobb, mint bármely más csakrának.

A tudati lélek korában élő ember napi teendői közé sorolható, hogy a szívcsakráján dolgozzon. Amennyiben a szívcsakra nyitott, úgy a teljes csakrarendszer is nyitottá válik! Ez egy spirális folyamat, mely egy energia segítségével a 4-es csakrából kiindulva nyitja meg sorrendben a 3-as, 5-ös, 2-es, 6-os, majd az 1-es és végül a 7-es csakrákat.

Ennek a szintnek az elérése azonban nem megy egyik napról a másikra, sőt néha egy élet is kevés hozzá, így nem árt minél hamarabb neki kezdeni.

A 6 asztrális szirom és 6 éteri szirom megnyitására Váradi Tibor adott korszellemnek megfelelő gyakorlatokat :
- gondolatkontroll
- cselekedet kontroll
- érzelem kontroll
- hit-bizalom
- türelem-tolerancia
- kitartás-állhatatosság.

Kiegészítő gyakorlatok: csakralégzés, szeretetlégzés, fénymeditáció, ima, koncentráció... stb.
(Bővebben erről itt : Váradi Tibor: Szellemtudomány 2., Váradi Tibor: A szívcsakra felélesztése dvd/cd, Váradi Tibor: A csakrák működése és fejlesztése a szellemtudomány fényében 5.rész-Szívcsakra dvd/cd.)

Ahogy az embernek, úgy a Földnek is vannak energia központjai. A Föld szívcsakrája Magyarországon található a Pilisben, egész pontosan Dobogókőn (Pilisszentkereszttől északra, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, a Balti-tenger szintje felett 699,746 méter magasan).

"A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de például a Földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szívcsakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van." (Dalai Láma)

A magyar nép tehát a Föld szívcsakrájának őrzője és feladata, hogy saját központi csakrájának megnyitásával, segítse a Föld ezen csakráját! A világon található hét csakra őrző nép közül, az egyik a magyar! A magyar nép (kellene, hogy legyen ) a szeretet (mint a legfontosabb szívcsakra erény) népe!

Meditáció: Légzésfigyelés után, öblítsd át a szívcsakrádat tiszta fehér fénnyel (vagy a neki megfelelő zöld színnel). Koncentrálj a szíved tájékára és "növeszd" magadban a szívedet akkorára, hogy Te magad legyél a szíved. Álljon a lényed a szívedből táplálkozó szeretetből! Képzeld el, hogy ebből a szeretetből bárkinek küldhetsz a világon! Vizualizáld azokat, akiknek pozitív érzéseket küldtél, majd pár perc után néhány mély lélegzetvételt követően, nyisd ki a szemeidet.
A torokcsakra titkai

"A kommunikáció az az összekötő elv, mely lehetővé teszi az életet." Ez a csakránk közvetíti a külvilág felé valamennyi csakránk tartalmát: érzelmeinket, érzéseinket, gondolatainkat - vagyis azt, ami valójában vagyunk.
Elnevezései: torokcsakra, vishuddha csakra, nyakcsakra.
Színe: kék.
Eleme: éter (akasha).
Helye: torok.
Szimbolikája: kék kör.
Hozzá kapcsolódó életkor: 28-35, 78-84-ig.
Mirigye: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy
Testrészei, szervei: nyak, száj, gége, állkapocs, hangszálak, nyelőcső, felső légutak, a tüdő felső része.
Témái, kulcsszavai: hallás, hallgatás, önfegyelem, kommunikáció, tanulás, megértés, összefüggések felismerése.
Aromaterápia: eukaliptusz, zsálya, fenyő, pacsuli, bergamotte, levendula.
Drágakő terápia: aquamarin, kalcedon, türkiz, lapislazuli, topáz.
További harmonizálás: hordjunk égszínkék ruhadarabokat, kék kristályból készült kiegészítőket
Gyógynövényei: borsmenta, zsálya, martilapu.
Gabonája: árpa
Ételei: szilva, kékszőlő.


A csakrához tartozó étrend a nyersételekkel való táplálkozás (nyers zöldség, gyümölcs, magok, áztatott gabonák).
Napjainkban ennek betartása csak kúraszerűen ajánlott.

Diszharmonikus állapot: az önelfogadás hiánya, önsajnálat, befolyásolhatóság,önmagunk fel nem vállalása, hazudozás, túl sok/túl kevés beszéd, túl hangos/túl halk beszéd, beszédhibák, mások tudatos félrevezetése, felszínes beszéd, gombóc érzete a torokban.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: megfázások, fülcsengés, fülzúgás, pajzsmirigy problémák, torok, mandula és fül gyulladás, merev nyak, rekedtség, torok fájás, multiple sclerosis.

Tartsuk be a "száj pecsétjét":
- mellőzük a hazug beszédet
- tartózkodjunk a durva beszédtől
- ne kritizáljunk és ne ironizáljunk
- kerüljük a felesleges beszédet, a locsogást.

Amennyiben jól működik az ötös csakra, az illető őszinte (kellő empátiával) tud hallgatni, nyílt szavú, világosan és szépen beszél, megfelelően tudja szabályozni a halk és hangos beszédet, jó a kommunikációs képessége és figyel benső hangjára.

Megerősítés: "Félelem nélkül fejezem ki saját igazamat.", "Az igazság szabaddá tesz."

Figyeljük meg saját kommunikációnkat. Miként viselkedünk idegenekkel, hogyan beszélünk stressz helyzetben? Igyekszünk-e manipulálni a beszédünkkel másokat? Ez tudatos belső munkát igényel. Következő lépcsőfokként értékeljük ki a beszédünket, ezután van lehetőség változtatni is kommunikációnkon.

Csakrakapcsolatok: ötös-hetes csakra optimális működése esetén az illető képes az égi bölcsességeket szavakba önteni, megfelelően átadni a szellemi tudást. Ötös és egyes csakra harmonikus működése esetén az illető ráérez a jövőbeli tendenciákra. Ötös és lépcsakra optimális kapcsolata esetén az illető összhangba tud kerülni beszélgetőpartnerével, képes közös nevezőre jutni.
Gyakorlat: csakra-meditáció, hangok megfigyelése, szóböjt, éneklés.


A homlokcsakra titkai

"A harmadikszem az intellektus, az akarat és az emlékezőtehetség központja. Ide tartoznak az olyan, kevésbé megfogható jelenségek is, mint a tudat alatti tartalmakat megjelenítő álmok és belső képek, a dolgok mögötti összefüggéseket feltáró tisztán látás és az imagináció. A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót és meditatív képességeinket. Olyan dolgokat érzünk meg általa, amiket általában nem szoktunk. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és amikor védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be, és a koronacsakrában teljesedik ki."
Elnevezései: harmadik-szem csakra, ajna csakra.
Színe: indigókék.
Eleme: fényéter.
Helye: homlok közepe (nem a szemöldök és nem az orrgyök! - ott mellékcsakra található).

Szimbolikája: szárnyas kör piramissal.
Hozzá kapcsolódó életkor: 36-42, 85-91.
Mirigye: agyalapi mirigy.
Testrészei, szervei: agy, arc, arcüregek, homlok, orr, szem, kisagy, idegrendszer.
Témái, kulcsszavai: tisztánlátás, tanulás, felismerés, logikus gondolkodás, szellemi erő, felelősségvállalás, tudatosság, figyelem.
Aromaterápia: ibolya, jázmin, citromfű, menta.
Drágakő terápia: ametiszt, azurit, zafír, sodalith, lapis lazuli.
Gyógynövényei: orbáncfű, citromfű, szemvidítófű, kékgyökér.
Gabonája: rozs.
Ételei: szőlő, vadalma, kökény.

A csakrához tartozó étrend a léböjt. Napjainkban ennek betartása csak kúraszerűen ajánlott (heti 1 nap, illetve tavasszal, ősszel több napos léböjt kúra).

További harmonizálás: hordjunk indigókék ruhadarabokat, kiegészítőket, hallgassunk meditációs zenét, klasszikus zenét, játszunk logikai játékokat, dolgozzunk az álmainkkal, vezessünk álom-naplót. Álmaink képeit a harmadik szemünk segítségével látjuk és nem a fizikai szemeinkkel!
Diszharmonikus állapot/ negatív gondolatok: Nincs igazad/nekem van igazam. Csak az lehet igaz, ami racionális és logikus. Hiszem, ha látom. Ami t nem látok, az nincs is. A gondolkodás értéktelen. A társadalom nem érdemli meg, hogy részese legyek.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: fejfájás, migrén, látászavarok, nátha, megfázás, hipofízis betegségei, értelmi fogyatékosság, komoly memóriazavarok, túl magas hormonképződés, különböző testrészek rendhagyó növekedése agydaganat, agyvérzés, idegi zavarok, vakság, süketség, gerinc betegségek, félelmek, idegesség, idegösszeroppanás, depresszió, epilepszia és tanulási zavarok.

Megerősítés: "Mindenkiben meglátom az isteni szellemet."; "Tudatos vagyok."

A 6-os csakra a beavatás csakrája. Amikor valakinél megnyílik ez a csakra, akkor tudatosul benne az életfeladata. Ezt a csakrát leginkább szellemi tanulmányokkal lehet aktivizálni.

A "harmadik szem" csakra esetében meg kell említenünk a tisztánlátás témáját. Sokakban él az a tévhit, miszerint a "tisztánlátók" valóban tisztán látják a jövőt, a szellemeket, lelki folyamatokat, fizikai betegségeket. Egyesek eleve elvetik a jövőbe látás lehetőségét. A tisztánlátás témaköre megér egy alapos áttekintést. Látás és látás között óriási különbségek lehetnek. Vannak hasi-látók, akik saját emésztési folyamataik képeit vélik túlvilági lényeknek, üzenteknek. Magasabb csakraszinten alakul ki az asztrális látás. A hirdetésekből, ezoterikus körökben ismert látók több, mint 99%-a ebből a kategóriából kerül ki. Az asztrális látás kapcsolódik a harmadikszem csakrához.

Régen minden ember látó volt, majd ezt a képességét fokozatosan veszítette el, ahogy egyre inkább elszakadt a szellemi világtól. A gyermekek, születésük utáni 1-3 évben még észlelik a magasabb világok lényeit, majd ez a képességük (főként a hús és tojásevésnek köszönhetően) megszűnik. Azoknál, akiknél mégsem szűnik meg, illetve életük folyamán visszatér, nagy valószínűséggel egy korábbi élet beavatásának köszönhető a képesség. (A régi korok beavatásának fő jellemzője volt, hogy az illető tisztánlátóvá vált! A mai álbeavatások már nem felelnek meg az igazi beavatások követelményeinek és ezért eredményük is jóval szegényesebb.) Az asztrális látás azonban szubjektív, nem kötött morális cselekedetekhez és alkalmatlan karmakutatásra, előző életek feltárására. Egyénenként változó, hogy a látó mire és mennyire tudja használni ezt a képességét, de nagy valószínűséggel saját lelki folyamatai erősen befolyásolják.

A szellemi látás az egyetlen látás, ami teljesen objektív és moralitáshoz kötött! A szellemi látás egyik feltétele a hús és tojásmentes táplálkozás. Ezek kis mennyiségben is "szüneteltetik" a látást. Az asztrális látás vegyes étrend mellett is kialakulhat, megmaradhat. Korunkban az asztrális látás atavisztikus, ne kívánjuk hát, hogy asztrális látóvá váljunk. Rudolf Steiner is asztrális látónak született, majd ezt a képességet hátrahagyva vált szellemi látóvá. Tanulmányozva az Ő életét, bárki számára világossá válik, hogy micsoda fejlődést, milyen emberi princípiumokat igényel ez az út. Megfelelő szellemi iskolázás, moralitásban való fejlődés, vegán étrend... csak néhány azon követelmények között, aminek betartása mellett néhány évtized után szellemi látóvá válhatunk. (Kivételes esetekben, nagy tanítók inkarnációinál lehetséges a szellemi látás megléte fiatal korban.)

Csakrakapcsolatok: hatos-hetes csakra megfelelő kapcsolata esetén helyesen értelmezzük a szellemi megérzéseinket. A hatos-egyes csakra optimális kapcsolata esetén az ember helyesen értelmezi a szenvedéseit, elfogadja a sorsát.

Gyakorlat: csakra-meditáció, "aranyfény" meditáció , gyertyaláng nézés.A koronacsakra titkai

"A hétemeletes utunk elérte a csúcspontját és megérkeztünk e fejtetőhöz, az ezerszirmú lótusz birodalmába. Itt találjuk a kozmikus tudatosság végtelenül mély lakóhelyét, a korona csakrát. Ez a csakra kapcsol össze bennünket isteni intelligenciánkkal és minden manifesztáció forrásával. Ez az eszköz, melynek segítségével megértést találunk és értelmet nyerünk. Ez a megszabadító áramlat végcélja, s így megszabadulásunk helye is."
"A koronacsakra fizikai lényünket köti össze spirituális énünkkel, illetve az univerzummal. Míg a homlokcsakrában érzékeljük, a koronacsakrában meg is éljük a mindenséggel való egységet. A koronacsakra szintjén feloldódik a dualitás, és elérjük a teljes szabadságot. A koronacsakra megtanítja, hogy annál könnyebb az életünk, minél több ítélkezést hagyunk el, és minél fejlettebb a tudatunk. A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni saját életünkért, megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban." (Anodea Judith)

Elnevezései: fejtetőcsakra, szahaszrára-csakra.
Színe: lila.
Eleme: életéter.
Helye: fejtető közepe.
Szimbolikája: ezerszirmú lótusz.
Hozzá kapcsolódó életkor: 43-49, 92-98.
Mirigye: tobozmirigy.
Testrészei, szervei: nagyagy, koponyafedő.
Témái, kulcsszavai: megvilágosodás, egységélmény,egyetemes tudatosság,Istennel és az Égiekkel való kapcsolat, alázat, önátadás.
Aromaterápia: lótusz, tömjén, mirha.
Drágakő terápia: gyémánt, ametiszt, hegyikristály.
Növényei: levendula, írisz, ibolya.
Gabonája: kukorica.
Ételei: szeder, szőlő.

A csakrához tartozó étrend a böjt. A böjttel emeljük rezgésszámunkat, könnyebben megnyílunk az égiek felé. Hatásosabban végezhető a meditáció.

További harmonizálás: végezzünk szellemi tanulmányokat, meditáljunk (legyünk csendben, figyeljünk befelé), imádkozzunk, végezzünk fénymeditációt, szabaduljunk meg álarcainktól, hordjunk lila ruhadarabokat, képzeljünk el havas hegycsúcsot
Diszharmonikus állapot/ negatív gondolatok: Isten/Teremtő nem létezik. Fő célom a kényelmes élet. Nem léteznek égi segítők. Hús-vér emberek vagyunk, nincs szellemünk.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: ideg problémák, genetikai zavarok, rákos megbetegedések, autoimmun betegség, bénulás, csont betegségek, skizofrénia, öngyilkossági hajlam, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, időskori elbutulás.

Megerősítés: "Egy vagyok a Világszellemmel/ Istennel/Forrással."; "Én vagyok Én."; "Legyen meg az isteni akarat."

Harmonikus működés esetén felébred az emberben a morális intuíció, keresi a kapcsolatot magasabb Énjével, fejlődik bölcsességben, szabadságban. Elmúlik a céltalanság, a földi javak hajhászása. A halál gondolata nem tölt el félelemmel, mert hiszünk a szellemvilágban, a halál utáni életben.

A koronacsakrához szorosan kapcsolódó téma a közeledés magasabb Énünkhöz, halhatatlan részünkhöz.
Ami eltávolít minket és akadályoz ebben a munkában:
- figyelmetlenség, összpontosítás hiánya
- örökös eléretlenkedés
- földhöz ragadt gondolkodás, szellemi mivoltunk tagadása
- téves önazonosítások (amikor csupán fizikai testünkkel, illetve különböző ,,szerepeinkkel" azonosítjuk magunkat)
- függőségek, automatizmusok
- közöny
- minden atavizmus (ami mára elveszítette időszerűségét)
- harag, gyűlölet
- önző, egoista gondolkodás és cselekedetek
Ami közelebb visz minket halhatatlan Énünkhöz:
- tudatosság, jelenlét mindenben
- bőségtudat
- korszellemnek megfelelő szellemi tanulmányok, gyakorlatok
- belső béke, egyensúly
- önismereti munka
- hit, bizalom
- önállóság, szabadság, spontaneitás, felelősségvállalás
- megbocsájtás, önzetlen tettek, áldozatkészség.

Csakrakapcsolatok: amennyiben helyes a kapcsolat a hatos és hetes csakra között, az ember megérti a szellemi igazságokat. Az ötös és hetes csakra optimális kapcsolata esetén az ember képes bölcs tanácsokat adni. A négyes -hetes csakrák jó kapcsolata a szeretet és a bölcsesség egyensúlyát segíti.Link...528Hz
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Címkék: akklimatizálódás, emésztőrendszeri, kultúrkorszakban, bizalmatlankodik, szívelégtelenség, életeseményeiről, megvalósításához, gondolatkontroll, kockázatvállalás, kapcsolatfevétel, családfelállítás, rózsakeresztesek, kommunikációnkat, megszabadulásunk, kommunikációnkon, elégedetlenkedik, transzformációra, követelményeinek, energiaközpontok, emlékezőtehetség, manifesztálódott, megideologizálja, kinyilatkoztatás, összefügghetnek, fogínygyulladás, szellemvilágban, cselekedetekhez, elengedhetetlen, szellemtudomány, valószínűséggel, megvilágosodást, rezgésszámunkat, szívcsakrájának, lélekszintekről, figyelmetlenség, kapcsolódhatnak, ezotéria világában, csakráink nagyon, tölcsérhez hasonlító, forgási sebesség, gyökér csakra, gerinc aljánál, első csakra, egész rendszer, központnak igen, föld elemhez, pontba sűríteni, gyökércsakra szerepe, gyökércsakra olyan, étertesben található, gerinc alsó, gyermek első, FÖLDELŐ MEDITÁCIÓ, Reichenbach Károly, Jézus Krisztus, Váradi Tibor, Anodea Judith, Bert Hellinger, Szent Tudás, Dalai Láma, Rudolf Steiner,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
5 reggeli rutin, amit mindenk...  Szép mai napot.........  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  Szép estét, jó éjt!  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam  Tulipánok  DVORÁK ETELA Valami között Ha...  A könyv tündére 27. ........  A természet szépsége......  Png virág  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam  Png csokor  Forgolódás  Rossz döntés született  Kellemes, szép napot!  Katicabogár.......  Szép estét, jó éjt!  Facebookon kaptam  Ha könnyezel . . .  Isten nem hangulat kérdése  Szervezem  Szép mai napot.........  Ima  Krókuszok  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten nem hangulat kérdése  Rossz döntés született  A máj egészségének javítása  Fabergé tojás  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes hétvégét!  Cinnabar kristály  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Hintázzunk együtt......  10 dolog, ami megváltozik miut...  Facebookon kaptam  Ady Endre: A tavaszi szív Kali...  Kellemes, szép napot!  Látogatóimnak szeretettel........  Png nő  Svéd mandula torta  Tavaszi kép  Png nő  Jó éjszakát!  Imádság  Png nő  Imádság  Lila eritrit kristály  Szép estét, jó éjt!  Van egy kicsi házikó......  Facebookon kaptam  Szelíd éjszaka  Szép estét, jó éjt!  Nárcisz csokor  Forgolódás  Piros rodokrozit  Kellemes délutánt kívánok  Húsvét....!  Kellemes, szép napot!  Kellemes, szép napot!  Szeszélyes időjárás  Rossz döntés született  Facebookon kaptam Krisztinától  Katicabogár.......  Kellemes délutánt!  Galenit  Jó éjszakát!  Csak egyetlen leckét  Régen a házak sárból voltak  Védőoltások - hasznos linkek  Isten nem hangulat kérdése  Vörös Lótusz-tenger.........  Füstkvarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zongora rózsákkal  Krókuszok  Szervezem  Kellemes, szép napot!  Füstkvarc  Facebookon kaptam  Védőoltások - hasznos linkek  Harmónia......  Galenit ásvány  Április hónapja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása  Szép estét, jó éjt!  Ha félelemből élsz: kizársz, s...  Mai harmónia kártyám  Zúg a folyó........  Imádság  Zongora rózsákkal  Az erős ember nem bánt másokat  Piros rodokrozit  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ezotéria világában, csakráink nagyon, tölcsérhez hasonlító, forgási sebesség, gyökér csakra, gerinc aljánál, első csakra, egész rendszer, központnak igen, föld elemhez, pontba sűríteni, gyökércsakra szerepe, gyökércsakra olyan, étertesben található, gerinc alsó, gyermek első, pénzhez való, fekete kövek, utolsó kettőt, szellemi fejlődést, öngyilkosság gondolata, egyes csakra, gyökér csakráját, szellemi útra, pénzhiány mellett, kettes csakrának, különféle járművek, egyes csakránkat, ember néhány, akkori embert, illető elájult, repülő utat, szenteljen nagyobb, gyökércsakra feladata, bölcsőhalál hátterében, újszülött lelke, fizikai síkot, lábunk alatt, kezünkbe friss, vöröses naplementét, gyakorlatainkat teliholdnál, csakra működésében, következő idézet, étellel együtt, ember asztrális, emberi asztráltest, emberi asztráltestben, állati asztralitást, ember asztrálteste, állati asztráltesthez, magasabb szellemi, különleges asztrális, lény folyamatosan, ember asztráltestéből, lény biztosítja, hetes csakrához, védőangyal kapcsolódását, állati asztralitással, jelenséget tanulmányozó, másik szélsőségbe, lelki-spirituális fejlődést, lelki-szellemi fejlődés, bizonyos szintjén, eredmény megmutatja, elfogyasztott ételek-italok, tudat erejét, megölt állatok, ételek megemésztése, jelenlegi anglo-germán, tudati lélek, tudati lelket, állati eredetű, gondolati elementálok, egyik legfontosabb, negatív gondolatok, pozitív megerősítések, pénzzel kapcsolatos, következő negatív, földön állok, fizikai világ, szellemi világ, magasabb Én-ünk, földi világban, gyökércsakránk mellett, földön tart, talajon legyenek, lábad alatt, spirális arany, egyes csakrádból, fényszál összeköt, nemi csakra, pont voltunk, egyik oldalt, köldök közöt, nemi mirigyek, gerincoszlop keresztcsonti, kettes csakrához, inkarnálódni kívánó, kapcsolatfevétel ezzel, szellemi lénnyel, leszületése előtt, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 26947 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 3880
  • e Hónap: 5781
  • e Év: 117418
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.