Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ellentmondások a Bibliában
  2013-09-30 08:28:39, hétfő
 
  Az idézetek a Károli-fordításból származnak, és a helyesírás a kiadványt követi. Egyes Biblia-kutatók szerint több mint 10 000 ellentmondás található a Bibliában.

Szabad-e ölni?

,,Ne ölj." (2Móz. 20,13, 5Móz. 5.17, Máté 5.21, Mát. 19.18, Márk. 10.19, Luk. 18.20, Róm. 13.9, Jak. 2.11)

,,Válaszszatok ki magatoknak városokat, a melyek menedékvárosaitok legyenek, hogy oda szaladjon a gyilkos, a ki történetből öl meg valakit." (4Móz. 35.11)

,,Ha pedig hirtelenségből, ellenségeskedés nélkül taszítja meg őt; vagy nem szántszándékból hajít reá akármiféle eszközt;

Vagy akármiféle követ, a melytől meghalhat, úgy ejt valakire, a kit nem látott, hogy meghal, holott nem volt ő annak ellensége, sem nem kereste annak vesztét:

Akkor ítéljen a gyülekezet az agyonütő között és a vérbosszuló rokon között e törvények szerint.


Ezzel szemben:

,,Most hát jertek öljük meg őt, és vessük őt valamelyik kútba; és azt mondjuk, hogy fenevad ette meg," (1Móz. 37.20)

,,A ki úgy megver valakit, hogy meghal, halállal lakoljon." (2Móz. 21.12)

,,De ha nem leselkedett, hanem Isten ejtette kezébe: úgy helyet rendelek néked, a hova meneküljön." (2Móz. 21.13)

,,Ha pedig valaki szándékosan tör felebarátja ellen, hogy azt orvúl megölje, oltáromtól is elvidd azt a halálra." (2Móz. 21.14)

,,A ki megveri az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon." (2Móz. 21.15)

,,A ki embert lop, és eladja azt, vagy kezében kapják, halállal lakoljon." (2Móz. 21.16)

,,A ki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon." (2Móz. 21.17)

,,De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj." (2Móz. 21.23)

,,Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért;" (2Móz. 21.24),,Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, a kiken a jegy van, ne közelítsetek, és az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon, a kik a ház előtt valának." (Ezék. 9.6)


Szabad-e hazudni?

,,Nehezíttessék meg a szolgálat ezeken az embereken, hogy azzal legyen dolguk és ne hajtsanak hazug szóra." (2Móz. 5.9)

,,Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot." (2Móz. 20.16)

,,Hazug hírt ne hordj; ne fogj kezet a gonoszszal, hogy hamis tanú ne légy." (2 Móz. 23.1)

,,A hazug beszédtől távol tartsd magad, és az ártatlant s az igazat meg ne öld; mert én nem adok igazat a gonosznak." (2 Móz. 23.7)

,,Ne orozzatok, se ne hazudjatok és senki meg ne csalja az ő felebarátját." (3 Móz. 19.11)


Ezzel szemben:

,,Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened." (1Kir. 22.23, 2Krón. 18.22)

,,Ha valamely szélházi és csalárd így hazudoznék: Prédikálok néked borról és részegítő italról, az volna e népnek prófétája." (Mik. 2.11)

,,És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak" (2Thess. 2.11)


Szabad-e lopni?

,,Ne lopj." (2Móz. 20.15, 5Móz. 5.19, Mát. 19.18, Márk. 10.19, Luk. 18.20, Róm. 2.21)

,,Mivelhogy azért bűnössé lett és vétkezett, térítse vissza az elrablottat, a mit rabolt, vagy a zsaroltat, a mit zsarolt, vagy a reá bízottat, a mi reá bízatott, vagy az elveszettet, a mit megtalált;" (3Móz. 6.4)

,,A te felebarátodat ne zsarold, se ki ne rabold." (3Móz. 19.13)

,,Ne rabold ki a szegényt, mert szegény ő; és meg ne rontsd a nyomorultat a kapuban;" (Péld. 22.22)
ezzel szemben:

Kérjen azért minden asszony az ő szomszédasszonyától és háza lakó asszonyától ezüst edényeket és arany edényeket és ruhákat; és rakjátok azokat fiaitokra és leányaitokra, s így foszszátok ki Égyiptomot." (2Móz. 3.22, 2Móz. 11.2)

,,Az Úr pedig kedvessé tette vala a népet az Égyiptombeliek előtt, hogy kérésökre hajlának és kifoszták az Égyiptombelieket." (2Móz. 12.36)

,,Ő megállván, vágta a Filiszteusokat mindaddig, míg a keze elfáradt, és a keze a fegyverhez ragadt. És nagy szabadulást szerze az Úr azon a napon, a nép pedig visszatére ő utána, de csak a fosztogatásra." (2Sám. 23.10)

,,Raboljatok ezüstöt, raboljatok aranyat; száma sincs a rejtett kincseknek, gazdag minden drága edényben." (Náh. 2.9)

,,És monda nékik: Menjetek ebbe a faluba, a mely előttetek van, és legott találtok egy megkötött szamarat és vele együtt az ő vemhét; oldjátok el és hozzátok ide nékem." (Mát. 21.2, Márk. 11.2, Luk. 19.30, Ján 12.14)


Kell-e bűnhődnünk szüleink bűneiért?

2Móz. 20,5 ,,... mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen" (Megismételve: 5Móz 5,9)

2Móz. 34,6-7 ,,Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten ... de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen."

1Kor. 15,22 ,,Mert a miképen ádámban mindnyájan meghalnak..."
ezzel szemben:

Ezék. 18,20 ,,a fiú ne viselje az apa vétkét"

5Móz. 24,16 ,,Meg ne ölettessenek az atyák a fiakért, se a fiak meg ne ölettessenek az atyákért; kiki az ő bűnéért haljon meg."
Jó-e Isten, vagy gonosz?

5Móz. 32,4 ,,Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!"

Zsolt. 145,9 ,,Jó az Úr mindenki iránt"
ezzel szemben:

,,Lőn pedig éjfélkor, hogy megöle az Úr minden elsőszülöttet Égyiptomnak földén, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, a ki az ő királyi székiben űl vala, a tömlöczbeli fogolynak elsőszülöttéig és a baromnak is minden első fajzását." (2Móz. 12.29)

Ésa. 45,7 ,,békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

Sir. 3,38 ,,A Magasságosnak szájából nem jő ki a gonosz és a jó." (Az eredetiben itt kérdőjel áll, költői kérdés.)

Jer. 18,11 ,,Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"

Ezék. 20,25-26 És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém őket ajándékaikkal, mikor tűzön vittek át minden elsőszülöttet, hogy elpusztítsam őket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
Címkék: égyiptombelieket, tanúbizonyságot, parancsolatokat, elsőszülöttétől, ellenségeskedés, szántszándékból, hirtelenségből, megfertéztetém, filiszteusokat, égyiptombeliek, elsőszülöttéig, magasságosnak, felebarátodat, negyedíziglen, fosztogatásra, elsőszülöttet, nehezíttessék, ajándékaikkal, ölettessenek, felebarátját, prófétáidnak, válaszszatok, ellentmondás, elpusztítsam, közelítsetek, leányaitokra, megismételve, felebarátja, elveszettet, történetből, elrablottat, tömlöczbeli, asszonyokat, vérbosszuló, égyiptomnak, leselkedett, kiadványt követi, melyek menedékvárosaitok, melytől meghalhat, agyonütő között, vérbosszuló rokon, hova meneküljön, szolgálat ezeken, hazug beszédtől, hazugságnak lelkét, tévelygés erejét, keze elfáradt, fegyverhez ragadt, rejtett kincseknek, mely előttetek, megkötött szamarat, atyák vétkét, Egyes Biblia-kutatók, Jó-e Isten, Hűséges Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  jó reggelt  Robert Merle tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  A hagyma antibakteriális hatás...  Szívek  Pitypang szökőkút  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ott van  Szívek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  A pitypang legendája  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  James Allen  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Robin Wight pitypang szobra  Egy tavasz  Töröld le  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Kertem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  Egy párkányon  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Emlékezz  Erdei gyöngyvirág  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Emlékezz  Martin Buber, A haszidim meséi  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Walter Chrysler mondta  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  "Ez egy csoda"  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul David Tripp Április 15  Szép álmokat!  Ma van a magyar költészet napj...  Csend  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Hegedüs Géza: Magyar költészet  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Mindig lesz olyan  Szívek  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul Éluard - És egy mosoly 
Bejegyzés Címkék
kiadványt követi, melyek menedékvárosaitok, melytől meghalhat, agyonütő között, vérbosszuló rokon, hova meneküljön, szolgálat ezeken, hazug beszédtől, hazugságnak lelkét, tévelygés erejét, keze elfáradt, fegyverhez ragadt, rejtett kincseknek, mely előttetek, megkötött szamarat, atyák vétkét, bűnöst büntetlenül, atyák álnokságát, fiak fiaiban, miképen ádámban, tömlöczbeli fogolynak, melyek által, égyiptombelieket, tanúbizonyságot, parancsolatokat, elsőszülöttétől, ellenségeskedés, szántszándékból, hirtelenségből, megfertéztetém, filiszteusokat, égyiptombeliek, elsőszülöttéig, magasságosnak, felebarátodat, negyedíziglen, fosztogatásra, elsőszülöttet, nehezíttessék, ajándékaikkal, ölettessenek, felebarátját, prófétáidnak, válaszszatok, ellentmondás, elpusztítsam, közelítsetek, leányaitokra, megismételve, felebarátja, elveszettet, történetből, elrablottat, tömlöczbeli, asszonyokat, vérbosszuló, égyiptomnak, leselkedett, büntetlenül, templomomon, szándékosan, szabadulást, veszedelmet, hazugságnak, nyomorultat, szidalmazza, megbüntetem, asszonyától, törvényeket, felebarátod, veszedelmes, mindezeknek, fordításból, kincseknek, helyesírás, raboljatok, akármiféle, gyülekezet, oltáromtól, veszedelem, mindnyájan, meneküljön, álnokságát, magatoknak, cselekszem, bűnhődnünk, hazudoznék, eredetiben, hazudjatok, fegyverhez, gonoszszal, valamelyik, prédikálok, származnak, égyiptomot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1074
  • e Hónap: 5480
  • e Év: 61413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.