Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 módszer arra, hogy egyre tudatosabbá válj
  2013-12-29 08:29:20, vasárnap
 
   
 
Mit jelent az, hogy tudatosabbnak lenni? Ez a gondolataid feletti uralmad fokozatos megvalósítását jelenti.

A kihívás abban áll, hogy közben növekedjen is a tudatosságod. De ne aggódj, a mag már megvan. Gondolj csak a tűzre! Van egy kis lángod, és te szeretnél nagyobb lángra kapcsolni. Hogyan csináld? Fel kell tankolnod. Az alábbi lista példákat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan adhatsz több üzemanyagot a lángodhoz, hogy tudatod egy magasabb szintre érkezzen. Talán a hasonlat nem pontos, de kifejezi a lényeget.

10 módszer tudatosságod növelésére:

1. Igazság
Az igazság növeli a tudatosságot . A hazugság csökkenti azt.

Először is, fogadd el az igazságot! Bármitől is félsz, az csökkenti a tudatosságodat. Lépj a mérlegre, és nézd meg a súlyodat! Beszélgess el házastársaddal a kapcsolatotok állapotáról! Gondolkodj el a karriereden! Nem csupán megismerned szükséges jelenlegi állapotod, hanem el kell fogadnod igazságként! Fogadd el az igazsággal kapcsolatban felmerült érzéseidet akár tetszik, akár nem!

Másodszor, mondj igazat! Ha az őszinteség kihívás számodra, az azért van, mert nem vagy elég őszinte önmagadahoz sem. Ha másoknak hazudsz az olyan, mintha magadnak hazudnál. Vedd számba azokat a helyzeteket, amikor képtelen vagy az őszinteségre, és áss le egészen mélyen magadban, hogy megtudd, mi az oka ennek! Meg fogod tudni, ha feltárod legbelül azt a részed, amit eddig képtelen voltál elfogadni. Ne hazudj magadnak ezekről, fogadd el őket 100 százalékban!

Minél többet vagy képes elfogadni az igazságból és beszélni róla, annál tudatosabb leszel. Emeld fel a tudatod annak érdekében, hogy minél több hazugság kerüljön felszínre és tűnjön el az életedből! Ahogy növekszik a tudatosságod, úgy fog egyre több őszinteség is eljutni hozzád.

Igen, lehetnek következményei annak, amikor a hazugságokból és féligazságokból a teljes igazságra váltasz, de a tudatos emberek azt mondják, hogy érdemes átkelni a hídon, már csak a hatás kedvéért is. Egy rövid ideig tartó "kiigazítás" semmi ahhoz képest, hogy örömmel élvezhesd az őszintévé és nyitottá vált életedet. Sokkal könnyebb és kevésbé stresszes, hogy önmagad légy, és ez másoknak is bátorságot adhat, hogy ugyanezt tegyék. Nem mindenki fogja értékelni a valódi énedet, különösen ha megszokta a korábbi személyiségedet, de ez nem számít, ha már egyszer elfogadtad és elismerted önmagad.

2. Bátorság

A bátorság növeli a tudatosságot . A gyávaság csökkenti azt.

A bátorság a kapuőr a tudattalan és a tudatosság növekedése között. Ameddig a tudattalan oldalon állsz, az élet újabb és újabb problémákkal fog bombázni, amíg fel nem lépsz ellene, és át nem veszed az irányítást. Amikor szembenézel a félelmeiddel, a félelem eltűnik, és a problémák átváltoznak lehetőségekké. De ha elfutsz a problémák elől, a félelmeid csak növekedni fognak.

Egy nagyon fontos vezérelvet el kell fogadnod, "Bármitől félsz, azzal szembe kell nézned". Minél több félelmeddel nézel szembe, annál tudatosabb leszel. Amint ennek a leckének a mesterévé válsz, egyre kevesebb bátorság is elég lesz. Ha fejleszted a bátorságod, és szembenézel bármivel amit az élet hoz, azzal elkerülöd a sok félelmetes tapasztalatot, amit máskülönben átélnél. Ezért jelenti a bátorság a határvonalat a tudattalanság és a tudatosság növekedése között. A bátorság elsajátításával a döntés hatalma a kezedben van, hogy növekedni szeretnél, vagy hagyod magad kitenni a sors szeszélyeinek.

3. Együttérzés

Az együttérzés növeli a tudatosságot . A kegyetlenség csökkenti azt.

Nagyszerű módja annak, hogy tudatosabb légy, ha az öntudatlan kegyetlenség és elkülönülés jeleit keresed az életedben. Ezt nagyon nehéz lehet megtenni, mert bátorságot követel. Természetünknél fogva ellenállunk annak, hogy szembenézzünk a saját kegyetlenségünkkel, de akkor is ott van, és arra vár, hogy szembesüljünk vele.

Az együttérzés a feltétel nélküli szeretet gyökere, az összekapcsoltság érzése mindennel, ami létezik. Úgy érzed, hogy kapcsolatban vagy önmagaddal? És másokkal? Az állatokkal? Minden élő dologgal? Minél többet fejleszted ezt a fajta kapcsolódást, annál tudatosabb leszel.

4. Vágy

A vágy növeli a tudatosságot . A fásultság csökkenti azt.

Ha tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz, például célok kitűzésével, azzal emelkedik a tudatosságod. Az egyértelmű dolgokra fókuszálás erőt ad számodra az értelmes és intelligens gondolkodáshoz. Ha határozottan szeretnél valamit, érezheted ezt a hatást.

Másfelől, amikor a vágyad nem elég egyértelmű, a tudatod is zavarosabb. Ha nincs meg az összpontosítás és az irány, akkor csak pörögni fognak a gondolataid.

Törekedj arra, hogy minél világosabb legyen, mire vágysz leginkább, ettől a tudatosságod növekedni fog.

5. Figyelem

A figyelem növeli a tudatosságot . A figyelmetlenség csökkenti azt.

A koncentrációs képességed fejlesztésével nagyobb tudatosságra tehetsz szert. Emelj fel egy követ, szánd rá teljes figyelmedet, és vedd észre, hogy mi történik.

Ha megengeded, hogy a fejed tele legyen zavaró dolgokkal, a tudatod ebbe bele fog süllyedni. A zaklatott tudat egy erőtlen tudat.

A meditáció egy jó módja annak, hogy gyakoroljuk a figyelmet és a koncentrációt. Ülj csndben, lélegezz mélyeket, figyelj a gondolataidra amennyire csak képes vagy, hogy kizárd a zavaró gondolatokat. Ezt könnyű megtanulni, és akár egész életedre mesterévé válhatsz.

6. Tudás

A tudás növeli a tudatosságot . A tudatlanság csökkenti azt.

Az első és legfontosabb, hogy megismerd önmagad. Gondolkodj el mélységében az életeden, és jegyezd le a gondolataidat! Tedd fel azokat a kérdéseket, amikre nem tudod a választ, aztán kezdd el keresni ezeket a válaszokat!

Járj nyitott szemmel, és szívd magadba a tudást, akár egy szivacs. Lépj kölcsönhatásba a környezeteddel egyfajta gyermeki kíváncsisággal és rácsodálkozással. Tanulmányozz mindent, kísérletezz és tanulj belőle.

Igyekezd megérteni a valóságot, benne a saját szerepedet, amennyire csak tudod. Minél pontosabban ismered a valóságot, annál tudatosabb leszel.

7. Értelem

Az értelem növeli a tudatosságot. Az irracionalitás csökkenti azt.

A logika a tudat hatékony eszköze, ha helyesen használják. Ez jól felépítetté és lényegretörővé teszi a gondolataidat.

A logika nagy kihívása, hogy elkerüljük a téves feltételezéseket. Egy egyszerű téves feltételezésnek egész életedre hatása lehet. Tedd próbára az összes hiedelmedet, és sose légy biztos abban, hogy biztos alapokon nyugszanak.

8. Tudatos emberek

A tudatos emberek növelik a tudatosságot. A tudattalanok csökkentik azt.

Keress olyan embereket, akik érezhetően nagyobb tudatossággal rendelkeznek, mint te! Beszélj velük, tegyél fel nekik kérdéseket, és élvezd a társaságukat! Hagyd, hogy megfertőzzenek az ötleteikkel és tudásukkal, és úgy fogod érezni, hogy minden irányban elkezdesz fejlődni, növekedni. Egyre becsületesebb, bátrabb, együttérzőbb leszel.

De ha több időt töltesz alacsonyabb tudatosságú emberek között, akkor fokozatosan az ő szintjükre fogsz süllyedni. Meg fognak fertőzni a gondolataik, ami azt jelenti, hogy egyre tisztességtelenebb, félelemmel telibb, és közönyösebb leszel magad is.

Törekedj arra, hogy megtaláld az egyensúlyt a tudatosabb emberekkel töltött idő, és a te segítségedet igénylőkre fordított idő között. Tanulj azoktól, akik nálad tudatosabbak, és segíts azoknak, akik kevésbé tudatosak. Ily módon szolgálhatod a legfőbb jót, a tudatosság terjedését.

9. Energia

Az energia növeli a tudatosságot. A betegség csökkenti azt.

Vigyázz a fizikai testedre, mert ez az elsődleges eszközöd, hogy kölcsönhatásban maradj a világgal! Az energia biztosítja az élethez szükséges létfontosságú tapasztalatokat. Energia nélkül éhezni fog a tudatod.

Egyél olyat, amit tudatosan vásároltál! Legyél tudatában annak, hogy miképpen fog hatni a testedre és az elmédre! Bármit juttatsz a szervezetedbe, az hatással van az energiádra, nemcsak rövid, hanem hosszú távon is. Mindig kérdezd meg magadtól: "Vajon az adott étel/ital energiává válik, vagy megbetegít?"

10. Szándék

A szándék, hogy növeld a tudatosságod, magában is tudatosságnövelő.

A tudatosságnak megvan az önálló fejlődésre vagy csökkenésre való képessége, ahogy képes vagy fejlődni, úgy képes vagy öngyilkosságot is elkövetni. Bármely pillanatban adott számodra a szabad választás lehetősége.

Azáltal, hogy valóban hangot adsz a szándékodnak (esetleg imádkozol), "Azt kívánom, hogy egyre tudatosabb és körültekintőbb legyek", ezzel meg is kezdted a tudatosságod kiterjesztését. Tartsd meg a szándékodat bármelyik fent említett ponttal kapcsolatban, és hasonló hatást fogsz elérni.

Forrás: Steve Pavlina


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Címkék: rácsodálkozással, feltételezéseket, összekapcsoltság, tudatosságnövelő, tapasztalatokat, személyiségedet, természetünknél, figyelmetlenség, elsajátításával, kölcsönhatásban, féligazságokból, feltételezésnek, környezeteddel, házastársaddal, összpontosítás, kíváncsisággal, öngyilkosságot, lényegretörővé, fejlesztésével, következményei, tudatosságodat, megfertőzzenek, irracionalitás, megvalósítását, gondolkodáshoz, körültekintőbb, kiterjesztését, kölcsönhatásba, kapcsolatotok, szembenézzünk, gondolataidat, szembesüljünk, koncentrációt, becsületesebb, szervezetedbe, tudatosabbnak, gondolataid feletti, kihívás abban, alábbi lista, magasabb szintre, igazság növeli, hazugság csökkenti, kapcsolatotok állapotáról, igazsággal kapcsolatban, őszinteség kihívás, tudatod annak, teljes igazságra, tudatos emberek, hatás kedvéért, rövid ideig, valódi énedet, korábbi személyiségedet, Steve Pavlina,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.03. 22:13 Koronavírus - Ausztriában a 11 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzö...
04.03. 22:13 Koronavírus - Erdogan: a török hatóságok 31 várost lezárnak a személyforgal...
04.03. 22:13 Koronavírus - Franciaországban 6500 fölött a halottak száma
04.03. 22:12 Koronavírus - Semjén: bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van ...
04.03. 22:02 Halálra gázoltak egy kerékpárost Kiskunhalasnál
04.03. 21:42 Koronavírus - Az Opus Global előrehozza szállodai fejlesztéseit
04.03. 21:32 Koronavírus - Fehér Ház: Trump és Macron az ENSZ BT öt állandó tagjának tan...
04.03. 21:32 Elmarad a budapesti cselgáncs Grand Slam-torna és az Európa-bajnokság
04.03. 21:22 Európa Tanács: az emberkereskedelem áldozatainak száma jelentősen nőtt az e...
04.03. 21:14 Koronavírus - A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzeneté...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Francba  Gyász  A keresztyének szomorúsága  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Csendélet  Szent Klára, jöjj taníts minke...  A fejfájás gyógyítása gyógysze...  Így neveld a sárkányodat mese  Gyász  Facebookon kaptam  Valami pozitív  Facebookon kaptam  Anyám mosolya  Szentmise közvetítés csütörtök...  Vártalak...  Nagyanyó gitárral  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április -bolondság hónapja.......  Birtalan Ferenc : Harangok zúg...  Maradj otthon  Ne a pánikot, hanem a reményt ...  3. Hittanóra Csaba testvérrel ...  Csendélet  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Gerberák  A szavak  Többé nem tapad a por a bútoro...  Isten szeret  Április -bolondság hónapja.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágos csendélet  Ünnepi szentmise 2020.04.12 -é...  A tengeri só előnyei  Fertőzéstől való félelmeket ki...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  A keresztyének szomorúsága  Reményik Sándor: Üres templomb...  Szèp estét kedves látogat...  Képzelt riport Szent Rafael ar...  Ibolya csokor  Jó reggelt  5. Hittanóra Csaba testvérrel ...  Facebookon kaptam  9. állomás Jézus harmadszor es...  Petőfi Sándor - István Öcsém...  Neoton Família Sztárjai - Holn...  Keresztút Veszprém - Jásdi tem...  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Virág csészében  Clematis  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Ami ma mellbe vágott  Szabó Lőrinc – Az áprili...  5. nagyböjti hét csütörtök Csí...  Birtalan Ferenc : Harangok zúg...  Ne a pánikot, hanem a reményt ...  Gyász  Szép napot kívánok!  Birtalan Ferenc : Harangok zúg...  Segédanyag a nagyhét személyes...  Jó reggelt , Fejér megye !  Szentmise közvetítés csütörtök...  Bach: Máté passió  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma negyven éve fogadta el II. ...  Tavaszi kép  Naponta 13 órától 14 óráig Sze...  Üresek a kávézók  Facebookon kaptam  5. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Kis kertemben kinyílott az ill...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  A föld üzenete  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Keresztút és szentmise Csíksom...  Vártalak...  A hatósági házi karantén adato...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kozmopolita himnusz Mindenhat...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Png egér lufival  Tíz évvel ezelőtt halt meg Sze...  Szentmise 04. 02. Veszprém  Szentmise közvetítés péntek es...  Tomáš Halík cseh katolikus pap... 
Bejegyzés Címkék
gondolataid feletti, kihívás abban, alábbi lista, magasabb szintre, igazság növeli, hazugság csökkenti, kapcsolatotok állapotáról, igazsággal kapcsolatban, őszinteség kihívás, tudatod annak, teljes igazságra, tudatos emberek, hatás kedvéért, rövid ideig, valódi énedet, korábbi személyiségedet, bátorság növeli, gyávaság csökkenti, tudatosság növekedése, tudattalan oldalon, élet újabb, félelem eltűnik, problémák átváltoznak, problémák elől, félelmeid csak, nagyon fontos, mesterévé válsz, bátorság elsajátításával, döntés hatalma, sors szeszélyeinek, együttérzés növeli, kegyetlenség csökkenti, öntudatlan kegyetlenség, feltétel nélküli, összekapcsoltság érzése, fajta kapcsolódást, vágy növeli, fásultság csökkenti, egyértelmű dolgokra, tudatosságod növekedni, figyelem növeli, figyelmetlenség csökkenti, koncentrációs képességed, fejed tele, tudatod ebbe, zaklatott tudat, erőtlen tudat, gondolataidra amennyire, zavaró gondolatokat, tudás növeli, tudatlanság csökkenti, környezeteddel egyfajta, saját szerepedet, értelem növeli, irracionalitás csökkenti, tudat hatékony, logika nagy, téves feltételezéseket, egyszerű téves, összes hiedelmedet, tudattalanok csökkentik, tudatosabb emberekkel, tudatosság terjedését, betegség csökkenti, fizikai testedre, elsődleges eszközöd, energia biztosítja, élethez szükséges, adott étel, tudatosságnak megvan, önálló fejlődésre, szabad választás, tudatosságod kiterjesztését, szándékodat bármelyik, rácsodálkozással, feltételezéseket, összekapcsoltság, tudatosságnövelő, tapasztalatokat, személyiségedet, természetünknél, figyelmetlenség, elsajátításával, kölcsönhatásban, féligazságokból, feltételezésnek, környezeteddel, házastársaddal, összpontosítás, kíváncsisággal, öngyilkosságot, lényegretörővé, fejlesztésével, következményei, tudatosságodat, megfertőzzenek, irracionalitás, megvalósítását, gondolkodáshoz, körültekintőbb, kiterjesztését, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 4 db bejegyzés
Összes: 26949 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 4101
  • e Hónap: 2289
  • e Év: 93982
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.