Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A böjt tudománya
  2014-08-20 12:50:40, szerda
 
   
  Link

Link



JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA

BÖLCSESSÉGEK ÉS TANÍTÁSOK : Rock Gyula szerint.

A LÉLEK TÍZ-PARANCSA.

1. Rangosodás helyett inkább nemesedéseden fáradozz.
2. Gazdagodás helyett igénytelenedülé-seden dolgozz.
3. Okosság helyett inkább vidámságot szerezz.
4. Becsületesség helyett lelkiismeretességre igyekezz.
5. Tudás helyett hited növeld.
6. Illem helyett a jóságot gyakorold.
7. Tisztelet helyett a szeretetet munkáld.
8. Testi szépséged helyett lelki szépséged ápold.
9. Érdekeid helyett az Igazságot szolgáld.
10. A világ helyett az Istent keresd.

A TEST TÍZ PARANCSA. Jézus tanításaiból kiviláglik, hogy az egészséges, illetve természetes életnek bizonyos alap tételei kell, hogy legyenek.Vannak is. Ezek a következők:

1. Az ételnek elsősorban ne az ízét, hanem a táp értékét nézd.
2. Az ital nedveid tisztítását, ne romlását okozza!
3. A légzésed arányban álljon a felvett táplálék mennyiségével.
4. A SZÉKELÉST ELŐBBREVALÓNAK TARTSD. MINT AZ ÉTKEZÉST!
5. A mozgás életadó, a tétlenkedés halált hozóvá lesz.
6. A pihenés a fáradtnak szükséges, a kipihentnek veszélyes
7. A kiizzadás épp oly fontos, mint a kiszékelés.
8. A kiéhezés az egyedüli jele annak, hogy újra táplálkozhatsz.
9. A rágás természetes gyógyszer az elsavasodás ellen
10. A fürdés a bőr teljesítő és védőerejének az edzőszere.

Legyen gondod testedre, lelkedre, de nem a test, hanem a lélek, a szellemi fejlődésed érdekében!
-És több gondod legyen a lelkedre, mint a testedre, mert nem a lélek van a testért, hanem a test van a lélekért.

Rock Gyula szerint a modern aszkétika alapelveit kell a ma élő embernek betartani, hogy megbillent testi-lelki egyensúlyát, vagyis a ma élő ember önmagával szembeni elégedetlenségét, meghasonlását le lehessen küzdeni. Ezen elvek betartásával harmonikus, boldog életet élhet a ma embere a mai életviszonyok mellett is:

"1. A TERMÉSZET úgy van berendezve, mind köröttünk, mind bennünk, hogyha vele összhangban élünk, akkor a természet az emberi test tökéletesítésének feladatát végzi,minden beavatkozás nélkül (gyógyszerek, kivonatok, kúrák stb). Ezért kell a TERMÉSZETES ÉLETMÓD, ezért, hogy a test a lehető legtökéletesebb legyen,mint műszer... Mert amilyen fejlettségű lesz a test, mint műszer, olyan finoman fogja fel a kozmikus jelzéseket, rezonál a ráhatásokra. A-természettel való összhang elengedhetetlen előfeltétele a felsőbbrendű lelki életnek, amelyet csakis a modern aszketizmussal érhetünk el. "MENS SANA IN CORPORE SANO", vagyis ép testben ép léleklatin bölcsessége eleve feltételezi az ép testet.- 42 -

JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA

2. Az emberi test úgy van berendezve, hogy az, ha a természeti törvények szerint élünk vele, az emberi szellemet a legtökéletesebben érző és gondolkodóképességűvé fejleszti.Mert a test egyetlen célja a lélek állati mivoltának a szellem isteni mivoltára valóátnemesítése. nem pedig a testi élet kiélése! Ha azonban természetellenesen élünk,akkor mind testünk, mind lelkünk nem fejlődni, hanem romlani fog.
Ezáltal szellemi fejlődésünk megakad, hanyatlik, aminek a vége a bűn.

Láthatjuk, hogy a magasabb rendű szellemi élet fejlesztésének csak egyetlen lehetséges módszere van: A test tökéletesítése, megtisztítása és tisztán tartása. "Mert a test a lélektemploma, a lélek pedig Isten temploma."

A felsőbbrendű, tiszta élet két módszerrel érhető el. Az egyik a természetes táplálkozás, A NYERS KOSZT, a másik a rendszeres és időnkénti böjtölés.

Nyers koszt és a böjt. Minden hetedik napi étkezési szünet, minden évszakváltásnál két-három napos tisztító böjt és a tavaszi napfordulónál (Húsvét) a nagyböjt, mely egy hétig tart.

A böjtöket azonban nem szabad összevissza, tudatlanul végezni. Figyeljétek Jézus idevonatkozó tanítását (János Kozm. E. VI. VII. rész), és a TERMÉSZETES ÉLETMÓD sorozat1. kötetében (sárga) a BREUSS-kúra teljes leírását. Esztelenség és önmagunk elleni bűn,ha a böjtöt és a böjttörést tudatlanul, felkészületlenül végezzük. A hibásan lefolytatott böjt bajok, súlyos betegségek forrásává válhat. Az un. éhségsztrájkok maradandó testi és lelki károsodásokat okoznak, az önmérgezés összes következményei el.

A BÖJTÖLES LEGFONTOSABB SZABÁLYA: CSAK AKKOR ALKALMAZOM, HA EZÁLTAL NEM KÍNOZOM. HANEM NEMESÍTEM MAGAMAT !!!

Isten nem poklokat akar ránk helyezni, hanem a mennyországba akar elvezetni! Istennem bosszúálló, hanem szerető Atya. Isten maga a JÓSÁG. A büntetést, mely betegségek formájában jelentkeznek, nem Isten küldte ránk, mi magunk okoztuk magunknak az Isteni és a Természeti Törvények megsértése által. A böjt a természet rendjének gyorsított helyreállítása, mert minden elvesztegetett idő a földön kétszeres veszteség. Egyrészt,mert a hibát-hibára halmozva eltűnik, másrészt a helyes cselekedetek, a nemesedéslehetőségétől is megfoszt azáltal, hogy megrövidül életünk.Kifelé tehát teljes összhangban kell élnünk a természettel, de legalább azzal, ami mai korunkban még megmaradt belőle, hogy a test tökéletesedjen. Ennek feltétele a nyers koszt, a légzés és a mozgás összhangja. Befelé pedig a testi összhangmegteremtése után kiépíteni a testi, szellemi belső kapcsolatot, ami által boldogabb életfolyamatok váltódnak ki bennünk és körülöttünk.Az alsóbbrendű örömök, minél inkább kielégítjük azokat, egyre nagyobb átokká válnak.Ide tartozik az étkezés, a túlhajszolt testi élet (nemi élet), az iszákosság, a kábítás(alkohol, nikotin, koffein, és egyéb alkaloidák fogyasztása). Ezek azok az "örömök",melyek a testi-lelki egyensúly megbontása által a bűnt is megszülik, akár önmagunk, akár mások ellen. Mert az ilyenféle élvezetekbe elmerült ember nem tud "lemondani". Ez a fajta a leggyilkosabb "tápláléktól" a hústól való elszakadást is "lemondásnak" érzi és kárpótolni igyekszik magát más, nem kevésbé romboló "táplálékokkal (pl. a húst szójával, csokoládéval, sajttal stb.).Pál apostol leveleiben olvashatjuk, hogy a törvénytelenség bűn. Minden törvénysértés visszahat ránk, mindenki önmagát teszi azzá, ami. A testi halál, a haldoklás akkor kezdődik, amikor az első kis betegségtünetek jelentkeznek, vagyis a haldoklás nemegyéb, mint az évtizedeken keresztül tartó apró, kis romlások egyre növekvő folyamata,illetve eredménye, vagyis az öregedés. A betegség, a kárhozat, a lelki elkárhozás nemegyéb fogalom, mint az éveken, évtizedeken át tartó élvezetek gyümölcse. Te magad teszed magadat állattá: érzékivé, önzővé, hiúvá, sértődékennyé, ami nem más,mint lecsúszás az alsóbbrendű élet felé. Ha ma nem tudsz ezen a lejtőn megállni, később- 43 -

JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA még nehezebb lesz. Ha ma nem kiáltasz Istenhez segítségért, mikor még közelebb van hozzád, később már hiába kiáltasz...Epiktétosz tanítja (Breviárium 51.):

"Mennyi ideig halogatod még azt, hogy a legigazibb javakra méltónak tekintsd magad, és semmilyen tekintetben sem lépd át az észútmutatásait?'"Nem gyerek vagy már, hanem felnőtt. Ha még most is gondatlan és könnyelmű vagy, és egyre-másra halogatod, újabb és újabb határnapokat tűzöl ki arra, hogy attól kezdve már törődni fogsz magaddal, akkor észre fogod venni, hogy sohasem haladsz előre, ha nem életedben és halálodban mindig közönséges (káosz) ember maradsz.""Tartsd végre méltónak magadat arra, hogy úgy élj, mint érett ember, aki bölcsességre törekszik! Mindaz, ami a legfőbb jó, áthághatatlan törvény legyen számodra; ha
VALAMI KÜZDELMES KERÜL ELÉDBE, JUSSON ESZEDBE, HOGY ITT A KÜZDELEM IDEJE ÉS NEM LEHET AZT TÖBBÉ ELHALASZTANI. EGY NAP ALATT, EGYETLEN TETTEL ELVESZTED, VAGY MEGMENTED ELŐREHALADÁSODAT!"

.Létünk oka még ismeretlen, de van célja : az előrehaladás, a fejlődés. A fejlődés tesz boldoggá. Boldoggá kell tenni magunkat és másokat, mert nemcsak kívánjuk, hanem az ember természetéből is adódik ennek a szükséglete. A boldogság életadó, életerősítő,életfenntartó erőforrás, az öröm ösztönös szomja a léleknek.

A BOLDOGSÁG AZONBAN PUSZTÁN TESTI MÓDSZEREKKEL, ALSÓBB RENDŰ ÉLETTEL NEM ÉRHETŐ EL. EZ NEM ÖRÖMÖT, HANEM CSÖMÖRT EREDMÉNYEZ.

A krisztusi békesség, a lelki öröm, csak belülről jöhet, mert akkor nem zavarhatja azt meg sem az önzés, sem az irigység, sem a versengés, sem a nagyravágyás, sem bármi más bűnös gerjedelem. Krisztus békéjének első kelléke a MEGELÉGEDETTSÉG és az IGÉNYTELENSÉG. Akit a felsőbbrendű élet keresésében a fentiek már nem zavarnak, az rálépett arra a keskeny ösvényre, amely Krisztuson keresztül az Istenhez vezet.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Címkék: valóátnemesítése, előrehaladásodat, elégedetlenségét, felkészületlenül, elengedhetetlen, törvénytelenség, igénytelenedülé, betegségtünetek, évszakváltásnál, legtökéletesebb, megelégedettség, észútmutatásait, tökéletesítése, aszketizmussal, éhségsztrájkok, táplálkozhatsz, tökéletesedjen, elvesztegetett, következményei, életfolyamatok, helyreállítása, előbbrevalónak, fejlesztésének, természetéből, megtisztítása, igénytelenség, lélektemploma, károsodásokat, életfenntartó, életviszonyok, napfordulónál, meghasonlását, nemesedéseden, leggyilkosabb, mennyországba, táplálékokkal, jóságot gyakorold, szeretetet munkáld, világ helyett, ételnek elsősorban, ital nedveid, légzésed arányban, felvett táplálék, mozgás életadó, tétlenkedés halált, fáradtnak szükséges, kipihentnek veszélyes, egyedüli jele, rágás természetes, elsavasodás ellen, szellemi fejlődésed, modern aszkétika, JÁNOS BÉKE, BÖLCSESSÉGEK ÉS TANÍTÁSOK, Rock Gyula, LÉLEK TÍZ-PARANCSA, TEST TÍZ PARANCSA, SZÉKELÉST ELŐBBREVALÓNAK, MINT AZ ÉTKEZÉST, TERMÉSZETES ÉLETMÓD, MENS SANA IN CORPORE SANO, NYERS KOSZT, Figyeljétek Jézus, János Kozm, BÖJTÖLES LEGFONTOSABB SZABÁLYA, CSAK AKKOR ALKALMAZOM, EZÁLTAL NEM KÍNOZOM, HANEM NEMESÍTEM MAGAMAT, Természeti Törvények, VALAMI KÜZDELMES KERÜL ELÉDBE, JUSSON ESZEDBE, HOGY ITT KÜZDELEM IDEJE ÉS NEM LEHET AZT TÖBBÉ ELHALASZTANI, EGYETLEN TETTEL ELVESZTED, VAGY MEGMENTED ELŐREHALADÁSODAT, BOLDOGSÁG AZONBAN PUSZTÁN TESTI MÓDSZEREKKEL, ALSÓBB RENDŰ ÉLETTEL NEM ÉRHETŐ EL, HANEM CSÖMÖRT EREDMÉNYEZ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Hibáztam már  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 28  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Karinthy Frigyes: Almafa  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Apu  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Sárkány  Alvó cica  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Inkább ad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldogság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Hibáztam már  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Esti kép  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Aki belekortyol 
Bejegyzés Címkék
jóságot gyakorold, szeretetet munkáld, világ helyett, ételnek elsősorban, ital nedveid, légzésed arányban, felvett táplálék, mozgás életadó, tétlenkedés halált, fáradtnak szükséges, kipihentnek veszélyes, egyedüli jele, rágás természetes, elsavasodás ellen, szellemi fejlődésed, modern aszkétika, emberi test, lehető legtökéletesebb, kozmikus jelzéseket, felsőbbrendű lelki, modern aszketizmussal, természeti törvények, emberi szellemet, legtökéletesebben érző, test egyetlen, lélek állati, szellem isteni, testi élet, magasabb rendű, test tökéletesítése, lélek pedig, természetes táplálkozás, tavaszi napfordulónál, hétig tart, böjtöket azonban, böjttörést tudatlanul, hibásan lefolytatott, önmérgezés összes, mennyországba akar, természet rendjének, földön kétszeres, hibát-hibára halmozva, helyes cselekedetek, test tökéletesedjen, nyers koszt, mozgás összhangja, alsóbbrendű örömök, túlhajszolt testi, testi-lelki egyensúly, ilyenféle élvezetekbe, hústól való, húst szójával, testi halál, haldoklás akkor, haldoklás nemegyéb, évtizedeken keresztül, lelki elkárhozás, alsóbbrendű élet, lejtőn megállni, legigazibb javakra, fejlődés tesz, ember természetéből, boldogság életadó, öröm ösztönös, krisztusi békesség, lelki öröm, felsőbbrendű élet, rálépett arra, keskeny ösvényre, valóátnemesítése, előrehaladásodat, elégedetlenségét, felkészületlenül, elengedhetetlen, törvénytelenség, igénytelenedülé, betegségtünetek, évszakváltásnál, legtökéletesebb, megelégedettség, észútmutatásait, tökéletesítése, aszketizmussal, éhségsztrájkok, táplálkozhatsz, tökéletesedjen, elvesztegetett, következményei, életfolyamatok, helyreállítása, előbbrevalónak, fejlesztésének, természetéből, megtisztítása, igénytelenség, lélektemploma, károsodásokat, életfenntartó, életviszonyok, napfordulónál, meghasonlását, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 1573
  • e Hónap: 7101
  • e Év: 55013
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.