Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cékla
  2014-08-31 12:38:01, vasárnap
 
 
A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
Méregteleníts és gyógyulj céklával!
Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása:
hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.

Kristóff Zoltán








Házi természetgyógyász album, : Link... ...

Aszalt szilva...... .......... 5.770 ORAC/100 g (Mi az ORAC érték)

A csodálatos szilva

Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Koleszterincsökkentő:

A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Veseműködést serkentő:

A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Belső vérzésekre:

Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Emésztési zavarok:

A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Az aszalt szilvának nagy a fajlagos gyümölcscukor és rosttartalma. Jellegzetes színanyagai az anticiánok. Talán leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk.

Áldásos emésztőrendszeri hatások:

A szilva több okból kifolyólag is nagyon hasznos tápláléka tud lenni szervezetünknek.

A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. A gyümölcs olajos héjában jelentős mennyiségű többszörösen telített zsírsav található, ami védi a gyümölcsöt a kiszáradástól, és megakadályozza a baktériumok növénybe hatolását. Nem hiába hívják a szilvát "kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.

Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Fáradságűző

Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Aszalt szilva a csontrikulás ellen

A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására.

Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást.

Aszalt szilva a fogszuvasodás és fogínygyulladás ellen

A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani.
Összefoglaló

Egy a lényeg: ne vásároljunk műanyag tasakba csomagolt kén/kén-dioxid tartalmú aszalt szilvákat, mivel ezek gyorsaszalva voltak, sok kozülük még hozzáadott cukros mázat is tartalmaz!

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.

Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Címkék: hólyagpanaszokra, legegészségesebb, antioxidánsokban, emésztőrendszeri, családtagjaidnak, fogszuvasodásért, vízháztartásának, tanulmányozására, legeredményesebb, gyümölcscsodának, felhalmozódnának, leterheltségének, cukortartalommal, fogínygyulladás, fogyókúrázóknak, tulajdonságának, szervezetünknek, szervezetünkben, állatkísérletei, általánosságban, visszafordítani, életfunkciónkat, antibakteriális, paradicsomlével, rugalmasságukat, cukorbetegeknek, rosttartalmának, tökéletesebben, megakadályozza, kialakulásának, normalizálását, ásványtartalma, ballasztanyaga, salaktalanítja, eltávolították, fogyasztásával, cékla kiváló, bőrbetegségek kezelésére, klimax tüneteinek, nyirokrendszer zavarainak, szemfáradás vagy, várandósság ideje, cékla gyökere, legtrendibb éttermek, lila erezetű, mézédes céklagumót, céklalé készítésére, cékla méregtelenítő, frissen készített, céklát főzve, esti vacsora, elkészítésének számtalan, Magyar Aloe Vera, Kristóff Zoltán, Florida Állami Egyetem, Bahram, Független Egyetem, Jose Fausto Rivero,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  Jó éjszakát  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  Szép estét kedves látogatóimn...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Hálás vagyok  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Steel - Május festmény  Fűzfa a tóparton  Paul David Tripp Április 11  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Csomó  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  40 felett  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Ha senki sem  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Reggel van  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Az érelmeszesedés kockázatait ...  És van a rabság.  A húsvéti bárány  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A haragos ember  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdei gyöngyvirág  jó reggelt  Különleges  Az én Miatyánkom  Szép estét  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  ajándék, mellyel meglepem  A haragos ember  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cékla kiváló, bőrbetegségek kezelésére, klimax tüneteinek, nyirokrendszer zavarainak, szemfáradás vagy, várandósság ideje, cékla gyökere, legtrendibb éttermek, lila erezetű, mézédes céklagumót, céklalé készítésére, cékla méregtelenítő, frissen készített, céklát főzve, esti vacsora, elkészítésének számtalan, természet gyógyító, betegséggel foglalkoznod, betegségek tüneteinek, alaposan megmosott, cékla szárát, levágott leveleket, céklát néhány, egészet tedd, kicsorduló céklalevet, saláta összeállítása, sajt darabokat, levágott céklalevéllel, egészet öntsd, elkészített lével, csodálatos szilva, aszalt szilva, úgynevezett szabad, szabad gyökök, úgynevezett antioxidánsok, vérerek elveszítik, salak hatására, leáztatott aszalt, kihűlt lének, vese működését, szerves nátriumnak, szervezet vízháztartásának, emésztési zavarok, szervezet tovább, tehet mind, elfogyasztása után, gyomorba kerülve, szilva serkentőleg, gyomor működésére, belek mozgására, szilvában levő, emésztést segítő, természetes forrásból, aszalt szilvából, aszalt szilvának, fajlagos gyümölcscukor, szilva több, friss szilva, gyümölcs olajos, baktériumok növénybe, felesleges zsírokat, bélből felszívódna, fogyni vágyók, fogyókúrás menünek, idegrendszer számára, megfelelő gondolkodást, memória működését, csontrikulás ellen, úgynevezett funkcionális, 2004-ben végzett, nőstény patkányok, megfelelő bélperisztaltikát, mexikói Független, maréknyi áfonya, menopauza miatt, egyik legegészségesebb, szívritmus normalizálását, salakanyagok kiürítését, egyik legjobb, székrekedés ellen, egyik legeredményesebb, szilvában lévő, aszalt szilvát, áfonyával ellentétben, egészség védelme, immunrendszer erősítése, cukorbetegeknek kell, hólyagpanaszokra, legegészségesebb, antioxidánsokban, emésztőrendszeri, családtagjaidnak, fogszuvasodásért, vízháztartásának, tanulmányozására, legeredményesebb, gyümölcscsodának, felhalmozódnának, leterheltségének, cukortartalommal, fogínygyulladás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 86
  • e Hét: 629
  • e Hónap: 5035
  • e Év: 60968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.