Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hálaadás
  2014-09-24 07:00:50, szerda
 
   
 
"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb."

Kolossé 2,7)







A mélységesen hálás magatartás Isten akarata számodra, mert ezáltal fejleszti a hitedet.

Hogyan fejlődik a hited a hála által? Akkor történik, amikor nehéz időket élsz - amikor nem látod a dolgok értelmét, amikor nem tudsz azokra rájönni, amikor az imáid megválaszolatlanok, amikor minden olyan úton halad, amelyen nem szeretnéd. Akkor történik, mikor az ilyen helyzetekben azt tudod mondani, hogy "Istenem, tudom, hogy te mindent kezedben tartasz. Tudom, hogy szeretsz, és tudom, hogy még ebből az egészből is tudsz kihozni valami jót. Hálás vagyok, hogy nagyobb vagy, mint a problémám."

Mindenki hálás tud lenni Istennek a jó dolgokért. De ha a nehéz időkben is hálás tudsz lenni, akkor a hited erősebb lesz és mélyebben meggyökerezik.

Habakkuk nehéz dolgokon ment keresztül, mégis ezt mondta: "Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt." (Habakuk 3,17-18)

Mindazok a dolgok ellenére, amelyek nem jól alakultak, Habakuk örvendezett. Mi volt a hálájának az oka? Én örvendezek az Úrban, az én szabadítómban! Mikor minden összeömlik az életben, még mindig hálás lehetsz azért, hogy az Úr a te Szabadítód: Ő kihúz téged, hiszen nem vagy egyedül! Ő nem hagyott el téged. Adj hát ezért hálát Istennek!

Így tudod leginkább leellenőrizni a hited mélységét. Tudsz-e hálás lenni Istennek, amikor az életedben nem jól mennek a dolgok? Amikor kemény időkön mész keresztül, ne azt nézd, hogy mit vesztettél el. Arra figyelj, ami a tiéd maradt, és légy hálás érte!

Hálás lehetsz Istennek csak azért is, hogy Ő Isten. Megígérte neked, hogy veled lesz ezekben a nehéz időkben, és a hited még erősebb lesz ezáltal.

A Kolossé 2,7-ben ez áll: "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb."

Isten akarata a radikális hála - minden esetben adjunk hálát. Miért? Mert a hálaadás megtiszteli Istent, közösséget alkot, és fejleszti a hitedet.

Beszéljünk róla:


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.29)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Címkék: meggyökerezik, gyökerezzetek, szabadítómban, leellenőrizni, hálaadásotok, helyzetekben, szőlőtőkéken, mélységesen, istállókban, megtiszteli, erősödjetek, örvendezett, szabadítód, vesztettél, beszéljünk, közösséget, összeömlik, magatartás, örvendezek, tanultátok, bőségesebb, virágozni, keresztül, épüljetek, hiányozni, szabadító, hálájának, ennivalót, vigadozni, alakultak, radikális, szeretnéd, mélyebben, dolgokért, megígérte, életedben, mélységesen hálás, hála által, dolgok értelmét, ilyen helyzetekben, nehéz időkben, hited erősebb, olajfák termése, dolgok ellenére, hited mélységét, tiéd maradt, radikális hála, hálaadás megtiszteli, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Png virág  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Esti kép  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  A sors  Szép álmokat!  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png férfi  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hiányzik  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A boldog családok mind hasonló...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Egy lelki imádság  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Lóhere  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kislány  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Adakozás  Hogy lehet megtartani  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
mélységesen hálás, hála által, dolgok értelmét, ilyen helyzetekben, nehéz időkben, hited erősebb, olajfák termése, dolgok ellenére, hited mélységét, tiéd maradt, radikális hála, hálaadás megtiszteli, meggyökerezik, gyökerezzetek, szabadítómban, leellenőrizni, hálaadásotok, helyzetekben, szőlőtőkéken, mélységesen, istállókban, megtiszteli, erősödjetek, örvendezett, szabadítód, vesztettél, beszéljünk, közösséget, összeömlik, magatartás, örvendezek, tanultátok, bőségesebb, virágozni, keresztül, épüljetek, hiányozni, szabadító, hálájának, ennivalót, vigadozni, alakultak, radikális, szeretnéd, mélyebben, dolgokért, megígérte, életedben, fejleszti, problémám, mélységét, leginkább, szeretsz, egészből, teremnek, történik, dolgokon, habakkuk, kezedben, istennek, gyümölcs, mindenki, mindazok, fejlődik, számodra, értelmét, ellenére, hálaadás, lehetsz, akarata, erősebb, időkben, esetben, kihozni, nagyobb, ezekben, figyelj, hagyott, termése, kolossé, habakuk, amelyek, akolból, életben, egyedül, istenem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 590
  • e Hét: 1199
  • e Hónap: 9869
  • e Év: 65802
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.