Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten törvénye a szeretet.
  2014-10-18 17:53:52, szombat
 
   
  MIRDAD: Isten törvénye a szeretet. Azért éltek, hogy megta­nuljatok szeretni. Azért szerettek, hogy megtanuljatok élni. Az embemek nincs szüksége más ismeretre.

És mi mást jelentene szeretni, mint azt, hogya szerető telje­sen egyesüljön a szeretettel, mindörökre magába olvasztva azt, úgyhogy a kettő eggyé váljék?

Mit vagy kit kell szeretnünk?

Válasszunk ki talán az élet fájáról egy levelet, és öntsük ki rá szívünk minden szeretetét? De akkor hol marad az ág, amely a levelet növesztette, vagy a törzs, amely az ágat hozta létre, vagy a fakéreg, amely a törzset védi, és hol vannak a gyökerek, amelyek a fakérget, a törzset, az ágakat és a leveleket táplálják? Mi lesz a gyökereket átölelő talajjal? Mit mondjunk a napról, tengerről, a levegőről, ame­lyek termékennyé teszik a talajt?

Ha egy fa kis levele megérdemli, hogy szeressétek, mennyi­vel inkább megérdemli azt az egész fa? A szeretet, amely az egészből egy kis darabot hasít ki, magát eleve szenvedésre ítéli.

Azt mondjátok: "De hát egy fának nagyon sok levele van.

Vannak egészséges levelei, és vannak beteg levelei; egyesek gyönyörűségesek, míg mások csúnyák; egyesek óriásiak, mások törpék. Hogyan lehet akkor elkerülni a választást?"

Akkor azt mondom nektek: a beteg sápadtságából szárma­zik az egészséges virulása. És még azt is mondom nektek: a csúnyaság a szépség palettája, festékje és ecsetje; és a törpe nem lenne törpe, ha termetének egy részét nem adta volna az óriásnak.

Ti vagytok az élet fája: Vigyázzatok, hogy ne osszátok meg magatokat! Ne állítsátok szembe egyik gyümölcsötöket a má­sikkal, egyik leveleteket a másikkal, egyik ágatokat a másikkal; és ne állítsátok szembe az ágat a gyökérrel vagy a fát az anya­földdel. Mert pontosan ezt teszitek, amikor az egyik részt job­ban szeretitek a többinél, vagy amikor az egyiket szeretitek, a többit pedig kizárjátok a szeretetetekből.

Ti vagytok az élet fája. A ti gyökereitek ott vannak minden­hol. Ágaitok és leveleitek is mindenütt ott vannak. Gyümölcse­iteket ízleli minden száj. Bármilyenek is ennek a fának a gyü­mölcsei, bármilyenek is legyenek a levelei és az ágai vagy a gyökerei, ezek a ti gyümölcseitek, a ti leveleitek, a ti ágaitok, és a ti gyökereitek.

Ha azt akarjátok, hogy a fa édes és illatos gyümölcsöt teremjen, hogy mindig erős és zöld legyen, akkor ügyeljetek rá, hogy mivel öntözitek a gyökereit.

A szeretet az élet éltető nedve. A gyűlölet a halál mérge. A szeretetnek éppúgy szabadon kell áramlania ereitekben, mint véreteknek. Torlaszold el a vér útját: fenyegető veszedelemmé, betegséggé válik.

És mi más volna a gyűlölet, mint elfojtott vagy visszatartott szeretet, amely halálos méreggé válik a táp­láló és a táplált számára, a gyűlölő és a gyűlölt számára is?

Egy sárga levél az élet fáján csak azért olyan, mert nélkülözi a szeretetet. Ne az elsárgult levelet hibáztassátok.

Egy elszáradt ág csak egy szeretetre éhes ág. Ne az elszáradt ágat hibáztassátok.

Egy rothadt gyümölcs csak olyan gyümölcs, amelyet a gyű­lölettel tápláltak. Ne a rothadt gyümölcsöt hibáztassátok. Ha­nem inkább saját vak és zsugori szíveteket, amely az élet táp­láló nedvét csak keveseknek juttatta, míg a többitől megvonta, megtagadva azt így végső soron saját magától is.

Nem lehet másképpen szeretni, csak ha saját magunkat sze­retjük. Egyetlen lény sem valóságos, csak az, amely mindent magához ölel. Isten ezért szeretet: mert Isten szereti saját ma­gát.
Ha a szeretet miatt szenvedtek, ez azért van, mert még nem találtátok meg saját igazi lényeteket, nem találtátok még meg a szeretet arany kulcsát. Ha mulandó lényt szerettek, a szeretete­tek is mulandó lesz.

A férfi szeretete a nő iránt nem a szeretet. Annak csak vala­mi egészen távoli visszfénye. A szülők szeretete a gyermekük iránt csak a szeretet szent templomának küszöbe. Ha nem sze­ret minden férfi minden nőt és minden nő minden férfit; ha nem szülője minden szülő minden gyermeknek, és nem gyer­meke minden gyermek minden apának és minden anyának, ad­dig csak hús tapad húshoz, és csont ragaszkodik csonthoz, de ezt sohasem illethetitek a szeretet szent nevével. Ez istenká­romlás lenne.

Nincs egyetlen barátotok sem addig, amíg egyvalakit is az ellenségeteknek tekintetek. A szív, amely szállást ad a gyűlöl­ködésnek, hogyan is lehetne biztos menedéke a barátságnak?

Sohasem ismeritek meg a szeretet örömét, amíg gyülölet van a szívetekben. Ha minden dolgot az élet nedvévei tápláltok is, de egy kicsiny féregtől megtagadjátok azt, akkor ez a kis féreg egyedül képes lesz megkeseríteni az életeteket.

Mert amikor valakit vagy valamit szerettek, akkor valójában saját magatokat szeretitek. Ugyanígy, ha bárkit vagy bármit gyülöltök, akkor valójában csak saját magatokat gyülölitek. Mert az, amit gyü­löltök, éppúgy elválaszthatatlan attól, amit szerettek, akárcsak az érem két oldala. Ha becsületesek akartok lenni saját maga­tokhoz, akkor előbb azokat szeressétek, akiket gyűlöltök, és akik gyülölnek titeket, mint hogy azokat szeressétek, akiket szerettek és akik titeket szeretnek.

A szeretet nem erény. A szeretet szükséglet: sokkal inkább, mint a kenyér és a víz; sokkal inkább, mint a fény és a levegő.

Senki se kérkedjék a szeretetével. Olyan természetesen és szabadon kell a szeretetben lélegeznetek, mint ahogyan a leve­gőt lélegzitek be és ki.

A szeretetnek nincs szüksége arra, hogy bárki is magasztal­ja. A szeretet maga fogja felmagasztalni azt a szívet, amelyet méltónak talál önmagára.

Ne várjatok jutalmat a szeretetért cserébe. A szeretet önma­gában elegendő jutalma a szeretetnek, ugyanúgy, mint ahogy a gyűlölet is elegendő büntetés a gyűlölet számára.

Ne kérjetek számon semmit a szeretettől. Mert a szeretet csak önmagának tartozik számadással.

A szeretetet nem adják és nem kapják kölcsön; a szeretetet nem adják és nem veszik; de amikor a szeretet ad, akkor teljességgel ad; s amikor vesz, akkor teljességgel vesz. Mindent elvesz, amikor ad. Mindent ad, amikor elvesz. Következésképpen a szeretet sohasem változik, mindig ugyanaz, ma, holnap, mindörökké.

Mint ahogyan a hatalmas folyó is a tengerbe ömölve szün­telen megüresedése révén telik meg mindig újra, úgy kell nek­tek is üressé válnotok a szeretetben, hogy mindig újra megtölt­hessen titeket. A tó, amely vissza akarja tartani a tenger aján­dékát, az állóvíz posványává válik.

A szeretetben nincs olyan, hogy több vagy kevesebb. Abban a pillanatban, amikor a szeretetet elkezditek méricskélni és be­csülgetni, eltűnik, és csak keserű emlék marad utána.

A szeretetben nincs most és ezután, és nincs itt vagy ott.

Minden évszak a szeretet évszaka. Minden hely alkalmas haj­lék a szeretet számára.

A szeretet nem ismer sem határokat, sem akadályokat. Az a szeretet, aminek bármi is akadályt gördíthet az útjába, nem ér­demli meg a szeretet nevet.

Sokszor hallom, amint azt mondjátok, hogy a szeretet vak, azaz nem látja a hibát abban, akit szeret. Ez a fajta vakság a legmagasabb rendű látás.

Bár mindig olyan vakok lennétek, hogy ne lássatok hibát senkiben és semmiben.

A szeretet pillantása világos és átható. Ezért nem lát hibá­kat. Majd ha a szeretet megtisztítja a látásotokat, akkor sem­mi olyat sem fogtok látni, amit méltatlannak találnátok a sze­tetetetekre.

Csak a szeretettől megfosztott hibás látás keres szüntelenül buzgólkodva hibákat.

És minden hiba, amit talál, az ő saját hibája.

A szeretet egyesít. A gyűlölet szétforgácsol. Ez a hatalmas föld- és kőtömeg, amelynek az Oltárcsúcs nevet adtátok, pilla­natok alatt széthullana, ha nem tartaná össze a szeretet keze. Még a ti szemmelláthatóan romlandó testetek is ellenállhatna a szétesésnek, ha minden sejtjét egyforma hévvel szeretnétek.

A szeretet béke, amely az élet dallamaival van teli.

A gyű­lölet háború, amely a halál sátáni csapásaira vágyik.

Mit akartok inkább: a szeretetet, amely örök békét ad nek­tek, vagy a gyűlöletet, amely örökös háborút hoz rátok?

Az egész Föld bennetek él. Az egész Égbolt és minden csil­laga bennetek él. Szeressétek tehát a Földet és minden gyerme­két, ha magatokat szeretni akarjátok. Szeressétek az Eget és minden lakóját, ha magatokat szeretni akarjátok.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Mirdad könyvéből  
Címkék: szemmelláthatóan, következésképpen, ellenségeteknek, gyönyörűségesek, szeretetetekből, gyümölcsötöket, felmagasztalni, sápadtságából, természetesen, visszatartott, megtanuljatok, megtagadjátok, megkeseríteni, hibáztassátok, gyümölcseitek, ellenállhatna, szétforgácsol, lélegeznetek, veszedelemmé, becsületesek, teljességgel, szeretetével, méltatlannak, megtisztítja, megüresedése, illethetitek, megfosztott, akadályokat, számadással, szeretettől, szenvedésre, szeressétek, szeretetnek, szeretetért, pillanatban, termékennyé, embemek nincs, kettő eggyé, élet fájáról, levelet növesztette, ágat hozta, törzset védi, leveleket táplálják, gyökereket átölelő, fának nagyon, beteg sápadtságából, egészséges virulása, szépség palettája, élet fája, gyökérrel vagy, egyik részt, egyiket szeretitek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  Hamvas Béla  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Minden tavaszból őrizz..  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  A Magyar Költészet napja alkal...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Töröld le  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 14  Vidámság  Ismeretlen: Ikarusz monda  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Eduardo Sacheri gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  "Ez egy csoda"  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Erdei gyöngyvirág  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Magyar költészet napja  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Andrássy Réka - A bolond Böske  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Szívek  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Tavaszi este  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A sorsod  Anyámról való emlékek  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét  Reményik Sándor: Pierrot &...  Tavaszi este  IGEN így  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A felvilágosodás...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Ott van  Alvó cicák  Facebookon kaptam  40 felett  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
embemek nincs, kettő eggyé, élet fájáról, levelet növesztette, ágat hozta, törzset védi, leveleket táplálják, gyökereket átölelő, fának nagyon, beteg sápadtságából, egészséges virulása, szépség palettája, élet fája, gyökérrel vagy, egyik részt, egyiket szeretitek, többit pedig, ágai vagy, élet éltető, halál mérge, szeretetnek éppúgy, táplált számára, gyűlölt számára, sárga levél, élet fáján, elsárgult levelet, szeretetre éhes, elszáradt ágat, rothadt gyümölcs, gyű­lölettel tápláltak, rothadt gyümölcsöt, élet táp­láló, többitől megvonta, szeretet miatt, szeretet arany, férfi szeretete, szülők szeretete, gyermekük iránt, szeretet szent, ellenségeteknek tekintetek, szeretet örömét, élet nedvévei, kicsiny féregtől, szeretet szükséglet, szeretetben lélegeznetek, leve­gőt lélegzitek, szeretetnek nincs, szeretet maga, szeretetért cserébe, szeretet önma­gában, gyűlölet számára, szeretet csak, szeretet sohasem, hatalmas folyó, tengerbe ömölve, tenger aján­dékát, állóvíz posványává, szeretetben nincs, szeretetet elkezditek, szeretet évszaka, szeretet számára, szeretet nevet, hibát abban, fajta vakság, legmagasabb rendű, szeretet pillantása, szeretet megtisztítja, szeretettől megfosztott, szeretet egyesít, gyűlölet szétforgácsol, hatalmas föld-, szeretet keze, szeretet béke, élet dallamaival, gyű­lölet háború, halál sátáni, egész Föld, egész Égbolt, szemmelláthatóan, következésképpen, ellenségeteknek, gyönyörűségesek, szeretetetekből, gyümölcsötöket, felmagasztalni, sápadtságából, természetesen, visszatartott, megtanuljatok, megtagadjátok, megkeseríteni, hibáztassátok, gyümölcseitek, ellenállhatna, szétforgácsol, lélegeznetek, veszedelemmé, becsületesek, teljességgel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 843
  • e Hét: 3231
  • e Hónap: 7637
  • e Év: 63570
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.