Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csend legyőzhetetlen békéje
  2014-10-18 18:47:39, szombat
 
   
  Aki ismeri a csend legyőzhetetlen békéjét, azt nem lehet meg­bántani, és nem is bánt meg senkit.
Jobb talán hallgatni, mint beszélni?
A beszéd a legjobb esetben is csak becsületes ha­zugság. A csend azonban a legrosszabb esetben is a meztelen igazság.
Amíg a gondolataitok nem egyetlen tárnából kerülnek ki, és a vágyaitok nem ugyanabból a forrásból fakadnak, addig a szavaitok, bár becsületesek, mégis hazugságok lesznek.
Majd ha a ti énetek és az én énem eggyé válnak, ahogy egy az én énem Istenével, már nem lesz szükségünk szavakra, és tökéletes közösségben osztozunk majd az igazság csendjében.
Csak így lesztek majd képesek kimenni a világba, hogy le­győzzétek azt, ugyanúgy, ahogy én győzlek le benneteket.
Csak így lesztek elég felkészültek ahhoz, hogy a világot a Legfelsőbb Tudat csendjébe vezessétek, az Ige tárnájához és a szent belátás forrásához.
Ha ti nem győzitek le a világot, a világ sem lesz képes megtisztulni folytonos balfogásainak gyalázatából.
Övezzétek fel tehát magatokat a csatára. Fényesítsétek ki pajzsotokat és páncélotokat, élesítsétek meg lándzsáitokat és kardjaitokat.
Engedjétek azonban, hogy a csend verje a dobokat és emelje magasra a zászlót.




MIRDAD: Az a csend, ahová szeretnélek elvinni benneteket, az a végtelen kiterjedés, ahol a nem-lét létté válik, és a létezés nem-létté. Az a félelmetes üresség ez, ahol minden hang létre­jön és elenyészik, ahol minden forma keletkezik és összetörik;

ahol minden személyiség létrejön, majd lebomlik; ahol semmi sincs, csak AZ.

Hacsak csendes szemlélődésben át nem mentek ezen az ürességen, ezen a kiterjedésen, akkor sohasem tudjátok meg, mennyire valóságos a ti lényetek, és mennyire valótlan a nem­lét.

Akkor azt sem tudjátok meg, hogy a ti valóságotok mennyi­re egy a mindenség valóságával.

Azt akarom, hogy ti ebben a csendben járjatok, hogy el­hagyhassátok a régi és szűk bőrruhát, és megszabadulhassatok bilincseitektől és korlátaitoktól.

Azt akarom, hogy odavigyétek minden félelmeteket és ag­godalmatokat, minden szenvedéseteket és vágyatokat, minden irigységeteket és bujaságotokat, hogy lássátok, hogyan tűnnek el ezek mind, egyik a másik után, megszabadítva füleiteket szüntelen kiáltozásaiktól és megkímélve oldalaitokat az éles sarkantyúik okozta fájdalomtól.

Azt akarom, hogy hajítsátok bele ebbe a csendbe minden evilági íjatokat és nyilatokat, amelyekkel az örömre és a kielé­gülésre vadásztok, de amelyek valójában csak nyugtalanságot és szomorúságot szereznek a számotokra.

Azt akarom, hogy ebben a csendben hagyjátok el énetek sötét és fullasztó kagy­lóját, hogy kijussatok az Én fényére és szabad levegőjére.

csend az, ahová én vezetlek benneteket, de nem a fecse­géstől elfáradt nyelvek pihenőjét kínálom nektek. A Föld ter­mékeny csendjét mutatom nektek, nem a bűnözők és gazembe­rek rémült hallgatását.

A kotlóstyúk türelmes csendjét ajánlom nektek, nem a tojó türelmetlen kotkodácsolását. Mert a kotlóstyúk türelmesen és nyugodtan vár huszonegy napig, bizakodó csendben, hogy a Titokzatos Kéz elvégezze a csodát az ő lágytollú melle és szár­nyai alatt, míg a másik csak ugrál a fészkén és bolondul kotko­dácsol, hogy tudassa az egész világgal: tojást tojt.

Vigyázzatok a hangosan kotkodácsoló erénnyel, testvéreim.

Ahogy a szégyeneteket csendben viselitek, viseljétek csendben a tisztességeteket is, mivel a kotkodácsoló tisztesség rosszabb, mint a csendes szégyenkezés; mint ahogy a fennen hangoztatott erény is rosszabb a néma bűnnél.

Tartózkodjatok a sok beszédtől. Minden ezer kimondott szóban jó esetben is csak egy, egyetlen egy van, amelyet való­ban szükséges volt kimondani. A többi csak arra jó, hogy el­homályosítsa az elmét, betömje a füleket, kifárassza a nyelvet és elvakítsa a szívet.

Milyen nehéz is azt a szót kimondani, amelyet valóban ki kell mondani!

Minden ezer lejegyzett szóban jó esetben is csak egy van, egyetlen egy, amelyet valóban le kell írni. A többi csak tinta és papír pazarlása, amikor a percek ólomlábakon járnak, ahelyett, hogy a fény szárnyain repülnének.

Milyen nehéz is leírni azt a szót, amelyet valóban le kell írni!



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Mirdad könyvéből  
Címkék: tisztességeteket, kiáltozásaiktól, szenvedéseteket, bilincseitektől, kotkodácsolását, nyugtalanságot, korlátaitoktól, szemlélődésben, irigységeteket, legyőzhetetlen, tartózkodjatok, gondolataitok, balfogásainak, bujaságotokat, megszabadítva, lándzsáitokat, szégyeneteket, fényesítsétek, páncélotokat, megtisztulni, becsületesek, felkészültek, kardjaitokat, gyalázatából, hagyhassátok, szomorúságot, kotkodácsoló, oldalaitokat, félelmeteket, szégyenkezés, kiterjedésen, hangoztatott, homályosítsa, godalmatokat, közösségben, sarkantyúik, csend legyőzhetetlen, legjobb esetben, csend azonban, legrosszabb esetben, meztelen igazság, forrásból fakadnak, igazság csendjében, szent belátás, csend verje, nem-lét létté, létezés nem-létté, csendben járjatok, másik után, éles sarkantyúik, csendbe minden, kielé­gülésre vadásztok, Legfelsőbb Tudat, Titokzatos Kéz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A pitypang legendája  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Jázmin  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó nap volt  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Ismeretlen: Ikarusz monda  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A sorsod  József Attila – Keresek ...  Erdei gyöngyvirág  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Bornyi Veronika haiku verse  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Borzasztó  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Anyák napjára  Bársony székben  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Szép estét  Kertem  Zilahy Lajos gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jázmin  Megígért békesség  Csend  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Dóró Sándor: Embernek maradni  Önmaga ellenére  Hogyan válunk hűségesekké?  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Facebookon kaptam  IGEN így 
Bejegyzés Címkék
csend legyőzhetetlen, legjobb esetben, csend azonban, legrosszabb esetben, meztelen igazság, forrásból fakadnak, igazság csendjében, szent belátás, csend verje, nem-lét létté, létezés nem-létté, csendben járjatok, másik után, éles sarkantyúik, csendbe minden, kielé­gülésre vadásztok, csendben hagyjátok, fecse­géstől elfáradt, kotlóstyúk türelmes, tojó türelmetlen, kotlóstyúk türelmesen, másik csak, egész világgal, hangosan kotkodácsoló, szégyeneteket csendben, kotkodácsoló tisztesség, csendes szégyenkezés, fennen hangoztatott, néma bűnnél, többi csak, szót kimondani, percek ólomlábakon, fény szárnyain, tisztességeteket, kiáltozásaiktól, szenvedéseteket, bilincseitektől, kotkodácsolását, nyugtalanságot, korlátaitoktól, szemlélődésben, irigységeteket, legyőzhetetlen, tartózkodjatok, gondolataitok, balfogásainak, bujaságotokat, megszabadítva, lándzsáitokat, szégyeneteket, fényesítsétek, páncélotokat, megtisztulni, becsületesek, felkészültek, kardjaitokat, gyalázatából, hagyhassátok, szomorúságot, kotkodácsoló, oldalaitokat, félelmeteket, szégyenkezés, kiterjedésen, hangoztatott, homályosítsa, godalmatokat, közösségben, sarkantyúik, vigyázzatok, fájdalomtól, szeretnélek, pajzsotokat, személyiség, ólomlábakon, élesítsétek, valóságával, odavigyétek, türelmetlen, hallgatását, valóságotok, legrosszabb, lejegyzett, kotlóstyúk, titokzatos, füleiteket, megkímélve, türelmesen, engedjétek, kifárassza, vezessétek, tisztesség, legfelsőbb, vágyatokat, benneteket, tárnájához, forrásához, becsületes, testvéreim, csendjében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 371
  • e Hét: 1961
  • e Hónap: 6367
  • e Év: 62300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.