Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mennyország és a Pokol
  2014-10-19 16:20:28, vasárnap
 
   
  Mit olvastok a Könyvben?

Parancsolatokat olvastok, amelyeket arannyal kell felírni a templomok falaira és kupoláiba?

Vagy az élő igazságot olvas­sátok, amelyet a szíveitekbe kell bevésni?

Dogmákat olvastok benne, amiket a szószékről kell hirdetni, a logika és a nyelv fortélyaival, s ha szükséges, pénzzel és a kard élével kell fanatikusan védelmezni? Vagy az életet olvas­sátok a Könyvben, amely nem hirdetni és védelmezni való dogma, hanem út, amelyen a szabadság elnyerésének akaratával kell járni, úgy a templomban, mint azon kívül, úgy éjjel, mint nappal, úgy a mélyben lent, mint fent a magasban? Amíg nem jártok ezen az úton és nem vagytok biztosak a céljában, addig

honnan veszitek a bátorságot ahhoz, hogy másokat az út bejárá­sára szólítsatok?

Vagy mit olvastok a Könyvben?

Talán táblázatokat, térké­peket és árlistákat, amelyek megmutatják az embereknek, hogy mekkora rész vásárolható meg a mennyből ennyi és ennyi földi dologért cserébe?

Sodoma szélhámosai és ügynökei! Az Eget akarjátok kiáru­sítani az embereknek, és cserébe az ő földi részüket bezsebelni. Pokollá akarjátok tenni a földet és az embereket menekülésre késztetni, míg ti foggal-körömmel egyre jobban belekapasz­kodtok. Miért nem arra akarjátok őket rávenni, hogy mennyei részüket eladják a föld egy darabjáért?

Ha jól olvastátok volna a Könyvet, akkor azt mutatnátok meg az embereknek, hogyan változtassák mennyországgá a földet. Mert a mennyei szívű számára a föld mennyország, míg a földi szívű számára a Menny is csak föld.

Úgy fedhetitek fel az emberek szívében rejlő mennyet, ha le­romboltok benne minden korlátot, amely az ember és felebará­tai, az ember és a többi teremtmény, az ember és Isten között áll. De ahhoz, hogy ezt megtehessétek, mennyei szívnek kell dobognia bennetek.

A Menny nem valami bérbe adandó vagy kiárusítandó virá­goskert. Hanem a létnek egy állapota, amelyet a földön éppúgy el lehet elérni, mint a végtelen világegyetem bármely más pontján. Miért nyújtogatjátok a nyakatokat és erőltetitek sze­meteket, hogy láthassátok a túlvilágot?

A Pokol sem az a lángoló kemence, ahonnan sok imádsággal és tömjénégetéssel kellene megmenekülni. A szívnek egy álla­pota a Pokol, amit itt a földön éppúgy tapasztalni lehet, mint a kifürkészhetetlen végtelen bármely más pontján.

Hová is menekülhetnétek attól a tűztől, amelynek tápláléka a szív, hacsak nem menekültök el saját szívetek elől?

Hiábavaló a Menny keresése, és hiábavaló a menekülés a Pokol elől, amíg az ember saját árnyékának a foglya. Mind a Mennyország, mind a Pokol a kettősség világának velejáró ál­lapotai. Amíg az ember lelkében, szívében és testében meg nem születik az egység, amíg el nem veszíti árnyékát, amíg akarata egyirányúvá nem válik, addig egyik lába mindig a Mennyben, a másik pedig a Pokolban lesz.

És ez maga a Pokol.

Igen, még a Pokolnál is rosszabb, ha fényből vannak a szár­nyak, de ólomból a lábak, ha az embert eltölti a remény, majd a kétségbeeséstől a porba zuhan, félelem nélküli hittel vitorlát bont, majd félelemmel telt kétségekkel bevonja azokat.

Nem mennyország az, ami másoknak pokol.

És nem pokol az, ami másoknak mennyország.

És mivel az, ami az egyiknek pokol, a másiknak gyakran mennyország, így a Mennyország és a Pokol nem örökké tartó és egymást kizáró birodalmak, hanem olyan állapotok, amelyek mindegyikét magunk mögött kell hagynunk a szabadság felé tartó hosszú zarándokutunkon.




Ha az erényetek nem a saját mennyországotok, akkor egyet­len napig fog tartani a virágzása, majd elhervad.

Ha a gonoszságotok nem válik rémisztővé számotokra, ak­kor egyetlen napot fog aludni, majd meghozza virágát az első kínálkozó alkalommal.

Mirdad nem ajánlgat nektek sem poklot, sem mennyorszá­got, csak a szent belátást, ami messzire felemel benneteket bármiféle pokol tüze és bármiféle mennyország fényűzése felé.

Nem a kezeitekkel, hanem a szívetekkel kell fogadnotok ezt az ajándékot. Ehhez meg kell tisztítanotok a szíveteket minden kósza vágytól és akarattól, a belátás vágyát és akaratát kivéve.



Nem vagytok idegenek a Földön, és a Föld sem mostoha­anyátok. Hanem ti vagytok a Föld szívének szíve és gerincosz­lopának gerincoszlopa.

A Föld pedig boldog, hogy erős, biztos és széles hátán hordozhat benneteket.

Miért akarjátok ti hor­dozni őt gyenge beesett mellkasotokon, nyögve és zihálva, hogy elakad a levegő bennetek?



A Föld emlőiből tej és méz folyik.

Miért hagyjátok, hogy mohóságotok miatt megkeseredjenek, mivel többet isztok be­lőlük, mint amennyire szükségetek van?

Derűs és szeretetreméltó a Föld arca. Miért zavarjátok meg és csúfitjátok el a viszály és a félelem keserűségével?

A Föld tökéletes egység. Miért ragaszkodtok ahhoz, hogy kardokkal és határkövekkel szétdaraboljátok?

A Föld engedelmes és gondtalan. Miért vagytok ti tele gon­dokkal és engedetlenséggel ?



Jóval maradandóbbak vagytok, mint a Föld, a Nap és az egek valamennyi szférája. Minden elmúlik, de ti nem múltok el.

Miért remegtek, mint a falevelek a szélben?

Ha semmi más nem tudja éreztetni veletek, hogy egyek vagytok a világegyetemmel, a Föld egyedül is képes megérez­tetni ezt veletek. A Föld ugyanis nem más, mint tükör, amely­ben a ti árnyékaitok táncolnak.

Lehet-e több a tükör, mint ami tükröződik benne?

Lehet-e több az ember által vetett árnyék, mint maga az ember?

Dörzsöljétek meg jól aszemeteket, és ébredjetek!

Többek vagytok ti, mint a Föld. A sorsotok több, mint hogy csak éljetek és meghaljatok, és bőséges táplálékot szolgáltassatok a halál örökké éhes torkának.

A ti sorsotok az, hogy megszabaduljatok az élettől és haláltól,

a Mennyországtól és a Pokoltól, és a ket­tősséggel járó minden egymással háborúskodó ellentéttől.

A ti sorsotok az, hogy gyűmölcshozó szőlővesszők legyetek Isten örökkön termő szőlőskertjében.

Mint ahogy egy élő szőlőtő ága, ha elültetik a földbe, gyöke­ret ereszt, és végül önmaga is önálló szőlőtővé válik és szőlőt terem, mint anyja, akihez továbbra is tartozik, így az ember is, az Isteni Szőlőtő élő ága, ha isteniségének talajába ültetik, is­tenné válik, megőrizve állandó egységét Istennel.

El kell-e az embert élve temetni ahhoz, hogy az életre éb­redhessen?

Igen, igen. Ha nem haltok meg az élet és a halál kettőssége számára, akkor nem ébredhettek fel a lét egységére.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Mirdad könyvéből  
Címkék: megszabaduljatok, engedetlenséggel, szétdaraboljátok, megkeseredjenek, szőlőskertjében, zarándokutunkon, szolgáltassatok, mennyországotok, szeretetreméltó, kétségbeeséstől, parancsolatokat, világegyetemmel, menekülhetnétek, tömjénégetéssel, mennyországtól, nyújtogatjátok, határkövekkel, isteniségének, keserűségével, gonoszságotok, mennyországgá, maradandóbbak, megtehessétek, tisztítanotok, mellkasotokon, gerincoszlopa, gyűmölcshozó, szőlővesszők, változtassák, elnyerésének, megmenekülni, fortélyaival, világegyetem, ragaszkodtok, kiárusítandó, dörzsöljétek, templomok falaira, szíveitekbe kell, szószékről kell, nyelv fortélyaival, kard élével, életet olvas­sátok, szabadság elnyerésének, mélyben lent, bátorságot ahhoz, mennyből ennyi, embereket menekülésre, mennyei szívű, föld mennyország, földi szívű, emberek szívében, többi teremtmény, Isteni Szőlőtő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívem  A jó emberek mindig szépek mar...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bertolt Brecht -től idézet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png ház  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Nevem  Png ház  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Nevem  Radikális szeretet  Jó éjszakát  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png telefon  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png lepke  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png fotel  Makszim Gorkij gondolata  Lóhere  Png lepke  Nagyon különös  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  Png csokor  A sors  Németh László tollából  Png virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
templomok falaira, szíveitekbe kell, szószékről kell, nyelv fortélyaival, kard élével, életet olvas­sátok, szabadság elnyerésének, mélyben lent, bátorságot ahhoz, mennyből ennyi, embereket menekülésre, mennyei szívű, föld mennyország, földi szívű, emberek szívében, többi teremtmény, földön éppúgy, végtelen világegyetem, kifürkészhetetlen végtelen, ember saját, kettősség világának, ember lelkében, másik pedig, embert eltölti, porba zuhan, egyiknek pokol, másiknak gyakran, szabadság felé, saját mennyországotok, első kínálkozó, szent belátást, szívetekkel kell, szíveteket minden, belátás vágyát, levegő bennetek, félelem keserűségével, egek valamennyi, ember által, sorsotok több, halál örökké, ket­tősséggel járó, embert élve, életre éb­redhessen, halál kettőssége, megszabaduljatok, engedetlenséggel, szétdaraboljátok, megkeseredjenek, szőlőskertjében, zarándokutunkon, szolgáltassatok, mennyországotok, szeretetreméltó, kétségbeeséstől, parancsolatokat, világegyetemmel, menekülhetnétek, tömjénégetéssel, mennyországtól, nyújtogatjátok, határkövekkel, isteniségének, keserűségével, gonoszságotok, mennyországgá, maradandóbbak, megtehessétek, tisztítanotok, mellkasotokon, gerincoszlopa, gyűmölcshozó, szőlővesszők, változtassák, elnyerésének, megmenekülni, fortélyaival, világegyetem, ragaszkodtok, kiárusítandó, dörzsöljétek, táblázatokat, megmutatják, szélhámosai, szólítsatok, aszemeteket, vásárolható, meghaljatok, menekülésre, szívetekkel, háborúskodó, ellentéttől, mennyország, tapasztalni, kezeitekkel, egyirányúvá, árnyékaitok, mindegyikét, kétségekkel, mohóságotok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 4650
  • e Hónap: 13320
  • e Év: 69253
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.