Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tenyér reflexológia
  2014-11-19 11:31:01, szerda
 
   
 




Mint ahogy a talpon , úgy a fülön és tenyéren is vannak reflex pontok...Ez a kéz térkép Koreai aku pontokat mutat...ettől függetlenül , masszással , serkenthetjük a pontokat, és a hozzátartozó szerveket...Olyan mint egy távirányító. ,megnyo
msz rajta egy reflex gombot és máris hatottál a hozzátartozó szervre..A fájdalmas érzékeny pontok vérellátási , és energia hiányra hívja fel a figyelmet...de az is lehet, hogy energia többlet van ott. Masszírozzuk amíg fáj, ha a fájdalmas szúró érzés a kérdéses zónában elmúlt, akkor a hozzátartozó szerv is rendben...Kitartó fájdalomnál, forduljunk orvoshoz ! Megjegyzem, hogy a terápia hatására , lehetünk rosszabbul, de pozitiv esemény ként értékeljük, mert a gyógyító áram beindult -répa-

A kézen ott a teljes testtérkép.










Félelem és enyhébb fokú idegesség ellen kb. 5 percig masszírozzuk hüvelykujjunkkal az ideg- és érhálózat reflexzónáját
Ha ideges, izgatott, stresszes, nem tud összpontosítani, próbálja ki az alábbi megdöbbentően hatékony kézmasszázst, melynek elvégzéséhez nem szükséges szakemberhez mennie: partnerére, barátnőjére is rábízhatja.
Az eljárás egészen egyszerű: a masszírozó kéz hüvelyk- és mutatóujjával szorongassuk meg egyenként a másik kéz ujjait. Az első a jobb kéz hüvelykujja legyen. Ujjanként 20 másodpercig végezzünk erélyes körmozgásokat az ujjvégeken. Ily módon a fejért "felelős" reflexzónákat masszírozzuk, melyek mindkét kéz ujjainak végén helyezkednek el. Ezután tetszés szerint még jól átgyúrhatjuk az ujjainkat , aminek lazító és egyben frissítő hatása van.
Ez a technika a kéz reflexzónáinak masszázsához tartozik, amelynek, mint természetes kezelési módnak, egyre több híve van.
A bőr megfelelő pontjainak masszírozásával visszaállítható a test megbontott energiakeringése. A módszer különös előnye, hogy feltűnés nélkül, mindig alkalmazható. Várakozás közben, a buszban, tévénézés közben, újságolvasáskor -- ezekben a helyzetekben akadálytalanul hozzáférhetünk kezeinkhez, ujjainkoz.
A reflexelmélet szerint a tenyér olyan, mintha az egész szervezet térképe lenne, amely egyes szerveknek és testrészeknek megfelelően zónákra van felosztva (rajz). A jobb tenyér a test jobb, a bal tenyér pedig a test bal felének felel meg.
Hogyan hat a reflexzónák masszírozása? Tudományosan szemlélve, a reflex az akarattól független felelet valamely ingerlésre. Tehát, ha a kéz meghatározott zónáit masszírozzuk, a szignál az idegrostokon keresztül eljut az izmokig, mirigyekig, vagy egyes szervekig, és befolyásolja működésüket.
A nyomkodással pedig reflexszerűen a megfelelő szervben vagy testrészen is aktivizálódik a vérkeringés. Minél hevesebben reagál egy-egy pont a nyomkodásra -- ami néha még fájdalmas is lehet -- annál tüzetesebb "kezelésre" szorul az a hely, mert a reflexzóna-elmélet hívei szerint épp itt rakódnak le a káros anyagcseretermékek, melyeket masszírozással el kell távolítani.
A talp reflexzónáinak masszázsa is ismeretes, de a talpakkal szemben a kezek "edzettebbek", és nem reagálnak olyan érzékenyen. Ezért először is erélyes nyomkodással át kell tapogatni a kéz egyes régióit. Olyan erősen kell nyomkodni, hogy az izmok alatt ki lehessen tapintani a kézcsontokat. Ezután már egyszerű a "diganózis": ha valamely hely érzékenyen reagál -- megvan az első rendellenesség. Ezt a pontot rövid időközökben erősen meg kell nyomkodni.
A keresés folytatódik. Figyeljük meg az ujjhegyeket, az ujjak közötti részt és különösen a köröm alatti érzékeny bőrt, mert itt is fontos reflexpontok találhatók.
Meg kell azonban jegyezni, hogy csak ilyen masszázzsal rendellenességeket, betegségeket "saját kezűleg" gyógyítani nem ajánlatos! Forduljunk orvoshoz, ha néhány masszázs után is egy meghatározott zónában ugyanazt a fájdalmas reakciót tapasztaljuk.








A kéz a test egy olyan része, amit a hagyományos kínai gyógyászat szerint betegségek gyógyítására megelőzésére és az életminőség javítására is lehet használni. A kéz szoros kapcsolatban áll a bel szervekkel és a test számos más pontjával, így a megfelelő akupresszúrás pontjait stimulálva pozitív hatást lehet elérni, legyen szó hátfájáról, vagy épp tüdőproblémáról így biztosíthatóvá válik az egészséges(ebb) életmód. Ezek a kézterápiák fájdalommentesek, mi több, könnyű őket végrehajtani és meglehetősen biztonságosak, egyben kellemes élményt is nyújtanak, könnyen érthetőek és nincsenek mellékhatások vagy kockázatok.























 
 
1 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: fájdalommentesek, energiakeringése, hüvelykujjunkkal, összpontosítani, tüdőproblémáról, visszaállítható, masszírozásával, újságolvasáskor, reflexzónáinak, hozzáférhetünk, biztosíthatóvá, masszírozással, rendellenesség, akadálytalanul, aktivizálódik, akupresszúrás, meghatározott, reflexszerűen, körmozgásokat, testrészeknek, reflexelmélet, reflexzónákat, mutatóujjával, megdöbbentően, reflexzónáját, mellékhatások, serkenthetjük, biztonságosak, gyógyítására, megelőzésére, masszírozzuk, idegrostokon, tapasztaljuk, nyomkodással, befolyásolja, hozzátartozó, hozzátartozó szerveket, reflex gombot, hozzátartozó szervre, fájdalmas érzékeny, fájdalmas szúró, kérdéses zónában, hozzátartozó szerv, terápia hatására, gyógyító áram, teljes testtérkép, alábbi megdöbbentően, eljárás egészen, test megbontott, módszer különös, helyzetekben akadálytalanul, reflexelmélet szerint,
Horváth Renátó (#1)   2018-09-23 20:26:07
Üdv! Azt szeretném mondan, ahogyan el kezdtem nyomkodni a hüvelyk ujjam! Majdnem 2 órán át szédültem! Ha jól látom az a képen az Agyalapi mirigy! Ijenkor mi a tehendő??
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kokárda  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Esti kép  Mindig tud adni ,  A gyász  Márciusi eső  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Mindig tud adni ,  Alvó kislány  Rőzsehordó nő szobra  Ez a miénk!  A csonk és a facsemete  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Alvó baby  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Paul David Tripp Március 16  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  Szent-Györgyi Albert gondolata  Amikor 5 éves voltam,  William Shakespeare-től idéze...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Az ünnepről  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  A közszereplő  Jó éjszakát  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Ez a miénk!  A kávé  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Az ünnepről  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Ibolya  Az élet  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Alvó cica  Atyám !  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva Március 15 -re emlé...  Rőzsehordó nő szobra  Alvó kislány  Sajnos ezt elBalogozták  Mindig tud adni ,  A tékozló és Isten gondviselés...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  ...és mégis ráismersz  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szent Pio atya!  Benned is ezerféle szín van  Minden jónak végeszakad egysze... 
Bejegyzés Címkék
hozzátartozó szerveket, reflex gombot, hozzátartozó szervre, fájdalmas érzékeny, fájdalmas szúró, kérdéses zónában, hozzátartozó szerv, terápia hatására, gyógyító áram, teljes testtérkép, alábbi megdöbbentően, eljárás egészen, test megbontott, módszer különös, helyzetekben akadálytalanul, reflexelmélet szerint, tenyér olyan, egész szervezet, jobb tenyér, test jobb, reflexzónák masszírozása, akarattól független, idegrostokon keresztül, nyomkodással pedig, megfelelő szervben, talp reflexzónáinak, talpakkal szemben, izmok alatt, első rendellenesség, pontot rövid, keresés folytatódik, ujjak közötti, köröm alatti, meghatározott zónában, fájdalmas reakciót, olyan része, hagyományos kínai, életminőség javítására, test számos, megfelelő akupresszúrás, kézterápiák fájdalommentesek, fájdalommentesek, energiakeringése, hüvelykujjunkkal, összpontosítani, tüdőproblémáról, visszaállítható, masszírozásával, újságolvasáskor, reflexzónáinak, hozzáférhetünk, biztosíthatóvá, masszírozással, rendellenesség, akadálytalanul, aktivizálódik, akupresszúrás, meghatározott, reflexszerűen, körmozgásokat, testrészeknek, reflexelmélet, reflexzónákat, mutatóujjával, megdöbbentően, reflexzónáját, mellékhatások, serkenthetjük, biztonságosak, gyógyítására, megelőzésére, masszírozzuk, idegrostokon, tapasztaljuk, nyomkodással, befolyásolja, hozzátartozó, végrehajtani, kapcsolatban, szakemberhez, reflexpontok, átgyúrhatjuk, masszázsához, alkalmazható, helyzetekben, helyezkednek, kézcsontokat, szorongassuk, tudományosan, masszírozása, betegségeket, elvégzéséhez, kézmasszázst, meglehetősen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 1114
  • e Hónap: 6642
  • e Év: 54554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.