Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szervezet megtisztítása
  2014-11-19 13:08:49, szerda
 
   
 
A máj és az epehólyag tisztítása

Könyvünk számára mondta el dr. Jurij Petrov, a szegedi bioklinika vezetője az alábbiakat.
- Melyik embert nevezte Hippokratész epésnek? Az utálatost, aki minden apróságért robban, aki rátámad szeretteire, barátaira, saját magára. Az ókori görögök tudták, hogy ezt nem annyira a csapnivaló jellem vagy a rossz nevelés okozza, hanem az epe pangása.
Betegeink vallják, hogy a tisztító kúrák után megszűnnek a családi perpatvarok. Senki nem töpreng ezen különösebben, mindössze annyi történik, hogy az ember egyszer csak észreveszi, hogy stressz helyzetekben kevésbé "akad ki". Nyugalma helyreáll, kevésbé ingerült, kevésbé hajlamos a konfliktusra, egyre ritkábban fortyan fel, egyszerűbbé válik az élet, sőt, másként tekint egy sor dologra, s mindezzel együtt fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Mi az elsődleges? Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Nem a salakanyagokban van-e a családi konfliktusok eredete?
- Ha jól értettem, "tisztítsd meg májadat, s megtisztítod a lelkedet"?
- Inkább így: Szabadulj meg a felesleges epétől, s megszabadulsz a bosszúságtól. A felesleg tehát a felhalmozódott és pangó epe. Ahogy a fáradt olaj szennyezi a motort, úgy szennyezi szervezetünket a felesleges epe. Amíg jelen van, a májsejtek lusták új epét termelni.
Vagy vegyünk egy másik analógiát, de ne a műszaki életből, hanem a konyhaművészetből. Romlott étolajból két-három napig, sőt akár egy hétig is készíthetünk ételt. De aztán végleg megromlik. Valamivel azonban mégiscsak főzni kell. Mit tegyünk? A romlottat frissre kell kicserélni.
A fizikai stabilitás lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ha az ember úgy érzi, ura a testének, azt tesz vele, amit akar, nem pedig megfordítva, amikor a szálak a kezében futnak össze, akkor már nem a testére figyel - na megkönnyebbültem, egészséges lettem, a magam ura vagyok.
- De hogyan végezzük el a máj tisztítását?
- Szerezzünk be hozzá szorbitot.
- Az meg micsoda?
- A szorbit nem más, mint glükóz nélküli cukor. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Oldjunk fel belőle evőkanálnyit egy deci forró vízben, igyuk meg éhgyomorra, feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a máj tájékára meleg vizestömlőt.
Ne ülő helyzetben végezzük a kúrát, mert akkor összenyomódnak az epevezetékek. Maradjunk fekvő helyzetben másfél-két órát. Ha ezt hasmenés követi, minden rendben van. Ha elmarad a hasmenés, ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál a szorbitra, és más eszközökhöz kell folyamodnunk. Szorbit helyett alkalmazhatunk magnéziumot, mézet, két friss tojássárgáját, oliva- vagy napraforgóolajat. Persze, nem mindenki képes felhajtani fél pohár étolajat, fél pohár vízben feloldott cukrot viszont igen.
- Meddig tart a hasmenés?
- Általában mindössze egy-két alkalommal. Ha pedig tovább tart, együnk valamit gyengén főzött rizzsel. Nem baj, ha enyhe szédülést vagy gyengeséget érzünk. Első alkalommal ez néha megesik, de a következőkben már nem ismétlődik meg.
- Mindezt naponta kell csinálni?
- Nem, hetente mindössze egyszer. Megtehetjük két-három alkalommal is, de a legjobb, ha két hónap alatt mindössze 8-10-szer végezzük el. Az emésztőrendszerbe jutva a szorbit a nyombélben felszívja az ott felhalmozódott epét és eltávolítja a szervezetből.
- Az ilyen méregtelenítés a lélektani egyensúlyon kívül mást is eredményez?
- A szervezetből eltávozik az allergia, amellyel szemben más beavatkozások hatástalanok volnának. Az ekcéma, bőrgyulladás gyakran a második-harmadik kúra hatására múlik el. Ha pedig egy idő után a kiütések ismét megjelennek, betegeink már tudják, hogy újabb két-három kúra után minden rendbe jön. Az ilyen betegségeknél, ide értve a pikkelysömört is, kezdetben erősödnek a tünetek, további pikkelyek jelennek meg. Itt feltétlenül el szoktuk mondani betegeinknek, hogy örüljenek, ha újabb kiütések jelennek meg, mert ez esetben a szervezet jól reagált a kezelésre. Ezután eltűnnek a kiütések és tartós enyhülés áll be. Azok a betegek, akik kénytelenek tablettát is szedni, felére vagy harmadára csökkenthetik gyógyszer adagjukat. A máj megújul. Ugyanahhoz a gyógyhatáshoz a szokásos gyógyszeradag helyett elenyésző mennyiségre lesz csak szükség. Rendkívül jelentős mértékben csökken a altató, nyugtató és depresszióellenes gyógyszerek mennyisége is.
- Vannak-e ellenjavallatok ehhez a kezeléshez?
- Igen, a magas láz, a májzsugor és az epekő.
- Mi a helyzet a szövődményekkel?
- Hétéves praxisunk alatt ilyet nem tapasztaltunk.
- Voltak-e olyan esetek, amikor hatástalannak mutatkoztak a kezelések?
- Gyakorlatilag nem. Nem emlékszem, hogy a gyógymód ne működött volna.
- A kúra után milyen hosszú ideig tart annak hatása?
- Egy-két kezelés után egy vagy két hónapig tart. A teljes kúrát, azaz 8-10 kezelést követően a gyógyhatás legalább hat hónapig, de akár egy évig is eltarthat. Ezért a kezeléseket, csakúgy, mint odahaza a nagytakarítást évente két-három alkalommal el kell végezni.
- El lehet-e távolítani a szervezet más sejtjeiből is a salakanyagokat?
- Igen, de másként, koplalással. Mitől szabadul meg a háziasszony nagytakarításkor? A felesleges dolgoktól. Így van ez koplaláskor is: a szervezet elsősorban azt adja le, amire nincs szüksége - a vízben oldott mérgeket. A koplalást persze be kell fejezni, mielőtt a sejtek a szükséges dolgoktól is megszabadulnának.
- Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait és hozzájárult, hogy azokat közzé tegyük!
Amennyiben kérdései lennének, úgy felteheti azokat személyesen a Bioklinika vezetőjének: Szeged, (62) 471-541 tel.

A vese méregtelenítése

A vesében folyamatosan képződnek különböző sókristályok. Ezek nem irritálnak bennünket és rendszeresen el is távoznak szervezetünkből. Ha viszont a vese nem távolítja el őket a kellő gyorsasággal, akkor ez homok és kövek képződéséhez vezet. Amikor a vesekő már kialakult és mérete meghaladja az egy centimétert, ezen már semmiféle átmosás nem segíthet. Hogy mindez ne következzék be, tegye az alábbiakat.
Nyáron a vese átmosására a legjobb a görögdinnye. A dolog végtelenül egyszerű. Naponta délután 5 és 7 között- amikor a legintenzívebb a szervezet vizeletkiválasztó tevékenysége - fogyasszon el annyi dinnyét, amennyit csak tud. Ezt követően vegyen melegvizes ülőfürdőt, s mindaddig maradjon benne, amíg vécére nem kell mennie. A görögdinnye kiváló vizelethajtó, a meleg víz pedig nem csak a húgyvezetékeket tágítja ki, hanem a vesehomok és apróbb kövek eltávozását is elősegíti. Télen a vizelethajtó tea receptje alkalmazható, melyet pár oldallal később, a házi gyógyfüves kúra javaslatunknál talál meg.

A tüdő méregtelenítése

Hogy érzi magát egy szellőzetlen lakásban? Ha kinyitjuk az ablakot, felfrissül a levegő. A tüdő átszellőztetéséhez azonban nem elegendő, ha kinyitjuk a szánkat.
Foglaljon helyet egy fotelban anélkül, hogy hátradőlne. A hátát tartsa egyenesen. Fújja ki teljesen a levegőt, majd lassan szívja tele a tüdejét. Tartsa vissza a levegőt mindaddig, amíg jól esik, aztán végezzen lassú kilégzést. Üldögéljen így egy-két percig. Esetleg könnyű szédülést érez, de aggódjon, mert ez így van jól. Oxigénhiányhoz szokott agya ekkor töltődik fel friss energiával. A szédülés aztán hamar elmúlik. Ismételje meg a procedúrát három-négy alkalommal. Naponta végezze el a gyakorlatot, de ha restelli a dolgot vagy "nem ér rá", akkor tegye, amikor éppen eszébe jut.
Van egy másik eljárás is. Hogy operáció után elkerüljék a tüdő pangását, a beteggel léggömböt szoktat fújatni. Elképzelhető, hogy e módszer Önt is jobban "megihleti".

Az izületek méregtelenítése

Nem tudom kitől származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerűbb.
Öntsön 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forralja 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illó olajok. Ezután vegye le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntse termoszba, majd hagyja állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyassza apró kortyokban három napon át. Étrendjét ezalatt igyekezzék közelíteni a vegetáriánus koszthoz - minél kevesebb húst eszik, annál jobb. A kúrát ismételje meg egy hét múlva.

Az érrendszer megtisztítása

Erre azoknak van szükségük, akiknél zsír vagy elmeszesedett lemezkék rakódtak le az érfalakon, melyek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okoznak. A recept tibeti orvosoktól származik, időszámításunk előtt a IV. századból.
Készítsen keveréket tíz-tíz deka kamilla, orbáncfű, homokiszalmogyoparvirag és nyírfalevél hozzáadásával. Kávéskanálnyi keverékből 2-2.5 deci vízzel készítsen teát, 15-20 percig hagyja állni, majd tegyen hozzá egy kávéskanál mézet és igya meg. Reggel és este igyék a teából mindaddig, míg az el nem fogy.

A bőr megtisztítása

Sokan tusolnak vagy fürdenek naponta. De vajon elegendő-e mindez? Ha nincs salak-felhalmozódás, akkor bőven. De ha van? Akkor a bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, s egyszerű tusolással nem lehet őket eltávolítani. A szervezetben maradó toxinok bőrbetegségeket okoznak, és az egész testben a nehézkesség-, kényelmetlenség-érzést keltenek.
Melyik az a gyógykúra, amely után csodálatos könnyűséget érez az ember? A szauna. A forró gőz felgyorsítja az anyagcserét, kitágítja a pórusokat, s ezáltal eltávolítja a felhalmozódott szennyeződést. Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádba meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz - amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat - minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.

http://www.astra-lit.com/Termeszet/megtisztitasa.htm
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: napraforgóolajat, megszabadulnának, megkönnyebbültem, nagytakarításkor, méregtelenítése, szakirodalomban, bőrbetegségeket, szervezetünkből, salakanyagokban, húgyvezetékeket, szövődményekkel, ellenjavallatok, kényelmetlenség, méregtelenítés, időszámításunk, összenyomódnak, salakanyagokat, elégtelenséget, felhalmozódott, alkalmazhatunk, oxigénhiányhoz, szervezetünket, tapasztalatait, legintenzívebb, tulajdonképpen, javaslatunknál, bőrmirigyekben, nagytakarítást, tojássárgáját, kávéskanálnyi, felhalmozódás, hatástalannak, gyakorlatilag, tapasztaltunk, megszabadulsz, hozzáadásával, epehólyag tisztítása, szegedi bioklinika, ókori görögök, csapnivaló jellem, rossz nevelés, tisztító kúrák, családi perpatvarok, ember egyszer, salakanyagokban van-e, családi konfliktusok, felesleges epétől, felesleg tehát, fáradt olaj, májsejtek lusták, másik analógiát, műszaki életből, Jurij Petrov,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az erdőterápia egészségre gyak...  Ne hagyd  Alvó baby  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Manna OWell tollából  Sárkány  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Szép estét  Agárdi Gábor gondolata  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Szép estét kedves látogatóimna...  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Sárkány  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Alvó baby  2004-es kivégzés után  képre írva  Amikor még kicsi voltál...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Graffiti bölcsesség  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Boldogság  Szép estét  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Amikor még kicsi voltál...  J. Donald Walters  Esti kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az angyali üdvözlet  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Táplálékok a máj egészségének ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
epehólyag tisztítása, szegedi bioklinika, ókori görögök, csapnivaló jellem, rossz nevelés, tisztító kúrák, családi perpatvarok, ember egyszer, salakanyagokban van-e, családi konfliktusok, felesleges epétől, felesleg tehát, fáradt olaj, májsejtek lusták, másik analógiát, műszaki életből, romlottat frissre, fizikai stabilitás, kezében futnak, testére figyel, deci forró, jobb oldalunkra, emésztőrendszerbe jutva, nyombélben felszívja, ilyen méregtelenítés, lélektani egyensúlyon, szervezetből eltávozik, második-harmadik kúra, kiütések ismét, ilyen betegségeknél, szokásos gyógyszeradag, kúra után, teljes kúrát, gyógyhatás legalább, nagytakarítást évente, háziasszony nagytakarításkor, felesleges dolgoktól, szervezet elsősorban, vízben oldott, koplalást persze, szükséges dolgoktól, vese méregtelenítése, vesében folyamatosan, kellő gyorsasággal, vese átmosására, dolog végtelenül, szervezet vizeletkiválasztó, görögdinnye kiváló, húgyvezetékeket tágítja, házi gyógyfüves, tüdő méregtelenítése, szellőzetlen lakásban, fotelban anélkül, hátát tartsa, levegőt mindaddig, szédülés aztán, procedúrát három-négy, dolgot vagy, másik eljárás, tüdő pangását, beteggel léggömböt, izületek méregtelenítése, szakirodalomban általam, vesét irritáló, babérlevéllel együtt, vegetáriánus koszthoz, kúrát ismételje, érrendszer megtisztítása, recept tibeti, kávéskanál mézet, teából mindaddig, bőrmirigyekben felhalmozódott, szervezetben maradó, egész testben, felhalmozódott szennyeződést, kádba meleg, kioldott szennyeződést, napraforgóolajat, megszabadulnának, megkönnyebbültem, nagytakarításkor, méregtelenítése, szakirodalomban, bőrbetegségeket, szervezetünkből, salakanyagokban, húgyvezetékeket, szövődményekkel, ellenjavallatok, kényelmetlenség, méregtelenítés, időszámításunk, összenyomódnak, salakanyagokat, elégtelenséget, felhalmozódott, alkalmazhatunk, oxigénhiányhoz, szervezetünket, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 324
  • e Hét: 1767
  • e Hónap: 7295
  • e Év: 55207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.