Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szerencsés ember 7 titka
  2015-04-17 05:37:50, péntek
 
  1. titok: a szerencsés emberek nem hisznek a szerencsében

10 sikeres üzletemben vallotta Burke-nak, hogy nem hisz a szerencsében. Mégis bevallották, hogy az életük során összetalálkoztak azok az események, amelyek elhozták számukra a lelki békét. Így hát, ők a szerencsét ,,eseménynek" nevezik.

2. titok: a szerencsések is lehetnek balszerencsések

A szerencsés embereknek is vannak gondjaik. Csak ők egyszerűen lehetőségeknek fogják fel azokat. Például, tételezzük fel, hogy a közösség életét egy káros rovar keseríti meg. A ,,balszerencsések" ezt katasztrófának tekintik, azonban a ,,szerencsések" azon törik a fejüket, miként orvosolhatják a problémát, és menthetik meg a közösséget. Ráadásul, a megoldás gazdaggá teheti őket. A legnagyobb vagyonra ugyanis problémák megoldásával lehet szert tenni - ez a szerencse receptje, amely bárki által megvalósítható.
3. titok: a hétköznapi ember inkább feladja, minthogy veszítsen

Gondolkodj el, hányszor veszítettél vagy vallottál kárt bizonyos szituációkban. Aztán azt is elemezd ki, hogy ez valóban kudarc volt-e vagy csak megálltál, feladtad. Elhagytad a harcmezőt még mielőtt kiderült volna, hogy győzelem vagy vereség lesz a vége? Amennyiben azon esetek száma a nagyobb, amikor félreálltál, ez semmiképp sem nevezhető balszerencsének, inkább feladásnak. És tedd fel magadban a kérdést: mi lett volna, ha nem állsz le, ha nem dobtad volna be a törülközőt, hanem végig játszod a meccset? Lehet, hogy győztél volna.

4. titok: a ,,balszerencsések" gyenge lapokra fogadnak

Ha végignézel egy kártyapartit megfigyelheted, hogy a sikeres játékosok nem fogadnak minden eléjük kiterített lapra. Sőt, a bedobott kártyák száma jóval nagyobb a megjátszott lapokénál. Miért? Csupán azért, mert a jó játékosok ki tudják számolni a lehetőségeket valamennyi kombináció után. És azt is tudják, mikor kell fogadni. A szerencsés emberek a legállhatatosabbak a világon, amikor annak kell lenniük. Azonban vissza is tudnak vonulni, ha a lehetőségek ellenük fordulnak. Azért választják a nyerő helyzeteket, mivel megtanulták, miként ismerhetik fel lehetőségeiket.

De mitől lesz jó egy lehetőség? Először is, fel kell tenned a kérdést: megold-e egy széles körökben elterjedt problémát? Aztán, hogy az embereknek van-e pénzük megvásárolni a megoldást? Aztán, hogy eljuthatsz-e a megoldással az érintett emberekhez? Végül pedig, hogy a megoldás ténylegesen jó-e? Amennyiben a válaszok többsége ,,nem", a szerencsés azonnal lemond a lehetőségről.
szerencse2

5. titok: a szerencse embereken keresztül jut el hozzánk

A szerencse nem derült égből pottyan az ölünkbe, hanem a körülöttünk lévő emberek hozzák. Kevesen találnak az utcán jelentős pénzösszeget, vagy a kertjükben egy elásott kinccsel teli ládát. És még kevesebben nyernek a lottón. Tehát, a szerencse valójában a lehetőségek által érkezik az életünkbe. Például, olyan fiatalokkal találkozol az utcán, akik amiatt panaszkodnak, hogy nem lelnek rá szívük párjára. Ahelyett, hogy rágódnál a problémán, gondolkozz el olyan megoldáson - egy honlap létrehozásán, amely által segíthetnél nekik párt keresni. Az ötlet miatt sokan szerencsésnek fognak nyilvánítani. És tény, hogy ezt a státuszt azzal vívtad ki magadnak, hogy mások ,,balszerencséjét" orvosoltad.

6. titok: a szerencse az arra felkészülteket részesíti előnyben

Tegyük fel, amatőr színész vagy egy vidéki kis színházban. Egyszer csak, a mozivilág neves képviselője a faluba látogat, hogy ott élő beteg rokonát meglátogassa. Hogy kissé elterelje a gondolatait, úgy dönt, színházba megy. Ha amatőr színészként lépsz fel előtte, észre se fog venni! Viszont ha felkészülsz, és úgy játszod el a darabot, mintha életed egyik részletét élnéd át általa, biztosan felajánl neked egy szerepet a legújabb filmjében. De képesnek kell érezd magad, egyébként sok szerencsét az amatőr állásodhoz.

7. titok: felelősséget kell vállalni az élet ,,balszerencsés" pillanataiért

Talán egyike a legnehezebb feladatoknak, hogy felelősséget vállalj az életed rossz pillanataiért. Ha a gödörben vagy, anélkül nem tudsz kimászni belőle, hogy ne fogadd el: a te hibád miatt vagy most benne. Lásd be, hogy te gerjesztetted az adott problémát, a legkisebb részletében, csakis így meríthetsz erőt, hogy felülkerekedj rajta. Azonban, ha nekilátsz, nem is annyira nehéz! Az élet ugyanis egy virágcsokor. A piszkos vízben van, tisztára kell cserélned azt, máris eltűnik a piszok és a kosz. Így van az elmével is: ha kiüríted belőle a rosszat, a piszkot, hely marad az információnak, a tiszta és friss adatoknak. Nem kell harcolnod a régi elveiddel, meggyőződéseiddel. Csak kevesebb figyelmet kell nekik szentelned. Továbbá, jobban oda kell figyelned az új dolgokra, amelyek idővel beborítják a régieket. Míg aztán egy napon arra ébredsz: ,,Milyen szerencsés vagyok!"


Forrás . Link...




 
 
0 komment , kategória:  Ezo : A szerencse anatómiája   
Címkék: összetalálkoztak, balszerencsések, balszerencsének, balszerencséjét, katasztrófának, lehetőségeiket, felkészülteket, lehetőségeknek, megvalósítható, megfigyelheted, szerencsésnek, információnak, balszerencsés, orvosolhatják, gerjesztetted, lehetőségeket, felülkerekedj, pillanataiért, szituációkban, kártyapartit, nyilvánítani, szerencsések, megoldásával, megvásárolni, lehetőségről, panaszkodnak, létrehozásán, pénzösszeget, felelősséget, feladatoknak, szerencsében, meglátogassa, veszítettél, virágcsokor, lehetőségek, fiatalokkal, szerencsés emberek, életük során, lelki békét, szerencsét „, szerencsés embereknek, közösség életét, káros rovar, megoldás gazdaggá, legnagyobb vagyonra, szerencse receptje, hétköznapi ember, kártyapartit megfigyelheted, sikeres játékosok, bedobott kártyák, megjátszott lapokénál, lehetőségeket valamennyi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Ma van a magyar költészet napj...  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szívek  Paul David Tripp Április 13  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Spenót fasírttal  Paul Éluard - És egy mosoly  "Ez egy csoda"  Anyámról való emlékek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Borzasztó  képre írva  39 ígéret  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Latinovits Zoltán tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Anyák napjára  Minden tavaszból őrizz..  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Otthon  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Önmaga ellenére  Isten hűségének mértéke  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  Szívek  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 12  Egy tavasz  A felvilágosodás...  Anyámról való emlékek  Alvó cica  Borzasztó  Hogyan válunk hűségesekké? 
Bejegyzés Címkék
szerencsés emberek, életük során, lelki békét, szerencsét &#8222, szerencsés embereknek, közösség életét, káros rovar, megoldás gazdaggá, legnagyobb vagyonra, szerencse receptje, hétköznapi ember, kártyapartit megfigyelheted, sikeres játékosok, bedobott kártyák, megjátszott lapokénál, lehetőségeket valamennyi, lehetőségek ellenük, nyerő helyzeteket, széles körökben, embereknek van-e, érintett emberekhez, megoldás ténylegesen, válaszok többsége, szerencsés azonnal, szerencse embereken, körülöttünk lévő, utcán jelentős, elásott kinccsel, szerencse valójában, lehetőségek által, honlap létrehozásán, ötlet miatt, státuszt azzal, arra felkészülteket, mozivilág neves, faluba látogat, legújabb filmjében, amatőr állásodhoz, élet &#8222, legnehezebb feladatoknak, életed rossz, gödörben vagy, adott problémát, legkisebb részletében, élet ugyanis, piszkos vízben, régi elveiddel, napon arra, összetalálkoztak, balszerencsések, balszerencsének, balszerencséjét, katasztrófának, lehetőségeiket, felkészülteket, lehetőségeknek, megvalósítható, megfigyelheted, szerencsésnek, információnak, balszerencsés, orvosolhatják, gerjesztetted, lehetőségeket, felülkerekedj, pillanataiért, szituációkban, kártyapartit, nyilvánítani, szerencsések, megoldásával, megvásárolni, lehetőségről, panaszkodnak, létrehozásán, pénzösszeget, felelősséget, feladatoknak, szerencsében, meglátogassa, veszítettél, virágcsokor, lehetőségek, fiatalokkal, képviselője, ténylegesen, bevallották, körülöttünk, megoldással, segíthetnél, legnehezebb, részletében, színészként, félreálltál, megjátszott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 2497
  • e Hónap: 6903
  • e Év: 62836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.