Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító kövek: ametiszt
  2015-05-15 13:43:24, péntek
 
  A szellemed felébresztője vagyok!

Átlátszó, vöröses-lila színű, a legkülönbözőbb lila árnyalatban előforduló kvarcváltozat, kristályainak ibolya alapszínét a benne rejlő vas, titán és mangán adja, csiszolva féldrágakő, színét hevítéskor elveszti.

Lelőhelyei: Brazília, Srí Lanka, Madagaszkár, Mexikó, Nyugat-Ausztrália, Délnyugat-Afrika.
Amethüsztosz görög eredetű szó, neve annyit jelent: a részegség gyógyírja. Már Arisztotelész is beszámolt róla, hogy a nyelv alá helyezve az iszákosok nem lesznek részegek, ezért a korsók fülét ametisztből készítették.

Az egyiptomi varázslók esőcsináló kőként tisztelték, Hildegard pedig a bőr szépítőszereként használta, azután gyermekáldás és szerencse reményében fordultak hozzá.

Őseink kutyahajszállal és fecsketollal nyakba akasztott, a Hold és a Nap jelével ellátott ametiszt amulettel védték magukat a varázslatok és a démonok ellen. Álmunkban megmutatja, ki az igaz barát. Így lett a barátság jelképe, s ha a bal kéz harmadik ujján hordott ametisztgyűrű elvész, megszakad a barátság is.

A XVI. században a lovasok és a lovaik szerencseköve volt, szkarabeusz alakzatú ametiszt védte őket a sebesüléstől. A Szaturnusz bolygóhoz kapcsolják, következésképp a Halak jegyéhez. Indiában a Szaturnusz-mantrával tisztítják meg e követ ( AUM Sham Shanaishcharaye Namah AUM). Nem kedveli a napozást, inkább nagyobb ametisztcsomó vagy hegyikristály közelében töltsük fel éjszaka.

Az ametiszt általános erősítő, így pl. erősíti az idegrendszert, az immunrendszert, a szívműködést, fokozza a vitalitást, ajánlott a szervezet nagyfokú gyengesége esetén. Erősíti a vörösvértesteket, vércukorképző, ajánlott a cukorbetegségnél, vértisztító, közvetlent hatással van a véredényekre és az artériákra. Ibolyaszíne az étertesten és a legfelső két csakrán át nem csak tisztítólag hat a vérre, érrendszerre, idegrendszerre, hanem rezgésével minden olyan alacsony kisugárzást visszatart, ami negatív hatással van a vérre.

Éppen ezért nagy hasznát vehetjük trombózis vagy embólia veszélyénél. Erősíti a szívet és segít a szívödémánál. Akinek erős, fájdalmas havi vérzése van, pár nappal a periódus előtt kezdjen el ametiszt hasláncot hordani. Vérzéscsillapító hatását a belső vérzések esetén is kifejti.

Mivel a korona csakrán át hat, ezért ajánlott a fej betegségeinél, vagyis mindenféle agyi betegségnél: epilepszia, emlékezetkiesés, olvasási zavarok, hat a középagyra, az agyalapi mirigyre, az agyféltekékre, migrénnél, erős fejfájásnál is forduljunk hozzá bizalommal. Pozitívan hat a szemre, színvakság esetén vagy kötőhártya gyulladásnál is.

Az ideggyulladások elviselhetetlen fájdalmait csillapítja. A légcső, a mandula és a melléküregek fájdalmait megszünteti. Energiája segítségével feloldja a görcsöket pl. tarkómerevséget, menstruációs görcsöt, gyomorgörcsöt.

Görög neve nem ittast jelent, vagyis a szenvedélybetegségek legjobb ellenszere, legyen az alkoholizmus, drog, dohányzás, vagy helytelen táplálkozás. Ilyenkor tegyünk a nyelvünk alá kis ametiszt darabot.

Pozitívan hat a hormonháztartásra, nemi betegségek esetén, befolyásolja a termékenységet is. Továbbá hat a mirigyekre, így a csecsemőmirigyen keresztül fokozza a test védelmét. Hat a hasnyálmirigyre, fokozza az anyagcsere-tevékenységet, csökkenti a elsavasodást, hatással van a vakbélre és a zsírszövetre.

Kedvező mindenféle bőrbetegségnél, ízületi gyulladásnál, allergiáknál, kullancscsípésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, nagy segítségünkre lesz égési sérüléseknél és herpesznél is. A terhességi időszak alatt stabilizálja a testalkatot.

Az ametiszt az igazmondók és a barátok köve. Ha ajándékozod, csak tiszta, nemes érzésekkel tedd, hogy nyugalmat sugárzó, bizalmat adó maradjon. Feloldja a diszharmóniát, megfékezi a gonosz gondolatokat, szenvedélyeket, a lidérces álmot, szünteti beteges félelmeinket, honvágyunkat, fokozza önuralmunkat. A józanság, az értelem, a tiszta gondolkodás köve, szerencsét hoz, megvilágítja zavaros ügyeinket, segít a képességeink kibontakoztatásában, az élet fontos döntéseinek meghozatalában, jó útra vezet. Ez a kő magában foglalja az isteni szeretet, gyengédség és megértés rezgéseit, általa felfedezzük belső szabadságunkat, őszintévé és nyitottá tesz, átszellemültséget, világosságot hoz.

Csodálatos élmény a kettévágott ametisztrög között meditálni, mert érezzük, hogy az egyik oldal meleg, a másik hűvös, vagyis az ametiszt különböző kristályformáinak köszönhetően jin és jang kisugárzású.
Ismerd fel, ki vagy, mi a feladatod, s engedd, hogy a Mindenható vezesse a szellemedet!

Forrás: bálintcseppek





Kövek :

Link


Iskolaérettség : Link

A legjobb memóriaserkentő ételek : Link

Az energiaszint emelkedés tünetei. : Link

Villás Béla Angyalok 2007 : Link




Az agyunk cukor hatására a kokainnal megegyező tüneteket mutat, amint kiürûl a szervezetünkből, megtörjük a rögzült sémát, és újrakalibráljuk a szervezetünket, mert a cukor nem tud már befolyásolólag hatni. Elmúlik a fáradtság, az autoimmun betegségek, allergiák, emésztési zavarok, puffadás, marad a tiszta fej és az egészség.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: vörösvértesteket, cukorbetegségnél, vérzéscsillapító, szépítőszereként, csecsemőmirigyen, shanaishcharaye, pikkelysömörnél, tarkómerevséget, kutyahajszállal, elviselhetetlen, emlékezetkiesés, hasnyálmirigyre, ideggyulladások, memóriaserkentő, szervezetünkből, újrakalibráljuk, szenvedélyeket, bőrbetegségnél, iskolaérettség, következésképp, termékenységet, szervezetünket, legkülönbözőbb, immunrendszert, befolyásolólag, idegrendszerre, meghozatalában, szabadságunkat, gyomorgörcsöt, bálintcseppek, kvarcváltozat, vércukorképző, felébresztője, arisztotelész, segítségünkre, szerencseköve, szellemed felébresztője, legkülönbözőbb lila, benne rejlő, részegség gyógyírja, korsók fülét, egyiptomi varázslók, démonok ellen, igaz barát, barátság jelképe, lovaik szerencseköve, ametiszt általános, szervezet nagyfokú, periódus előtt, belső vérzések, korona csakrán, agyalapi mirigyre, Sham Shanaishcharaye Namah AUM, Villás Béla Angyalok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márai Sándor tollából  Egy gondolat  Különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  A sorsod  Paul David Tripp Április 12  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Eduardo Sacheri gondolata  Előfordul, hogy  Az ember  képre írva  Mindig lesz olyan  Ott van  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Nagy és kis csodák  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Különleges  A sorsod  Márai Sándor tollából  40 felett  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robin Wight pitypang szobra  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  IGEN így  Különleges  James Allen  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Önmaga ellenére  Alvó cicák  Az ember  Egy párkányon  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  Horváth Szilvia tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Paul Éluard - És egy mosoly  Walter Chrysler mondta  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Ott van  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimn...  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztina b...  Előfordul, hogy  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép álmokat!  Anyámról való emlékek  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Spenót fasírttal  Szép estét  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
szellemed felébresztője, legkülönbözőbb lila, benne rejlő, részegség gyógyírja, korsók fülét, egyiptomi varázslók, démonok ellen, igaz barát, barátság jelképe, lovaik szerencseköve, ametiszt általános, szervezet nagyfokú, periódus előtt, belső vérzések, korona csakrán, agyalapi mirigyre, ideggyulladások elviselhetetlen, melléküregek fájdalmait, csecsemőmirigyen keresztül, test védelmét, terhességi időszak, barátok köve, gonosz gondolatokat, lidérces álmot, tiszta gondolkodás, élet fontos, isteni szeretet, kettévágott ametisztrög, egyik oldal, másik hűvös, ametiszt különböző, legjobb memóriaserkentő, energiaszint emelkedés, agyunk cukor, kokainnal megegyező, rögzült sémát, autoimmun betegségek, vörösvértesteket, cukorbetegségnél, vérzéscsillapító, szépítőszereként, csecsemőmirigyen, shanaishcharaye, pikkelysömörnél, tarkómerevséget, kutyahajszállal, elviselhetetlen, emlékezetkiesés, hasnyálmirigyre, ideggyulladások, memóriaserkentő, szervezetünkből, újrakalibráljuk, szenvedélyeket, bőrbetegségnél, iskolaérettség, következésképp, termékenységet, szervezetünket, legkülönbözőbb, immunrendszert, befolyásolólag, idegrendszerre, meghozatalában, szabadságunkat, gyomorgörcsöt, bálintcseppek, kvarcváltozat, vércukorképző, felébresztője, arisztotelész, segítségünkre, szerencseköve, agyféltekékre, diszharmóniát, tevékenységet, hegyikristály, ametisztgyűrű, idegrendszert, ametisztcsomó, kristályainak, betegségeinél, befolyásolja, érrendszerre, fecsketollal, alkoholizmus, gyulladásnál, melléküregek, gyermekáldás, szívműködést, segítségével, véredényekre, menstruációs, szívödémánál, önuralmunkat, honvágyunkat, félelmeinket, gondolatokat, megvilágítja, elsavasodást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 475
  • e Hét: 2065
  • e Hónap: 6471
  • e Év: 62404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.