Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hold
  2016-05-09 10:18:33, hétfő
 
   
  Őseink is ismerték már a Hold hatását. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról, házról vagy kertről, földről vagy erdőről volt is szó, mindig a holdnaptárakhoz fordultak segítségért, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot ahhoz, hogy fáradozásaikat siker koronázza. Évszázados tapasztalatokra, alapos megfigyelésekre és az emberek kifinomult érzékenységére épül ez a tudás, melyet ma is hasznosíthatunk.
Most megpróbálok minél több tapasztalatot megosztani veletek...
Ezeket a neten több oldalról gyüjtöttem össze:

"Holdfázisok

Föld körüli keringése közben - amely csaknem egy hónapig tart - a Hold Földhöz és Naphoz viszonyított helyzete szerint négy fázison megy keresztül. Ezek mindegyikében különféleképpen hat életünkre.

Újhold: Újholdnak nevezzük azt az állást, amikor a Hold 2-3 napig majdnem pontosan a Föld és a Nap között helyezkedik el, így a Föld felé fordított oldala csaknem teljes sötétségben van. Földünk kísérője ilyenkor a Nappal azonos állatövi jegyben áll.

Minden Újholdkor a természetben és az emberi életben is a kezdet, az újrakezdés energiái erősödnek. Ilyenkor érdemes a beteg fákat vagy növényeket megmetszeni, mert könnyebben regenerálódnak.
Rendkívül alkalmas ez az időszak a méregtelenítésre, a salaktalanításra és a böjtölésre, valamint a rossz szokások, mint például a dohányzás vagy az alkoholizmus leküzdésére.
A sebészeti beavatkozásokat viszont lehetőleg kerülni kell, mert a sebek gyógyulása lassúbb.

Növekvő Hold: A növekedés időszaka az első keskeny, balra nyitott holdsarló megjelenésekor veszi kezdetét. Az első negyedben a Hold mintegy 7 napon át, egészen a félhold állapot eléréséig közeledik a Földhöz. Majd keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, és a következő 7 napban ismét távolodik a Földtől. Közben egyre csak hízik, mígnem a második negyed végén eléri a teliholdstádiumot.


A növekvő Hold fázisában minden a felvétel, a belégzés, a növekedés jegyében áll.
A pozitív hatások dominálnak. A természet magába szívja és elraktározza az energiát.
A születések száma megnövekszik.
A növényvilágban a talaj feletti növekedés a jellemző. Ideális időszak ez a vetéshez és az olyan növények elültetéséhez, melyek fölfelé törekednek és termést hoznak, pl. gyümölcsfák, virágok.
Szervezetünk különösen fogékonnyá válik az őt erősítő, felépítő, gyógyító anyagokra és hatásokra.
Könnyen felveszi, elraktározza és értékesíti azokat.
Az öngyógyító erők is fokozottan működnek.
A tápanyagok szintén elraktározódnak, így a súlyproblémákkal küszködőknek ilyenkor ügyelniük kell arra, hogy mit és mennyit esznek.

Holdtölte: A Hold Föld körüli útjának felénél egy-két napig éppen a Nappal áll szemben, mely egész látható felületét megvilágítja.

A Hold hatása ebben a fázisban érezhető a legegyértelműbben.
A holdtölte az erős negatív és pozitív érzelmek időszaka.
A statisztikák szerint a születések, a balesetek és az erőszakos cselekmények száma ilyenkor ugrásszerűen megnő.
A természetben ez a felvételről a leadásra való áttérés átmeneti állapota. Egyrészt a természet ilyenkor éri el felvevőképessége csúcspontját, tehát ideális időpont a tápoldatozáshoz vagy a trágyázáshoz. Másrészt az is előfordulhat, hogy a fák már attól elhalnak, ha néhány águk letörik.
Ilyenkor van itt a gyógynövények, különösen a gyógyító gyökerek begyűjtésének ideje, ugyanis gyógyerejük ilyenkor a legkoncentráltabb.
Szervezetünk gyakran nyugtalansággal és idegességgel reagál a holdtöltére.
Az érzékenyebbek alvási zavarokról, mások különös álmokról és víziókról számolnak be.
Mivel a sebek erősebben és tovább véreznek, illetve lassabban és rosszabbul gyógyulnak, ha lehetséges, kerüljük el az operációt.

Fogyó Hold: A Hold folytatja Föld körüli keringését, miközben ismét közeledik bolygónkhoz. A Nap által megvilágított hányada jobbról balra egyre csökken. Amikor 22 nappal újhold után megint keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, már csak a fele látható. Az utolsó negyedben a jobbra nyitott holdsarló napról napra keskenyedik, míg ismét beköszönt az újholdfázis.

Ez a leadás, a kilégzés, az erők és az energiák kiáramlásának ideje.
A fogyó Hold megszabadít a kétségektől, a szorongásoktól, és beteljesíti a pozitív érzelmeket.
A természeti energiák a gyökerek felé irányulnak.
A talaj felvevőképessége megnő, ilyenkor érdemes elvetni például a gyökérzöldségeket. A trágyázás és az öntözés is igen hatékony.
Szervezetünk csúcsformájában van. Nagy testi és lelki teljesítményekre vagyunk képesek.
A műtétek is sikeresebbek, mivel a sebek gyorsabban gyógyulnak.

Fel- és leszálló Hold

A fentieken kívül létezik még két, elsősorban a növényvilág számára fontos holdminőség is, melyeket érdemes figyelembe venni.
Az orvosi beavatkozások optimális időpontjának meghatározásánál, vagy a háztartásban, munkánk hatékonyságának fokozására.
Ezek a holdminőségek (egyébként semmi közük a holdfázisokhoz) a Hold csillagászati útjából adódnak.
Földünk kísérője e pályája során bejárja mind a tizenkét ismert asztrológiai jegyet.

A felszálló Hold: Keresztülhalad a téli és a nyári napforduló közötti jegyeken, tehát a Nyilason, a Bakon, a Vízöntőn, a Halakon, a Koson és a Bikán, illetve az Ikreken, ahol is eléri fordulópontját.

Ezt az időszakot a természetben a talaj feletti növekedés és fejlődés jellemzi. Ilyenkor a Föld leadja mindazt, amit felhalmozott. Itt a legmegfelelőbb alkalom a gyümölcsfák nemesítésére.

A leszálló Hold: Keresztezi az összes jegyet júniustól decemberig, tehát az Ikreket, a Rákot, az Oroszlánt, a Szüzet, a Mérleget és a Skorpiót, illetve a Nyilast (fordulópont).

Ez az érés és a szüret ideje. A Föld életében a befogadás fázisa. A fejlődés a talaj alatt fokozódik, így ekkor legpraktikusabb például metszeni.

A holdfázisok és az egészség

Huszonnyolc napos pályája során a Hold végigvándorol az összes állatövi jegyen. Mindegyikben egy-két napig időzik. A holderők és az állatövi jegyekből kiinduló asztrológiai hatások kombinációjából különleges impulzusok keletkeznek, melyek elsősorban az emberi szervezet, de a kertészkedés és a földművelés szempontjából is igen jelentősek.

A testrégiók: Minden egyes jegyhez tartozik néhány testtájék vagy szerv. Amikor a Hold éppen abban a jegyben jár, a hozzárendelt testrégiókat egyrészt rendkívül megviseli a nagy megterhelés, másrészt viszont különösen fogékonyan reagálnak a tehermentesítésre, az ápolásra és a kezelésre. A sebészeti beavatkozásokat ilyenkor ajánlott elkerülni.

növekvő Holdnál A Hold növekedése idején az érintett szervek, illetve testtájékok igen jól hasznosítják az építő és az erősítő anyagokat. Minél közelebb van időben a holdtölte, annál hatékonyabb a kezelés.
fogyó Hold:nál A legalkalmasabb időszak a tisztító, a méregtelenítő és a salaktalanító kúrák elvégzésére. Minél kevesebb nap választ el az újholdtól, annál erősebb a hatás.


Táplálkozás

A megfigyelések szerint szervezetünk egyes időszakokban bizonyos tápláléktípusokra ( só, szénhidrát, zsír, fehérje) egyedi módon reagál. Előfordul, hogy egy meghatározott időpontban ezek meglepően könnyen felszívódnak és feldolgozódnak. Néha pedig éppen az ellenkezője történik. Emiatt az a legokosabb, ha odafigyelünk a Hold állás szerinti ajánlatra és elkerüljük azokat az élelmiszereket amik nem ajánlottak.
Próbáljunk erre figyelni és hasznosítani mások tapasztalatait de a saját igényeinket előtérbe helyezve... pl.:(ha súlycsökkenést szeretnénk elérni, pontosan szénhidrát napon nem enni azt...hiszen akkor hasznosítódik a legjobban)

Só: A földjegyek speciális sóminőséget hoznak létre.
Szénhidrát: A vízjegyek a szénhidrátminőséget befolyásolják.
Zsír: A levegőjegyek a zsiradékok hatását segítik elő.
Fehérje: A tűzjegyek meghatározzák a fehérjeminőséget. Amikor a Hold ezekben a jegyekben tartózkodik, a fehérjetartalmú ételek serkentik a sejtfelépítést, fokozzák a fizikai erőt és a lelki energiát.


Időjárás

Az állatövi jegy, amelyben a Hold éppen jár, bizonyos mértékig meghatározza az aznapi időjárást, vagyis mi esetleg másképp reagálunk...érzékelünk.

Hideg napok: A földjegyekre hűvös mikroklíma jellemző, akkor is, ha a levegő hőmérséklete magas. A felhők feloszlanak, a lehűlés érzékelhetővé válik, és jobban fázunk.
Víznapok: A vízjegyek gyakran hoznak csapadékot. Még ha süt is nap, a talaj és a fű általában nedves, hűvös. Különösen növekedő Hold idején válik ez a hatás erőteljessé.
Fénynapok: Amikor a levegőjegyek határozzák meg az időjárást, a fénysugárzás intenzívebbé válik. Borús napokon is szemmel láthatóan világosabb van.
Meleg napok: Jó az alaphangulatunk, az időt kellemesnek, aránylag melegnek és enyhének érezzük a tűzjegyek hatásának köszönhetően. Ilyenkor szívesen kirándulunk.


Testápolás, háztartás

A testápolásra vonatkozóan is találhatunk néhány értékes és hasznos információt a holdnaptárban.
Újholdkor legjobb elkezdeni ha diétázni vagy fogyókúrázni szeretnél, ilyenkor fuss neki. Nemcsak sokkal hamarabb fog látszani az eredmény, de a kitartásod is meglesz hozzá.
Növő Holdkor a táplálék, jobban felszívódik. Akkor is felszedhetsz egy-két kilót (ha erre van szükséged), még akkor is ha ugyanannyit eszel, mint máskor. Kerüld az eleve hízlaló dolgokat,ha nem akarsz hízni, de a diétázásnak neki se kezdj...

Hajápolás:
Hajvágás: A hajvágást mindig oroszlánnapokra időzítsük: ha ez fogyó Holdkor történik, a haj szerkezetében lényeges javulás várható, ha növekvő Holdkor, a haj sokkal gyorsabban nő.
Növő holdkor ha töredezett a hajvéged, száraz, sérült vagy zsíros a hajkoronád, kezeld a megfelelő regeneráló készítményekkel, mert ilyenkor hatékonyabban javíthatod az állagát, még a zsíros, korpás haj, valamint a hajhullás kezelése is eredményesebb ezeken a napokon.
Lehetőleg ne menjünk fodrászhoz halak- vagy ráknapokon, főleg ne vágassunk hajat.
Dauerolás: A szűznapokon a dauer szebb és tartósabb lesz.
Az újhold kitűnő az időszak, ha valami újat szeretnél kipróbálni. Nyitottabbá válsz. Kísérletezhetsz extrém hajszínekkel és vad kiegészítőkkel egyaránt.

Masszázs:
Lábmasszázs, a reflexzónamasszázs a halak napjain a leghatékonyabb.

Kozmetika
Bőrápolás: A tisztátlan és agyonstrapált bőr ápolását fogyó Holdkor gezzük. Ugyanez vonatkozik a pattanásokra, a mitesszerekre vagy a szemölcsökre is.
A bőrmegújító kúrákhoz viszont a növekvő Hold időszaka (különösen a baknapok) az alkalmasabb.

Körömápolás:
Elsősorban növő Holdkor menj manikűröshöz vagy pedikűröshöz, ha gyengék, töredezettek a körmeid. Erősebbek lesznek, és gyorsabban nőnek
A manikűrözés is baknapokon történjen lehetőleg, mert ilyenkor körmeink ellenállóbbak.

Háztartás

Takarítás: A nagytakarításhoz feltétlenül fogyó holdfázisba eső levegőnapokat válasszunk.
Mosás: Fogyó Holdkor, víznapokon a ruha kevesebb mosószerrel is tisztább lesz.
Pénzügyletek: Pénzügyeinket növekvő Hold idején, földnapokon érdemes intézni.


Forrás : Link 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
Címkék: felvevőképessége, nagytakarításhoz, meghatározásánál, súlyproblémákkal, fehérjeminőséget, teljesítményekre, méregtelenítésre, salaktalanításra, hatékonyságának, különféleképpen, holdnaptárakhoz, beavatkozásokat, kísérletezhetsz, elraktározódnak, alaphangulatunk, oroszlánnapokra, legpraktikusabb, kombinációjából, csúcsformájában, megfigyelésekre, nyugtalansággal, tápoldatozáshoz, hasznosíthatunk, fehérjetartalmú, tapasztalatokra, készítményekkel, sejtfelépítést, érzékenységére, fordulópontját, megjelenésekor, regenerálódnak, legmegfelelőbb, keresztülhalad, leghatékonyabb, kiegészítőkkel, legalkalmasabb, holdnaptárakhoz fordultak, legmegfelelőbb időpontot, emberek kifinomult, neten több, hónapig tart, emberi életben, újrakezdés energiái, beteg fákat, rossz szokások, dohányzás vagy, alkoholizmus leküzdésére, sebészeti beavatkozásokat, sebek gyógyulása, növekedés időszaka, első keskeny, első negyedben, Hold Földhöz, Minden Újholdkor, Növekvő Hold, Föld Nap, Hold Föld, Fogyó Hold, Holdnál Hold, Növő Holdkor, Fogyó Holdkor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.15. 23:11 Timişoara 30 - A fost inaugurată biserica Centrului Reformat Noul Mileniu
12.15. 22:41 Jónak lenni jó - Több mint 214 millió forint gyűlt össze
12.15. 22:12 Rippl-Rónai-életműrekord a Virág Judit Galéria téli árverésén
12.15. 21:41 Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka
12.15. 21:32 Nógrádi: Kína veszélyforrás és inspiráló versenytárs is a NATO számára
12.15. 21:31 Jónak lenni jó - Több mint 185 millió forint gyűlt már össze
12.15. 21:02 Temesvár 30 - Felavatták az Új Ezredév Református Központ templomépületét
12.15. 21:01 The New York Times: Washington titokban kiutasított két kínai diplomatát sz...
12.15. 20:12 Labdarúgó NB I - Győzelemmel zárta az évet a Ferencváros
12.15. 19:51 Női kosárlabda NB I - Esélyt sem adott a Pécsnek a DVTK
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Advent 3. vasárnapja 12.15  A három ismeretlen . . .  Gazdálkodás  Csokor pohárban  Girland  Sportos öltözék  Arany kártyám van  Antoine de Saint-Exupéry - A k...  Aletheia nővér öt lépést ajánl...  Álatfigurág a téli képen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A harmadik angyal: békét, szer...  Téli kép  ’56-os videók a Mosonmag...  Facebookon kaptam  Karácsony  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Bővelkedés  Advent könnyei  Bővelkedés  Aranyosi Ervin: A mókus és a b...  Nők téli öltözékben  Facebookon kaptam  Karácsony előtti második vasár...  Jó éjszakát  Karácsonyfa  Bővelkedés  Facebookon kaptam  Karácsonyi angyal  Káros szokások és a csontritk...  Arany kártyám van  Bővelkedés  Istenem, Istenem  Téli kép  Facebookon kaptam  Karácsonyi gömbök  Fiatalító táplálékok  Facebookon kaptam  Depresszió elleni gyógynövénye...  Tetovált női láb  Advent harmadik vasárnapja 12....  Facebookon kaptam  XIV. Hét, 4. Parancsolat: Atyá...  Karácsonyi gömbök  Csinos nő - a ruha fölső részé...  De jó volna....  Karácsonyi gömb  Káros szokások és a csontritk...  Karácsony  Png nő  Karácsonyi gömb  Ajándékok  De jó volna....  Ez tényleg szép - Kettőszázhar...  Egy vonat jön a hegyekből - Pi...  Brenner János ünnepe Szentgott...  Minden világít  Advent harmadik vasárnapja 12....  Csudálatos fa  Várlak, de most nem úgy, hanem...  Ez tényleg szép - Kettőszázhar...  Karácsony  Jó éjszakát  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Adventi ének - egy XVIII. száz...  Png nő  Káros szokások és a csontritk...  Havas rózsa  Kellemes kávézást  Karácsony  Csinos nő - sokszoknyás  Szaloncukrok  Siker és fölény  Ajándék  Fenyőág díszekkel  Karácsony  Png nő  Téli kép  Facebookon kaptam  Adventi ráhangoló 12.15. Böjt...  Ruha különlegesség  Téli kép  Karácsony  Karácsony táján Mint káprázat...  A kézmosásról - hasznos tudniv...  Advent harmadik angyala  Mennyei Prófécia - teljes film  Álatfigurág a téli képen  Ruha különlegesség  Szeretetben gazdag Adventi vár...  Facebookon kaptam  Bööte Csaba elmélkedése Advent...  Kislány az ablaknál  A kézmosásról - hasznos tudniv...  Rózsa csokor  XIV. Hét, 4. Parancsolat: Atyá...  A kobold karácsonya...  Karácsonyfa  Tihany látképe őszi ködben 
Bejegyzés Címkék
holdnaptárakhoz fordultak, legmegfelelőbb időpontot, emberek kifinomult, neten több, hónapig tart, emberi életben, újrakezdés energiái, beteg fákat, rossz szokások, dohányzás vagy, alkoholizmus leküzdésére, sebészeti beavatkozásokat, sebek gyógyulása, növekedés időszaka, első keskeny, első negyedben, félhold állapot, második negyed, növekvő Hold, növekedés jegyében, pozitív hatások, természet magába, születések száma, talaj feletti, olyan növények, öngyógyító erők, tápanyagok szintén, súlyproblémákkal küszködőknek, fázisban érezhető, erős negatív, statisztikák szerint, erőszakos cselekmények, leadásra való, természet ilyenkor, tápoldatozáshoz vagy, gyógyító gyökerek, érzékenyebbek alvási, sebek erősebben, fele látható, utolsó negyedben, jobbra nyitott, energiák kiáramlásának, fogyó Hold, pozitív érzelmeket, természeti energiák, gyökerek felé, talaj felvevőképessége, sebek gyorsabban, fentieken kívül, növényvilág számára, orvosi beavatkozások, tizenkét ismert, felszálló Hold, nyári napforduló, legmegfelelőbb alkalom, gyümölcsfák nemesítésére, leszálló Hold, összes jegyet, szüret ideje, befogadás fázisa, talaj alatt, összes állatövi, állatövi jegyekből, emberi szervezet, földművelés szempontjából, hozzárendelt testrégiókat, nagy megterhelés, érintett szervek, erősítő anyagokat, legalkalmasabb időszak, salaktalanító kúrák, megfigyelések szerint, meghatározott időpontban, ellenkezője történik, élelmiszereket amik, saját igényeinket, földjegyek speciális, zsiradékok hatását, tűzjegyek meghatározzák, jegyekben tartózkodik, fehérjetartalmú ételek, fizikai erőt, lelki energiát, állatövi jegy, aznapi időjárást, földjegyekre hűvös, levegő hőmérséklete, felhők feloszlanak, lehűlés érzékelhetővé, vízjegyek gyakran, hatás erőteljessé, levegőjegyek határozzák, fénysugárzás intenzívebbé, időt kellemesnek, tűzjegyek hatásának, testápolásra vonatkozóan, eleve hízlaló, diétázásnak neki, hajvágást mindig, megfelelő regeneráló, hajhullás kezelése, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 144 db bejegyzés
Összes: 26945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 689
  • e Hónap: 12787
  • e Év: 278173
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.