Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megdöbbentő gyógymódok, és népi megfigyelések!
  2021-10-11 06:35:37, hétfő
 
  Megdöbbentő gyógymódok, és népi megfigyelések!
Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.
Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.
Mézesmadzaggal a nátha ellen
Hallottatok ilyet? A mézesmadzag egyfajta légyfogó volt, de egészen másra is jó. Egy kis gézdarabból sodrunk 2 kis madzagot. Egy másik darabot meghagyunk. Egy kis mézzel, legjobb a májusi méz, átitatunk a madzagokat és a kis gézdarabot. A mézes gézt a nagyujjunkkal felnyomjunk a szájpadlásunkra, ott tartjuk a nyelvünkkel. A mézes madzagokat 2-3 centire bedugjuk a náthás orrunkba. Gyerekeken is elvégezhetjük a beavatkozást. Persze, ha valakinek mézallergiája van, az más. A kezelés elején enyhe égető érzést érzünk, aztán ez erősödik és meleget érzünk. Tartsuk ott, ameddig bírjuk. Lehet, hogy a náthád nem múlik el azonnal, de a tükörhöz lépve jó lesz a hangulatod, az biztos.
A gyors vízről
Olaszországban összefutottam egy öreggel, aki még vígan futkározott 80 éves korában. Kipuhatoltam a titkát. Tornázott? Jógázott? Diétázott? SOHA. Akkor mi a fiatalság titka? Odanyújtott egy csésze forró, egyszerű forró vizet. 50 éve minden reggel éhgyomorra megiszik egy fél csésze frissen forralt forró vizet. Lefekvés előtt ugyanígy. Ezt a vizet a szervezet gyorsan felszívja, kimossa a salakanyagot és mérgeket, amelyek éjszaka, illetve napközben felgyülemlettek.
Nyugodtan egyél a kezeddel
Gyerekkorban mindenki a kezével eszik, csak utána jön a dresszírozás. (N.B. Van egy kazah étel, a bisbarmak, ami öt ujjat jelent. Ez egy húsos tészta, amit kézzel esznek.) Otthon nyugodtan egyetek kézzel. Eszetekbe jut a gyerekkorotok és az ujjatokat is megnyaljátok. Ha kézzel esztek, akaratlanul masszírozzátok az ujjaitokat, ami szintén segíti a hasnyálmirigy, máj, epe, az egész emésztőrendszer működését. Jó étvágyat!
Szúnyogcsípés után
Gyakori nyáron a szúnyogcsípés. Mi a teendő? Egy pohár hűvös vízben oldjunk fel egy teáskanál bórsav port, majd egy zsebkendő, vagy gézdarab segítségével finoman dörzsöljük át a megcsípett helyeket. Az arcon is szabad, csak ne menjen a szemünkbe. De az se nagy baj. Ezután várjatok egy kicsit. Ha közben pozitív dolgokon gondolkodtok, az még jobb. Ha az arcotokat csípte meg a szúnyog, menjetek oda a tükörhöz és nézzétek meg, hogy újra milyen szép a bőrötök. A viszketésnek annyi!
Köszvény és poliartritis ellen
Jó a hideg-meleg vizes kezelés. Ez egy japán módszer. Két tálat tegyünk az asztalra. Egyikbe jéghideg vizet öntsünk, a másikba különféle gabona magokat szórjunk és forrázzuk le. Várjunk, amíg a magok kicsit megpuhulnak, de még nem hűlnek ki. Ekkor a beteg kezünket néhány másodpercre tegyük a hideg vízbe, majd a melegbe. A melegben kezdjük nyomogatni, markolni a gabonaszemeket. Nagyon kellemes érzés és gyógyító hatású. Köles, búza, árpa, zab, de tán a kukorica is jó. Lehet más magvakkal is kísérletezni. A kezelés után gyapjúkendőbe csavarjuk be a beteg kezünket. A kezelést hosszan, kitartóan kell csinálni.
A legjobb masszőr a fenyőtoboz
Egy tál meleg vízbe dobjunk be néhány fenyőtobozt. Ha már jól átmelegedtek, tegyük be a kezünket is a vízbe és markolásszuk a tobozokat. Az ujjak ízületeire nagyon jó. De lehet az is csinálni, hogy sütőben forrósítjuk fel a fenyőtobozokat és azután végighengergetjük a testünk fájós részein. Ez az egyik legősibb masszírozó segédeszköz.
Hogyan masszírozzák Kínában a farkcsontot
Hosszú gyaloglás után fáradt a derekunk, a lábainkba is sugározhat. Kellemetlen érzés lehet. Ilyenkor 2 percig masszírozzuk a keresztcsontunkat, amíg meleget nem érzünk. Utána üljünk le egy székre, és a széken ülve csináljunk 10-10 köröző mozdulatot jobbra és balra úgy, hogy a farkcsontunkra nehezedünk (ez a gerincoszlop vége). Ha a farkcsont is átmelegedett, elmúlnak az említett panaszok.
,,Ha viszket az orrod, jól be fogsz zabálni"
Mondják a népiesen. Étkezés előtt fel kell készíteni az emésztőrendszert. Az orr közvetlen kapcsolatban van az emésztőrendszerrel, érthető okból. Ha étkezés előtt 2 percig masszírozzuk, melegítjük az orrunkat, akkor aktivizálódik a hasnyálmirigyünk, a májunk, az egész emésztőrendszerünk és könnyebben megbirkózunk az étellel. (N.B. A bevitt energia 30%-át az emésztés veszi fel, mégpedig ezt meg kell előlegezni.)
Sót szórtak a fejükre, nem pedig hamut
Hajhullás esetén mossátok meg a hajatokat, utána szórjatok a fejetekre egy kis sót, amit jól dörzsöljetek be a hajszálak gyökereibe. Utána hűvös vízzel öblítsétek le. 10 napos kúra. Többé nem hullanak ki a hajszálaitok!
Oltás allergia ellen
Sokan tudják már, hogy milyen növényekre allergiásak. Azoknak a növényeknek a zöld hajtásait kell begyűjteni és megszárítani, amire allergiásak vagyunk. Ott kell őket tartani a matrac alatt. Amire virágzani kezdenek, addigra már védettek leszünk velük szemben.
Derékfájás, hátfájás ellen
Egyszerűen a fájdalmas területen huzigálni kell a szőrszálakat. A szőrhagymáknál sok az idegvégződés. Ha enyhe fájdalomig húzogatjuk a szőrszálakat, ezzel ösztönözzük az idegrendszert, hogy tegye rendbe a dolgokat. Egy hét alatt elmúlik a betegség.
Finomsággal a megfázás ellen
Reszeljétek le a sárgarépát, tegyétek üvegbe, öntsetek rá mézet. Hagyjátok állni legalább 1 hónapot. Utána lehet eszegetni, ha megfázott valaki.
Kovászolt cékla cukorbetegeknek, gyomorbetegeknek, általában betegeknek
A céklában nagyon sok hasznos anyag van. De nem tudjuk nagyon jól hasznosítani, ha egyszerűen nyersen esszük, vagy főzve. Ha befőttes üvegbe szórt, apróra vágott céklára forró vizet öntünk, majd ráteszünk a tetejére egy darabka rozskenyeret, akkor 1-2 hét alatt a cékla megkovászolódik. A leve a legfinomabb gyógyszer, de a cékla is ehető.
Vitamin egész napra
Este egy termoszba szórjunk aszalt gyümölcsöt, mindenfélét. Csipkebogyó is lehet. Minél többféle, annál hasznosabb lesz az ital. Öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni a termoszban reggelig. Reggel igyunk belőle egy pohárral. Benne lesz a vitamin, mikroelem szükséglet nagy része. A C-vitamin is megmarad, ha a termoszt csordultig töltjük. Ha nincs levegő, nincs oxidáció. Ezzel a módszerrel hatékonyan lehet csipkebigyó teát készíteni.
A ,,Harmadik utas orvoslás" (Moszkva, 2007) c. könyv rövidítése. A könyv a www.3med.ru weblapon olvasható.
(folytatjuk)
Az első rész itt olvasható:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-1-a-vilaghiru...
a második rész itt:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-2-a-vilaghiru...
A harmadik rész itt:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-3-a-vilaghiru...
Bartha Ferenc
mérnök
MAG közösség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hasnyálmirigyünk, gyomorbetegeknek, emésztőrendszert, traumatológiáról, emésztőrendszer, felgyülemlettek, cukorbetegeknek, szájpadlásunkra, megkovászolódik, olvasmánynapló, masszírozzátok, fenyőtobozokat, szőrhagymáknál, farkcsontunkra, gabonaszemeket, mézesmadzaggal, olaszországban, elvégezhetjük, nagyujjunkkal, hasnyálmirigy, szúnyogcsípés, gyapjúkendőbe, megfigyelések, aktivizálódik, összegyűjtött, idegrendszert, mézallergiája, összefutottam, gyerekkorotok, salakanyagot, kipuhatoltam, beavatkozást, segítségével, dresszírozás, megnyaljátok, gyerekkorban, tornáiról híres, részeket emelem, nátha ellen, mézesmadzag egyfajta, másik darabot, mézes gézt, nagyujjunkkal felnyomjunk, mézes madzagokat, náthás orrunkba, kezelés elején, tükörhöz lépve, gyors vízről, fiatalság titka, csésze forró, szervezet gyorsan, kezével eszik, Bartha Ferenc,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Kertem  Paul David Tripp Április 15  Ady Endre - Mindegy átka  Isten hűségének mértéke  Csend  Megígért békesség  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vidámság  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Walter Chrysler mondta  Egy barátság története  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Tanácsok egy pszichológustól  Andrássy Réka - A bolond Böske  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Sorsunk miatt...  Csend  Robin Wight pitypang szobra  Spenót fasírttal  Bársony székben  Paul David Tripp Április 14  James Allen  Vannak emberek  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  képre írva  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Eduardo Sacheri gondolata  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  Vito Giaquinto gondolata  Robert Merle tollából  Sorsunk miatt...  Különleges  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  különleges  Bornyi Veronika haiku verse  Sík Sándor - Ha jő a perc  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
tornáiról híres, részeket emelem, nátha ellen, mézesmadzag egyfajta, másik darabot, mézes gézt, nagyujjunkkal felnyomjunk, mézes madzagokat, náthás orrunkba, kezelés elején, tükörhöz lépve, gyors vízről, fiatalság titka, csésze forró, szervezet gyorsan, kezével eszik, kazah étel, húsos tészta, egész emésztőrendszer, pohár hűvös, teáskanál bórsav, megcsípett helyeket, arcotokat csípte, viszketésnek annyi, hideg-meleg vizes, japán módszer, másikba különféle, magok kicsit, beteg kezünket, hideg vízbe, melegben kezdjük, kezelés után, kezelést hosszan, legjobb masszőr, ujjak ízületeire, testünk fájós, egyik legősibb, széken ülve, farkcsontunkra nehezedünk, gerincoszlop vége, említett panaszok, bevitt energia, emésztés veszi, hajszálak gyökereibe, zöld hajtásait, matrac alatt, fájdalmas területen, megfázás ellen, céklában nagyon, darabka rozskenyeret, cékla megkovászolódik, legfinomabb gyógyszer, termoszba szórjunk, termoszban reggelig, termoszt csordultig, módszerrel hatékonyan, első rész, második rész, harmadik rész, hasnyálmirigyünk, gyomorbetegeknek, emésztőrendszert, traumatológiáról, emésztőrendszer, felgyülemlettek, cukorbetegeknek, szájpadlásunkra, megkovászolódik, olvasmánynapló, masszírozzátok, fenyőtobozokat, szőrhagymáknál, farkcsontunkra, gabonaszemeket, mézesmadzaggal, olaszországban, elvégezhetjük, nagyujjunkkal, hasnyálmirigy, szúnyogcsípés, gyapjúkendőbe, megfigyelések, aktivizálódik, összegyűjtött, idegrendszert, mézallergiája, összefutottam, gyerekkorotok, salakanyagot, kipuhatoltam, beavatkozást, segítségével, dresszírozás, megnyaljátok, gyerekkorban, masszírozzuk, megszárítani, hajszálaitok, dörzsöljetek, szőrszálakat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 6952
  • e Év: 62885
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.