Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A légzés titka
  2021-11-02 09:04:59, kedd
 
   
  A légzés a teremtés imája, folyamatosan lüktetve áramlik minden teremtménybe. A lélegzet köldökzsinór, mely az univerzum bármely entitásával összeköt minket.

A légzés önmagában is csodaszer, mert oxigénnel látja el a hetventrillió sejtet, hat a központi idegrendszerre, működteti az összes érzékelő és mozgató ideget, mozgásban tartja a nyirokrendszert és a vérkeringést, irányítja a pH-értéket, fenntartja a sav-bázis egyensúlyt, savtalanít, eltávolítja a test salakanyagainak 70%-át, élénkít, fokozott életenergiához juttat, jobb testi-lelki, szellemi egészséget, hosszú életet kölcsönöz, fiatalít, megváltoztatja az agyi tevékenységet, helyrebillenti a zavart tudatállapotokat, harmonizálja az anyagcserét, és a zsíranyagcsere motorja.

A légzés titkát (az univerzális analógiákat, okkult összefüggéseket), a tudatos légzés 5 elemnek megfelelő összetevőit kevesen ismerik.

A jógában a légzés fázisait az öt pránához rendelik.

A prána a belégzés, amely aktiválja a szervezetet, sejtszinten megújítja a szerveket, frissíti az agyat, az idegrendszert, újjáéleszti az elmét a hatékonyabb mentális tevékenység számára, kozmikus információ-egységeket, gondolatokat, érzéseket, energiát juttat a csatornák segítségével a megfelelő fénytestekhez.

A szamána a belégzés utáni szünet, a visszatartás, az összehúzás, amely kiegyensúlyozza a testet és az elmét, hat a keringési, az izom-, a váz- és az emésztőrendszerre, visszavezet belső forrásunkhoz, eredetünkhöz, békésség, harmónia, csend, tisztaság, világosság, időnkívüliség érzetét kelti.

Az apána a kilégzés, amely eltávolítja a mérgeket, salakanyagokat (negatív érzéseket, gondolatokat, energiákat), nyugtatja az idegeket és az agyat, telíti, megszenteli a teret a belehelyezett gondolatnak, érzésnek megfelelően, és a mester akarat-csíráit ülteti a magasabb világokba.

Az udána a kilégzést követő szünet, amely a beszédhez szükséges energiát hordozza, és a magasabb világba ültetett gondolat-, érzés- és cselekvés-magot csíráztatja.

A légzésterápia arra szolgál, hogy eltávolítsa az energiablokkokat a nadikból és a srotákból, harmonizálja az al-doshákat, és kiegyensúlyozza az életerő testrészekhez való áramlását. A jógik kifejlesztették az egyes nadikat, al-doshákat és őselemeket kiegyensúlyozó légzésfajtákat. Ezek:

Az al-doshák és légzéstípusok:

Prána vayu légzéstípusa: mindkét orrlyukon be- és kilégzés a fejen, az érzékeken át a 3. szembe.

Udana vayu légzéstípusa: mindkét orrlyukon és a szájon be- és kilégzés a torokcsakrába.

Vyana vayu légzéstípusa: mindkét orrlyukon belégzés, a jobb orrlyukon kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).

Samana vayu légzéstípusa: mindkét orrlyukon belégzés, a bal orrlyukon kilégzés a köldökbe (hasi légzés).

Apana vayu légzéstípusa: mindkét orrlyukon belégzés, a szájon át kilégzés a gát- ba, majd a talpakba (gátzáras légzés).

Sadhaka légzéstípusa: a jobb orrlyukon belégzés, mindkét orrlyukon kilégzés a fejen, az érzékeken át a 3. szembe.

Alochaka légzéstípusa: a jobb orrlyukon belégzés, mindkét orrlyukon és a szájon keresztül kilégzés a torokcsakrába.

Bhrajaka légzéstípusa: a jobb orrlyukon be- és kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).

Pachaka légzéstípusa: a jobb orrlyukon belégzés, a bal orrlyukon kilégzés a köldökbe (hasi légzés).

Ranjaka légzéstípusa: a jobb orrlyukon belégzés, a szájon át kilégzés a gátba, majd a talpakba (gátzáras légzés).

Tarpaka légzéstípusa: a szájon át belégzés, mindkét orrlyukon kilégzés a fejen, az érzékeken át a 3. szembe.

Bodhaka légzéstípusa: a szájon át belégzés, mindkét orrlyukon és a szájon keresztül kilégzés a torokcsakrába.

Sleshaka légzéstípusa: a szájon át belégzés, a jobb orrlyukon kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).

Kledaka légzéstípusa: a szájon át belégzés, a bal orrlyukon kilégzés a köldökbe (hasi légzés).

Avalambaka légzéstípusa: a szájon át belégzés, a szájon át kilégzés a gátba, majd a talpakba (gátzáras légzés).

A jóga 5 pránikus légzést különböztet meg.

A prána-légzés a fejbe történő légzés. A bal, jobb és két orrlyukas légzés segítségével gyógyító energiát áramoltathatunk a fej marmapontjaitól a köldök régió marmapontjaiig terjedő nadikon. Jótékony hatású depresszió, krónikus kiégettség, függőségek, idegrendszeri zavarok, személyiségzavarok, paranoia, tudatzavar, elmezavar, neurotikus zavarok, kényszer-betegség, mentális retardáció, torokköszörülési kényszer, szellemi kimerültség, krónikus fáradtság-szindróma esetén.

Az udána légzéssel a szájon át történő légzéssel a köldöktől a fej marmapontjaiba vezető nadikon küldhetünk energiát. Jótékony hatású beszédhibák, száraz köhögés, torokfájás, mandulagyulladás, fülfájás, általános fáradtság, hányás, hangadási képtelenség, memóriazavarok, tüdőgyulladás, tüdőtuberkulózis, nehézlégzés, légzés közbeni fájdalom, légzési mellkasfájdalom esetén.

A vjána-légzés, a mellkasi légzés a köldök régióiból a test bármely marmapontjába ívelő nadik segítségével küld gyógyító erőt. Jótékony hatású keringési zavarok, magas vagy alacsony vérnyomás, rossz vérkeringés, szabálytalan szívritmus, stressz okozta betegségek, végtaghidegség, száraz bőr, neuropátiás ízületi megbetegedés, neuropátiás fájdalom, szorongás, ideges feszültség esetén.

A szamána-légzéssel, a hasi légzéssel az egész test marmapontjaiból a köldökig tartó nadik energiaáramlását irányíthatjuk. Jótékony hatású székrekedés, hasmenés, túl lassú vagy túl gyors emésztés, haspuffadás, hasfájás, bélgázok, gyomoridegesség, a tápanyagok nem megfelelő beépülése, kóros lesoványodás, vékonybél Crohn-betegsége, hasüregi fertőzés, vékonybél-elzáródás, vékonybélfekély esetén.

Az apána-légzés, a végbélnyílás-légzés (mély levegővételnél, az energiát a gerincalapig lehúzzuk, közben a gát tájékát ritmikusan összehúzzuk) a köldöktől a gyökércsakráig és a lábfejekig tartó nadikban hömpölygő energiát vezérli. Jótékony hatású székrekedés, hasmenés, bélgázok, bélgörcsök, colitis, genitális és húgyúti betegségek, menstruációs rendellenességek, menstruációs fájdalom, duzzadt prosztata, különböző szexuális diszfunkcók, derékfájás, izomgörcsök esetén.

A nadi pránajáma jelentése: az életerő nadikon keresztül való kiterjesztése, a prána uralása és irányítása. Létezik a nadikat lélegzettel megtisztító, harmonizáló, aktiváló (energiával feltöltő) módszer.

Bármelyik nadin átirányíthatjuk lélegzetünket. Mindig a nadin átfolyó energia polaritásának (elemének) megfelelő légzésfajtát válasszunk.

Az elektromos (tűz) polaritású energiát hordozó nadi a jobb orrlyukas légzéssel aktiválható, amely a test jobb oldalára és a bal agyféltekére hat; racionálissá, függetlenné tesz, szexuális potenciát ad, segíti a nem látható és nem hallható dolgok megismerését, valamint akarat-eksztázist idéz elő.

A magnetikus (víz) polaritású nadik a bal orrlyukas légzéssel tisztíthatók meg. A test bal oldalára és a jobb agyféltekére hatnak. Érzelmessé, érzékennyé, minden iránt fogékonnyá tesznek, érzelem-eksztázist váltanak ki, segítik a belső békét, a meditációt, a szellemi tapasztalatok elérését, hosszan tartó tevékenységre ösztönöznek, könnyebb általuk a múlt, a jelen és a jövő megismerése.

A semleges (levegő) polaritású nadi a két orrlyukas légzés segítségével harmonizálható. A két orrlyukon egyszerre történő belégzés növeli a szabadság, kötetlenség érzetét, fokozza az emlékezőtehetséget, az ítélőképességet, mértékletességre, türelemre int, és értelem-eksztázist eredményez.

Az elektromagnetikus (föld) energiájú nadi a szájon át alkalmazott belégzéssel, a lehűtő légzéssel egyensúlyozható ki, amely megerősíti a testet, megszépít, megszünteti az éhséget, fáradtságot, szomjúságot, álmosságot, és öntudat-eksztázist hív elő.

Az akasa energiájú nadi a szájon, két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő belégzés, amely élénkíti a teljes nyirokhálózatot, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a bélrendszert, méregtelenít, és az Istennel való misztikus unió érzetét kelti.

A lélegzettel gyógyítás technikája mellett a prána irányításának alapszabályaival is tisztában kell lenni. Ezek:

A prána a tiszta tudat energiája, örökkévaló áldás és kegyelem.

A karma (szenvedés) mindig elülteti a gyógyulás magját.

Az elme kivetíti a pránába a gyógyítás és a gyógyulás ideáját (megerősítés). A prána mindig követi a gondolatok folyását.

A gyógyító szándék irányítja a figyelmet, a koncentrációt, az pedig a pránát.

A szamkalpa, a gyógyító akarat és a gyógyulás hite köt össze a céllal, az egészséggel, teljességgel.

A csatorna (nadi) ismerete út a gyógyuláshoz.

A gyógyulás legfontosabb eszköze a beteg iránti szeretet.

A prána fény, hang, forma, lélegzet és energia egyszerre.

A nadi pránajámát lecsendesített elmével, háton fekve, ellazulva kell végezni.

Az egyes nadik légzéstípusai:

Pingala, Pusa, Pajaszvini, Jasaszváti, Viszvodhara: jobb orrlyukas légzés.

Ida, Sankhini, Gandhári, Hasztidzsiva, Kuhu: bal orrlyukas légzés.

Alambusa:szájon keresztüli légzés.

Szusumna, Varuna: két orrlyukas légzés.

Szaraszváti: a szájon, a két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő légzés.

A mudrák és a légzés

A szerveknek is megvan a maga légzési ritmusa.

Az egyes betegségeket gyógyító légzésritmusok felerősítik a mudra hatását. A mudra a légzésszabályozással együtt a testi és lelki energiák cseréjét végzi, a tudatalattit programozza.

A mudrák alatti légzésnél figyeljen a következőkre:

Az orrán keresztül lélegezzen be, miközben a feltüntetett számnak megfelelően számoljon el magában! Eddig tartson a belégzés.

Ha a be- és a kilégzés között szünetet kell tartani, akkor a számnak megfelelően tartson szünetet!

A kilégzés is a leírt módon annyi ideig tartson, amennyi az adott betegségnél fel van tüntetve.

Fontos összehangolni a mudrákat a légzéssel.

A gyógyító kéztartások közben rezegtetett mantrákat és az önfejlesztő kéztartások mantra-mondatait (megerősítéseit) is kombinálhatja légzésével!

A belélegzett levegő minőségét tudatosan meghatározhatja azáltal, hogy az önnek megfelelő gondolatot, érzést helyezi a belélegzett levegőbe, ahonnan bekerül a tüdejébe. Ezzel megtörtént teste sejtszintű (DNS-szintű) programozása. Az információ a sejtektől a neuronális hálózat kapcsolótábláin keresztül jut a központi idegrendszerbe, majd a testfunkciókat irányító agyi területekre, ahonnan kiadják a parancsot a gondolat, eszme, cselekvésminta végrehajtására. Az egyetemes törvényeket betartva olyan őseszméket, gondolatokat, érzéseket helyezhet a belélegezendő levegőbe, amellyel a kívánt célt, hatást, képességet, tulajdonságot saját maga számára elérheti.

A kilélegzett levegővel csatolt fájlként küldött (gondolt, érzett) gondolat, érzés, cselekvésminta, tett-csíra a levegőbe kerül, majd az elektromagnetikus pólus az asztráltesthez, a mentáltesthez, végül az Abszolút Tudathoz vezeti.

A kilélegzett levegőbe ültetett gondolat, érzés telíti, megszenteli a teret, majd az akaratának megfelelő síkon - a sík finomanyagából - manifesztálódik. Fontos a magasabb világba ültetett gondolat, érzés, cselekvés-mag spirituális megöntözése (csíráztatása; azaz az előírt ideig folytatott gyakorlás), mert ettől csírázik ki, szökken szárba és virágzik mindaz a képesség, amit szeretne elérni.

Egyes légzésritmusok jótékony hatása:

(belégzés:szünet:kilégzés:szünet)

2:1:2:1 szívizomfájdalom, magas vérnyomás, stressz, vérellátási zavarok, fejfájás.

4:2:1 isiász, fülfájás, fájdalomcsillapítás, állkapocsgyulladás, fogfájás.

3:2:3 vérnyomás-ingadozás, idegi eredetű ekcéma, sebgyógyulás, magtermelés, izomrángás.

4:2:4:2 asztma, belső nyugtalanság, menstruációs problémák, mirigyek betegségei, heregyulladás.

6:3:6:3 hangulatingadozások, pszichoszomatikus betegségek, allergia, epehólyagpanaszok, nyak és váll izomfeszültségei, nátha, meghűlés, rekedtség.

5:1:5:1 potenciagyengeség, heregyulladás, ideggyengeség, érelmeszesedés.

6:4:6:4 szklerózis multiplex, teltségérzet, székrekedés.

4:4:4:4 bőrpanaszok, életöröm hiánya, orgazmusgyengeség, sírógörcsök,

8:4:8:4 vérbetegségek, izomfeszültségek, görcsök, csontritkulás, csonttörések, test megújítása, erősítése.

10:5:10:5 idegrendszeri zavarok, neurózis, vastagbélfekély, étvágyszabályozás.

5:2:5:2 gyomorfájás, érelmeszesedés, kötőszövet-és csontgyógyulást segítő hatású.

Forrás : https://joportal.hu/johirek/5870/a_legzes_titka__legzesterapia_?fbclid=IwAR2X3eYY JNDYfKO94azqLuairfg8UTOBzr0PNOWcDJmpao0_Ev7jOa97V-c


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alapszabályaival, torokköszörülési, energiablokkokat, rendellenességek, izomfeszültségei, tudatállapotokat, szívizomfájdalom, energiaáramlását, mandulagyulladás, tüdőtuberkulózis, mértékletességre, izomfeszültségek, salakanyagainak, meghatározhatja, kapcsolótábláin, egyensúlyozható, nyirokhálózatot, összefüggéseket, átirányíthatjuk, manifesztálódik, kiegyensúlyozza, ítélőképességet, nyirokrendszert, kifejlesztették, gyomoridegesség, vékonybélfekély, marmapontjaiból, mellkasfájdalom, vastagbélfekély, marmapontjaitól, csontgyógyulást, áramoltathatunk, finomanyagából, testfunkciókat, lecsendesített, érelmeszesedés, teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés önmagában, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, zavart tudatállapotokat, zsíranyagcsere motorja, légzés titkát, univerzális analógiákat, tudatos légzés, légzés fázisait, Abszolút Tudathoz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Ezerszer áldom a Teremtés Urát...  Kinézni ablakon  A valóság, nemcsak az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa  Spurgeon - Január 10  Az adalékanyagokról  Fekete István - Hallgatom a sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyurkovics Tibor - Utolsó lev...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány lámpával  Zemplén - Füzér vára (drónfotó...  Isten nem tudja...  Facebookon kaptam  Hóember  Nyugodalmas Jó éjszakát kíváno...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes teázást  Szembesítés  Spurgeon - Január 11  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spurgeon - Január 10  képre írva  Isten! Őrizd a békét!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten! Őrizd a békét!  Rózsa csokor  Akármilyen ruhát felvehetsz  Facebookon kaptam  Áldott Vasárnap estét kívánok ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kalocsai  Facebookon kaptam  Álszentek vagyunk mindahányan....  Amikor egy nő egyedül él  Téli este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten! Őrizd a békét!  Pest  Január  Moretti Gemma: Megmarad örökre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Halló Január!  A lift  Facebookon kaptam  Spurgeon - Január 10  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Kellékek szükségesek az élethe...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A túlságosan könnyû  Te nem tudod  Áldott Vasárnap estét kívánok ...  Imádság betegekért, Máriához  Csokor gyertyával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak vigyél magaddal…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizalom  Heinrich Heine: Ízlett a tea  Jó éjt !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki az őrangyalánál járt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Félretéve egy időre  Mindannyian azt az egyetlen em...  Jó éjt !  négy szabály  Idézet  Facebookon kaptam  Imát mond minden  Idézet  Áldott Vasárnap estét kívánok ...  Aki az őrangyalánál járt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  tél búcsúztatása  Hóember  Facebookon kaptam  Álszentek vagyunk mindahányan.... 
Bejegyzés Címkék
teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés önmagában, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, zavart tudatállapotokat, zsíranyagcsere motorja, légzés titkát, univerzális analógiákat, tudatos légzés, légzés fázisait, hatékonyabb mentális, csatornák segítségével, megfelelő fénytestekhez, belégzés utáni, belehelyezett gondolatnak, mester akarat-csíráit, magasabb világokba, kilégzést követő, beszédhez szükséges, magasabb világba, légzésterápia arra, életerő testrészekhez, jógik kifejlesztették, egyes nadikat, jobb orrlyukon, szájon keresztül, fejbe történő, köldök régió, udána légzéssel, mellkasi légzés, köldök régióiból, test bármely, hasi légzéssel, egész test, köldökig tartó, gerincalapig lehúzzuk, lábfejekig tartó, nadi pránajáma, életerő nadikon, prána uralása, nadikat lélegzettel, nadin átfolyó, jobb orrlyukas, test jobb, jobb agyféltekére, belső békét, szellemi tapasztalatok, jövő megismerése, lehűtő légzéssel, akasa energiájú, teljes nyirokhálózatot, lélegzettel gyógyítás, prána irányításának, tiszta tudat, gyógyulás magját, elme kivetíti, gyógyulás ideáját, prána mindig, gondolatok folyását, gyógyító szándék, gyógyító akarat, gyógyulás hite, gyógyulás legfontosabb, beteg iránti, prána fény, nadi pránajámát, egyes nadik, maga légzési, egyes betegségeket, mudra hatását, tudatalattit programozza, mudrák alatti, orrán keresztül, feltüntetett számnak, kilégzés között, számnak megfelelően, leírt módon, adott betegségnél, gyógyító kéztartások, önfejlesztő kéztartások, belélegzett levegő, önnek megfelelő, belélegzett levegőbe, neuronális hálózat, központi idegrendszerbe, testfunkciókat irányító, egyetemes törvényeket, belélegezendő levegőbe, kívánt célt, kilélegzett levegővel, levegőbe kerül, elektromagnetikus pólus, kilélegzett levegőbe, akaratának megfelelő, előírt ideig, , ,
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 15249
  • e Év: 15249
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.