Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Önmegvalósítás
  2012-01-02 14:12:29, hétfő
 
   
 
Drága írónk, bölcs tanítónk a májusnak ezt a témát adta: ÖNMEGVALÓSÍTÁS

Május 14. Péntek

A szellem olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor vesszük hasznát, ha kibontakozik.

Figyeljük meg az ejtőernyőt teljes szépségében: az ember leugrik a magasból, az ernyő gyöngéden felfogja és leviszi a földre. Magasztos és szárnyaló gondolataink is így szeretnének "földet érni", hogy életben maradhassanak, amikor a tudatunk magaslatából megérkeznek. A tudat kibontakozása óvatos feltárulkozási folyamat. Ha elővigyázatosan, belülről kifelé tárjuk ki a szellemünket, akkor fenséges gondolataink anélkül érhetnek földet, hogy a kemény hétköznapi valóság szétzúzná őket.

Ma tudatosan kitárom a szellememet egy magasztos gondolat előtt és a hétköznapok valóságában is így akarok lenni.

Május 13. Csütörtök

Gyakran felteszik nekem azt a kérdést, hogy van-e élet a halál után. Holott sokkal fontosabb az a kérdés, hogy van-e élet a halál előtt. Sokan ugyanis úgy halnak meg, hogy valójában nem is éltek.

A halál az élet záróvizsgája. A totális IGEN-t követeli tőlünk, a "beleegyezést". Életünk végén a szívünk legmélyén megvizsgáljuk, hogy valóban éltünk-e. Ha napról napra, percről percre a halál szemszögéből vizsgáljuk az életünket, más megítélést nyernek cselekedeteink. Megtanulunk "tiszta szívből" élni és meghalni, anélkül hogy bármit elfojtanánk vagy erőltetnénk. Felszabadult lélekkel fogadjuk a halál pillanatát. Ez az odaadás.

Ma a nap minden pillanatát úgy akarom megélni és olyan tudatosan akarom alakítani, mintha életem utolsó pillanatáról lenne szó.

Május 12. Szerda

Az összhang nem merevség, hanem állandó változás. Ne merevedjünk meg tehát egy adott helyzetben, hagyjuk, hogy vigyen az élet folyama. Érezzük át tudatosan a "megfelelővé válással" járó változásokat.

Az ember maga is érzékeli, ha megfelelően cselekszik egy adott helyzetben. Ahogy a tapintásunkkal meg tudjuk állapítani, hogy sima-e az asztalterítő, vagy hullámos, belső érzékeink segítségével el tudjuk dönteni, hogy bizonyos viselkedési mód megfelelő-e, vagy sem. Mivel erre sajnos senki nem tanít meg bennünket, ezt a belső érzéket gyakorolnunk kell. A jó hír az, hogy képesek vagyunk rá.

Ma arra törekszem, hogy egész nap "megfelelő" legyek.

Május 11. Kedd

Szabaduljunk meg mindentől, ami már nem tartozik igazán hozzánk.

Az embert kísérő (mindenek felett álló) abszolúttól függetlenül mindenkinek megvan az inkarnációjával összefüggő sajátossága. Ez adja meg az ember arculatát. Élhetünk-e sajátosságunk szerint, jóllehet szerencsésebb, ha nem azonosulunk vele. Sok minden ugyanis, amit magunkkal cipelünk, egyáltalán nem a mi sajátosságunk, hanem a szüleink, példaképeink, az éppen divatos trendek vagy a televízió hatása.

Ma megvizsgálom a viselkedési mintáimat a tekintetben, hog nem kell-e esetleg megválnom egy régebbitől.

Május 10. Hétfő

Sokan kábítószerhez nyúlnak, vagy függővé válnak, mert nem találják meg önmagukat.

Minden kábítószer, minden függőség a sikertelen keresés jele. Nekünk, embereknek, megadatott a kitartás erénye, hogy addig keressünk, amíg célhoz érünk. Ez azt jelenti, hogy addig kell kopogtatnunk, amíg bebocsájtást nyerünk. Aki újra és újra rossz helyen kopogtat, az nem találja meg, amit keres és függőségbe torkollik az útja.

Ma megvizsgálom a szokásaimat abból a szempontól, hogy nem szivárgott-e be közéjük valamiféle függőség és ha igen, tudatosan megválok tőle.

Május 9. Vasárnap

Minden ember a saját játékát játssza az életben, de csak akkor elégedett, ha olyan játékot talál, amelyet érdemes játszani. Az életemnek vajon mi az értelme?

Mindannyian valamilyen szerepet játszunk az életben, legtöbbször anélkül, hogy ennek tudatában lennénk. Van, aki a kapzsi, nyereségvágyó ember szerepét ölti magára, van, aki a "világ rendőreként" erkölcsi apostol alakít. A legtöbb játék tisztán egojáték és csak érzéketlenséghez, butasághoz, diszharmóniához vezet. Ha olyan szerepet akarunk találni, amelyet valóban érdemes eljátszanunk, nem kifelé kell néznünk, hanem emlékeznünk kell, vagyis "befelé kell tekintenünk".

Ma szembenézek azzal, hogy ki vagyok én, mi a célja velem a teremtésnek és olyan szerepet akarok találni, amelyet érdemes eljátszanom.

Május 8. Szombat

Valamikor - előbb vagy utóbb - feleszmélünk és szembesülünk azzal a feladattal, hogy valóban éljünk. Ennek módját senki sem tanítja meg az embernek. Az iskolában megtanulunk írni, olvasni, számolni, de arra sehol nem készítenek fel, hogy mit jelent az "életvezetés".

Az élet egy szerelmi kapcsolat AZ ÉLET és az ember között. Az életvitel kettejük kölcsönös egymásra hatása ebben a szerelemben. HAGYJUK, hogy vezessen az élet és VEZETJÜK az életünket - ez egy "páros tánc". Ezt a táncot nevezzük szerelemnek. Ha megértjük a "szerelem táncát", könnyen mozgunk az életben, harmonikusan, összhangban az élettel, melyet vezetünk és amely vezet bennünket.

Ma tudatosan elfogadom az élethez fűződő szerelmi kapcsolatomat és mindent, amit az élet - és általa Isten - elébem hoz.

Május 7. Péntek

Nemcsak saját lelkünk épsége fontos, hanem legalább annyira az is, hogy a lelkünk egyesüljön a világ lelkével. Csak akkor gyógyulhatunk meg teljesen, ha helyreáll ez az egység.

A Rig védában az áll, hogy az embert is a világmindenséget és a természet egyéb birodalmait létrehozó anyagok és elemek alkották meg. Az egész világ rajtunk keresztül él, éppúgy, ahogy mi a világban élünk. Nem vagyunk elválasztva a világ lelkétől, annak ellenére, hogy külön testben élünk. Ha összhangba hozzuk a tudatunkat a világ lelkével, megtapasztaljuk minden létező egységét.

Ma megerősítem az egységet köztem és a természet többi királysága között azáltal, hogy szellemi kapcsolatot létesítek egy növénnyel vagy állattal.

Május 6. Csütörtök

Sok ember szívesen áldoz pénzt és időt arra, hogy tegyen valamit a testéért, ápolja és fitten tartsa azt. Ez nyilvánvalóan helyes, de a tudatunk fejlesztéséhez képest másodrangú. Előbb-utóbb eljön ugyanis a nap, amikor megválunk a testünktől, mint egy régi télikabáttól. A tudat azonban tovább él, hiszen az maga az ember.

Ez azt jelenti, hogy még az angyalok is meghajolnak az ember előtt, mert az angyalokkal ellentétben az ember képes fejleszteni a tudatát, aminek révén közelebb kerülhet Istenhez. Ez a bolygó a tanulás és a megismerés csodálatos iskolája: ki kellene használni, hogy azzá legyünk, amivé lehetünk - nem külsőleg elérhető eredmények révén, hanem a szívünk templomában.

Ma tenni akarok valamit a tudatom fejlődéséért.

Május 5. Szerda

Nem kell megalkotnunk a saját valóságunkat, csak fel kell ismernünk és láthatóvá kell tennünk. Ezzel "a magunk oldalára állíthatjuk" a valóságot és a siker elkerülhetetlen lesz.

A látszatok világában a jelenség az, ami "az élet színpadán" megjelenik. A dolgok nem olyanok, amilyennek látszanak. Alá vannak rendelve a tudatunknak, amely létrehozta őket. Sok minden készen, elraktározva áll tudatunk kincsestárában, arra várva, hogy előhívjuk, amikor elérkezett az idő. Tisztában kell lennünk azzal, hogy mindaddig, amíg a valóságunkat barkácsolgatjuk vagy orvosolgatjuk, messze van még az igazság.

Ma tudatosítom magamban, mi vár bennem arra, hogy felismerjem és láthatóvá tegyem.

Május 4. Kedd

Az önmegvalósítás azt jelenti, hogy felismerjük a saját valóságunkat és a szerint élünk - hagyjuk, hogy az énünk hasson rajtunk keresztül.

Gyakran teljesen helytelenül ítéljük meg a dolgokat, mert nagyon távol vagyunk a valóságtól. Azt tartjuk realistának, aki feltalálja magát a különféle helyzetekben, ismeri az embereket, a világot és jól informált. Ám abból, hogy egy ismert tájat képesek vagyunk leírni, még nem következik az, hogy tudjuk, milyen színekkel fessünk le egy új tájat tudatunk festővásznán. Munkálkodás helyett alkossunk!

Ma érzékelni akarom a rajtam keresztül ható erőt, hogy megtudjam, mit akar általam és hálámat fejezem ki a létezéséért.

Május 3. Hétfő

Identitásunk elvesztése vagy gyengülése alapvetően felborítja a lelki összhangot. Ameddig azonban az észlelésünk kizárólag a testünkre és az egonkra összpontosul, addig nem érezzük a belső diszharmóniát.

A testnek, az egonak, a személyiségnek és az énnek alapvetően mások az érdekei. Ezek részben átfedhetik egymást, de szembe is kerülhetnek egymással. A testünk például fizikai kényelmet, az egonk visszaigazolást, az énünk pedig harmóniát és fejlődési lehetőséget igényel. Feladatunk az, hogy ezeket a látszólag szemben álló erőket megfelelően kezeljük és bölcsen irányítsuk. Ha finom érzékkel bánunk a bennünk keletkező ellentmondásokkal, elkerüljük önmagunk megerőszakolását és a diszharmóniát.

Ma kitárom a tudatomat a valós énem felé és fel akarom ismerni, hogy mi az, ami különösen fontos számára ehhez az életúthoz.

Május 2. Vasárnap

Nincs értelme, hogy valaki más útját kövessük, legyen az bármilyen sikeres. Önmagunkra kell hallgatnunk és meg kell találnunk a saját utunkat, hogy önmagunkat követhessük.

Isten nem ismétli önmagát: minden ember számára egyéni utat jelöl ki és egyedi sikerértelmezést ad. Az egyik embernek például a szép családi élet nyújtja a legnagyobb (lelki) sikert, a másiknak az egyedüllét magánya, elszigeteltsége és önmaga megismerésének lehetősége. Ahelyett, hogy perlekednénk, a sorsunkkal, fedezzük fel benne a jót, önmagunkban pedig azt az ékszert, amelyet Isten általunk akar csiszolni, ragyogóvá tenni.

Ma objektíven akarom szemlélni, a bensőmben tudatosítani és becsülni az életkörülményeimet.

Május 1. Szombat

Minden ember csak a maga (személyes) módján lehet sikeres. Mindannyiunk számára létezik egy személyre szóló út a sikerhez. Ha megtaláljuk és követjük, nemcsak sikeresek leszünk, hanem az életünk is beteljesül.

Jó, ha vannak példaképeink és nyomon követjük a sikertörténetünket. Közben azt is megfigyelhetjük, hogy miként játszik az élet és milyen kölcsönhatás alakul ki az élet adta "véletlenek" és az érintettek életcélja között. Ezek az életrajzok azonban nem jelenthetnek többet, mint egy-egy példát. Mindenkinek a maga útját kell járnia, hogy elérje azt, ami az ő számára - a lelkének és az énjének - a sikert jelenti. Aki megvilágosodott, az megérti ezt és látja Istent, úgymond, alkotás közben - amint létrehozza mesterművét - az embert magát.

Ma arra törekszem, hogy rájöjjek, mi az ÉN személyes kulcsom a sikerhez, egyáltalán mit jelent NEKEM a siker és hogy becsüljem a SAJÁT sikeremet.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Címkék: sikerértelmezést, érzéketlenséghez, világmindenséget, megerőszakolását, elkerülhetetlen, megfigyelhetjük, megtapasztaljuk, inkarnációjával, elővigyázatosan, barkácsolgatjuk, megvilágosodott, diszharmóniához, elszigeteltsége, visszaigazolást, önmegvalósítás, személyiségnek, fejlesztéséhez, feltárulkozási, cselekedeteink, tapintásunkkal, megismerésének, kincsestárában, sajátosságunk, szerencsésebb, megvizsgáljuk, diszharmóniát, orvosolgatjuk, maradhassanak, nyilvánvalóan, kibontakozása, kábítószerhez, kapcsolatomat, gyógyulhatunk, nyereségvágyó, festővásznán, fejlődéséért, témát adta, szellem olyan, ejtőernyőt teljes, ember leugrik, ernyő gyöngéden, tudatunk magaslatából, tudat kibontakozása, kemény hétköznapi, magasztos gondolat, hétköznapok valóságában, halál után, halál előtt, élet záróvizsgája, totális IGEN-t, szívünk legmélyén, halál szemszögéből,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanmese  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jan Twardowski - Siessünk  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vidámság  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Hamvas Béla  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Vidámság  Szívek  Facebookon kaptam  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Martin Buber, A haszidim meséi  Mindig lesz olyan  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Töröld le  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Mindig lesz olyan  Szép estét  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Vidámság  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 13  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam Krisztinától  Azért kaptad  IGEN így  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  39 ígéret  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szép estét kedves látogatóimn...  Nem kell hozzá fürdőruhás  39 ígéret  különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Otthon  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vidámság  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Egy barátság története  Borzasztó  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztina b...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Márai Sándor tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Borzasztó 
Bejegyzés Címkék
témát adta, szellem olyan, ejtőernyőt teljes, ember leugrik, ernyő gyöngéden, tudatunk magaslatából, tudat kibontakozása, kemény hétköznapi, magasztos gondolat, hétköznapok valóságában, halál után, halál előtt, élet záróvizsgája, totális IGEN-t, szívünk legmélyén, halál szemszögéből, halál pillanatát, adott helyzetben, élet folyama, ember maga, belső érzéket, embert kísérő, inkarnációjával összefüggő, ember arculatát, éppen divatos, televízió hatása, viselkedési mintáimat, sikertelen keresés, kitartás erénye, szokásaimat abból, saját játékát, életemnek vajon, legtöbb játék, célja velem, iskolában megtanulunk, szerelmi kapcsolat, ember között, életvitel kettejük, táncot nevezzük, élethez fűződő, lelkünk egyesüljön, világ lelkével, természet egyéb, egész világ, világban élünk, világ lelkétől, egységet köztem, természet többi, növénnyel vagy, tudatunk fejlesztéséhez, régi télikabáttól, tudat azonban, ember előtt, angyalokkal ellentétben, ember képes, megismerés csodálatos, szívünk templomában, tudatom fejlődéséért, saját valóságunkat, magunk oldalára, siker elkerülhetetlen, látszatok világában, élet színpadán, valóságunkat barkácsolgatjuk, szerint élünk, énünk hasson, különféle helyzetekben, ismert tájat, rajtam keresztül, lelki összhangot, észlelésünk kizárólag, egonkra összpontosul, belső diszharmóniát, énnek alapvetően, testünk például, egonk visszaigazolást, énünk pedig, látszólag szemben, bennünk keletkező, valós énem, bármilyen sikeres, saját utunkat, egyik embernek, szép családi, egyedüllét magánya, bensőmben tudatosítani, személyre szóló, élet adta, érintettek életcélja, életrajzok azonban, maga útját, sikert jelenti, embert magát, sikerértelmezést, érzéketlenséghez, világmindenséget, megerőszakolását, elkerülhetetlen, megfigyelhetjük, megtapasztaljuk, inkarnációjával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 889
  • e Hét: 3277
  • e Hónap: 7683
  • e Év: 63616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.