Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Adakozás
  2024-04-17 23:05:11, szerda
 
  Isten nem aszerint értékeli adományunkat, amit adunk, hanem aszerint, amit visszatartunk. - Isten a neki adományozott ezüstöt arannyal viszonozza.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Adakozás
  2024-04-17 23:03:00, szerda
 
  Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Adakozás
  2024-04-17 23:01:19, szerda
 
  Minden élet a lemondás és adakozás elvén épül fel. Ez alól kivétel a kapzsi ember, aki olyan, mint a fogaskerekek közé szorult kődarab: az élet körforgásának ellenáll.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Adakozás
  2024-04-17 22:59:38, szerda
 
  A jókedvű adakozó a szférák üteme szerint él. Összhangban van Isten nagy természettörvényével, és ezért szereti Isten, mert saját művére ismer benne.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgálat
  2024-04-17 11:09:44, szerda
 
  Nekünk kell imádsággal és lelkigyakorlatokkal felkészülnünk az előttünk álló nagy munkára.

Martyn Lloyd-Jones
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Menny és pokol
  2024-04-17 11:09:08, szerda
 
  A mennyben nincs más, csak boldogság, a pokolban pedig nincs más, csak nehézség, nincs más, csak végtelen, csillapíthatatlan és gyógyíthatatlan kínok.

Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2024-04-17 11:08:19, szerda
 
  A bűn nem fog eljönni hozzád, mondván: "Én vagyok a bűn"; nem ártana sokat, ha így tenne. A bűn mindig "jónak, kellemesnek és kívánatosnak" tűnik az elkövetés pillanatában. Ó, szerezz bölcsességet, szerezz megfontoltságot!

J. C. Ryle - Gondolatok fiatalemberek számára
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az engesztelés vére
  2024-04-17 10:41:38, szerda
 
  Ez a vér, amely a mi bűneinkért való engesztelésként kiontatott, rendkívül fontos. Az Ószövetségben Isten megmutatta és tanította, hogy a vér kiontása nélkül nincs megfelelő fizetség a bűn förtelmes káráért és vétségéért. Szemléletesen állatokat áldoztak fel, vér volt követelve, és folyamatosan megmutatták nekünk az áldozat és az felajánlás szükségességét. Mennyivel inkább tehát a Bárány! Isten drága Báránya, maga Isten Istene, aki önként, szeretettel és tudatosan eljött és kiontotta saját vérét; királyi, szeplőtelen, hatékony, hogy megvásárolja, megváltsa és megtisztítsa azokat, akik hisznek benne és megtisztulnak általa. Hívő, tölts időt, elmélkedve Krisztus vérének áldozatán, árán és tisztító, megváltó erején, amelyet érted ajánlott fel, lelked örök üdvösségéért...
"Eljöttünk a meghintés véréhez, amely jobbat mond, mint Ábel vére". - Zsidók 12:24
Olvasó, eljutottál már a meghintés véréhez? A kérdés nem az, hogy eljutottál-e a tanok ismeretéhez, vagy a szertartások betartásához, vagy a tapasztalatok egy bizonyos formájához, hanem az, hogy eljutottál-e Jézus véréhez? Jézus vére minden létfontosságú istenfélelem élete. Ha valóban eljutottál Jézushoz, akkor tudjuk, hogyan jutottál el - a Szentlélek kedvesen vitt el oda. A meghintés véréhez a saját érdemeid nélkül jöttél. Bűnösen, elveszetten és tehetetlenül jöttél, hogy ezt a vért, és csakis ezt a vért vedd örök reménységedül. Remegő és fájó szívvel jöttél Krisztus keresztjéhez; és ó, milyen drága hang volt számodra, amikor meghallottad Jézus vérének hangját! Az Ő vérének csepegése olyan a földi bűnbánó fiak számára, mint a mennyei zene. Tele vagyunk bűnnel, de a Megváltó arra kér bennünket, hogy emeljük rá tekintetünket, és amint az Ő patakzó sebeire nézünk, minden egyes vércsepp, amint lehull, azt kiáltja: " Elvégeztetett; véget vetettem a bűnnek; örök igazságot hoztam.". Ó, Jézus drága vérének kedves nyelvezete! Ha egyszer eljutottál ehhez a vérhez, akkor állandóan el fogsz jutni hozzá. Az életed "Jézusra tekintve" lesz. Egész magatartásod ebben fog kifejeződni - "Akihez jövök". Nem az, akihez jöttem, hanem akihez mindig jövök. Ha valaha is eljöttél a meghintés véréhez, érezni fogod, hogy minden nap szükséged van arra, hogy eljuss hozzá. Aki nem vágyik arra, hogy minden nap megmosakodjon benne, az egyáltalán nem mosakodott meg benne. A hívő mindig örömének és kiváltságának érzi, hogy még mindig van egy megnyitott forrás. A múltbeli tapasztalatok kétséges táplálékot jelentenek a keresztények számára; egyedül a Krisztushoz való jelenbeli odajárás adhat nekünk örömet és vigasztalást. Ma reggel frissen locsoljuk meg ajtófélfánkat vérrel, és aztán lakomázzunk a Bárányból, meggyőződve arról, hogy a pusztító angyalnak el kell mennie mellettünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egy koppenhágai imádság
  2024-04-17 10:30:26, szerda
 
  Egy koppenhágai imádság

Egyik reggel korán ébredtem Koppenhágában, és kiszámoltam, hogy az óra éppen akkor ütheti az éjfélt az egyetemi városban, ahol a lányom volt. Minden ok nélkül pánik tört rám. Felkaptam néhány ruhát és egy kabátot, és dacolva a kora reggeli hideggel, kerestem egy telefonfülkét. Nem vette fel a telefont. Visszatérve a szobámba, küzdöttem, hogy legyőzzem feltámadó, irracionális félelmeimet. Az imanaplómba hét szót jegyeztem fel, amelyek több éven át napi imámmá váltak érte.

Uram,
Adj a gyermekemnek...
Megkülönböztető képességet és megfontoltságot,
fegyelmet és szorgalmat,
irányt az életben,
Krisztus iránti odaadást és a Te Igédben való gyönyörködést,
Jézus nevében. Ámen.

Meg kell tanulnunk, hogy érzékenyek legyünk a Szentlélekre az imádságok tekintetében, amelyeket Ő akar nekünk adni, és aztán hittel kell imádkoznunk őket, megtanulva bízni Benne, még akkor is, ha több ezer kilométerre vagyunk az imádságaink címzettjétől.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Nagy tét
  2024-04-17 10:14:30, szerda
 
  Április 18

Nagy tét

,,A sok beszédnél elkerülhetetlen a tévedés, de az eszes ember vigyáz a beszédre. Színezüst az igaz ember nyelve, a bűnösöknek a szíve is keveset ér." (Példabeszédek 10:19-20)

Pál apostol számára úgy tűnhetett, hogy az élete időnként kicsúszik a kezéből. Hogyan tudta elkerülni a hajótörést? Nem tudott uralkodni az álapostolokon, akik féltékenyek voltak rá és rágalmazták a hírnevét. Soha nem kérte, hogy egy kosárban eresszék le a város falán. Nem tehetett arról, hogy az a démonoktól megszállt lány követte őt Filippiben, és trágárságokat kiabált.
Bár a vad és őrült körülményeket nem tudta irányítani, egy dolgot Paul mégis tudott irányítani. A hozzáállását. Rájött, hogy a válasza vagy nagymértékben előmozdíthatja Krisztus evangéliumát, vagy komolyan visszavetheti azt. Más szóval, sokkal több forgott kockán, mint egyszerűen Pál élete. Más életeket is befolyásolni fog a megpróbáltatásokra adott istenfélő válasza. Az evangélium hírneve forgott kockán. Angyalok figyelték. Isten figyelt rá.
Én nem vagyok börtönben, mint Pál. Nincsenek láncok a bokámba mélyedve. De van kerekesszékem, és Pálhoz hasonlóan én sem vállalhatok közvetlen felelősséget ezért a különleges körülményért. De felelős vagyok. Felelősségre leszek vonva a hozzáállásomért.
Lehet, hogy nem te vagy a felelős a szomszédod idegesítő telefonhívásáért, vagy azért, hogy a feleséged nem tudja egyensúlyban tartani a csekkfüzetet - de a válaszodért igenis felelős vagy, és Isten számon fogja kérni rajtad a döntéseidet. Itt sokkal több forog kockán, mint egyszerűen a komfortzónád. Másokat is befolyásolhatsz, hogy örökkévaló döntéseket hozzanak. Az angyalok figyelnek. Isten is.
Néha jobb felelősséget mutatunk a hozzáállásunkért, ha mások segítségét is igénybe vesszük. Kérj meg egy megbízható barátot, hogy vonjon felelősségre, és segítsen neked a helyes döntések meghozatalában. Kérd meg a barátodat, hogy figyelmeztessen, ha észreveszi, hogy egy bizonyos nehéz időszakot panaszos vagy zsörtölődő lélekkel kezelsz.
Kényelmetlenül érzed magad az ötlet miatt? Ha igen, akkor ne feledd: Valaki, aki sokkal nagyobb, mint a barátod, figyel téged.
Mielőtt egy szó elhagyja a nyelvemet, hadd ellenőrizzem le először veled, Uram.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 5491
  • e Hónap: 17366
  • e Év: 205168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.