Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 103 
A Mester kezének érintése
  2024-04-22 21:42:18, hétfő
 
  Április 23

A Mester kezének érintése

,,Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek!" (Zsoltár 147:7)

A kedvenc klasszikus gitárdarabom a "Recuerdos del Alhambra". És senki sem játssza úgy, mint Christopher Parkening, a világ talán legnagyobb klasszikus gitárosa. A férjem, Ken, Christopher barátja. Mindketten szeretnek horgászni, így amikor együtt vagyunk, a téma a pisztráng és a tonhal.
Nemrégiben hárman voltunk nálunk, és Ken kiment a szobából, hogy egy horgászbotot hozzon, és megmutassa Christophernek. Azt mondtam: "Chris, sajnálom, hogy ilyen rajongónak tűnök, de egy nap nagyon szeretném, ha eljátszanád nekem a 'Recuerdos del Alhambra'-t." Ez az én ötletem volt. Ekkor Ken visszatért a szobába, és a téma a halakra terelődött.
Később aznap este, amikor Christopher éppen távozni készült, Ken azt mondta: "Hé, szeretném megmutatni a középiskolai gitáromat, hogy lássuk, mit gondolsz róla." Ken elővette azt az öreg, ütött-kopott vacakot, amin a "Michael, Row Your Boat Ashore"-nál többet sosem játszott. Repedezett volt, a húrjai megkövültek.
Néztem, ahogy Christopher megfordítja a kezében a gitárt, és meghúzza az ősi húrokat. Végül sikerült a gitárt kellőképpen felhangolnia. Aztán letérdelt a székem mellé, és eljátszotta a "Recuerdos del Alhambra"-t. A nappalink szimfonikus teremmé változott, a gitár pedig a lágy, dallamos, mégis erőteljes zene forrása lett.
Utána, ahogy Ken elkísérte Christophert a kocsijához, a kanapén lévő gitárt bámultam. Nevetni kezdtem. Az az öreg gitár nem tudta, hogy ez van benne. Most láttam és hallottam, mire képes egy mester kezének érintése.
Ugyanez igaz rád és rám is. Egyedül nem tehetünk sokkal többet, mint hogy "Michael, evezd a hajódat a partra". De aztán jön az Úr Jézus. Hirtelen sokkal többre vagyunk képesek, mint amiről valaha is álmodtunk. Nem is tudtuk, hogy ez bennünk van, és valójában nem is volt bennünk. Ez csak a Mester kezének érintése.

Uram Jézus, oly sok hatalom van a te kezedben - gyógyítani, megvilágosítani, képessé tenni. Érints meg engem. Köszönöm neked.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 23
  2024-04-22 21:10:47, hétfő
 
  Április 23

Isten gyermekeként soha nincs olyan pillanat, amikor ne lennél Isten gondviselése alatt, soha nincs olyan időpont, amikor ne lennél szeretetének tárgya.

A nagy kérdés nem az, hogy Isten törődik-e velem? A Biblia újra és újra kijelenti, hogy igen. Azt mondja nekünk, hogy Isten szeme az igazakon van, és füle nyitva van az ő imáikra (Zsoltár 34:15). Azt mondja, hogy velünk van, bárhová is megyünk (1Mózes 28:15). A Biblia szeretettel biztat bennünket, hogy vigyük gondjainkat Istenhez, mert ő gondoskodik rólunk (1Péter 5:7). Azt mondja nekünk, hogy ő soha nem távozik el tőlünk és nem hagy el minket (Zsidók 13:5). Az üzenet világos és következetes - Isten gondoskodik az övéiről. Ha Isten gyermeke vagy, soha nem maradsz ki állandó gondoskodásának köréből. A Biblia akkor is világos és következetes, amikor Isten szeretetének megrendíthetetlenségéről beszél. Az ő szeretete örökkévaló. A 136. zsoltár versenkénti refrénjétől kezdve, hogy "mert az ő állhatatos szeretete örökké tart", egészen Pál apostolnak a Róma 8-ban tett kijelentéséig, miszerint semmi sem választhat el minket "Isten szeretetétől Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (39 vers), az üzenet megkérdőjelezhetetlen: Isten soha nem fordul el a szeretettől, amelyet ránk árasztott.
Ha tehát Isten gyermeke vagy, akkor csak a lelki idődet és energiádat vesztegeted azzal, hogy Isten szeretete miatt aggódsz. Nem töltöd jól az idődet, ha az életed apró mozzanatait próbálod kibogozni, hogy kiderítsd, vajon ezek jelzik-e, hogy ő szeret téged. Nem bölcs dolog összehasonlítani az életedet egy másik ember életével, és azon töprengeni, hogy vajon a bizonyítékok mit árulnak el arról, hogy Isten kivel törődik a leginkább. Csábító mindezeket a dolgokat megtenni, különösen akkor, amikor az élet nehéz, amikor kiszámíthatatlan és nehéz dolgok lépnek be az ajtódon. De Isten szeretetének megkérdőjelezése soha nem vezet semmi jóra. Amikor kísértésbe esel, az Ő Igéjéhez kell futnod békességért és megnyugvásért. Soha nem fogsz személyes békét teremteni azzal, hogy apró pillanatokat szedsz szét, és megpróbálsz belelátni az élet rejtelmeibe. A Biblia azért adatott, hogy békességet adjon azokban a pillanatokban, amikor nehéz megérteni, hogy Isten mi a csudát csinál.
Valamit még el kell mondani. Ha a nagy kérdés nem az, hogy Isten törődik-e, akkor talán az igazi, mindnyájunk számára sokkal gyakorlatiasabb kérdés az, hogy felismerem-e Isten törődését, amikor bekövetkezik? Talán az a problémánk, hogy mi határozzuk meg és várjuk el Isten gondoskodását. Tudod, Isten gondoskodását sokféle csomagolásban kapjuk. Az Ő gondviselése nem mindig egy hűsítő ital és egy puha párna. Isten gondviselése nem mindig a körülmények alóli megkönnyebbülés, a bajoktól való megszabadulás. Sok olyan pillanat van az életünkben, amikor éppen az a dolog ami arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk Isten gondoskodásán az ő gondoskodása. Ő tudja, hogy a bajok felfedik a szívünket, vagy megmutatják az ő dicsőségét. Gyakran a baj a gondoskodás eszköze annak a kezében, aki a legjobban tudja, mire van szükségünk. Ő gondoskodik; ezért győződjél meg arról, hogy a te meghatározásod az ő gondoskodásáról nem túl korlátozott.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 8

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten tintája
  2024-04-22 00:06:28, hétfő
 
  Isten tintája

,,Hű az Isten, ki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre." (1Kor 1:9)

Egy délkelet-ázsiai megbízatássorozat során találkoztam egy kommunista nemzetből származó kollégával. A mosolya olyan volt, mint a napsütés, és gyorsan összebarátkoztunk. Tuan karján egy ázsiai betűkkel írt tetoválás volt. A szimbólumok a következőket jelentették: BÉKE. TISZTA. ÖRÖK. Tuan elmagyarázta, hogy kísértő ürességben nőtt fel, és ez volt az a három dolog, amire tinédzserként annyira vágyott: a béke érzése, a tisztaság érzése és az örök élet. Egy tetoválóművész a három szimbólumot a karjára tetoválta.
A középiskola után Tuan Kelet-Európába utazott egyetemi tanulmányai miatt, és egy lány meghívta őt egy ázsiai egyház által szponzorált karácsonyi ünnepségre. Azon az estén újra megismerkedett a karácsonyi dalokkal, amelyeket az egész életében látott amerikai ünnepi filmekből ismert. De most a saját nyelvén hallotta őket. Ő megértette a szavakat. Így ismerte meg az evangélium üzenetét, és találkozott Jézussal. Az egész életét hirtelen feldobták azok a szavak, amelyek pontosan azt jelentették, amire olyan mélyen vágyott: BÉKE. TISZTA. ÖRÖK.
Ma Tuan újra a saját hazájában van, ahol üldöztetésnek van kitéve, de lelkesen osztja meg a karácsony történetét és azt a Krisztust, aki szeretetével beborította az egész történelmet.
A korintusiaknak írt levelét Pál apostol pozitívan kezdte, hálát adva Istennek értük. Hozzátette: "[Isten] megőriz titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Isten hűséges, aki elhívott benneteket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre" (1Korinthus 1:8-9).
Az Úr a szívünkre bélyegzi : BÉKE. TISZTA. ÖRÖK, és a tinta olyan kitörölhetetlen, mint Krisztus vére.
A Biblia beszámol nekünk Isten hűséges szeretetének múltbeli tetteiről, hogy reménységünket Istenbe vessük, és biztosak lehessünk abban, hogy aki segített, az segíteni fog, és aki szeretett, az szeretni fog mindvégig.

Thomas Erskine

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Beszélgetés önmagaddal
  2024-04-21 23:33:33, vasárnap
 
  Beszélgetés önmagaddal

Egy különösen makacs pesszimista időszakomban elmentem néhány napra egy könyvvel, amelynek címe: Lelki depresszió: Causes and Cure, Martyn Lloyd-Jones. Az egyik fejezet azt sugallja, hogy gyakran akkor kerülünk érzelmi bajba, amikor magunkat hallgatjuk, ahelyett, hogy magunkhoz beszélnénk.
Figyelmesen hallgattam a félelem, a szomorúság, az aggodalom és a riadalom belső hangjait, miközben le kellett volna ülnöm, kézbe vennem magam, és jól elbeszélgetni magammal.
Lloyd-Jones tanácsait követve elkezdtem emlékeztetni magam Isten ígéreteire, felírtam őket a naplómba, becsúsztattam az íróasztalom üvege alá, és kiragasztottam a műszerfalra, hogy idézni tudjam őket, amikor az irodába vezetek. Egyszóval, elkezdtem beszélgetni magammal, ahelyett, hogy az összes hitetlen, riadalmat keltő belső hangomra hallgattam volna.
Működött.
Ugyanez működött Dávidnál is. Nemrégiben, az 1Sámuel könyv tanulmányozása közben észrevettem, hogy a 23. fejezetben az akkor még fiatal Dávid mély bajba került. Több katasztrófa is érte, és kétségbeesettnek érezte magát. A 16. versben megjelent barátja, Jonatán, és "megerősítette kezét Istenben". Más szóval, Jonatán bátorította őt, lelkesítő beszédet tartott neki, és segített neki visszanyerni erejét és nyugalmát.
Hét fejezettel később, az 1Sámuel 30-ban Dávid ismét lélekölő nyomorúságban találta magát. Ezúttal Jonatán nem tudott hozzá jönni, és nem volt senki, aki vigasztalja vagy bátorítsa, senki, aki lelkesítő beszédet mondjon neki. Mit tett tehát? Az Első Sámuel 30:6 szerint: "Dávid megerősítette magát az Úrban, az ő Istenében" (kiemelés hozzáadva).
Ezt a technikát fontos megtanulni. Néha nincs körülöttünk senki, aki felemelne vagy bátorítana minket, senki, akire támaszkodhatnánk. Ilyenkor meg kell tanulnunk, hogy az Úrban bátorítsuk magunkat, hogy lelkesítő beszédeket tartsunk magunknak, hogy kibeszéljük magunkat a csüggedésből és a kétségbeesésből.
Miközben végigolvasod ezt a könyvet, másold le azokat a mondatokat, igazságokat és kifejezéseket, amelyek a leghasznosabbnak tűnnek számodra. Tedd ki őket a tükrödre, a műszerfaladra, az éjjeliszekrényedre, a hűtőszekrényed ajtajára, a táskádba vagy a zsebedbe, vagy az asztalod üveglapja alá. Tápláld a hitedet! Emlékeztesd magad Isten igazságára. Tanuld meg, hogy ne hallgass többé az aggodalom belső hangjaira; ehelyett hirdesd magadnak Isten megerősítéseit.
Az, hogy beszélsz magadhoz, nem az őrület jele, hanem néha gyógyír a lélek számára.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Nyomorúságotok lesz
  2024-04-21 23:03:54, vasárnap
 
  Április 22

Nyomorúságotok lesz

,,A világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: én legyőztem a világot." (János 16:33)

Hosszú, fárasztó repülőút volt, és örültünk, hogy hazaértünk. Az LAX repülőtéren a járdaszegélynél vártuk a mozgássérült Super Shuttle-t. Soha nem jelent meg. Judy fogott egy taxit, és megkérte a vonakodó taxisofőr segítségét, hogy beültessen az első ülésre. Elrobogtunk a járdaszegélytől, és - csattanás - a motor leállt. Miután a rendőrök beindítottak minket, huszonöt mérföld per órával kúszva haladtunk felfelé az autópályán. Csúcsforgalomban. A ketyegőre néztem, amely mérföldeket és pénzt mutatott.
Megálltunk a felhajtómon. Judy rémülten vette észre, hogy nincs elég készpénzünk a hatalmas taxidíjra. Odasétált a bejárati ajtóhoz, elfordította a kulcsot, és - brrrrrr! - megszólalt a ház riasztója. Babrált a riasztó gombjaival, és beengedett. Mondtam neki, hogy nem lesz semmi bajom, amíg ő és a taxisofőr elmennek a Ralph's Marketbe beváltani a csekket. Miután elmentek - brrrring!- beindítottam a mozgásérzékelőt! A fejem zúgott, de nem, a bejárati ajtó és a calabasasi zsaruk voltak. Azt kiabáltam: "Nem tudom kinyitni az ajtót!" Nem hallottam a válaszukat: most a telefon csörgött. Micsoda zűrzavar! De, ah, jól aludtunk azon az éjszakán.
Nem kellene meglepődnöm az ilyen próbatételeken, különösen egy szolgálati út után. Szeretném a meg nem jelenő siklót, a leállt motorokat és a kioldott riasztókat az ördög által megszállt, rosszul működő dolgoknak nevezni, de valójában ezek egyszerűen csak egy leállt motor és egy tökéletesen működő házi riasztó. Ez is része annak a területnek, ami Jézus szolgálatával jár.
Ha ki akarunk állni, hogy Krisztusért tegyünk valamit, több nehézséggel fogunk találkozni - több akadállyal, lemerült akkumulátorral, kellemetlenséggel, adminisztratív gondokkal, elromlott másológépekkel és kellemetlenségekkel - sokkal többel, mint az átlagos kanapékrumpli. Nem szabad meglepődnünk. Az ilyen nehézségek Krisztus szolgálata közben nem feltétlenül szenvedés. Hanem vezetés.

Segíts, hogy ne lepjenek meg a megpróbáltatások. Inkább segíts, hogy várjam őket.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 22
  2024-04-21 22:25:10, vasárnap
 
  Április 22

Ha Isten azt akarná, hogy életed minden napja könnyű legyen, akkor az lenne. Nem, a kegyelemben azt akarja, hogy a napjaid az ő finomító eszközei legyenek.

Mély meggyőződésem, hogy sokan közülünk Isten jóságának, hűségének és szeretetének kérdéseivel küszködnek, de nem azért, mert bármilyen módon hűtlen lett volna valamely ígéretéhez, hanem mert egyszerűen nem vagyunk a napirendjén. A mi napirendünk, a mi meghatározásunk arról, hogy mit kellene adnia nekünk a jó Istennek, egy olyan életet jelent, amely kényelmes, kellemes és kiszámítható; amelyben sok emberi megerősítés van, és nincs szenvedés. De gondoljunk csak Isten napirendjére, ahogyan az a következő szakaszokból kiderül:
,,Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül." (Jakab 1:2-4)
,,Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre." (1Péter 1:6-7)
,,Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által." (Róma 5:1-5)
,,Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által Istentől van igazságom a hit alapján." (Filippi 3:7-9)
Az üzenet mindezekben a szakaszokban következetes. Isten nem azért munkálkodik, hogy a boldogság személyes definícióját átadja neked. Ha ezen a napirenden vagy, akkor csalódni fogsz Istenben, és azon fogsz tűnődni, hogy szeret-e téged. Isten valami jobbat akar - a te szentségedet, vagyis a benned végzett megváltó munkájának végső befejezését. A nehézségek, amelyekkel szembe kell nézned, nem állnak Isten tervének útjában, nem Isten tervének kudarcát mutatják, és nem annak a jelei, hogy hátat fordított neked. Nem, ezek a nehéz pillanatok az ő megváltó szeretetének biztos jelei.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Péter 4:12-19

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kövesd a cowboyt!
  2024-04-20 22:56:03, szombat
 
  Április 21

Kövesd a cowboyt!

,,Folyóvizekhez vezetem egyenes úton, amelyen nem botladoznak. Mert atyja vagyok Izráelnek." (Jeremiás 31:9)

A Patapsco folyó a Maryland állambeli Marriottsville és Woodstock között folyik. Tudnom kell, mert gyerekkoromban ott lovagoltam. Fél mérföld alatt a folyó több métert zuhan, és csipkézett sziklákon zúg át. A bal parton egy éles gránit- és palapad emelkedik ki. A jobb parton lapos, füves rét terül el.
Most már bármelyik folyóparton haladhatsz, mert az ösvény itt kettéválik. Az egyik ösvény a veszélyes, csúszós lejtőn vezet felfelé, a másik a réten kanyarog. Lovagló gyerekként az volt a ki nem mondott szabály, hogy szorosan apu mögött kell maradnom, aki a vezető lovon lovagolt. Ő volt az ösvény főnöke, és övé volt az utolsó szó, hogy melyik ösvényen menjünk. De valahányszor elágazáshoz értünk, vágyakozva néztem a folyó bal oldalára.
Láttam, ahogy a fiúk vad cowboyokként vágtáztak a lovaikkal azon a párkányon, és bár veszélyesnek tűnt, de izgalmasnak is. De apám nem engedte, hogy ilyen vakmerő dolgot csináljak.
Még most is, néha-néha azon kapom magam, hogy az őrült kockázatokkal teli utat akarom választani. De az én mennyei Atyám a főnök. Nála van a végső szó, és az általa választott útról letérni ostobaság.
A Jeremiás 31:9 emlékeztet minket erre az igazságra. Isten azt mondja, hogy a legbiztonságosabb és legbölcsebb dolgot fogja tenni a gyermekeiért, mert - egyszerűen szólva - ő a mi Atyánk. Én például örülök, hogy Isten kitart mellettem. Annak is örülök, hogy Isten a sima utat választja, azt, ahol kevésbé fogunk megbotlani.
És te? Hajlandó vagy követni a számodra kijelölt utat? Vagy inkább a csúszós lejtő felé fordulsz?

Mennyei Atyám, a sziklapárkány hívogatónak tűnhet, de segíts, hogy csak a rétről akarjam
megnézni.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 21
  2024-04-20 22:05:07, szombat
 
  Április 21

Nem azért engedelmeskedsz, hogy Isten figyelmét felkeltsd, hanem azért, mert már a világ kezdete előtt a figyelmének tárgya voltál.

Az engedelmességed soha nem abban a reményben történik, hogy kapsz valamit, hanem inkább annak elismeréseként, amit már megkaptál. Olvasd el figyelmesen a következő szavakat az Efézus 1-ből:

,,Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van. Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk Krisztusban. Őbenne pedig titeket is, akik hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek, eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására." (3-14 versek)

Íme tehát az evangélium megalázó és vigasztaló igazsága. Az engedelmességed nem indít el semmit. A te engedelmességed és az enyém csak azért történik, mert Isten elindított egy megváltó folyamatot, amely a mi megbocsátásunkat és átalakulásunkat eredményezte. Nem azért engedelmeskedünk, hogy elnyerjük a kegyelmét; azért engedelmeskedünk, mert az ő kegyelme ránk szállt, és átalakította a szívünket, megadva nekünk a hajlandóságot és az erőt az engedelmességre. Isten megmentő és megbocsátó munkája nem közvetlenül az első hited előtt kezdődött. Nem azelőtt kezdődött, hogy megszülettél volna. Azelőtt kezdődött, hogy a világ megszületett volna. Rád helyezte kegyelmét, és úgy írta meg a történetedet, hogy egy bizonyos időpontban meghalld Jézus Krisztus evangéliumának igazságait, és higgy. Az Ő irántad való szeretete soha nem a te jellemed eredménye; ez az Ő egyértelmű megnyilvánulása. Megadta neked és nekem azt, amit soha nem érdemelhettünk volna meg; új életünk az ő választása, az ő ajándéka.
Ez azt jelenti, hogy ha ezer évig engedelmeskedsz neki, akkor sem fogsz többel rendelkezni az ő kegyéből, jóindulatából, mint amikor először hittél. Na, ez valóban kegyelem!

További tanulmányozásra és bátorításra: Róma 9:1-18

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Alázat
  2024-04-20 06:49:16, szombat
 
  Az alázatos Jézus nem tűr felfuvalkodott társakat. - Az alázat erős támasztéka a lábnak az imádkozásban.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alázat
  2024-04-20 06:47:00, szombat
 
  Aki megalázkodik, bölcsen jár el, mert ezzel elejét veszi annak, hogy mások megalázzák. - A mímelt alázat visszataszító, az őszinte alázat vonzó.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 103 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2572
  • e Hét: 4944
  • e Hónap: 34256
  • e Év: 222058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.