Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
A csend aranyat ért
  2024-03-27 23:23:01, szerda
 
  Március 28

A csend aranyat ért

,,Honnan való vagy te? De Jézus nem felelt neki." (János 19:9)

A hidegkamra gyengén megvilágított. Hajnali két óra van. Jézust botladozva tolják fel a dús, vörös szőnyegen, hogy Poncius Pilátus elé álljon, akit durván felébresztettek, hogy meghallgassa a zsidók e királyának ügyét. De Pilátus amúgy sem aludt. Az előző éjszaka túl sokat ivott, túl sokáig bulizott, és túl sok cigarettát szívott. (Amikor Pilátusra gondolok, nem tudok nem elképzelni egy cigarettával a szájában, bár tudom, hogy akkoriban még nem létezett cigaretta.)
Elképzelem, ahogy Pilátus az állát dörzsöli, és feltesz néhány kérdést, amelyek közül az elsőre Jézus azt válaszolja: "Mindenki, aki az igazság oldalán áll, hallgat rám".
Jézus válasza elgondolkodtató. Mit tud ez a tanulatlan parasztember az igazságról? El tudom képzelni, hogy Pilátus mit gondol. Így hát egy doboz cigarettáért nyúl, rágyújt, és hunyorog a füstködön keresztül. "Mondd meg nekem - gúnyolódik, miközben beleszív -, mi az igazság?"
Egy hosszú pillanat telik el, amíg a füst eloszlik. Jézus hallgat. Nem mond... semmit. A feszültség egyre nő. Végül Pilátus undorodva a földre dobja a hamut. A feszültség elszáll.
Miért hallgatott az Úr? Megvédhette volna magát. Talán ez a kulcs. Hogyan lehet huszonöt vagy annál kevesebb szóval elmondani, hogy te vagy a világmindenség Ura? Talán Jézus szavakkal való szűkszavúsága volt a legjobb módja a válaszadásnak. Talán több jelentés volt belezsúfolva abba a pillanatnyi csendbe, mint amennyit el tudunk képzelni. A menny talán azt suttogta: "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy az Úr az Isten". (Ennek a történetnek az ötlete Robert Farrar Capontól származik.)
Te hogyan reagálsz, amikor Isten hallgat? Félelemmel? Kétségekkel? Türelmetlenséggel? Talán az Úr azért hallgat, hogy új módon tudd meg, hogy ő a világmindenség Ura.

Taníts meg, Jézus, hogy üljek és várjak a szavadra, akármeddig is tart. És add meg nekem a képességet, hogy a csendben meghalljam a válaszodat.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 28
  2024-03-27 21:27:08, szerda
 
  Március 28

A szeretetre lettél beprogramozva, így minden, amit döntesz, kívánsz, gondolsz, mondasz és teszel, a szeretet kifejezése valaki vagy valami iránt.

János tanácsa ma is világos és ugyanolyan fontos, mint amikor ezeket a szavakat írta:

,,Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága és a vagyonnal való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." (1Jn 2:15-17)

Te szerető vagy; mindannyian azok vagyunk. Ezt teszik az emberek minden nap minden pillanatában, minden helyen és minden helyzetben. Soha nem vagy nem szerető. Ez a lényed legmélyén ott van. Ez az, ahogyan Isten gondosan megalkotott téged. Miért programozott téged a szeretetre? Miért olyan lényeges része ez annak, aki vagy? Isten azért teremtett téged ezzel a képességgel, hogy rendelkezz azzal, amire szükséged van ahhoz, hogy mélyen szerető, szívet szabályozó, motivációt előidéző, imádatot kezdeményező, örömöt serkentő kapcsolatban élj vele. A szeretetre való képességedet a maga számára teremtette. A szeretetre való vágyad arra lett tervezve, hogy hozzá vonzzon téged. A szíved arra lett tervezve, hogy vágyakozzon a szeretet után, és ez a vágyakozás arra lett tervezve, hogy benne találja meg végső és teljes beteljesülését.
Itt a tragédia. A bűn mindnyájunkat arra késztet, hogy valamilyen módon hátat fordítsunk Isten szeretetének, és szívünk fő szeretetét valaki vagy valami másnak adjuk. Arra törekszünk, hogy szívünket valami más iránt érzett szeretet töltse be, mint Isten iránt. Jobban szeretjük a teremtett dolgokat, mint a Teremtőt. Jobban szeretünk más embereket, mint Istent. Annyira szeretjük magunkat, hogy kevés energiánk marad arra, hogy szeressük azt, aki a szeretet. Futunk egyik dologtól a másikig, remélve, hogy a szívünk elégedett lesz a szeretetben. Lelkileg mindannyian prostituáltak vagyunk, akik szeretőtől szeretőig rohangálunk, és szívünk hűségét nem Istennek, hanem más dolgoknak adjuk. Mindannyian lelki házasságtörők vagyunk, akik másnak adjuk azt, ami a teremtés terve szerint Istent és csakis Istent illeti. A Biblia egy szerelmi dráma története, amely úgy tűnt, hogy tragédiával végződik - de aztán eljött Jézus.
Látod, Isten, aki a szeretet, elküldte szeretetének Fiát, hogy meghozza a szeretet végső áldozatát, hogy mi olyan emberekké váljunk, akik úgy szeretik őt, ahogyan még soha nem szerettük őt. Szeretetében olyan szeretettel áraszt el minket, amely még a legszeretetlenebb napunkon sem szűnik meg. És kegyelmével átalakítja a szívünket, hogy egyre inkább képesek legyünk a maga helyén tartani a teremtett világot, és megtartani szívünk végső szeretetét iránta és csakis iránta. Most ünnepeljük e megmentő szeretet ajándékát!

További tanulmányozásra és bátorításra: 5Mózes 6-8

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Válaszok a halál után
  2024-03-27 07:25:33, szerda
 
  Válaszok a halál után

Egy este egy banketten Pam Frye, a Georgia állambeli Fort Oglethorpe-ban található Battlefield Parkway Názáreti Gyülekezet gyermekpásztora elmondta, hogy tizenegy gyermeke van, akik közül sokan serdülőkorukban és korai felnőtt korukban messzire tévedtek Istentől. Édesapja azonban az imádság embere volt, aki könyörgött az Úrnak, hogy gyermekei mind megmeneküljenek és boldogok legyenek Jézus Krisztusban.
"Minden gyermekét az országba imádkozta" - mondta Pam - "az utolsó négy az ő halála után került az Úrhoz".
D. L. Moody egyszer azt írta: "Bár lehet, hogy nem éljük meg, hogy lássuk a választ az imáinkra, de ha erőteljesen kiáltunk Istenhez, a válasz el fog jönni".
E. M. Bounds, lelkész és polgárháborús káplán, aki nyolc klasszikus könyvet írt az imádságról, azt írta:
Az imák halhatatlanok. Az ajkak, amelyek kimondták őket, bezárulhatnak a halálban, a szív, amely érezte őket, megszűnhet dobogni, de az imák élnek Isten előtt. Isten szíve rajtuk van, és az imák túlélik azok életét, akik kimondták őket; túlélnek egy nemzedéket, túlélnek egy kort, túlélnek egy világot. . . . Szerencsések azok, akiknek apjuk és anyjuk az ima gazdag örökségét hagyta rájuk."
Ruth Bell Graham, Billy Graham evangélista felesége egyszer azt mondta: "Éjjel-nappal, hónapról hónapra, évről évre imádkoztam az Úrhoz. Isten süket volt? Közömbös volt? Nem, neki megvoltak az okai. Valamit el kellett végeznie annak a szeretett tékozlónak a szívében. Valamit el kellett végeznie az én szívemben. Az imák meghallgatásra találnak még akkor is, amikor már nem leszünk."
William Grimshaw 1708-ban született Anglia vidéki részén, Cambridge-ben tanult, és 1731-ben szentelték pappá - anélkül, hogy Krisztust ismerte volna. Három évvel később, amikor Todmordenben lelkipásztorkodott, mélységes aggodalmat érzett a lelke miatt. Abbahagyta a vadászatot, a halászatot, a kártyázást és a vidámságot, és elkezdett Istenhez könyörögni világosságért. További néhány év elteltével a pikkelyek teljesen lehullottak a szeméről. Az evangélium valósággá vált számára, és a Biblia életre kelt számára. Egy barátjának azt mondta: "Ha Isten felhúzta volna a Bibliáját az égbe, és egy másikat küldött volna le nekem, az sem lehetett volna újabb számomra".
Grimshaw a yorkshire-i Haworthbe költözött, és huszonegy évig tartó szolgálatot kezdett. Ha Londonban lett volna, állítják életrajzírói, a tizennyolcadik század egyik leghíresebb prédikátora lett volna. Haworth városa durva és civilizálatlan volt, egy hosszú, keskeny, barna kőből épült falu. A főutca olyan meredek volt, hogy a kocsik saját felelősségükre közlekedtek rajta. Grimshaw itt dolgozott ismeretlenül, de nagy buzgalommal. Hallgatókat gyűjtött, ahol csak tudott - pajtákban, mezőkön és kőbányákban -, és az evangéliummal sürgette őket.
Egyszer azt mondta: "Amikor meghalok, akkor lesz a legnagyobb bánatom és a legnagyobb örömöm - a legnagyobb bánatom, hogy olyan keveset tettem Jézusért, és a legnagyobb örömöm, hogy Jézus olyan sokat tett értem".
Grimshaw szíve megszakadt fia, János miatt, aki megtagadta Krisztust, és könnyelmű, kicsapongó életet élt. Amikor John meglátogatta az apját, amikor az haldoklott, Grimshaw azt mondta a fiának: "Vigyázz, mit teszel, mert nem vagy alkalmas a halálra". Ezek a szavak kísérték a fiatalembert.
Egy nap John találkozott egy haworthi lakossal, aki azt mondta: "Látom, az öreg lelkész lován lovagolsz".
"Igen" - felelte John. "Egykor egy nagy szentet hordozott, most pedig egy nagy bűnöst."
Azonban nem sokáig. János ugyanis hamarosan megfogadta apja haldokló kérését, és átadta a szívét Krisztusnak. Nem sokkal később, 1766. május 17-én halt meg, mondván. "Mit fog mondani öreg apám, ha meglátja, hogy a mennybe jutottam?".
Mit szólnál a Halleluja-hoz?

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Egy imádság Ágoston Vallomások című művéből
  2024-03-26 22:15:15, kedd
 
  Egy imádság Ágoston Vallomások című művéből

Aurelius Augustinus, aki Kr. u. 354-ben született, zseniális, de teljesen erkölcstelen fiatalember volt. Édesanyja, Mónika három évtizeden át imádkozott érte, követte őt Afrikából Olaszországba, sírva, könyörögve, és örökös imádságrakétákkal támadta az eget. Az Úr végül csodálatos módon válaszolt, mert Mónika önfejű fia végül a keresztény történelem egyik legbefolyásosabb alakja lett.
Amikor gyermekem egyetemre indult, nagy erőt merítettem Ágoston önéletrajzának, a Vallomásoknak az olvasásából, amelyet imádság formájában írt. A könyvben található mondatokat felhasználva fogalmaztam meg ezt a kérést:

Uram,
A Te mindenhatóságod nincs távol tőlünk, még akkor sem, amikor mi távol vagyunk Tőled, és a Te hűséges irgalmasságod messziről lebeg felettünk. Életünknek ebben a bizonytalan időszakában kérlek, tartsd vissza ____________________ az idegen bűnöktől. Nyújtsd ki kezedet felülről, és húzd ki lelkét a sötétségből. Szúrd át most is szívét szereteteddel, vezesd őt belső szúrásaiddal és gondviselésed titkos sugallataival, és állítsd szégyenletes hibáit arca elé, hogy lássa és gyűlölje azokat. Menj, Uram, és cselekedj: gerjeszd fel és hívd vissza; lobbantsd lángra és vonzd hozzád; gerjeszd fel és légy kedves hozzá; hadd szeressen most Téged; hadd fusson hozzád.

Mónika évekig várt arra, hogy Ágoston Krisztushoz jöjjön, de hamar elmondta volna neked, hogy megérte. Várjatok az Úrra; adjatok neki időt, hogy munkálkodhasson.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mi van, ha?
  2024-03-26 21:53:20, kedd
 
  Mi van, ha?

,,Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok. Sőt akkor azok is elvesztek, akik Krisztusban hunytak el. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (1Kor 15:16-19)

Egyszer hallottam egy keresztényt egy vallási televíziós műsorban, aki vidáman mondta: "A keresztény élet olyan nagyszerű, hogy akkor is elhinném, ha nem lenne igaz". A műsor vezetője egyetértett vele, és hozzátette: "Még ha a végén kiderülne is, hogy az egész nem igaz, akkor is örülnék az összes lelki tanításnak, amely segített nekünk jobb életet élni". Valami nem esett jól a szavaikban. Vajon őszintén azt mondanánk, hogy "amúgy is jó volt az élet", ha végül kiderülne, hogy a szcientológia a valódi válasz?
Pál apostolnak volt válasza: "Ha csak erre az életre van reményünk Krisztusban, akkor jobban kell sajnálni minket, mint bárki mást" (kiemelés hozzáadva). Ennyire döntő jelentőségű Krisztus feltámadása. Ha Krisztus nem támadt fel a halálból, akkor a hitünk nemcsak hiábavaló, hanem egyenesen gúnyolódás. A fájdalmunknak nincs értelme. Ha nincs feltámadás, a világegyetemet a kockadobás irányítja. A vallási műsor házigazdáival ellentétben én nem mosolyognék erőtlenül, és nem mondanám azt, hogy "Hát, megérte megpróbálni". Összeomlanék a rémülettől.
"Krisztus pedig valóban feltámadt a halálból, az elalvók első gyümölcse" (1Kor 15:20). Szánjatok rá egy pillanatot, és gondoljátok végig mindazt, amit Krisztus feltámadása jelent. A kereszt Isten igazságosságát és szentségét elégítette ki. Megnyílt egy út, amelyen keresztül megismerhetjük az Atyát. Nemcsak a lelkünk, hanem a testünk is megváltásra kerül egy napon. Szenvedésünk nem hiábavaló, és megpróbáltatásaink beleillenek egy tervbe, amely a mi javunkat és Isten dicsőségét szolgálja. Megmenekültünk a pokoltól. A mennyország az örökségünk. Halleluja, Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!

Megkönnyebbültem, hogy nem a nagypénteké volt az utolsó szó... hanem a vasárnapé! Hála neked, Uram, mindazért, amit a feltámadásod jelent.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 27
  2024-03-26 21:26:48, kedd
 
  Március 27

Kelj fel, és bátran nézz szembe az élettel, mert Isten gyermekeként nem a saját erőd és bölcsességed korlátaira vagy utalva.

A Galata 2:20 jól érzékelteti, hogy ki vagy Isten gyermekeként, és mit kaptál:

1. A MEGVÁLTÁS-TÖRTÉNELMI TÉNYÉNEK KIJELENTÉSE. "Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve". Amit Pál itt mond, az óriási jelentőségű. A golgotai kereszten Jézus nem az általános megváltó képességet vásárolta meg. Nem azért halt meg, hogy lehetővé tegye a megváltást. Nem, Jézus neveket vitt a keresztre. Konkrétan és ténylegesen érted és értem halt meg. Az Ő halála ugyanolyan hatékony volt számunkra, mintha mi magunk haltunk volna meg. Mivel a mi képviselőnkként halt meg, halála kiengesztelte Isten haragját ellenünk, így nem kell többé szembenéznünk vele.
2. A JELENLEGI MEGVÁLTÁSI VALÓSÁG KIJELENTÉSE. "Többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem". Ez radikális és nehezen felfogható, de fontos megfontolni. Te és én Krisztussal együtt meghaltunk, hogy ő most bennünk élhessen. Pál itt nem fizikai életről beszél, hanem lelki életről. Az erő, amely most a lelki életedet élteti, motiválja és hajtja, nem te vagy, hanem Krisztus! Kegyelemből Ő tesz téged azzá a hellyé, ahol Ő lakik. Ez azt jelenti, hogy soha nem vagy egyedül egy helyzetben, helyen vagy kapcsolatban. Ő mindig veled van. És mivel mindig veled van, ezért soha nem vagy a te bölcsességed, erőd és igazságod korlátozott erőforrásaira hagyva (lásd Ef 3:20-21).
3. AZ ÉLETET FORMÁLÓ EREDMÉNY. "Azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem." Hitemet az értem való halálának és a bennem való életének tényébe helyezem, és ennek alapján élek. Békével, reménnyel és bátorsággal élek, de nem azért, mert értem mindazt, ami bennem vagy körülöttem történik. Hanem azért, mert nemcsak megbocsátást kaptam, hanem olyan erőforrásokkal vagyok megáldva, amelyek meghaladják képzeletemet, mert a királyok Királya és az urak Ura, a Teremtő Megváltó most bennem él. Nem sokat értek, de ebben biztos vagyok - velem van, bennem van, és értem van. Nem engedhetem meg magamnak, hogy azt gondoljam, hogy szegény vagyok, amikor az ő jelenléte gazdaggá tesz. Nem mondhatom magamnak, hogy képtelen vagyok, amikor ő kegyelmével képessé tesz engem. Itt a lényeg - nekem megfelel, ha nem tudok, mert ő tud és velem van örökké.

További tanulmányozásra és bátorításra: Habakuk 3:17-19

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 26
  2024-03-25 21:34:57, hétfő
 
  Március 26

Ma olyan dolgokkal fogsz találkozni, amelyek összezavarnak téged, de légy biztos benne, hogy Az, aki mindezeket a dolgokat irányítja, nem zavarodott össze.

Tényleg nem sokat tudunk. Minden nap rejtélyek fogadnak bennünket. Egyikünk sem tudja biztosan megjósolni, hogy személyes történeteink merre tartanak. Mindannyian zavarban vagyunk azzal kapcsolatban, ami velünk, a hozzánk közel állókkal és a világban, amelyben élünk, történik. Bármennyire is próbáljuk értelmezni az életünket, vannak dolgok, amelyeket egyszerűen képtelenek vagyunk megérteni. Mindez a következőt jelenti: te és én soha nem fogjuk megtalálni a belső békét és megnyugvást azzal, hogy megpróbálunk mindent megfejteni. A békét akkor találjuk meg, ha megpihenünk Annak bölcsességében és kegyelmében, aki mindent kitalált, és mindent az ő dicsőségére és a mi javunkra irányít.
Amikor a gyermekeink nagyon kicsik voltak, amikor megtagadtam tőlük valamit, nem értették, hogy miért, ezért tiltakozni kezdtek. Ilyenkor letérdeltem, hogy szemtől szemben legyünk, és aztán beszélgettem velük. A beszélgetés így zajlott:
"Tudod, hogy az apukád szeret téged?"
"Igen, tudom, hogy az apukám szeret engem."
"Az apukád gonosz és rossz hozzád?"
"Nem, nem szeretsz gonosz lenni."
"Az apukád egy szörnyű, rossz apuka?"
"Nem."
"Akkor figyelj arra, amit apuci mondani fog. Szeretném elmondani, miért kellett nemet mondanom arra, amit te akartál, de nem tehetem. Ha elmagyaráznám neked, úgysem értenéd meg, úgyhogy a következőt kell tenned. Végig kell sétálnod a folyosón, és azt kell mondanod magadnak: 'Nem tudom, hogy apu miért mondott nemet nekem, de tudom, hogy apu szeret engem, és bízni fogok apuban.' Tényleg szeretlek."
"Én is szeretlek."
Olyan sok mindent nem értünk. Annyi minden van, amit képtelenek vagyunk megérteni. A nyugalmat tehát az Atyában való bizalomban találjuk meg. Ő nem zavarodott össze, és bizonyára a legjobb érdekeidet tartja szem előtt. Igen, nehéz dolgokat fog kérni tőled, és nehéz dolgokat fog az utadba állítani, de méltó a bizalmadra, és nagyon szeret téged. Ma a mennyei Atyátok lehajol hozzád, és azt mondja: "Tudom, hogy nem érted mindazt, amivel szembe kell nézned, de ne feledd, hogy szeretlek. Bízz bennem, és olyan békét fogsz találni, amelyet másképp nem találhatsz meg."

További tanulmányozásra és bátorításra: Ézsaiás 40

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kövesd a vezetőt
  2024-03-25 07:16:05, hétfő
 
  Március 26

Kövesd a vezetőt

,,A fejedelmek Izráel élére álltak, és önként harcra kelt a nép: áldjátok hát az URat!" (Bírák 5:2)

Debóra és Barak éppen húsz évnyi elnyomást tört meg Jabin alatt. Ők győzelmi énekben törtek ki, egy olyan győzelemben, amelyet Isten biztosított. Énekük egy egyszerű, nyilvánvaló kijelentéssel kezdődött: A vezetők vezettek. És a nép önként jelentkezett.
Dalukban a vezetési elméletek, a katonai irányelvek és a szülői technikák világát örökítik meg. De ami a legfontosabb, egy győzedelmes gyülekezetet ír le. Azokat az egyházakat, amelyeknek vezetői vezetnek, és akiknek az emberei önként felajánlják magukat, nem lehet megállítani. A Sátán kapujának egyetlen centimétere sincs, amely ellen tudna állni az Isten akarata szerint vezető és követő emberek együttműködő vállalkozásának.
És itt van a bökkenő - Isten akarata. Sok vezető és követő vívott már saját maga által kialakított csatákat. Debórának és Baraknak esélye sem lett volna Jabin kilencszáz szekerével szemben, ha Isten nem akarta volna, hogy Kánaánt legyőzzék. Hasonlóképpen a gyülekezeteinkben sincs egyetlen olyan vállalkozás sem, amelynek bármilyen hatása lenne Isten országára, ha azt nem ő rendelte el.
A mi feladatunk az, hogy kutassuk a Szentírást, és meglássuk, mennyire egyértelműek és közvetlenek Isten parancsai az egyház számára: tegyetek tanítványokká, szeressétek egymást, legyetek só és világosság, mutassatok könyörületet, és még sok más. Ahhoz, hogy ezeket a győzelmeket követelni tudjuk, szükségünk van arra, hogy vezessetek vagy kövessetek. Vezető vagy? Vezess! Vezess bátran. Követők vagytok? Kövess. Kövesd szívesen. Élvezd a felvonulást!

Vezess, ó örökkévaló Király, a mi egyházunkban és az én életemben. Segíts meglátni a te akaratodat. Hozd össze a vezetőket és a követőket. Add, hogy tudjam, hol a helyem ebben a győzedelmes küldetésben.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Leereszkedés és olvadás
  2024-03-25 07:01:58, hétfő
 
  Leereszkedés és olvadás

1890. augusztus 21-én, csütörtök este London prédikátorainak fejedelme, Charles H. Spurgeon egy régi, ma már elfeledett himnusz egy strófáját idézte. Ezek az egyszerű szavak tökéletes imaként szolgáltak gyermekeimért - és önmagamért.

Van-e olyan szív, amely nem hajlik meg
A Te isteni irányításodnak?
Szállj le, ó szuverén szeretet, szállj le,
és olvaszd meg azt a makacs lelket!

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Amikor Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel
  2024-03-24 22:57:23, vasárnap
 
  Amikor Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel

Jézus különleges gyermekei - a tanítványai - sok szomorúságot okoztak neki. Különösen Péter, de Jézus imádkozott érte, és végül minden rendbe jött.
Ha Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel, akkor nem szabad meglepődnünk azon, hogy néha mi is találkozunk ugyanezzel. Miért ne vennél egy oldalt az Ő könyvéből, és miért ne alakítanád át az Úr szavait a saját imáddá?

,,Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd a testvéreidet! Ő így válaszolt: Uram, kész vagyok veled menni akár a börtönbe, akár a halálba is! Jézus azonban ezt felelte: Mondom neked, Péter: nem szólal meg a kakas ma, amíg háromszor meg nem tagadod, hogy ismersz engem." (Lukács 22: 31-34)

Uram, ... a gyermekemet a Sátán kikérte, hogy megrostálja, mint a búzát. De én imádkozom érte, hogy a hite el ne fogyatkozzék. Bárcsak megtérne Hozzád, és azután sokakat erősítene.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1236
  • e Hét: 4138
  • e Hónap: 65807
  • e Év: 184899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.