Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Látható szeretet
  2016-07-05 17:04:30, kedd
 
  Mit jelent hát ez a szeretet? Hogyan lehet láthatóvá tenni?
Először is egy nagyon egyszerű dolgot jelent: ha hibáztam, és nem szerettem keresztyén testvéremet, menjek oda és kérjek bocsánatot tőle. Ez az első lépés.
Csalódást okozhat, hogy az első dolog, amit említünk, ennyire egyszerű. De aki azt gondolja, hogy könnyű is, az sosem próbálta.
Baráti körünkben, a hozzánk közel álló keresztyén közösségben, sőt családunkban sem biztos, hogy rögtön odamegyünk a másikhoz, és elnézést kérünk, ha szeretetlenek voltunk. Ez soha nem könnyű, még a legegyszerűbb szinten sem.
Primitívnek tűnhet, hogy azzal kell kezdeni, hogy sajnálatunkat fejezzük ki, és bocsánatot kérünk, pedig nem az. Embertársi kapcsolatok újulhatnak meg, akár férj és feleség, akár szülő és gyermek között, akár egy keresztyén közösségben vagy csoportok között. Amikor szeretetlenek voltunk egymás iránt, Isten arra szólít fel, hogy menjünk oda és mondjuk azt: ,,Sajnálom... nagyon sajnálom."
Ha nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni, amikor megbántottam valakit, különösen pedig, ha szeretetlen voltam, akkor még sosem gondolkodtam azon, hogy mit jelent a keresztyén egység a külső szemlélő számára. A világnak jogában áll megkérdőjelezni keresztyénségemet. De ez még semmi! Hadd ismételjem meg, hogy ha nem vagyunk hajlandóak erre az egyszerű lépésre sem, a világnak azt is jogában áll megkérdőjelezni, hogy Jézust Isten küldte, és hogy a keresztyénség igaz.
Mennyire tudtuk ezt a gyakorlatban tudatosan megvalósítani? Hányszor mentünk oda keresztyén testvéreinkhez gyülekezetünkben és mondtuk a Szentlélek erejével, hogy ,,sajnálom, amit tettem, mondtam vagy írtam"? Hányszor ment oda egy csoport egy eltérő nézeteket valló másik keresztyén csoporthoz, és kért tőle bocsánatot? Olyan fontos ez, hogy a gyakorlati célkitűzések mellett része magának az evangélium közvetítésének. Az igazságnak és a szeretetnek a gyakorlatban is látható megvalósítása együt jár a Jézus Krisztusról szóló örömhír hirdetésével.
Sok országban megfigyeltem, hogy mi az, ami meghasonlást okoz igaz keresztyének között. Ami megosztja és elválasztja az igaz keresztyéneket és keresztyén csoportokat, ami húsz, harminc, negyven évig tartó keserűséget okoz, az elsődlegesen nem tanbeli vagy hitbeli kérdés, hanem szinte minden esetben a szeretet hiánya és azok a keserű kirohanások, amelyeket a közöttük lévő nézetkülönbségek miatt egymás ellen intéztek a keresztyének. Az ilyen mondatok bele maródnak az emberek tudatába, mint a sav. És ahogy múlik az idő, és a különbségek már kisebbnek tűnnek, mint korábban, ott maradnak azok a nagyon-nagyon keserű szavak, amelyeket kielégítően tárgyilagosnak tartott megbeszélések közben mondtunk. Ezek azok a dolgok - a szeretetlen hozzáállás és szavak - amelyeknek a rossz szagát megérzi a világ azok között, akik pedig igaz keresztyének.
Ha úgy véljük, hogy nem tudunk egyetérteni más keresztyénekkel, csak meg kellene zabolázni nyelvünket és szeretettel szólni, és öt-tíz év múlva elmúlna a keserűség. Ehelyett sebeket hagyunk, és ez generációkon keresztül átokként hat. Keresztyén újásgokban szalagcímek hozzák, hogy miféle keserű dolgokat mondanak keresztyének más keresztyénekről, és ez időnként a világi sajtóba is továbbgyűrűzik.
A világ figyel, megvonja vállát és elfordul. Haldokló kultúránkban a hitetlen világ még a születését sem érhette meg egy valóban élő egyháznak. Csírájában sem tapasztalhatta azt a végső, meggyőző érvet, amelyre Jézus rámutat - valóságos, látható egységet keresztyének között, akik valóban testvérek Krisztusban. Érthető módon a világot éles nyelvünk és szeretetlenségünk zavarja meg, nem pedig a különbségek szükségszerű kinyilvánítása, mert ez igaz keresztyének között is előfordulhat.
Mennyire messze vagyunk Jézus Krisztus egyértelmű és kifejezett parancsától, hogy mutassunk látható egységet, amelyet a figyelő világ is észrevesz.(folytatjuk)

Francis A. Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Ismertető jelük: A szeretet  
Címkék: gyülekezetünkben, nézetkülönbségek, keresztyénekkel, megkérdőjelezni, keresztyénekről, testvéreinkhez, közvetítésének, keresztyéneket, kinyilvánítása, tapasztalhatta, továbbgyűrűzik, tárgyilagosnak, szeretetlenek, legegyszerűbb, sajnálatunkat, megbeszélések, keresztyénség, megvalósítani, megvalósítása, hirdetésével, meghasonlást, keresztyének, gyakorlatban, célkitűzések, megbántottam, gondolkodtam, elsődlegesen, szükségszerű, előfordulhat, kultúránkban, generációkon, családunkban, megfigyeltem, kirohanások, kapcsolatok, keserűséget, nagyon egyszerű, első lépés, első dolog, sosem próbálta, hozzánk közel, legegyszerűbb szinten, keresztyén közösségben, keresztyén egység, külső szemlélő, világnak jogában, egyszerű lépésre, keresztyénség igaz, gyakorlatban tudatosan, eltérő nézeteket, gyakorlati célkitűzések, evangélium közvetítésének, Jézust Isten, Jézus Krisztusról, Jézus Krisztus, Francis,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Albert Einstein gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Popper Péter szavai  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem méltó hozzád  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Minden harmadik...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Png lepke  Mi lenne ha  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Fekete-erdő desszert  Lóhere  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png nő  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
nagyon egyszerű, első lépés, első dolog, sosem próbálta, hozzánk közel, legegyszerűbb szinten, keresztyén közösségben, keresztyén egység, külső szemlélő, világnak jogában, egyszerű lépésre, keresztyénség igaz, gyakorlatban tudatosan, eltérő nézeteket, gyakorlati célkitűzések, evangélium közvetítésének, igaz keresztyéneket, szeretet hiánya, keserű kirohanások, közöttük lévő, ilyen mondatok, emberek tudatába, nagyon-nagyon keserű, dolgok &#8211, szeretetlen hozzáállás, rossz szagát, világ azok, világi sajtóba, világ figyel, hitetlen világ, világot éles, különbségek szükségszerű, figyelő világ, gyülekezetünkben, nézetkülönbségek, keresztyénekkel, megkérdőjelezni, keresztyénekről, testvéreinkhez, közvetítésének, keresztyéneket, kinyilvánítása, tapasztalhatta, továbbgyűrűzik, tárgyilagosnak, szeretetlenek, legegyszerűbb, sajnálatunkat, megbeszélések, keresztyénség, megvalósítani, megvalósítása, hirdetésével, meghasonlást, keresztyének, gyakorlatban, célkitűzések, megbántottam, gondolkodtam, elsődlegesen, szükségszerű, előfordulhat, kultúránkban, generációkon, családunkban, megfigyeltem, kirohanások, kapcsolatok, keserűséget, primitívnek, parancsától, különbségek, szeretettel, szalagcímek, csoportokat, szeretetnek, szeretetlen, krisztusban, krisztusról, testvéremet, közösségben, elválasztja, egyetérteni, kielégítően, bocsánatot, csoporthoz, keresztyén, hozzáállás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 372 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10933
  • e Hét: 22644
  • e Hónap: 51956
  • e Év: 239758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.