Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ijesztő kilátás
  2016-07-12 13:45:42, kedd
 
  Ijesztő kilátás


Mert van egy ijesztő kilátás; sosem lesz vége. A tűz örök, a büntetés örök, a romlás örök (Mt. 18,8; 25,46; 2Thessz. 1,9). ,,az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké" (Jel. 14,11). ,,És kinoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké" (Jel. 20,10). A pokol végső borzalma az örökkévalósága.
Ezt nem tudjuk felfogni. Túl magas. Ahogyan képtelen vagyunk felfogni, hogy mit jelent örökre Istennel együtt lenni, úgy képtelenek vagyunk megérteni az örök kínt is. A rosszalvók tudják, hogy egy álmatlan éjszakán csigatempóban telik az idő. Pihenni igyekszel, úgy tűnik, hogy órákon át forgolódsz az ágyban csukott szemmel, majd az órára pillantasz és rájösz, hogy csupán tizenöt perc telt el. Azon töprengsz, vajon nem valami napfogyatkozás késlelteti-e a hajnalt. Úgy tűnik, hogy már sosem lesz reggel. Amikor ráadásul fájdalom is kíséri az álmatlanságot, a sötétség órái még hosszabbaknak tűnnek. Milyen lesz az örökkévalóság a pokolban?
Senki sem festette ezt élénkebben le, mint Jonathan Edwards, a The Eternity of Hell Torments [ A pokol gyötrelmeinek örökkévalósága] című prédikációjában. Miközben prédikált, néhány hallgató felébredt, meglátta a veszélyt és üdvözítő hitre jutott. Egy pillanatra hadd figyeljünk a hangjára, amely ma is üzen az évszázadokon átívelve:
,,Gondold végig, hogy mit jelent szélsőséges gyötrelmet szenvedni örökkön örökké; ráadásul éjjel és nappal szenvedni, egyik év követi a másikat, egyik korszak jön a másik után, ezer korszak a többi után, és így halmozva korszakot korszakra, ezreket ezerre, fájdalomban, jajveszékelésben és sírásban, sóhajtozásban és sikoltásban, fogaidat csikorgatva; lelkeitek félelmetes bánattal és csodálkozással telve, testeitek pedig gyötrő kínokkal, a könnyebbülés lehetősége nélkül; nincs többé lehetőség arra, hogy kiáltozásaitokkal könyörületre indítsátok Istent; nincs több lehetőség elbújni előle; nincs többé semmilyen lehetőség arra, hogy gondolataitokat elfordítsátok a fájdalomtól. Gondoljátok végig, hogy mennyire félelmetes elkeseredettség található az ilyen kínban; mikor tudod azt, hogy soha, de soha nem szabadulsz meg azoktól; hogy nincs többé reménységed; amikor azt kívánod, hogy semmivé vállj és nem lesz rá remény ... amikor örülnél, ha csak egy kicsi enyhülésben is részesülnél, miután milliónyi korszakon át tűrted ezeket a kínokat, de nem lesz rá reménységed. Miután túlélted a Nap, a Hold és a csillagok életidejét ... éjjel és nappal szüntelenül, még egy percnyi könnyebbülés sincs, nem reménykedhetsz, hogy valaha is megszabadulhatsz; miután elviseltél még néhány ezer ilyen korszakot, akkor sem lesz reménységed ... hanem ugyanazok a sóhajok, ugyanazok a sikoltozások, ugyanazok a gyászos kiáltások, örökre kísérnek és gyötrelmed füstje továbbra is szállni fog örökkön örökké.
Az elkárhozottak minél többet gondolnak majd a pokolban saját kínjaikra, annál elképesztőbbek lesznek azok számukra. És jaj, sosem lesznek képesek azt az agyukból kitörölni. Kínjaik nem tudják gondolataikat ettől elvonni, hanem inkább ráirányítják. Ó, mennyire félelmetesnek tűnik majd nekik az örökkévalóság, miután korszakokon át gondoltak rá és olyan sokat részesültek már a gyötrelmekben! Két olyan örökkévalóság tűnik majd elképesztőnek a pokolban levő elkárhozottaknak, ami állandóan elnyeli őket; az egyik az örök Isten, akinek haragját viselik és akiben tökéletes és kibékíthetetlen ellenségüket fogják állandóan szemlélni, a másik pedig gyötrelmeiknek örökké tartó volta!"
A hitetlenek néha fennhéjázva beszélnek arról, hogy amennyiben szükséges lesz, miként boldogulnak majd a pokolban. John Stuart Mill mondta: ,,Egyetlen lényt sem fogok jónak minősíteni, aki nem felel meg ennek a fogalomnak, amelyet teremtett társaimra nézve használok; és ha egy ilyen lény engem pokolra küld, mert nem neveztem őt jónak, ám legyen. W. E. Henley tagadása lett a humanizmus kedvenc éneke:
Fejem vérben ázik, de térdet nem hajtok ...
Nem számít, hogy mennyire szoros a kapu,
Mennyi büntetés szerepel a lajstromban.
Sorsom ura én vagyok:
Én vagyok lelkem kapitánya.
De ez nem több értelmetlen kérkedésnél. Hadd álljon meg a bűnös egy pillanatra a pokol kapujában, szedje össze minden erejét, és bátorságát és idézze fel fogadalmát, hogy elvisel mindent, ami rá vár. Fél másodpercen belül elillan bátorsága és irgalomért fog kiáltani.
Ha nem bíztad magad az Úr Jézus Krisztusra és továbbra is elutasítod őt, ez fog veled történni. ,,Nem tudom elviselni!" - kiáltod majd. De el kell majd viselned, ráadásul egy örökkévalóságon át. Állandóan zajlik majd, örökkön örökké. (folyt. köv.)
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: jajveszékelésben, elkárhozottaknak, megszabadulhatsz, gondolataitokat, prédikációjában, örökkévalóságon, kibékíthetetlen, elkeseredettség, napfogyatkozás, örökkévalósága, reménykedhetsz, gyötrelmeiknek, csodálkozással, elképesztőbbek, gondolataikat, örökkévalóság, álmatlanságot, elfordítsátok, elkárhozottak, gyötrelmeinek, gyötrelmekben, sóhajtozásban, félelmetesnek, elképesztőnek, hosszabbaknak, kínlódásuknak, csigatempóban, könnyebbülés, könyörületre, ellenségüket, évszázadokon, sikoltozások, ráirányítják, reménységed, szüntelenül, enyhülésben, ijesztő kilátás, büntetés örök, romlás örök, pokol végső, örök kínt, rosszalvók tudják, álmatlan éjszakán, ágyban csukott, órára pillantasz, sötétség órái, pokol gyötrelmeinek, pillanatra hadd, évszázadokon átívelve, másik után, többi után, könnyebbülés lehetősége, Jonathan Edwards, Hell Torments, John Stuart Mill, Jézus Krisztusra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Fekete István - Akác  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kislány  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Szívem  Egy maradéktalanul uralt világ  Bertolt Brecht -től idézet  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alázat  A másik dolog,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Szép estét  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Mindig jusson idő nevetni  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hazára minden embernek szükség...  Idő  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Leonardo da Vinci gondolata  Mi lenne ha  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Sokan azt tartják  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
ijesztő kilátás, büntetés örök, romlás örök, pokol végső, örök kínt, rosszalvók tudják, álmatlan éjszakán, ágyban csukott, órára pillantasz, sötétség órái, pokol gyötrelmeinek, pillanatra hadd, évszázadokon átívelve, másik után, többi után, könnyebbülés lehetősége, ilyen kínban, kicsi enyhülésben, csillagok életidejét, percnyi könnyebbülés, gyászos kiáltások, elkárhozottak minél, pokolban saját, agyukból kitörölni, pokolban levő, örök Isten, másik pedig, hitetlenek néha, ilyen lény, humanizmus kedvenc, pokol kapujában, jajveszékelésben, elkárhozottaknak, megszabadulhatsz, gondolataitokat, prédikációjában, örökkévalóságon, kibékíthetetlen, elkeseredettség, napfogyatkozás, örökkévalósága, reménykedhetsz, gyötrelmeiknek, csodálkozással, elképesztőbbek, gondolataikat, örökkévalóság, álmatlanságot, elfordítsátok, elkárhozottak, gyötrelmeinek, gyötrelmekben, sóhajtozásban, félelmetesnek, elképesztőnek, hosszabbaknak, kínlódásuknak, csigatempóban, könnyebbülés, könyörületre, ellenségüket, évszázadokon, sikoltozások, ráirányítják, reménységed, szüntelenül, enyhülésben, részesülnél, fájdalomtól, kérkedésnél, értelmetlen, gondoljátok, sikoltásban, lajstromban, másodpercen, korszakokon, boldogulnak, kinoztatnak, fájdalomban, részesültek, szélsőséges, csikorgatva, fennhéjázva, pillanatra, figyeljünk, gyötrelmet, fogadalmát, indítsátok, élénkebben, lehetősége, félelmetes, pillantasz, késlelteti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2906
  • e Hét: 14617
  • e Hónap: 43929
  • e Év: 231731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.