Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus feltámadt a halálból?
  2016-07-12 13:52:11, kedd
 
  Honnan tudjuk, hogy Jézus feltámadt a halálból?


Jézus csakugyan feltámadt a halálból? Van egyáltalán valami jelentősége annak, hogy feltámadt-e vagy sem?
Ronald Gregor Smith válasza tipikusnak tekinthető: ,,Ami a történelmet illeti, ...fontos megmagyarázni: nyugodtan mondhatjuk, hogy Jézus csontjai valahol Palesztinában fekszenek. Ennek elismerése nem rombolja le a keresztyén hitet. Épp ellenkezőleg, csak ennek kijelentése után tehetjük fel azt a kérdést, hogy mit jelent a feltámadás mint a Jézusról szóló üzenet szerves része."
Ezzel az állásponttal ellentétben a keresztyénség szempontjából igenis számít, hogy Jézus feltámadt-e, mert a keresztyénség Jézus Krisztus feltámadásán áll vagy bukik (1Korinthus 15:12-19). Ha Jézus nem támadt fel a halottak közül, a keresztyén hit összeomlik.
Jézus Krisztus feltámadása szerencsére az ókor egyik legjobban bizonyított eseménye. Amikor Jézusnak szembe kellett néznie kora vallási vezetőivel, azt követelték tőle, hogy egy jellel bizonyítsa be, hogy ő a megígért Messiás.
Jézus így válaszolt: ,,Ez a gonosz és parázna nemzedék jelt követel, de nem adatik neki más jel, csak a Jónás próféta jele. Mert ahogyan Jónás három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia is a föld belsejében három nap és három éjjel." (Máté 12:39-40)
A feltámadás jelét Isten azért adta, hogy mindenki mástól megkülönböztesse Jézust, és bizonyítsa, hogy ő Isten Fia (Róma 1:4).
A Jézus feltámadás utáni megjelenéseiről szóló beszámolókat olyan szemtanúk jegyezték föl, akiknek Jézus elevenen jelent meg nyilvános keresztre feszítését követő negyven napon belül. Ahogyan a Biblia beszámol róla, ,,szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta ezeknek, hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük, és beszélt az Isten országa dolgairól" (Apostolok Cselekedetei 1:3).
Pál, aki Kr. u. 56 körül írt, megemlítette, hogy egy alkalommal több mint ötszáz ember látta a feltámadott Krisztust, és legtöbbjük még életben volt, amikor Pál mindezt leírta (1Korinthus 15:6). Ez a kijelentés egy kicsit kihívás is azoknak, akik esetleg nem hinnék el, hiszen Pál azt írja, hogy még sokan élnek azok közül, akiket meg lehet kérdezni, hogy Krisztus tényleg feltámadt-e.
A történelmi bizonyítékok bőségesen kielégítik a becsületes érdeklődő kíváncsiságát. Ezt nemcsak a feltámadás képzeletbeli perében felállítható pozitív védelemből láthatjuk, hanem a más magyarázatot alátámasztó bizonyítékok teljes hiányából is. Azok az elméletek, amelyek a feltámadás helyett más magyarázatot próbálnak adni, több hitet igényelnek, mint maga a feltámadás.
Frank Morrison, aki agnosztikus újságíró volt, könyvet akart írni Krisztus feltámadásának cáfolatára. A könyv megírása előtt végzett alapos kutatómunka megváltoztatta a véleményét, és hitre jutott Jézus Krisztusban. Morrison így írja le, mi történt vele: ,,Bizonyos szempontból annyira szokatlan és provokatív ez a tanulmány, hogy az író úgy gondolja, röviden el kell mondania, hogyan nyerte el ez a könyv a jelenlegi formáját. Tulajdonképpen nem is lehetett volna más formája, mert alapjában véve vallomás, egy olyan ember belső életének története, aki eredetileg meg akart írni egy bizonyos fajta könyvet, és aztán a körülmények kényszerítő hatására kénytelen volt másfajta könyvet írni.
Nem a tények változtak meg, hiszen azok kitörölhetetlenül fel vannak jegyezve az irodalmi emlékekben és az emberiség történetének lapjain. Csak a tények értelmezése változott meg."
Morrison rájött, hogy Krisztust nyilvánosan helyezték sírba pénteken, vasárnap reggel azonban a teste már nem volt a sírban. Ha Jézus nem támadt fel, akkor valaki elvitte a testet. Három olyan csoport volt, amely esetleg elvihette a testet: a rómaiak, a zsidók, és a tanítványok.
A rómaiaknak semmi okuk nem volt rá, hogy ellopják a testet, hiszen Palesztinában fenn akarták tartani a békét. Amennyire csak lehetséges, meg akarták őrizni a tartományok nyugalmát, és Krisztus testének elrablása nem szolgálta volna ezt a célt.
A zsidók miért is vitték volna el a testet, hiszen a feltámadás hirdetésének semmiképpen sem akartak tápot adni. Máté evangéliumának 27. fejezete szerint ők kérték az őrséget a sírhoz.
Jézus tanítványainak sem volt okuk ellopni a testet, ha pedig mégis ellopták, akkor később olyasmiért haltak meg, amiről tudták, hogy nem igaz. Ráadásul az a vallás, amelyet ők hirdettek, nagy hangsúlyt helyezett az igazmondásra és a hazugság kerülésére. Cselekedeteik így nem lettek volna összhangban azzal, amiről meg voltak győződve, és amit másoknak megparancsoltak.
A másik ésszerű magyarázat az, hogy Krisztus feltámadt, és a szemtanúk világosan állítják, hogy tényleg ez történt. Lehet, hogy Jézus tanítványai nem voltak olyan tájékozottak a tudományos ismeretek terén, mint a XX. század embere, de biztosan tudták, hogy mi a különbség egy halott és egy élő ember között.
Ahogyan Simon Péter megállapította: ,,Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének." (2Péter 1:16)

Josh McDowell és Don Stewart
 
 
0 komment , kategória:  Hitvédelem  
Címkék: megkülönböztesse, megparancsoltak, megjelenéseiről, tulajdonképpen, evangéliumának, megállapította, tanítványainak, megváltoztatta, feltámadásának, keresztyénség, cselekedeteik, palesztinában, megmagyarázni, szempontjából, bizonyítékkal, kíváncsiságát, cselekedetei, tájékozottak, történetének, képzeletbeli, bizonyítékok, igazmondásra, feltámadásán, beszámolókat, ellenkezőleg, megjelenését, felállítható, hirdetésének, állásponttal, megemlítette, magyarázatot, szempontból, krisztusban, kutatómunka, tanítványok, kijelentése, történelmet illeti, keresztyén hitet, feltámadás mint, állásponttal ellentétben, keresztyénség szempontjából, keresztyénség Jézus, halottak közül, ókor egyik, jellel bizonyítsa, megígért Messiás, föld belsejében, feltámadás jelét, alkalommal több, feltámadott Krisztust, kicsit kihívás, történelmi bizonyítékok, Ronald Gregor Smith, Jézus Krisztus, Amikor Jézusnak, Isten Fia, Apostolok Cselekedetei, Frank Morrison, Jézus Krisztusban, Ahogyan Simon Péter, Urunk Jézus Krisztus, Josh McDowell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kaffka_Margit  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Png csokor  Png telefon  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Adakozás  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Szívem  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Egy hatékony szolga  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Png lepke  Szép estét  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A másik dolog,  Mai harmónia kártyám  Png cica  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Idő  Png ház  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Hiányzik  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mi lenne ha  Irgalom és ítélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
történelmet illeti, keresztyén hitet, feltámadás mint, állásponttal ellentétben, keresztyénség szempontjából, keresztyénség Jézus, halottak közül, ókor egyik, jellel bizonyítsa, megígért Messiás, föld belsejében, feltámadás jelét, alkalommal több, feltámadott Krisztust, kicsit kihívás, történelmi bizonyítékok, becsületes érdeklődő, feltámadás képzeletbeli, feltámadás helyett, könyv megírása, jelenlegi formáját, olyan ember, bizonyos fajta, körülmények kényszerítő, tények változtak, irodalmi emlékekben, emberiség történetének, tények értelmezése, rómaiaknak semmi, tartományok nyugalmát, zsidók miért, feltámadás hirdetésének, hazugság kerülésére, másik ésszerű, szemtanúk világosan, tudományos ismeretek, megkülönböztesse, megparancsoltak, megjelenéseiről, tulajdonképpen, evangéliumának, megállapította, tanítványainak, megváltoztatta, feltámadásának, keresztyénség, cselekedeteik, palesztinában, megmagyarázni, szempontjából, bizonyítékkal, kíváncsiságát, cselekedetei, tájékozottak, történetének, képzeletbeli, bizonyítékok, igazmondásra, feltámadásán, beszámolókat, ellenkezőleg, megjelenését, felállítható, hirdetésének, állásponttal, megemlítette, magyarázatot, szempontból, krisztusban, kutatómunka, tanítványok, kijelentése, kényszerítő, agnosztikus, ellentétben, feltámadott, történelmet, körülmények, semmiképpen, feltámadása, tanítványai, jelentősége, szerencsére, ismertettük, alátámasztó, összhangban, értelmezése, nyilvánosan, tartományok, bizonyított, olyasmiért, szenvedése, feszítését, keresztyén, lehetséges, vezetőivel, feltámadás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1301
  • e Hét: 7547
  • e Hónap: 36859
  • e Év: 224661
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.