Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nincs teljes tökéletesség
  2016-07-16 16:21:06, szombat
 
  Nincs teljes tökéletesség


Szüntelen kérnünk kell, hogy életünk Jézus Krisztus dicsőségére váljon. Fontos, hogy életcélunkra vonatkozó elképzeléseink, értékrendünk és törekvéseink összhangban álljanak hitvallásunkkal. Isten jelenlétéről tanúskodik, ha az élet nehéz helyzeteiben csendes nyugalommal és megelégedettséggel állunk helyt.
A Sátán egyik kedvenc hazugsága, hogy mielőtt Krisztust képviselnénk, erkölcsi tökéletességre kell szert tennünk. Úgy akar hallgatásra kényszeríteni, hogy elhiteti velünk: senkinek sem tehetünk bizonyságot Jézus Krisztusról, amíg nem vagyunk legalább olyan jók, mint Gábriel arkangyal, végtére is nem szabad képmutatónak lennünk. Sajnos ez a hazugság számtalan embert lebénít.
Ha nyíltan megvalljuk másoknak küzdelmeinket, és elmondjuk, hogy bizonyos helyzetekben milyen segítséget kaptunk Jézus Krisztustól, ez szomjúságot ébreszthet azok szívében, akik még sohasem találkoztak vele. A küzdelem nem azonos az Úr elleni szándékos, kitartó lázadással.
A lázadás nyílt szembeszállás az Úrral; mintha azt mondanánk neki, hogy mostantól a saját fejünk után megyünk, és legyen szíves, ne avatkozzon bele a dolgainkba. A küzdelem ezzel szemben nem más, mint a különböző kísértésekkel való birkózás, amelyet mindenki megtapasztal. A lelki érettségért és a Jézus Krisztushoz való hasonlatosságért folytatott harcban a kísértés újra meg újra megkörnyékezi az embert. Az őszinteség és a valósághoz való hűség a feltétele annak, hogy a nem hívők belelássanak a keresztyén élet részleteibe és észrevegyék a bennünk munkálkodó természetfölötti erőt.
Amikor másoknak hitünkről beszélünk, ne hallgassuk el a valóságot! Legfájdalmasabb gyengeségeinket és bukásainkat gyakran nem látják azok, akik nem ismerik Jézus Krisztust. Azt az üzenetet kell közvetítenünk, hogy a Jézus Krisztussal való naponkénti együttlét során a Szentlélek felfedi bűneinket, és Jézus kész megbocsátani az őszinte bűnbánónak. Ha ezt közvetítjük mások felé, akkor azok Krisztus életének visszatükröződését látják meg bennünk.
Azt azonban sohasem szabad elfelednünk, hogy bár talán különbözünk másoktól, nem vagyunk tökéletesek. Ha üzenetünk idővel a saját tökéletességünkről kezd szólni, akkor hűtlenek lettünk Jézus Krisztus üzenetéhez. Emellett semmi sem taszítja jobban a nem keresztyéneket, mint az a ki nem mondott gondolat, hogy "én, szemben veled, tökéletes vagyok!". Az ilyen hozzállás nem fér össze a keresztyén üzenettel. A hívő ember nem a saját tökéletességét, hanem magának az Úr Jézusnak a tökéletességét képviseli.
Ahogy D. T. Niles mondta: "A keresztyénség nem más, mint mikor az egyik koldus elmondja a másiknak, hogy hol találhat ennivalót." Egyikünk sem éri el azt az érettséget, amelyet az Úr Jézus megkíván tőlünk, és ezt őszintén be kell vallanunk. Véleményem szerint csak abban az egy esetben jobb csöndben maradni, ha valaki szánt szándékkal a bűnt és az engedetlenséget választotta, és megszakította a kapcsolatot az Úrral.
Sokszor felteszik a kérdést: "Mi a fontosabb Krisztus képviseletekor - az életmódom, vagy a szavaim?" Ez a kérdés hamisan szembeállítja életünk és szóbeli tanúságtételünk egységét. Olyan ez, mintha azt kérdeznénk, melyik szárnya fontosabb a repülőgépnek - a bal vagy a jobb. Nyilván mindkettő alapvető fontosságú; ugyanígy Krisztus eredményes követe számára az élet és a szó elválaszthatatlanok.
A tanúságtevő élet a Jézus Krisztus iránti teljes elkötelezettség következménye. Barátainknak a bőrükön kellene érezniük az életünkön átragyogó örök dimenziót. Ezt jelenti a Máté 5,16: "Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."
Úgy tűnik nekem, hogy a világosság az örömhír, és annak megszólaltatása. A jó cselekedetek az örömhír személyes érvényesítése. Ha némán várjuk, hogy az emberek majd meglátják Jézus Krisztust az életünkben, akkor lehet hogy mindössze kedves embernek fognak tartani. Ez hasonlítana a rákos beteg esetéhez, aki elsőként szerez tudomást egy rák elleni gyógymódról. Gyógyulása után visszatér a kórterembe, fel-alá rohangál, kézen áll, cigánykereket hány és más talajgyakorlatokat végez. Közben azt gondolja: "A rák elleni gyógymód néma tanúja leszek." Ha mindössze azt mutatja be, milyen egészséges, akkor senki más nem fog meggyógyulni. El kell mondania, hol lehet gyógykezelésben részesülni. A Szentírás tanítása szerint a szóbeli üzenet és a krisztusi életvitel egyaránt fontos. (folyt. köv.)

Paul Little
 
 
0 komment , kategória:  Mondjuk el - de hogyan?  
Címkék: természetfölötti, hasonlatosságért, tanúságtételünk, engedetlenséget, elkötelezettség, hitvallásunkkal, legfájdalmasabb, gyengeségeinket, megszólaltatása, gyógykezelésben, tökéletességre, tökéletességét, keresztyéneket, világosságotok, képviseletekor, elképzeléseink, érvényesítése, keresztyénség, kísértésekkel, kényszeríteni, megszakította, szembeállítja, küzdelmeinket, közvetítenünk, következménye, szembeszállás, megkörnyékezi, cigánykereket, helyzetekben, értékrendünk, cselekedetek, jelenlétéről, meggyógyulni, belelássanak, életcélunkra, képmutatónak, élet nehéz, hazugság számtalan, lázadás nyílt, saját fejünk, küzdelem ezzel, különböző kísértésekkel, lelki érettségért, kísértés újra, valósághoz való, feltétele annak, keresztyén élet, bennünk munkálkodó, üzenetet kell, őszinte bűnbánónak, ilyen hozzállás, keresztyén üzenettel, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusról, Jézus Krisztustól, Jézus Krisztushoz, Jézus Krisztust, Jézus Krisztussal, Ahogy, Paul Little,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Png ház  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Gonosz démon-álarc  Jó éjszakát  Esti kép  Erdőn  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Png telefon  Bounty krémes  Próbálj meg ...  Irgalom és ítélet  Png csokor  Alázat  Png rózsa csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png kislány  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szívem  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Alázat 
Bejegyzés Címkék
élet nehéz, hazugság számtalan, lázadás nyílt, saját fejünk, küzdelem ezzel, különböző kísértésekkel, lelki érettségért, kísértés újra, valósághoz való, feltétele annak, keresztyén élet, bennünk munkálkodó, üzenetet kell, őszinte bűnbánónak, ilyen hozzállás, keresztyén üzenettel, hívő ember, saját tökéletességét, tökéletességét képviseli, egyik koldus, engedetlenséget választotta, fontosabb Krisztus, kérdés hamisan, tanúságtevő élet, bőrükön kellene, életünkön átragyogó, emberek előtt, örömhír személyes, emberek majd, rákos beteg, szóbeli üzenet, krisztusi életvitel, természetfölötti, hasonlatosságért, tanúságtételünk, engedetlenséget, elkötelezettség, hitvallásunkkal, legfájdalmasabb, gyengeségeinket, megszólaltatása, gyógykezelésben, tökéletességre, tökéletességét, keresztyéneket, világosságotok, képviseletekor, elképzeléseink, érvényesítése, keresztyénség, kísértésekkel, kényszeríteni, megszakította, szembeállítja, küzdelmeinket, közvetítenünk, következménye, szembeszállás, megkörnyékezi, cigánykereket, helyzetekben, értékrendünk, cselekedetek, jelenlétéről, meggyógyulni, belelássanak, életcélunkra, képmutatónak, repülőgépnek, helyzeteiben, tökéletesség, megbocsátani, megtapasztal, barátainknak, törekvéseink, képviselnénk, részleteibe, krisztushoz, bukásainkat, tanúságtevő, észrevegyék, krisztussal, kapcsolatot, választotta, érettségért, találkoztak, tökéletesek, krisztustól, dicsőségére, elfelednünk, különbözünk, közvetítjük, szomjúságot, gyógymódról, krisztusról, nyugalommal, összhangban, bizonyságot, hasonlítana, hallgatásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1188
  • e Hét: 3560
  • e Hónap: 32872
  • e Év: 220674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.