Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A teremtés napjai huszonnégy órából álltak...?
  2016-07-24 19:43:06, vasárnap
 
  A teremtés napjai huszonnégy órából álltak, vagy hosszú időszakok voltak?


Hosszú múltra tekinthet vissza az a kérdés, hogy a teremtés hat napja a ma ismert huszonnégy órás napoknak felelt-e meg, vagy hosszabb időszakokat jelentett.
Sok tudós a kövületeket és a geológiai kutatások eredményeit hozza fel bizonyítékul arra, hogy a föld több millió éves. Így alakult ki például a ,,korszak-nap" elmélet, amely a teremtéstörténetet próbálja összeegyeztetni a jelenlegi tudományos elmélettel, és kijelenti, hogy a hat nap tulajdonképpen egy-egy hosszú korszakot jelentett, nem pedig huszonnégy órából álló napokat.
Ezt az elméletet, mely szerint a hat nap talán több millió éves korszakokat jelent, olyan érvekkel kívánják igazolni, amelyek egyrészt a kövületeken és a geológiai bizonyítékokon alapulnak, melyeket az evolucionista tudósok állítólag pontosan értelmeznek, másrészt magának a teremtéstörténetnek az értelmezésén.
Az elmélet támogatói azzal érvelnek, hogy a teremtés napjai semmiképp sem lehetnek huszonnégy órás napok, mert Isten a napot csak a negyedik napon teremtette meg, tehát az első három napon még nem létezhetett a szoláris nap. Ez az elmélet tulajdonképpen már a keresztyénség legkorábbi időszakában kialakult. Az elmélet azt is kimondja, hogy mivel Isten még most is a teremtés utáni pihenését tölti, a hetedik nap nem 24 órás nap, ami azt jelenti, hogy a többi nap sem lehet az. A nap szó héber megfelelője, a yom másutt huszonnégy óránál hosszabb időszakokat is jelent, például a Zsoltárok 90:4; 2Péter 3:8 versekben, valamint a Zakariás 12-14-ben.
A ,,korszak-nap" elmélet ellenzői rámutatnak, hogy a teremtéstörténetet nem kell összhangba hozni a tudománnyal, inkább a tudományt kell a Bibliával. A geológia és a kövületek bizonyítékaiból nem következik, hogy a föld több millió éves, és azok nagy részét meg lehet magyarázni a látszólagos kor elméletével.
Ez utóbbi elmélet szerint Isten teljesen kifejlett állapotban teremtett mindent, mintha a teremtett lények rendesen keresztülmentek volna minden fejlődési szakaszon. Példa erre Ádám és Éva, akik első pillanattól kezdve felnőttek voltak, és a bor, amit Jézus Kánában teremtett, és egy pillanat alatt teljesen megerjedt bor lett belőle.
Ez magyarázza azt is, hogy a föld miért néz ki több millió évesnek, noha Isten nemrég teremtette (hat-húszezer évvel ezelőtt). A kövületek egy részét és a geológia eredményeit azzal is meg lehet magyarázni, hogy a világméretű özönvíz rakta le az üledékrétegeket és ágyazta be a kövületeket.
Ami a yom szó jelentését illeti, a ,,korszak-nap" elmélet ellenzői rámutatnak, hogy amikor a Biblia egy konkrét számmal együtt használja ezt a szót - jelen esetben ,,hat nap" -, akkor mindig 24 órás napra utal. Példa erre az, hogy Mózes negyven napig volt a Sínai-hegyen, és Jónás három napot töltött a nagy halban.
További bizonyítékot jelent, hogy a 2Mózes 20:11 a teremtés hat napján szemmel láthatóan huszonnégy órás napokat ért. Az Ószövetségben több mint hétszázszor szerepel többes számban a yom szó, és ilyenkor mindig huszonnégy órás napot jelent. A bizonyítás azok dolga, akik azt állítják, hogy a yom szót nem lehet kézenfekvő, természetes jelentésével értelmezni.
Arra az érvre, hogy az első három napot nem lehet szoláris napnak tekinteni, azt válaszolnánk, hogy Isten úgy működtette a természet erőit, ahogyan később a szoláris napokat alakította, és így készítette elő a nap negyedik napon való megteremtését.
A bibliai teremtéstörténet világosan kimondja, hogy ,,lett este, és lett reggel: első nap". A Nap nélkül is a nemsokára megjelenő szoláris időbeosztás volt érvényben.
Igaz ugyan, hogy Isten még mindig a teremtés utáni pihenését tölti, de a Szentírás múlt időben beszél a pihenő Istenről, nem pedig jelen időben. A hetedik nap nem folytatódik, hanem egy múltbeli nap volt, amikor Isten ,,megszűnt teremteni".
A ,,korszak-nap" elmélet ellenzői közül sokan hisznek a szoláris napokban és a nemrég bekövetkezett teremtésben, valamint az özönvízben és a látszólagos kor elméletben, s ezzel magyarázzák a kövületek és a geológia bizonyítékait. Amint azt a ,,korszak-nap" elmélet fenti cáfolata és az egyéb bizonyítékok mutatják, semmi sem kényszerít arra, hogy elvessük a szoláris napok és a nemrégen bekövetkezett teremtés tanát.

Josh McDowell és Don Stewart
 
 
0 komment , kategória:  Hitvédelem  
Címkék: teremtéstörténet, üledékrétegeket, keresztülmentek, összeegyeztetni, bizonyítékaiból, tulajdonképpen, bizonyítékokon, evolucionista, bizonyítékait, megteremtését, keresztyénség, bekövetkezett, ószövetségben, válaszolnánk, értelmezésén, jelentésével, bizonyítékok, bizonyítékot, bizonyítékul, kövületeket, hétszázszor, eredményeit, pillanattól, tudománnyal, elméletével, látszólagos, időszakában, megfelelője, kövületeken, létezhetett, világméretű, magyarázzák, időszakokat, korszakokat, teremtésben, értelmeznek, teremtés napjai, geológiai kutatások, föld több, jelenlegi tudományos, geológiai bizonyítékokon, evolucionista tudósok, elmélet támogatói, napot csak, negyedik napon, első három, elmélet tulajdonképpen, keresztyénség legkorábbi, teremtés utáni, tudományt kell, kövületek bizonyítékaiból, teremtett lények, Jézus Kánában, Josh McDowell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Még csak most kezdődik a nap  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Boldog születésnapot a ma ünne...  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Nem számIt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors 
Bejegyzés Címkék
teremtés napjai, geológiai kutatások, föld több, jelenlegi tudományos, geológiai bizonyítékokon, evolucionista tudósok, elmélet támogatói, napot csak, negyedik napon, első három, elmélet tulajdonképpen, keresztyénség legkorábbi, teremtés utáni, tudományt kell, kövületek bizonyítékaiból, teremtett lények, pillanat alatt, föld miért, geológia eredményeit, világméretű özönvíz, konkrét számmal, szót &#8211, nagy halban, bizonyítás azok, természet erőit, szoláris napokat, bibliai teremtéstörténet, nemsokára megjelenő, pihenő Istenről, szoláris napokban, nemrég bekövetkezett, geológia bizonyítékait, egyéb bizonyítékok, szoláris napok, nemrégen bekövetkezett, teremtéstörténet, üledékrétegeket, keresztülmentek, összeegyeztetni, bizonyítékaiból, tulajdonképpen, bizonyítékokon, evolucionista, bizonyítékait, megteremtését, keresztyénség, bekövetkezett, ószövetségben, válaszolnánk, értelmezésén, jelentésével, bizonyítékok, bizonyítékot, bizonyítékul, kövületeket, hétszázszor, eredményeit, pillanattól, tudománnyal, elméletével, látszólagos, időszakában, megfelelője, kövületeken, létezhetett, világméretű, magyarázzák, időszakokat, korszakokat, teremtésben, értelmeznek, időbeosztás, természetes, folytatódik, legkorábbi, özönvízben, állapotban, elmélettel, huszonnégy, kényszerít, következik, magyarázni, tudományos, elméletben, teremtette, értelmezni, rámutatnak, összhangba, bizonyítás, kézenfekvő, jelentését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7111
  • e Hét: 18822
  • e Hónap: 48134
  • e Év: 235936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.