Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a helyzet azokkal...?
  2016-07-28 17:27:52, csütörtök
 
  Mi a helyzet azokkal, akik még sohasem hallották az evangéliumot?



Akárhová megyünk, akármiről beszélünk, ez a kérdés szinte mindig felmerül. Sokan azért teszik fel, hogy megszabaduljanak minden személyes felelősségüktől Istennel szemben.
Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a válasz nem dönti el, hogy a keresztyénség igaz-e vagy sem. Ez utóbbi kérdésre Jézus Krisztus már választ adott a halálból való feltámadásával. A hatalom kérdése egyszer s mindenkorra tisztázódott, és pusztán értelmezés kérdése, hogy mi lesz azokkal, akik sohasem hallották az evangéliumot.
A legjobb úgy tárgyalni ezt a kérdést, hogy kikeresünk a Bibliából néhány nagyon világosan megfogalmazott igazságot. A Biblia teljesen egyértelműen megmondja, hogy senki sem jöhet Istenhez másképp, mint Jézus Krisztus által.
Jézus kijelentette: ,,senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam" (János 14:6). A bűnbocsánat és az örök élet egyetlen alapja a Jézus által készített út. Sokak szerint ebből az következik, hogy akik sohasem hallottak Jézusról. Azok automatikusan elkárhoznak. Azonban nincs tudomásunk arról, hogy ez így lenne.
Bár a Szentírás sehol sem tanítja kifejezetten, hogy aki sohasem hallott Jézusról, az üdvözülhet, hisszük, hogy az Igéből ez következik. Meggyőződésünk, hogy mindenkinek alkalma nyílik a megtérésre, és Isten senkit sem zár ki csak azért, mert véletlenül nem a megfelelő helyen és időben született.
,,Ha valaki kész cselekedni az ő akaratát, felismeri erről a tanításról, hogy vajon Istentől való-e, vagy én magamtól szólok" - mondta Jézus. (János 7:17)
A Biblia azt is kijelenti, hogy senkinek sincs mentsége. ,,Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük." (Róma 1:19-20)
Tény, hogy az egész emberiség megállapíthatja, hogy van teremtő, hiszen a teremtett világ bizonyítja ezt. Ez a bizonyíték egyetemes. Bár az embereknek elég információjuk van Isten létéről, szándékosan figyelmen kívül hagyják Isten dolgait, mert szívük gonosz.
A Biblia azt tanítja, hogy a nem hívő ember ,,gonoszságában lenn tartja az igazságot" (Róma 1:18; szó szerint fordítás). A Szentírás azt is elmondja, hogy az ember nem keresi Istent - épp ellenkezőleg, menekül előle. ,,Nincsen, aki keresse Istent." (Róma 3:11) Tehát nem arról van szó, hogy Isten nem hajlandó eljuttatni Igéjét az igazságot kétségbeesetten kereső emberhez.
Tudjuk azt is, hogy Isten ,,nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen" (2Péter 3:9). Ez arra utal, hogy Isten azokkal is törődik, akik még nem hallották az evangéliumot. Ezt azzal bizonyította be, hogy elküldte a Fiát helyettünk meghalni. ,,Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róma 5:8)
A Biblia azt tanítja, hogy Isten méltányosan és igazságosan fogja megítélni a világot. ,,Azért rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd az egész földkerekség fölött." (ApCsel 17:31). Ez azt jelenti, hogy amikor minden adat együtt lesz, Isten neve igazolódni fog, és senki sem vádolhatja majd őt méltánytalansággal.
Bár talán nem tudjuk, hogy konkrétan mit fog tenni Isten ezekkel az emberekkel, azt tudjuk, hogy ítélete méltányos lesz. Egyedül ennek a ténynek ki kell elégítenie mindazokat, akik szeretnék tudni, mit tesz Isten azokkal, akik sohasem hallottak Jézus Krisztusról.
A Biblia maag mondja, hogy minden népből lesznek olyanok, akik hallják és befogadják az evangéliumot: ,,mert megölettél és véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből" (Jelenések 5:9).
A Szentírás egy olyan férfit hoz fel példának, aki sok mai emberhez hasonló körülmények között élt. Kornéliusznak hívták. Nagyon vallásos ember volt, állandóan Istenhez imádkozott. Nem hallott Jézus Krisztusról, de őszintén kérte Istent, hogy jelentse ki magát neki.
Isten meghallgatta Kornéliusz imádságát, és elküldte hozzá Péter apostolt, hogy mindent elmondjon neki Jézusról. Péter igehirdetésének hatására Kornéliusz elfogadta Krisztust mint Megváltóját. Ez a példa bizonyítja, hogy aki őszintén meg akarja ismerni Istent, az hallani fog Jézusról.
Ma is élnek Kornéliuszhoz hasonló emberek, akik ugyanazért imádkoznak: meg akarják ismerni az igaz és élő Istent, s bárhol éljenek is, Isten megkeresi őket. Simon Péter kijelentette: ,,Most kezdem igazán megérteni, hogy nem személyválogató az Isten, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik." (ApCsel 10:34-35).
A Szentírásban további példák is vannak olyan emberekre, akiket Isten elfogadott, noha nem sokat tudtak róla. A parázna Ráháb alig tudott valamit Istenről, a Biblia mégis a hit hősei közt említi, és helyesli tetteit (Józsué 2:9; Zsidók 11:31).
A szír Naamánnak Isten békességet adott, mert annak ellenére hitt, egy pogány kultúrában élt (2Királyok 5:15-19). Jónás prófétát Isten elküldte Ninivébe a pogányok közé, és az ott élők bűnbánatot tartottak a prédikálására (Jónás 3:5).
Isten senkit sem fog elítélni azért, mert sohasem hallott Jézus Krisztusról. Az ilyen embert azért fogja elítélni, mert megszegte saját erkölcsi normáját. ,,Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni.
Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait és az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által." (Róma 2:12-16).
A Szentírásból vett fenti példák alapján láthatjuk, hogy Isten méltányosan fogja megítélni az egész emberiséget, és senki sem mondhatja, hogy az Úr igazságtalanul bánt vele. E kérdés feltevőinek tehát óvakodniuk kell attól, hogy ezzel mentegetőzzenek, amiért nem fogadják be Krisztust.
Az ítélet napján nem ment fel téged a felelősség alól az, hogy szerinted mi történik vagy mi nem történik valaki mással. Lehet, hogy nem tudunk mindenki számára kielégítő választ adni arra, hogy mi történik azokkal, akik nem hallották az evangéliumot, de bizonyos dolgokat a Biblia nagyon világosan megmond.
Egyszer valaki ezt így fejezte ki: ,,A Bibliában sok mindent nem tudok megérteni, sok mindenről csak azt hiszem, hogy értem, de sok olyan dolog is van benne, amit nem tudok félreérteni."

Josh McDowell és Don Stewart
 
 
0 komment , kategória:  Hitvédelem  
Címkék: megszabaduljanak, megállapíthatja, személyválogató, felelősségüktől, kétségbeesetten, igehirdetésének, mentegetőzzenek, meggyőződésünk, lelkiismeretük, igazságtalanul, megigazíttatni, feltámadásával, megfogalmazott, keresztyénség, információjuk, gonoszságában, prédikálására, nyilvánvalóvá, kornéliuszhoz, kornéliusznak, elfelejtenünk, automatikusan, ellenkezőleg, szentírásból, megismerhető, egyértelműen, evangéliumot, kijelentette, teremtésétől, kifejezetten, alkotásainak, földkerekség, meghallgatta, evangéliumom, tisztázódott, szentírásban, helyzet azokkal, kérdés szinte, keresztyénség igaz-e, halálból való, hatalom kérdése, örök élet, megfelelő helyen, nyilvánvaló előttük, egész emberiség, teremtett világ, bizonyíték egyetemes, embereknek elég, igazságot kétségbeesetten, egész földkerekség, olyan férfit, példa bizonyítja, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusról, Simon Péter, Naamánnak Isten, Krisztus Jézus, Josh McDowell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 12  Mindent de mindent visszakap  Sorsunk miatt...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Ady Endre - Mindegy átka  Nevelőszülőkhöz adták,  Annyira tisztelem a szabadságo...  Pitypang szökőkút  40 felett  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Egy párkányon  Csend  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Azért kaptad  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy barátság története  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Paul Éluard - És egy mosoly  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  képre írva  Kertem  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ott van  Magamnak  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az ember  Magyar költészet napja  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanmese  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  jó reggelt  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Töröld le  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  Az ember  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Isten hűségének mértéke  40 felett  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Segíts neki dicsérni Téged  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
helyzet azokkal, kérdés szinte, keresztyénség igaz-e, halálból való, hatalom kérdése, örök élet, megfelelő helyen, nyilvánvaló előttük, egész emberiség, teremtett világ, bizonyíték egyetemes, embereknek elég, igazságot kétségbeesetten, egész földkerekség, olyan férfit, példa bizonyítja, parázna Ráháb, szír Naamánnak, pogány kultúrában, pogányok közé, ilyen embert, törvény nélkül, törvény ismeretében, törvény alapján, törvény hallgatói, törvény megtartói, törvény követel, törvény nélküliek, törvény cselekedete, emberek rejtett, egész emberiséget, ítélet napján, felelősség alól, megszabaduljanak, megállapíthatja, személyválogató, felelősségüktől, kétségbeesetten, igehirdetésének, mentegetőzzenek, meggyőződésünk, lelkiismeretük, igazságtalanul, megigazíttatni, feltámadásával, megfogalmazott, keresztyénség, információjuk, gonoszságában, prédikálására, nyilvánvalóvá, kornéliuszhoz, kornéliusznak, elfelejtenünk, automatikusan, ellenkezőleg, szentírásból, megismerhető, egyértelműen, evangéliumot, kijelentette, teremtésétől, kifejezetten, alkotásainak, földkerekség, meghallgatta, evangéliumom, tisztázódott, szentírásban, bizonyította, krisztusról, bűnbocsánat, mindenkinek, természetes, elkárhoznak, körülmények, ismeretében, megváltóját, bizonyítják, méltányosan, igazságosan, emberiséget, gondolatait, feltevőinek, tanúskodnak, cselekedete, gondolataik, szándékosan, nyilvánvaló, elvesszenek, félreérteni, mindenkorra, cselekszik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 345 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1113
  • e Hét: 9825
  • e Hónap: 21700
  • e Év: 209502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.