Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha a keresztyénség olyan nagyszerű...
  2016-07-28 17:30:08, csütörtök
 
  Ha a keresztyénség olyan nagyszerű, akkor miért olyan kevés keresztyén?


A keresztyének kisebbségben vannak, és ez mindig is így volt. A ma élő emberek legnagyobb része nem fogadta be Jézus Krisztust mint Megváltóját. Ez azonban pontosan egyezik azzal, amit Jézus előre megmondott. "Szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." (Máté 7:14) A történelem folyamán mindig ez volt a helyzet. Több oka is van annak, hogy az emberiség nagy része elvetette Jézust mint Megváltóját.
Az egyik ok a tudatlanság. Az emberek általában tudják, hogy van Isten, és van egy Jézus Krisztus nevű személy, de nem ismerik azokat a tényeket, amelyek a keresztyén hit igazságát bizonyítják. Sokan önként vállalják ezt a tudatlanságot. Vannak, akik egyszerűen nem veszik maguknak a fáradságot, hogy meggondolják, mit mondott Krisztus, mások pedig szándékosan nem hisznek.
Sokan azt állítják, hogy értelmi problémáik vannak a keresztyén hittel, holott általában érzelmi mentségeket hoznak fel ellene. Sok olyan emberről tudunk, akik a keresztyénség bizonyítékainak megismerése után készségesen elismerték, hogy a keresztyénség igaz, de mégsem hajlandók megtérni.
Ez tehát nem értelmi probléma, hanem akarati. Nem arról van szó, hogy képtelenek megtérni, hanem arról, hogy nem akarnak. A Biblia azt tanítja, hogy az emberiség megpróbálja elnyomni Isten igazságát (Róma 1:18). Az emberek lényegében azért nem ismerik a Jézus tanítását hitelesítő bizonyítékokat, mert nem akarják.
A másik ok az evangélium egyszerűsége. Olyan egyszerű megtérni, hogy még a gyermek is képes rá. Sőt, Jézus azt tanította, hogy ha a mennyek országába akarunk jutni, olyanná kell lennünk, mint ők (Máté 18:3). Egyszerű hittel Krisztusba kell vetnünk a bizalmunkat, akár egyetemi tanárok vagyunk, akár olyan emberek, akik nem fejezték be az általános iskolát.
Pál apostol mondta az evangélium egyszerűségéről: "Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket,... hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt." (1Korinthus 1:26-27,29)
Pál Jézussal együtt azt tanította, hogy a keresztyének sohasem lesznek többségben, és nem sok fontos ember fog Jézusban hinni. Bár a történelem folyamán nem sok nagy ember tért meg, azért ez is előfordult.
Az emberek azért sem akarnak megtérni, mert hamis képet alkottak a hívőkről. Sokan azt hiszik, hogy a keresztyénség olyan vallás, amelyben rengeteg tiltó parancs van: "Ne tedd ezt, ne tedd azt". Abban a tévhitben élnek, hogy aki Jézusban hisz, az boldogtalan, korlátok közé szorított és unalmas életre kárhoztatta magát.
Mivel ilyen életet senki sem kíván magának, sokan lemondanak a keresztyénségről mint olyan dologról, amelyre nem akarják az életüket áldozni. Szomorú tény, hogy vannak olyan keresztyének, akik azt a benyomást keltik másokban, hogy hitük csak egy halom tiltó parancsból áll. Semmi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha valaki befogadja Jézust mint Megváltóját, akkor igazán szabaddá válik. Jézus mondta: "Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (János 8:36) Jézus Krisztus azon munkálkodik, hogy megszabadítsa az embereket attól, ami megkötözte őket, hogy olyan emberek legyenek, amilyennek Isten tervezte őket.
Nekünk, hívőknek megvan az a szabadságunk, hogy megtegyük, amit akarunk, és ne tegyük meg, amit nem akarunk. A keresztyén élet egyáltalán nem unalmas, mert naponta örülhetünk annak, hogy ismerhetjük az élő Istent, és tapasztalhatjuk mindazt a jót, amit ő nekünk tartogat. "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" (Zsoltárok 37:4)
Vannak, akik a bűntudatuk miatt nem térnek meg. Életük során sok csúf és gonosz dolgot követtek el, s nem hiszik, hogy Isten megbocsáthat nekik, és tisztességes élettel ajándékozhatja meg őket. A Biblia azonban világosan tanítja, hogy Isten kivétel nélkül mindenkinek megbocsát, aki keresi őt, és bocsánatot kér tőle a bűneiért.
Nincs olyan nagy bűn, amely bárkit is megakadályozhatna abban, hogy a mennybe jusson, kivéve a hitetlenség bűnét. Ha valaki nem hajlandó elhinni, hogy Isten megoldotta bűnének problémáját - Jézus Krisztus személyében -, akkor nincs remény számára. Jézus mondta: "aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el" (János 6:37).
A Biblia kijelenti: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16) Az a bizonyos "aki" szó terád és énrám vonatkozik. Jézus megígérte, hogy ha hozzá jössz, megbocsátja bűneidet, és lehetővé teszi, hogy tiszta lappal új életet kezdj, akármilyen romlott is voltál.
Vannak, akik egy konkrét bűn miatt nem hajlandók befogadni Jézust. Tudják, hogy ha hitre jutnak, nem követhetik el többé azt a bizonyos bűnt, és nem akarnak megválni tőle. "Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak." (János 3:19)
Sokan annyira szeretik bűnüket, hogy elvesztik miatta a mennyet. Ha valaki meg akar térni, bűnbánatot kell tartania (változtatnia kell gondolkodásán és szíve szándékán). Sok ember nem hajlandó erre, noha Jézus azt mondta: "ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen vesztek el" (Lukács 13:3).
Olyanok is vannak, akik önzésből nem hajlandók Jézusban hinni. Valaki azt mondta - és véleményünk szerint igaza volt - , hogy a világ vallásai közül a keresztyénségben a legkönnyebb hinni, de egyben a legnehezebb is.
A legkönnyebb, mert Isten mindent megtett helyettünk, amit tenni kell, és Krisztus művéhez lehetetlen bármit is hozzátenni. A legnehezebb, mert el kell ismernünk saját magunk és Isten előtt, hogy semmit sem tehetünk az üdvösségünkért.
A büszkeségünknek ez nem tetszik, mert egyedül, a magunk módján szeretnénk kimunkálni az üdvösségünket. Emberi természetünkből fakad, hogy mi szabjuk meg magunknak a feltételeket, de Isten csak a saját feltételei szerint hajlandó elfogadni minket, és ez sokakat visszatart Isten országától.
Sok oka van annak, hogy az emberek miért utasítják el Jézus Krisztust, de jó ok nem létezik.

Josh McDowell és Don Stewart
 
 
0 komment , kategória:  Hitvédelem  
Címkék: keresztyénségről, keresztyénségben, egyszerűségéről, természetünkből, bizonyítékainak, tapasztalhatjuk, elhívatásotokat, büszkeségünknek, bizonyítékokat, ajándékozhatja, megszégyenítse, üdvösségünkért, keresztyénség, tudatlanságot, hasonlóképpen, megszabadítsa, üdvösségünket, cselekedeteik, gondolkodásán, feltételeket, keresztyének, tisztességes, világosságot, egyszerűsége, szabadságunk, kisebbségben, meggondolják, megbocsáthat, változtatnia, mentségeket, szándékosan, megbocsátja, megszabadít, megváltóját, személyében, megtalálják, keresztyénség olyan, keresztyének kisebbségben, életre visz, történelem folyamán, emberiség nagy, emberek általában, keresztyén hittel, keresztyénség bizonyítékainak, keresztyénség igaz, emberiség megpróbálja, emberek lényegében, evangélium egyszerűsége, mennyek országába, általános iskolát, evangélium egyszerűségéről, világ szemében, Jézus Krisztust, Jézus Krisztus, Josh McDowell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Emlékezz  A sorsod  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Megígért békesség  különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  különleges  Magyar költészet napja  Szép estét  Sorsunk miatt...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanmese  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  képre írva  40 felett  Egy párkányon  Egyszerű  A sorsod  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  képre írva  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Vidámság  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különleges  Magyar költészet napja  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A sorsod  Borzasztó  Hamvas Béla  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  ajándék, mellyel meglepem  Walter Chrysler mondta  Szép álmokat!  Tanmese  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Pitypang szökőkút  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szabó T. Anna - Pitypang  Martin Buber, A haszidim meséi  Borzasztó  IGEN így  Önmaga ellenére  Előfordul, hogy  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul David Tripp Április 15  Szép álmokat!  Emlékezz  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanácsok egy pszichológustól 
Bejegyzés Címkék
keresztyénség olyan, keresztyének kisebbségben, életre visz, történelem folyamán, emberiség nagy, emberek általában, keresztyén hittel, keresztyénség bizonyítékainak, keresztyénség igaz, emberiség megpróbálja, emberek lényegében, evangélium egyszerűsége, mennyek országába, általános iskolát, evangélium egyszerűségéről, világ szemében, keresztyének sohasem, emberek azért, tévhitben élnek, keresztyénségről mint, életüket áldozni, benyomást keltik, halom tiltó, embereket attól, keresztyén élet, bűntudatuk miatt, mennybe jusson, hitetlenség bűnét, bizonyos bűnt, ítélet pedig, világosság eljött, emberek jobban, cselekedeteik gonoszak, világ vallásai, legkönnyebb hinni, magunk módján, saját feltételei, emberek miért, keresztyénségről, keresztyénségben, egyszerűségéről, természetünkből, bizonyítékainak, tapasztalhatjuk, elhívatásotokat, büszkeségünknek, bizonyítékokat, ajándékozhatja, megszégyenítse, üdvösségünkért, keresztyénség, tudatlanságot, hasonlóképpen, megszabadítsa, üdvösségünket, cselekedeteik, gondolkodásán, feltételeket, keresztyének, tisztességes, világosságot, egyszerűsége, szabadságunk, kisebbségben, meggondolják, megbocsáthat, változtatnia, mentségeket, szándékosan, megbocsátja, megszabadít, megváltóját, személyében, megtalálják, problémáját, kárhoztatta, munkálkodik, boldogtalan, véleményünk, hitetlenség, választotta, legnehezebb, gyönyörködj, bizalmunkat, mindenkinek, megpróbálja, tudatlanság, ismerhetjük, dicsekedjék, bizonyítják, készségesen, megismerése, legkönnyebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 314 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1828
  • e Hónap: 13703
  • e Év: 201505
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.