Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szexualitás értelme és értékelése
  2016-08-04 18:18:46, csütörtök
 
  Páratlan öröm

Csupán egyetlen olyan öröm létezik, amely teljesen kielégít, maradéktalanul boldoggá tesz, és amelyhez hasonlítható nincs, és ez az Úrban való öröm, a közösség azzal, aki szeret minket, és önmagát áldozatul adta értünk. Ez az öröm mindenki számára elérhető: fiatalok és öregek, szegények és gazdagok, egészségesek és betegek, házasok és nem házasok egyaránt részesülhetnek benne.
Sajnálatra méltó minden olyan keresztyén, aki ezt az Úrban való örömet nem ismeri, mert így nincs igazi mértéke a boldogság és az öröm értékelésére. Nem csoda, ha másod- és harmadrangú földi gyönyörűségeken csüngünk, amelyeket kétségkívül szintén hálásan fogadhatunk Isten kezéből, de amelyek nem hasonlíthatók ahhoz a tulajdonképpeni boldogsághoz, amelyet Isten elkészített minden egyes gyermeke számára.
Pál apostol nemcsak hogy nőtlen volt, de rendkívül rossz körülmények között is élt, amikor római fogságából - és akkor a börtönök még nem voltak olyan humánusak, mint manapság - megírta levelét a filippieknek. És mégis: nincs még egy levél az Újszövetségben, amelyet annyira áthatna az öröm és amelyik annyiszor beszélne az Úrban való örömről. Ennek az az oka, hogy Pál elmondhatta: ,,Nekem az élet Krisztus" (Fil 1,21). Életének tartalma és beteljesedése maga az Úr volt. Elmondhatta: ,,Megkaptam mindent, és bővölkedem" (Fil 4,18), mert volt Krisztusa, és ezért külső körülményei nem nyomtak oly sokat a latban.
Eva von Tiele-Winkler írta le ezeket a szép sorokat: ,,Az igazi öröm független a külső körülményektől, mert kiapadhatatlan forrása Istenben van."
Valaki egy hasonló gondolatot így fogalmazott meg:
,,Az élvezet keresése azt jelenti, hogy csalódásra lelünk. Isten keresése (többek között) azt jelenti, hogy túláradó örömet találunk. Ha az élvezetet és a gyönyört keressük, végül értelmetlenséget, csalódást és szolgaságot találunk. És ha a Playboynak igaza lenne, amikor azt állítja, hogy jó keresni a gyönyört, a keresés akkor is egyhangúságban, kijózanodásban és szolgaságban végződne."
Teljességgel meg vagyok győződve arról, hogy sok keresztyén életéből mindenekelőtt az hiányzik, hogy nem ismerik saját tapasztalatukból, mit jelent ,,az Úr Jézus iránti szeretet"; és ezért látható olyan kevés az Úrban való örömből és a Megváltó iránti odaadásból.
Néhány hónapja Bielefelden voltam egy fiatal barátom menyegzőjén. Igen nagy, de mégis egyszerű és mély tartalommal teljes ünnepség volt, több mint 500 vendéggel. Délután a vendégeknek alkalmuk nyílt arra, hogy hozzájáruljanak az ünnepséghez rövid felszólalásokkal, énekekkel, versekkel stb. A menyegzőnek ebben a már szabadabb részében hirtelen felállt az ifjú férj, és elmondta egyik élményét, amely mély benyomást tett rám és valamennyi jelenlevőre.
Hetekkel azelőtt éppen a menyasszonyánál tett látogatásáról volt útban hazafelé. Gondolatai nem a menyasszonyánál jártak, hanem álmélkodva gondolt az Úr iránta való szeretetére és örvendezett rajta. Eközben annyira betöltötte az a tudat, hogy Isten gyermeke lehet, hogy életében először sírt az Úrban való örömében. Késő éjszakáig nem tudott elaludni afölötti örömében, hogy az Úr kijelentett neki valamit az Ő nagyságából és dicsőségéből. Bizonyságtételét ezekkel a szavakkal fejezte be: ,,Nagy boldogságot jelent számomra ez a mai nap, de ez a mostani öröm nem hasonlítható az én Uramban való örömömhöz."
-Milyen szegényes és erőlködő lesz Jézus Krisztus követése, ha nem ez a mélységes hála és öröm az indítéka!
Hudson Taylor már évek óta misszionárius volt Kínában, amikor ezt írta egyik barátjának:
,,Úgy érzem, új nap hajnala dereng életemben. Remegek tőle, de bizalommal várom. Úgy tűnik, mintha egy végtelen tengernek csupán a széléhez érkeztem volna, és csupán belekortyoltam volna abba, ami tökéletesen megelégít. Krisztus most betű szerint mindent jelent a számomra, az erőt, az egyetlen erőt a szolgálathoz, az egyetlen okot a változhatatlan örömre... Nem kell törekedni a hitre... csupán egy pillantás a Hűségesre. Úgy látszik, ez minden, amire szükségem van, és tökéletes a nyugalmam a Szeretettben már itt és az örökkévalóságban."
Ettől a naptól kezdve Taylor boldog, vidám keresztyén volt. Nem nyomasztották a gondok, mint azelőtt. Tudatosan mindent rávetett Istenre, és egyre többet imádkozott. Ahelyett, hogy - mint eddig - késő éjszakáig dolgozott volna, korábban feküdt le, de már hajnali ötkor ébren volt, hogy több ideje legyen napi munkájának megkezdése előtt bibliatanulmányozásra és imádkozásra.
Ha az Istennel való közösségünk zavartalan, s Ő maga betölti szívünket, csak akkor kapja meg a szexualitás is a maga biblikus értékelését.
,,Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit" (Zsolt 37,4).
Összegezve a következőket mondhatjuk el:

1.A Biblia azt mondja, hogy a szexualitás a ,,nagyon jó" teremtett világnak a része, és Isten ajándéka az ember számára.
2.Kizárólag és egyedül a házasság az Isten által kijelölt, védő keret a szexuális tevékenység számára.
3.Istennek az ajándéka ez, amelyet ő örömünkre és gyermekek nemzésére adott. Azonban sohasem szabad, hogy keresztyén életünk tartalmává vagy céljává váljon, mert akkor bálvánnyá lesz, és nem áldást, hanem átkot hoz.

,,A házastársak intim kapcsolatának nemcsak az utódok nemzése, hanem - normális körülmények között - boldog szellemi és szívbeli közösség a következménye, egymás kölcsönös tiszteletben tartása mellett, a szellem, a lélek és a test harmonikus eggyélétele. Ezért nem kellett hadba vonulnia az izráelita férfinak, ha röviddel azelőtt házasodott meg. Vidámítsa meg feleségét (5Móz 24,5), s ő is örüljön a feleségének (Péld 5,18-19)" (J. Graf)

Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: értelmetlenséget, felszólalásokkal, bizonyságtételét, örökkévalóságban, tapasztalatukból, tulajdonképpeni, menyasszonyánál, gyönyörűségeken, hozzájáruljanak, maradéktalanul, körülményektől, belekortyoltam, változhatatlan, részesülhetnek, kiapadhatatlan, újszövetségben, kijózanodásban, egyhangúságban, kapcsolatának, misszionárius, mindenekelőtt, látogatásáról, nyomasztották, következménye, beteljesedése, hasonlíthatók, szolgálathoz, szeretettben, értékelésére, következőket, boldogsághoz, tiszteletben, teljességgel, egészségesek, filippieknek, hasonlítható, közösség azzal, öröm mindenki, öröm értékelésére, tulajdonképpeni boldogsághoz, élet Krisztus”, szép sorokat, igazi öröm, külső körülményektől, hasonló gondolatot, élvezet keresése, gyönyört keressük, keresés akkor, fiatal barátom, vendégeknek alkalmuk, ünnepséghez rövid, menyegzőnek ebben, Jézus Krisztus, Hudson Taylor, Wolfgang Bühne,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy lelki imádság  Png lepke  Png virág  Nagyon különös  Png csokor  Sose bánj semmit  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png fotel  Png ház  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kislány  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Png cica  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fehér virág  Radikális szeretet  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Lóhere  Jó éjszakát  Png virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sose bánj semmit  Erdőn  Fekete-erdő desszert  Png férfi  Nem számIt  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Erdőn  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Bounty krémes  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
közösség azzal, öröm mindenki, öröm értékelésére, tulajdonképpeni boldogsághoz, élet Krisztus&#8221, szép sorokat, igazi öröm, külső körülményektől, hasonló gondolatot, élvezet keresése, gyönyört keressük, keresés akkor, fiatal barátom, vendégeknek alkalmuk, ünnepséghez rövid, menyegzőnek ebben, ifjú férj, menyasszonyánál tett, menyasszonyánál jártak, szavakkal fejezte, mostani öröm, mélységes hála, végtelen tengernek, széléhez érkeztem, egyetlen erőt, egyetlen okot, változhatatlan örömre, naptól kezdve, maga biblikus, következőket mondhatjuk, ember számára, szexuális tevékenység, házastársak intim, utódok nemzése, test harmonikus, izráelita férfinak, értelmetlenséget, felszólalásokkal, bizonyságtételét, örökkévalóságban, tapasztalatukból, tulajdonképpeni, menyasszonyánál, gyönyörűségeken, hozzájáruljanak, maradéktalanul, körülményektől, belekortyoltam, változhatatlan, részesülhetnek, kiapadhatatlan, újszövetségben, kijózanodásban, egyhangúságban, kapcsolatának, misszionárius, mindenekelőtt, látogatásáról, nyomasztották, következménye, beteljesedése, hasonlíthatók, szolgálathoz, szeretettben, értékelésére, következőket, boldogsághoz, tiszteletben, teljességgel, egészségesek, filippieknek, hasonlítható, szolgaságban, dicsőségéből, körülmények, feleségének, vendégeknek, közösségünk, gyönyörködj, szeretetére, elmondhatta, tartalommal, szexualitás, imádkozásra, körülményei, jelenlevőre, tökéletesen, kétségkívül, harmadrangú, fogadhatunk, menyegzőnek, ünnepséghez, örvendezett, szolgaságot, nagyságából, értékelését, eggyélétele, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 12280
  • e Hónap: 41592
  • e Év: 229394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.