Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vétkezhetek, és megúszhatom
  2016-08-21 18:15:33, vasárnap
 
   
  Talán ez a legalapvetőbb hazugság, melyet a Sátán a bűnről állít. Isten így szólt Ádámhoz: ,,Nem ehettek abból, ne is érintsétek, mert meghaltok." A parancs világos volt: ,,Nem ehettek!" Az engedetlenség következménye is legalább ilyen világos: ,,Meghaltok!" Miután a Sátán Éva elméjébe ültette a kérdést Isten jóságával kapcsolatban, amiatt hogy ilyen parancsot adott, s hogy joga volt-e Istennek irányítani Éva életét, a következményt is megkérdőjelezte. Egyenes, közvetlen támadást intézett Isten Igéje ellen: ,,De a kígyó ezt mondta az asszonynak: Dehogy haltok meg!" (1Mózes 3:4)
A 10. zsoltár írója háromszor is említi, hogy az emberek azért nem engedelmeskednek Istennek, mert azt hiszik, hogy megúszhatják.

Azt mondja magában: Nem rendülök meg, nemzedékek váltják egymást, de engem nem ér baj... Azt mondja magában: Elfelejtett az Isten, eltakarta arcát, nem lát meg soha!... Miért vetheti meg Istent a bűnös? Miért mondhatja magában: nem lesz számonkérés?! (Zsoltárok 10:6,11,13)

Az Ellenség elhiteti velünk, hogy:

*a bűneim felett nem lesz ítélet;
*nem azt aratom, amit vetettem;
*mai döntéseimnek nem lesz következménye;
*játszhatok a tűzzel úgy, hogy az nem éget meg.

Tudatosan persze nem hisszük ezeket a dolgokat, csakúgy mint sok más hazugság esetében. Meglehet, hogy az ilyen gondolkodást intellektuálisan még el is utasítjuk. Ám amikor úgy döntünk, hogy vétkezünk, nyilván azért tesszük, mert azt hisszük, hogy lesz következménye. Így úgy döntünk, hogy a második desszertet is felfaljuk, bár már tele vagyunk, és nem gondoljuk végig, hogy:

*néhány óra múlva felfúvódunk, és fájni fog a gyomrunk;
*holnap, amikor a mérlegre állunk, a hajunkat tépjük majd ezért;
*az ilyen döntések sorozata nagy valószínűség szerint súlyfelesleghez vezet, aminek az eredménye bűntudat, frusztráltság és depresszió;
*a túlzásba vitt evés gyomorégést, cukorbetegséget, agyvérzést és szívelégtelenséget okozhat;
*ha életünk egy területén nincs elég önfegyelmünk, sebezhetővé válunk, és életünk egyéb, főbb területén is a fegyelem hiánya jelentkezhet;
*a mérsékelt engedékenység, amit magunkkal szemben megbocsáthatónak tartunk, gyermekeinkben a legnagyobb fokú engedékenységhez vezethet.

Olyan olvasnivalókban, filmekben, TV programokban és zenében találjuk meg a szórakozást, melyek világi filozófiákat hirdetnek, és törvényessé teszik a világiasságot, a szerénytelenséget, az erkölcstelen viselkedést, és soha nem töprengünk el azon, hogy ezzel:

*érzéketlenné tesszük lelkiismeretünket, és megnő a bűn iránti toleranciánk;
*megnő a bűn iránti étvágyunk, miközben a szentség iránti éhségünk csökken;
*gátat szabunk az Istennel való közösségünknek;
*arra programozzuk az elménket, hogy a világ szerint gondolkodjon (a gondolkodásmódunk pedig végső soron meghatározza az életmódunkat);
*megnöveljük a valószínűségét, hogy végül megtegyük azokat a dolgokat, amiket látunk és hallunk;
*a szexualitásról nem biblikus képet alakítunk ki, mely megrabolhat minket a szüzességtől, vagy tönkreteheti a házasságunkat;
*megnöveljük a valószínűségét, hogy gyermekeink és unokáink világiak és erkölcstelenek legyenek.

Haragot tartunk azzal az emberrel, aki kárt okozott nekünk, és figyelmen kívül hagyjuk, hogy keserűségünk előbb vagy utóbb:

*tönkreteszi a racionális gondolkodásra való képességünket;
*nyomorúságossá és érzelmileg instabillá tesz minket;
*fizikailag is hatást gyakorol ránk, krónikus fáradtság, energiavesztés, fejfájás, feszült izomzat és bélbántalmak formájában;
*visszatart minket attól, hogy átéljük Isten bűnbocsánatát;
*nehéz lesz velünk együtt élni, és az emberek nem akarnak időt tölteni velünk.

Hagyjuk, hogy túlságosan közel kerüljünk egy kedves, figyelmes férfihoz a munkahelyünkön, vagy egy chat szobában az interneten, és egyszerűen nem hisszük el, hogy:

*az elménkben és az érzelmeinkben a hűtlenség magjait vetjük el;
*lehetetlenné tesszük férjünk számára, hogy megörvendeztessen minket, hiszen a valóság képtelen versenybe szállni a fantáziával;
*könnyedén tönkretehetjük a saját házasságunkat és a férfiét is;
*tönkretehetjük a gyermekeink életét;
*még ha nem is követünk el házasságtörést, későbbi erkölcsi kudarcra ítéljük magunkat;
*lehetséges, hogy reménytelenül elidegenedünk a házastársunktól, a gyerekeinktől, a rokonainktól és Istenünktől.

Folyamatosan emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy a Sátán hazug. Az olyan dolgokról, amelyeket Isten bűnnek nevez, a Sátán azt állítja, hogy: mulatságosak, biztonságosak, ártatlanok, kívánatosak, nem olyan nagy ügyek, a szükségeinket elégítik ki, elkerülhetetlenek.

*Az Igazság az, hogy a bűn veszélyes, halálos, és pusztító.
*Az Igazság az, hogy azt aratjuk, amit vetettünk.
*Az Igazság az, hogy minden egyes mai döntésünk következményekkel jár.
*Az Igazság az, hogy ha tűzzel játszunk, megégetjük magunkat.
*Az Igazság az, hogy ,,a bűn pedig kiteljesedve halált nemz". (Jakab 1:15)
Sajnálatos módon a legtöbb ember egyszerűen nem von párhuzamot természeti, testi döntései és az életében, házasságában, gyermekeiben, egészségében, Istennel és másokkal való kapcsolatában beálló következmények között.

A BŰN ÉLVEZETE


A Sátán becsapása egy lépéssel mélyebbre hatol annál, hogy elhiteti velünk, megúszhatjuk a bűnt. Az Édenkertben azt sugallta Évának: ,,Nemcsak hogy engedetlen lehetsz Istennek, és elkerülheted a negatív következményeket, de bizonyos hasznod is lesz abból, ha megeszed ezt a gyümölcsöt."

Hanem jól tudja Isten, hogy ha esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó, és mi a rossz. (1Mózes 3:5)

Valójában azt állította, hogy akármi is legyen a következmény, azt messze megéri elviselni mindazért az előnyért és élvezetért, ami akkor a tiéd, ha ,,úgy lesz, ahogy te akarod". Éva hitt neki, és mi is azt tesszük. Elvégre, ha nem hinnénk, hogy a bűn némi örömmel jár, akkor miért döntenénk a bűn mellett? Kétségtelen, hogy a Self magazin egyik újságírója ezért tanácsolja, hogy ,,Egy viszony segíthet túlélni egy csalódást okozó házasságot, és néha megadja a nőknek a szükséges energiát ahhoz, hogy... kilépjenek egy rossz házasságból."
Egy bizonyos értelemben a Sátánnak igaza van a bűn ,,pozitív" eredményét illetően. A Zsidókhoz írt levél 11:25 szerint a bűn gyönyörrel jár - ideig-óráig. Végül azonban pusztító vámot szed. Kivétel nélkül, mindig.
Egyik barátom a tárcájában egy listát tart arról, hogy milyen következményekkel jár a bűn:

*A bűn megrabol az örömtől (Zsoltárok 51:14)
*A bűn elveszi a bizodalmat (1János 3:19-21)
*A bűn bűntudatot eredményez (Zsoltárok 51:5)
*A bűn a Sátán kezére játszik (2Korinthus 2:9-11)
*A bűn elfojtja Isten Lelkét (1Thesszalonika 5:19)
*A bűn fizikai kárt okoz (Zsoltárok 38:1-11; 31:10)
*A bűn fájdalmat okoz a lélekben (Zsoltárok 32:3-4)
*A bűntől megszakad Isten szíve (Efézus 4:30)
*A bűn ajtót nyit további bűnök előtt (Ézsaiás 30:1)
*A bűn megszakítja az Istennel való közösséget (Ézsaiás 59:1,2)
*A bűn félelmet szül (Példabeszédek 28:1)
*A bűn szolgaságba hajt (János 8:34; Róma 6:16)

Amikor a barátom kísértést érez arra, hogy engedetlen legyen Istennel szemben, előveszi a listáját, és elolvassa. Felteszi magának a kérdést: ,,Tényleg ilyen árat akarok fizetni? Tényleg megengedhetem magamnak, hogy ilyen árat fizessek?"
Bűnünk következményeit néha csak hónapokkal vagy évekkel később látjuk; van amikor csak az utánunk következő generációban jelennek meg; s bizonyos következmények egészen addig késnek, amíg Isten előtt nem állunk majd az ítélőszékénél. Ezért ragaszkodunk oly önfejűen ahhoz, hogy valahogyan sikerült megúsznunk a bűnt. A Prédikátor könyvében olvassuk: ,,Mivel nem ítélkeznek hamarosan a gonosz tettek fölött, azért van tele az embereknek a szíve gonosz törekvésekkel." (8:11)
Isten egyik célja az isteni megtorlás késleltetésével az, hogy időt adjon nekünk a bűnbánatra. ,,... türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen." (2Péter 3:9) Az utolsó ítélet azonban eljön. S amikor eljön, Isten minden gyermeke teljes szívéből azt kívánja majd, bárcsak az engedelmesség útját választotta volna.
Miután Salamon király éveken át játszott a bűnnel és élvezte annak ,,gyönyörűségét", arra a következtetésre jutott (bár kicsit későn), hogy:

A vétkes százszor is követhet el gonosztettet hosszú időn át, de én mégis tudom, hogy az istenfélőknek lesz jó dolguk, mert őt félik. Mindezt hallva a végső tanulság ez: féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az. (Prédikátor könyve 8:12; 12:13,14)

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: megbocsáthatónak, intellektuálisan, engedelmeskednek, következményeket, engedékenységhez, olvasnivalókban, házastársunktól, cukorbetegséget, következtetésre, következményeit, megkérdőjelezte, súlyfelesleghez, késleltetésével, valószínűségét, emlékeztetnünk, erkölcstelenek, következmények, tönkretehetjük, parancsolatait, szexualitásról, energiavesztés, gyermekeinkben, munkahelyünkön, házasságtörést, közösségünknek, nyomorúságossá, törekvésekkel, gondolkodásra, kapcsolatában, engedelmesség, következményt, házasságunkat, thesszalonika, istenfélőknek, gyönyörűségét, következménye, legalapvetőbb hazugság, bűnről állít, parancs világos, engedetlenség következménye, kérdést Isten, emberek azért, ilyen gondolkodást, második desszertet, mérlegre állunk, hajunkat tépjük, eredménye bűntudat, területén nincs, fegyelem hiánya, legnagyobb fokú, erkölcstelen viselkedést, szentség iránti, Sátán Éva, Isten Igéje, Isten Lelkét, Miután Salamon, Mert Isten, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
„Harmatozzatok...”...  Mai harmónia kártyám  Boldogságot, vidámságot Gyere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A karácsonyi gyertya legendája...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Szeretettel egy csokor rózsa  Darálós sütemény, hernyó tészt...  Kellemes kávézást!  Teázó kislány  Png virág  Harmónia......  Romantikus párok - táncosok  Szent András kereszt  Kellemes hétvégét  Mikulás virág  A kis dolgok fénye az-  Arany  Önbecsülés  Hányszor megcsodáltam . . .  Facebookon kaptam  Téli kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Madár a havas fenyőn  Facebookon kaptam  Téli este  Maci hóemberrel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Betegeskedés - Kétszázharminca...  Jégvirág  Jégvirág  Mókus hóembert épít  Mikulás  Lila rózsák  Hóember  Téli kép  Hangulatos szép hétvégét  Facebookon kaptam  Mikulás virág  Hangulatos szép hétvégét  Télapó karácsonyfával  Alázatosság  Jó éjszakát  Rövid pályás Úszás E.B.2019 Sk...  Rózsaszín rózsa  Hóember  Jó éjszakát  Alázatosság  Szives üdvözlet  Facebookon kaptam  Balatonfüred ünnepi fényei /Ch...  Arany  Png nő  Ünnepi gyertya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A békés téli táj  Lila rózsák  Szép szombati napot  Téli este  Harmónia......  A legnagyobb  Téli képek  Alázatosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szèp napot kívánok  Téli este  Ezeket láttam...  A kedves kis Soproni gyermekek...  Az élet célja  Téli kép  Mikulás virág  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Szabadnapok  A játékos szél  Mily nyomorúságos és törékeny ...  Mai harmónia kártyám  Png maci Mikulás ruhában  A karácsonyi gyertya legendája...  Csokor  Fehér rózsa  Téli este  Arany  Kellemes teázást  Karácsonyfa  Szives üdvözlet  Útravaló – 2019. decembe...  Mily nyomorúságos és törékeny ...  Minden kis gyermeknek, boldog ...  Harmónia......  Szèp hétvégét  Arany  Egyházi újév napja  Ezeket láttam...  Havas virágok  Alázatosság  December 6. 
Bejegyzés Címkék
legalapvetőbb hazugság, bűnről állít, parancs világos, engedetlenség következménye, kérdést Isten, emberek azért, ilyen gondolkodást, második desszertet, mérlegre állunk, hajunkat tépjük, eredménye bűntudat, területén nincs, fegyelem hiánya, legnagyobb fokú, erkölcstelen viselkedést, szentség iránti, világ szerint, gondolkodásmódunk pedig, racionális gondolkodásra, chat szobában, hűtlenség magjait, valóság képtelen, saját házasságunkat, gyermekeink életét, olyan dolgokról, szükségeinket elégítik, legtöbb ember, lépéssel mélyebbre, negatív következményeket, viszony segíthet, csalódást okozó, szükséges energiát, rossz házasságból, bizonyos értelemben, listát tart, barátom kísértést, utánunk következő, gonosz tettek, szíve gonosz, isteni megtorlás, utolsó ítélet, engedelmesség útját, következtetésre jutott, vétkes százszor, istenfélőknek lesz, végső tanulság, megbocsáthatónak, intellektuálisan, engedelmeskednek, következményeket, engedékenységhez, olvasnivalókban, házastársunktól, cukorbetegséget, következtetésre, következményeit, megkérdőjelezte, súlyfelesleghez, késleltetésével, valószínűségét, emlékeztetnünk, erkölcstelenek, következmények, tönkretehetjük, parancsolatait, szexualitásról, energiavesztés, gyermekeinkben, munkahelyünkön, házasságtörést, közösségünknek, nyomorúságossá, törekvésekkel, gondolkodásra, kapcsolatában, engedelmesség, következményt, házasságunkat, thesszalonika, istenfélőknek, gyönyörűségét, következménye, elidegenedünk, reménytelenül, gyerekeinktől, megengedhetem, ítélőszékénél, frusztráltság, érzelmeinkben, példabeszédek, legalapvetőbb, engedékenység, szükségeinket, biztonságosak, világiasságot, bűnbocsánatát, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 33 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 7423 db bejegyzés
Összes: 25468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2111
  • e Hét: 2111
  • e Hónap: 18210
  • e Év: 754029
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.