Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sok gyümölcs
  2017-05-22 19:07:52, hétfő
 
  Sok gyümölcs

,,Aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt." János 15,5


Urunk beszélt a gyümölcsről, a több gyümölcsről. Most hozzáteszi azt a gondolatot: sok gyümölcs. A Szőlőtőben olyan teljesség van, a Szőlősgazda gondoskodásának olyan biztos a sikere, hogy a sok gyümölcs nem követelmény, hanem egyszerű ígéret, aminek be kell teljesednie annál a szőlővesszőnél, amely kettős megmaradásban él - ő Krisztusban marad, és Krisztus őbenne. ,,Az terem sok gyümölcsöt", ez biztos.
Észrevetted valaha a különbséget a munka és a gyümölcstermés között a keresztyén életben? Egy gép végezhet munkát; de csak az élet teremhet gyümölcsöt. Egy törvény kikényszerítheti a munkát; de csak a szeretet tud magától gyümölcsöt teremni. A munka erőfeszítésre és fáradozásra utal; a gyümölcs alapvető jelentése, hogy csendes, természetes, nyugalomból fakadó eredménye belső életünknek.
A kertész munkálkodhat azért, hogy az almafáját körbeássa, öntözze és megmetssze, ahogy a szükség kívánja; de nem tehet semmit azért, hogy alma legyen: a fa megtermi a maga gyümölcsét. Így van a keresztyén életben is: ,,A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség..." (Gal 5,22)
Az egészséges élet sok gyümölcsöt terem. A kapcsolat a munka és a gyümölcs között talán a legjobban ebben a felszólításban látszik: ,,... teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel" (Kol 1,10). Csak amikor a jó cselekedet a bennünk lakozó Lélek gyümölcseként jelenik meg, akkor elfogadható Isten számára. A törvény és a lelkiismeret kényszere alatt, vagy a hajlam és a buzgalom hatására az emberek a legszorgalmasabbak lehetnek jótettek véghezvitelében, és mégis azt látják, hogy kevés lelki eredményt értek el. Ennek nem lehet más oka, csak ez: a cselekedeteik emberi erőfeszítésből fakadnak, és nem a Lélek gyümölcse terem meg bennük az Ő működésének csendes, természetes eredményeként.
Jöjjön minden munkás, és figyeljen a szent Szőlőtőnkre, amint kijelenti a biztos és bővölködő gyümölcsözés törvényét. ,,Aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt." A kertész egyetlen dologgal törődik: a fája erős és egészséges életével; a gyümölcs jön magától. Ha gyümölcsöt akarsz teremni, nézd meg, hogy belső életed tökéletesen rendben van-e, hogy kapcsolatod Krisztus Jézussal tiszta és szoros-e! Kezdj minden napot vele reggelente, hogy igazán tudatában legyél annak, hogy benne maradsz és Ő tebenned! Krisztus azt mondja, hogy semmi mást nem kell tenni. Nem a te akarásodon és futásodon múlik, nem a te hatalmad vagy erőd által megy végbe, ,,hanem az én Lelkemmel! - mondja a Seregek Ura" (Zak 4,6). Fogadj minden új kötelezettséget, vállalj minden új munkát nyitott füllel és szívvel a Mester hangjára: ,,... aki énbennem marad... az terem sok gyümölcsöt." Neked a benne maradásra legyen gondod; neki majd gondja lesz a gyümölcsre, mert Ő adja azt benned és rajtad keresztül.
Drága testvérem! Krisztus az, akinek meg kell tennie mindent! A Szőlőtő biztosítja a nedvet, az életet és az erőt: a szőlővessző vár és pihen, átvesz és gyümölcsöt terem. Ó, milyen áldott dolog, hogy csak szőlővesszőknek kell lennünk, akiken keresztül a Lélek átárad, és elhozza Isten életét az embereknek!
Kérlek, szánj rá időt, hogy felismerd azt a kimondhatatlanul ünnepélyes helyet, amit elfoglalsz Isten gondolatában. Beleplántált téged a Fiába azzal az elhívással és erővel, hogy teremj sok gyümölcsöt. Foglald el ezt a helyet! Nézz mindig Istenre és Krisztusra, és várd örvendezve, hogy azzá legyél, amivé Isten tervezett téged tenni, egy gyümölcsöző szőlővesszővé!

...... ........... ........... .........

Sok gyümölcs! Úgy legyen, áldott Úr Jézus! Lehetséges, mert Te vagy a Szőlőtő. Úgy lesz, mert én benned maradok. Úgy kell lennie, mert a Te Atyád a Szőlősgazda, aki megtisztítja a szőlővesszőt. Igen, sok gyümölcs, a Te bővölködő kegyelmedből.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kikényszerítheti, kimondhatatlanul, gondoskodásának, kötelezettséget, véghezvitelében, szőlővesszőknek, felszólításban, erőfeszítésből, gyümölcstermés, szőlővesszőnél, eredményeként, megmaradásban, gyümölcseként, cselekedeteik, cselekedettel, szőlővesszővé, erőfeszítésre, kegyelmedből, megtisztítja, szőlővesszőt, beleplántált, munkálkodhat, gondolatában, gyümölcsözés, lelkiismeret, szőlőtőnkre, krisztusban, kapcsolatod, tökéletesen, elfogadható, nyugalomból, természetes, fáradozásra, mindenfajta, különbséget, működésének, több gyümölcsről, gyümölcstermés között, keresztyén életben, élet teremhet, törvény kikényszerítheti, munka erőfeszítésre, gyümölcs alapvető, kertész munkálkodhat, almafáját körbeássa, szükség kívánja, maga gyümölcsét, egészséges élet, gyümölcs között, legjobban ebben, felszólításban látszik, bennünk lakozó, Krisztus Jézussal, Seregek Ura”, Andrew Murray,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A magyar sajtó napja március 1...  Szép Álmokat  Törött csészék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva Március 15 -re emlé...  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Benned is ezerféle szín van  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Alvó kislány  A tékozló és Isten gondviselés...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Minden jónak végeszakad egysze...  Március  Rochefoucauld - a bölcs  A szív és a cselekvés egységes...  Rőzsehordó nő szobra  Az embernek fiatal korában van  Benned is ezerféle szín van  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Egyet értesz?  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Alvó cica  Könnyáztatta asszonysorsok  A Mindenható Istenben bízva  Vágy, élet és sugár  Atyám !  Csendes éjszakán  Cicus virággal  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Amikor még rangja volt...  Esti kép  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Dóró Sándor: Tétova lét  Mély, puha álom - sárga féltés  Esti kép  William Shakespeare-től idéze...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Keresd azt a valakit,...  Éljen a magyar szabadság!  A gyász  Szent-Györgyi Albert gondolata  Mai harmónia kártyám  Az agyat és a csontokat is erő...  Szeüleidtől tanultad  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 15  Tavaszról álmodom,  Házi botox  Nemzeti 
Bejegyzés Címkék
több gyümölcsről, gyümölcstermés között, keresztyén életben, élet teremhet, törvény kikényszerítheti, munka erőfeszítésre, gyümölcs alapvető, kertész munkálkodhat, almafáját körbeássa, szükség kívánja, maga gyümölcsét, egészséges élet, gyümölcs között, legjobban ebben, felszólításban látszik, bennünk lakozó, lelkiismeret kényszere, buzgalom hatására, cselekedeteik emberi, szent Szőlőtőnkre, kertész egyetlen, fája erős, benne maradásra, kimondhatatlanul ünnepélyes, gyümölcsöző szőlővesszővé, kikényszerítheti, kimondhatatlanul, gondoskodásának, kötelezettséget, véghezvitelében, szőlővesszőknek, felszólításban, erőfeszítésből, gyümölcstermés, szőlővesszőnél, eredményeként, megmaradásban, gyümölcseként, cselekedeteik, cselekedettel, szőlővesszővé, erőfeszítésre, kegyelmedből, megtisztítja, szőlővesszőt, beleplántált, munkálkodhat, gondolatában, gyümölcsözés, lelkiismeret, szőlőtőnkre, krisztusban, kapcsolatod, tökéletesen, elfogadható, nyugalomból, természetes, fáradozásra, mindenfajta, különbséget, működésének, észrevetted, követelmény, teljesednie, szőlővessző, szőlősgazda, gyümölcsről, gyümölcsöző, krisztusra, gyümölcsöt, elhívással, elfoglalsz, teremjetek, cselekedet, hozzáteszi, örvendezve, életünknek, lehetséges, megmetssze, gyümölcsét, egészséges, keresztyén, ünnepélyes, reggelente, gyümölcsre, gondolatot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 791
  • e Hét: 1995
  • e Hónap: 12406
  • e Év: 131498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.