Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pásztorzsoltár
  2017-06-05 07:10:44, hétfő
 
  PÁSZTORZSOLTÁR

BIBLIAI OLVASMÁNY: ZSIDÓK 13 ÉS 20-21

TEKINTS VISSZA! * Amikor Dávid, a pásztor megírta azt az éneket, ami később a 23. zsoltár néven vált közismertté, még nem sejthette, hogy az elkövetkező generációkra milyen mély benyomással lesz. Miért? Azért, mert a szívünk mélyén mindnyájan tudjuk, hogy bárányok vagyunk. És csak annyiban meríthetünk vigaszt a zsoltár gondolataiból, amennyiben vigaszt nyújt számunkra, hogy Pásztorunk, Jézus Krisztus a karjába vesz bennünket.
A Biblia gyakran hivatkozik a hívőkre úgy, mint bárányokra. Éppen ezért ez a zsoltár is rólunk szól. Vedd fontolóra a következő, bárányokkal kapcsolatos információkat, és gondold végig, hogy mennyiben vonatkozhatnak ránk is:

1.A bárány jóformán védtelen. Az Isten által teremtett állatok legtöbbje rendelkezik valamiféle védelmi mechanizmussal: karmokkal, fogakkal, különleges színnel, gyorsasággal, fizikai erővel vagy éles érzékekkel, a bárányok azonban nem. A bárányok gyengék, lassúak és esetlenek. Még morogni sem tudnak. Védelmüket egyedül a pásztor biztosíthatja. Ugyanez igaz a keresztyénekre is.
2.A bárányok maguktól nehezen találnak vízre és élelemre. Teljes mértékben a pásztorra kell támaszkodniuk élelmezésüket illetően is. Ha nem így tesznek, akkor megeszik a mérgező növényeket és elpusztulnak. Éppen így függünk mi is a bennünket éltető Istentől.
3.A bárányok nagyon ijedősek. Ha megrémülnek, olyasmit tehetnek, ami veszélybe sodorja az életüket. Ezért pásztoruk igyekszik nyugalmat biztosítani számukra: énekel nekik és egyszerűen csak velük van. Nekünk is ugyanilyen békés kapcsolatunk lehet Pásztorunkkal.
4.A bárányok gyenge tájékozódó képességgel bírnak. Könnyen eltévednek - még a saját területükön belül is. Nagyon hasonló a helyzet a hívőkkel is. Egészen egyszerűen képtelenek vagyunk önmagunk vezetői lenni - és mindig bajba kerülünk, ha mégis megpróbáljuk. Meg kell bíznunk Pásztorunkban, és feltétel nélkül hallgatnunk kell a hangjára!
5.A bárányok nem tudják tisztán tartani magukat. A pásztor feladata, hogy tisztán tartsa őket. Mi magunk is természetünknél fogva tisztátalanok vagyunk. Egyedül a Pásztor tisztíthat meg bennünket.

NÉZZ FEL! * Azzal, hogy a bárányokhoz hasonlítottuk magunkat, nem festettünk túl hízelgő képet magunkról. De legyünk őszinték, ez az igazság! Megtehetjük, hogy büszkén félredobjuk az igazságot, de alázatos kiszolgáltatottságunkban oda is fordulhatunk pásztorunkhoz, és megbizonyosodhatunk el nem múló gondoskodásáról és szeretetéről. Adj hálát ezért, miközben a Zsidók 13,20-21-en elmélkedsz!

HALADJ TOVÁBB! * A mai napi viseleted legyen valamilyen gyapjúholmi, vagy legyen nálad valamilyen gyapjúanyag, hogy meg ne feledkezz a bárányról és a pásztorról. Egy baráttal vagy egy ismerőssel ossz meg valamit a ,,báránylétről" tanultakból. Talán éppen ez a beszélgetés fog arra bátorítani egy másik bárányt, hogy csatlakozzon a nyájhoz.

Isten nem azért vigasztal, hogy megkönnyítse az életünket, hanem hogy vigasztalókká tegyen minket mások életében.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: gondoskodásáról, természetünknél, pásztorzsoltár, vonatkozhatnak, keresztyénekre, mechanizmussal, támaszkodniuk, vigasztalókká, gondolataiból, pásztorunkban, tisztátalanok, élelmezésüket, hasonlítottuk, biztosíthatja, információkat, pásztorunkhoz, pásztorunkkal, csatlakozzon, gyorsasággal, báránylétről, szeretetéről, fordulhatunk, generációkra, elpusztulnak, megpróbáljuk, kapcsolatunk, megkönnyítse, félredobjuk, hallgatnunk, közismertté, megrémülnek, meríthetünk, gyapjúanyag, bárányokkal, rendelkezik, megtehetjük, pásztor megírta, elkövetkező generációkra, szívünk mélyén, zsoltár gondolataiból, karjába vesz, bárány jóformán, bárányok azonban, bárányok gyengék, pásztor biztosíthatja, bárányok maguktól, pásztorra kell, mérgező növényeket, bennünket éltető, bárányok nagyon, bárányok gyenge, saját területükön, BIBLIAI OLVASMÁNY, TEKINTS VISSZA, Amikor Dávid, Jézus Krisztus, NÉZZ FEL, HALADJ TOVÁBB, Bruce,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Levél lány  Humor is meg nem is szerinted?  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Nagy Feró megmondta?  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Húsvéti üdvözlet !  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 25  Az út  A csend aranyat ért  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  J. Donald Walters  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Szép estét  Színház az egész világ,  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Idővel az ember megérti, hogy ...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Jó éjszakát  Szép estét  Ratkós beszületései a szereplő...  Hibáztam már  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Óraállítás  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Levél lány  Alvó baby  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Nem jár  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Sonka vásár  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Virágvasárnap: az élet és a re...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pásztor megírta, elkövetkező generációkra, szívünk mélyén, zsoltár gondolataiból, karjába vesz, bárány jóformán, bárányok azonban, bárányok gyengék, pásztor biztosíthatja, bárányok maguktól, pásztorra kell, mérgező növényeket, bennünket éltető, bárányok nagyon, bárányok gyenge, saját területükön, pásztor feladata, bárányokhoz hasonlítottuk, baráttal vagy, ismerőssel ossz, másik bárányt, gondoskodásáról, természetünknél, pásztorzsoltár, vonatkozhatnak, keresztyénekre, mechanizmussal, támaszkodniuk, vigasztalókká, gondolataiból, pásztorunkban, tisztátalanok, élelmezésüket, hasonlítottuk, biztosíthatja, információkat, pásztorunkhoz, pásztorunkkal, csatlakozzon, gyorsasággal, báránylétről, szeretetéről, fordulhatunk, generációkra, elpusztulnak, megpróbáljuk, kapcsolatunk, megkönnyítse, félredobjuk, hallgatnunk, közismertté, megrémülnek, meríthetünk, gyapjúanyag, bárányokkal, rendelkezik, megtehetjük, területükön, képességgel, tanultakból, kapcsolatos, bárányokhoz, gyapjúholmi, benyomással, beszélgetés, biztosítani, elkövetkező, ugyanilyen, bátorítani, valamilyen, bárányokra, tisztíthat, egyszerűen, tájékozódó, képtelenek, érzékekkel, védelmüket, különleges, festettünk, eltévednek, valamiféle, hivatkozik, elmélkedsz, pásztorunk, mindnyájan, amennyiben, pásztorról, ismerőssel, növényeket, olvasmány, nyugalmat, mennyiben, számunkra, bárányról, esetlenek, bennünket, pásztoruk, magunkról, legtöbbje, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 5468
  • e Hónap: 67137
  • e Év: 186229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.