Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hálaadás az Úr ajándékaiért
  2017-08-19 21:22:52, szombat
 
  Hálaadás az Úr ajándékaiért


Egyesek ,,pulykanappal" helyettesítik a hálaadóünnepet. Azt hiszem, azért, mert nincsenek tudatában, hogy bárkinek is köszönetet kellene mondaniuk, és azt tartják, hogy az ünnepben a legfontosabb az evés. A keresztyének tudják, hogy van valaki, akinek köszönetet mondhatunk, de amikor felsoroljuk, hogy mi mindenért adhatunk neki hálát, gyakran csak azt vesszük bele, amit szeretünk. A menyasszony és a vőlegény nem ússza meg ennyivel. Mindenkinek írnak néhány köszönő szót, nemcsak a gazdag nagybácsinak, aki az ifjú párnak egymáshoz illő BMW-ket vett, hanem a szegény nagynéninek is, aki hímzett WC-papír tartót adott nekik nászajándékba. Más szóval mindenért köszönetet kell mondaniuk, amit kaptak.
Nem lenne jó, ha mi is ugyanezt tennénk Istennel? Azt akarja, hogy ,,mindenért" adjunk hálát, még ha olyanok is vagyunk, mint az a kislány, aki azt mondta, hogy sok minden jut eszébe, amit jobban szeretne, mint az örök életet. Az érett keresztyén nemcsak udvariasan mond köszönetet, hanem szívből, ami sokkal mélyebb forrásból fakad, mint saját kedvtelése. A hálaadás lelki gyakorlat, szükséges az egészséges lélek építéséhez. Önmagunk fülledtségéből kivisz minket Isten akaratának friss levegőjére és napvilágára. A hívők nagy többsége számára a hálaadás egyszerű cselekedete tevékenységük hirtelen megváltoztatását jelenti, elszakadást a munkától és az aggódástól, és elmozdulnak az új teremtés felé.
Nem azt javasolom, hogy üres udvariassági tételeket hangoztassunk, vagy elkenjük az igazságot. Istent nem így dicsőítjük, és a lelkeket sem így erősítjük. Világosan szeretném látni, mit kaptam, és őszinte szívvel köszönetet szeretnék mondani. Milyen ajándékokat kaptam?
Többé-kevésbé mindnyájan hálátlan gyermekek vagyunk, akik csak homályosan értik Isten mérhetetlen szeretetének igazságát. Nem kegyelmes Adakozónak ismerjük, nem értjük meg sem legdrágább ajándékait, sem szeretetének mélységét, sem azt a bölcsességet, amellyel eltervezte az életünket, sem azt az árat, amit azért fizet, hogy dicsőségre és teljességre vezessen. Ha valamilyen apró magánügy vagy esetleges rossz hír kétségbe ejt vagy megzavar, képtelen vagyok hálás lenni. Sőt, nyoma sincs bennem a hálának. Pedig éppen ekkor jött el az ideje, hogy gondolatban néhány nagy valósággal kezdjek foglalkozni.
Mik ezek az ajándékok? Miben hiszek megingathatatlanul? Istenben, a mindenható Atyában. Jézus Krisztusban, egyszülött Fiában. A Szentlélekben, az egyetemes keresztyén anyaszentegyházban, a szentek közösségében, a bűnök bocsánatában, a test feltámadásában, és az örök életben. A sor nem hosszú, de ez minden, amire szükségünk van. ,,A számunkra kirendelt ellátmány, a keresztyének szokásos fegyverzete". Egyiket sem kértük. (Képzeljük el, ha csak azzal rendelkeznénk, amit kértünk!) Ajándékba kaptuk.
Vegyük sorra azokat a dolgokat, amelyekért nem vagyunk hálásak, és hasonlítsuk össze hitünk hatalmas alapköveivel. Magánéletünk igazsága csak ezeknek a valóságoknak a fényében válik érthetővé. Vagyunk néhányan, akik nagyon keveset tudunk a szenvedésről, de ismerjük a csalódásokat és az árulásokat, a veszteségeket és a keserűséget. Isten valóban azt akarja, hogy hálát adjunk neki ezekért? Egy dolgot világosan kell látnunk: Nem Isten okoz mindent, amit nem szeretünk. Ám azért engedi meg, mert ebben a bukott világban kell megtanulnunk a hit útján járni. Mégsem hagy azonban magunkra. Az út minden lépését megosztja velünk. Először Ő ment végig ezen a magányos úton, odaadta magát, és meghalt értünk. ,,Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minekünk?" (Róm 8,32). Ezek a csalódások adják meg nekünk azt a lehetőséget, hogy megismerjük az Urat és ajándékainak értelmét, és a sötétség közepette megkaphassuk Isten világosságát. Nem teszi ez hálaadásra érdemessé mindazt, amiért nem tudunk hálát adni?

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: megváltoztatását, feltámadásában, hálaadóünnepet, fülledtségéből, mindnyájunkért, rendelkeznénk, veszteségeket, nászajándékba, tevékenységük, helyettesítik, hangoztassunk, szentlélekben, szenvedésről, nagybácsinak, megkaphassuk, világosságát, bölcsességet, csalódásokat, valóságoknak, megtanulnunk, alapköveivel, keresztyének, bocsánatában, közösségében, szeretetének, ajándékainak, udvariassági, magánéletünk, ajándékaiért, legfontosabb, pulykanappal, menyasszony, elszakadást, napvilágára, megismerjük, cselekedete, keresztyének tudják, gazdag nagybácsinak, ifjú párnak, szegény nagynéninek, örök életet, érett keresztyén, hálaadás lelki, egészséges lélek, hívők nagy, hálaadás egyszerű, mindenható Atyában, egyetemes keresztyén, szentek közösségében, bűnök bocsánatában, test feltámadásában, örök életben, Jézus Krisztusban, Először, Elisabeth Elliot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Png ház  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A sors  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Lóhere  Png rózsa csokor  Nagyon különös  Fekete-erdő desszert  Akarat  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A sors  Alázat  Szívem tiéd  Irgalom és ítélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Esti kép  Szívem  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Hiányzik  Adakozás  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Png telefon  Szép napot kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png telefon  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Kerüld el az evangélium örömén...  Sose bánj semmit  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
keresztyének tudják, gazdag nagybácsinak, ifjú párnak, szegény nagynéninek, örök életet, érett keresztyén, hálaadás lelki, egészséges lélek, hívők nagy, hálaadás egyszerű, mindenható Atyában, egyetemes keresztyén, szentek közösségében, bűnök bocsánatában, test feltámadásában, örök életben, számunkra kirendelt, keresztyének szokásos, fényében válik, dolgot világosan, bukott világban, magányos úton, csalódások adják, sötétség közepette, megváltoztatását, feltámadásában, hálaadóünnepet, fülledtségéből, mindnyájunkért, rendelkeznénk, veszteségeket, nászajándékba, tevékenységük, helyettesítik, hangoztassunk, szentlélekben, szenvedésről, nagybácsinak, megkaphassuk, világosságát, bölcsességet, csalódásokat, valóságoknak, megtanulnunk, alapköveivel, keresztyének, bocsánatában, közösségében, szeretetének, ajándékainak, udvariassági, magánéletünk, ajándékaiért, legfontosabb, pulykanappal, menyasszony, elszakadást, napvilágára, megismerjük, cselekedete, nagynéninek, ajándékokat, krisztusban, mindenkinek, ajándékozna, keserűséget, elmozdulnak, mérhetetlen, foglalkozni, felsoroljuk, fegyverzete, teljességre, lehetőséget, gondolatban, hasonlítsuk, egészséges, köszönetet, levegőjére, keresztyén, dicsőítjük, amelyekért, akaratának, aggódástól, kedvtelése, szükségünk, csalódások, építéséhez, udvariasan, egyszülött, valósággal, ajándékait, adakozónak, árulásokat, eltervezte, hálaadásra, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1992
  • e Hét: 8238
  • e Hónap: 37550
  • e Év: 225352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.