Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyülekezet feladata
  2018-01-06 13:41:33, szombat
 
  "Minek a hirdetésére kapott a Gyülekezet elhívást? Mi az a kemény, bátor örökkévaló Ige, aminek hirdetésére elküldték? Az első az, hogy Isten minden mindenekben. Ő a nagy Valóság, aki értelmet ad minden más valóságnak. 'Ti vagytok a tanúim - így szól az Úr -, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz... Ezután is csak én leszek! Nincs, aki kezemből kiragadjon' (Ézs 43:10,13).
A következő nagy valóság az, hogy minket Isten önmagának teremtett. A választ arra a kérdésre, hogy 'Honnét származtam?', sohasem lehet jobban megadni, mint ahogy az anya teszi, aki ezt mondja: 'Isten teremtett'. A világ összegyűjtött ismerete nem javíthat ezen az egyszerű válaszon. Tudományos kutatók mélyen behatoltak a titkokba, hogy az anyag hogyan működik, de az anyag eredete mély hallgatásba burkolódzik, és nem ad választ semmilyen kérdésre sem. Isten teremtette a mennyet és a földet, és az embert a földön önmagának. Nincs más válasz az érdeklődésre: 'Miért teremtett engem Isten?'
A keresztyénnek nem az a küldetése, hogy érveljen vagy meggyőzzön, hogy bizonyítson vagy bemutasson, hanem az, hogy kijelentse: 'Ezt mondja az Úr.' Amikor ezt végzi, akkor Istent teszi felelőssé a következményért. Senki sem tud és nem is tudhat eleget, hogy ennél továbbmenjen. Isten önmagának teremtett minket: ez az első és utolsó, amely elmondható az emberi létezésről, és bármi többet adunk hozzá, az csak magyarázat.
Látva, hogy kicsoda Isten és kik vagyunk mi, nagyon fontos a köztünk és Isten közti helyes kapcsolat. Istennek meg kell dicsőülnie bennünk, ez fontos erkölcsi parancsolat, és sokkal kényszerítőbb, mint bármi más, amit az ember szíve ismerhet. Hogy olyan helyre igyekezzünk, ahol Isten örökké örvendezik velünk együtt, ennek kell minden ember első felelős cselekedetének lennie.
Ismerve bűneinket és erkölcsi tudatlanságunkat, azonnal nyilvánvalóvá válik annak lehetetlensége, hogy ilyen boldog kapcsolatot érjünk el. Mivel nem mehetünk Istenhez, mit tegyünk? A válasz a keresztyén bizonyságtételben található: Isten jött el hozzánk a testet öltésben. 'Kicsoda Jézus?' - kérdezi a világ, és a Gyülekezet ezt válaszolja: 'Jézus a hozzánk eljött Isten.' Azért jött, hogy megkeressen, megnyerjen és visszavezessen minket ismét Istenhez. Hogy ezt megtehesse, szükséges volt, hogy megváltóként meghaljon értünk. Valamilyen módon el kellett törölnie a bűneinket, meg kellett semmisítenie elkövetett bűneink följegyzését, és meg kellett törnie a bűn hatalmát, ami közénk ásta be magát. Mindezt, mondja a keresztyén bizonyságtétel, elvégezte tökéletesen, eredményesen és hatékonyan a kereszten.
'Hol van most Jézus?' - kérdezi a világ, és a keresztyén ezt válaszolja: 'Isten jobbjánál'. Meghalt, de nem halott. Feltámadt ismét, ahogy megmondta, hogy feltámad, és józan, megbízható szemtanúk tucatjai látták Őt, miután visszatért a halottak közül. Ennél még jobb, hogy Lelke kijelenti a keresztyén szívének nem a halott, hanem az élő Krisztust. Ennek hirdetésére kaptunk küldetést azoknak az embereknek bátor dogmatizmusával, akik ismerik, akik ott voltak és megtapasztalták a kétely minden lehetőségén túl.
Az evangélium hivatalos kijelentése annak, hogy Krisztus meghalt értünk és feltámadt ismét, azzal a kiegészítő kijelentéssel, hogy aki hisz, és ennek a hitnek a következményeképpen Krisztussal vállal közösséget teljesen és végső elkötelezettséggel, örök üdvösséget nyer. Ezzel az értelmezéssel kell vállalnia azt, hogy nem lesz népszerű. Ha majd szólítják, hogy álljon oda, ahol Jézus állt a világ előtt: sokan csodálják, kevesen szeretik, és végül elutasítja az emberek többsége. Késznek kell lennie megfizetni ezt az árat, vagy pedig menjen a maga útján. Krisztusnak semmi más mondanivalója nincs számára többé.
A keresztyén üzenete a világnak a bűnről, az igazságról és az ítéletről is szól. Nem szabad elfogadnia semmilyen mértékben a világ erkölcsi kódját, hanem ki kell állnia bátran, hogy ellenezze azt, és figyelmeztessen követésének következményeire. Ezt pedig hangosan és kitartóan kell tennie, miközben nagyon vigyáz arra, hogy ő maga olyan körültekintően éljen, hogy semmi foltot ne találjanak az életében, amivel meghazudtolná bizonyságtételét.
Van még ezenkívül más is: a keresztyén bizonyságtétel magában foglalja azt a hűséges figyelmeztetést, hogy Isten igaz és szent Lény, aki nem játszik az emberekkel, és nem engedi meg, hogy játsszanak vele. Ő hosszútűrő és türelmesen vár, hogy irgalmazzon, de egy kis idő után a barátságos evangéliumi meghívást visszavonja. Az az erőfeszítés, hogy meggyőzze a javíthatatlan bűnösöket, félbeszakad, a halál rögzíti az ember állapotát, aki szerette a bűneit, és elküldi az elutasítás helyére, ahol semmi további remény nincs számára. Ez a pokol, és lehet, hogy nagyon keveset tudunk róla, de amit mégis tudunk, eléggé rémületes."

A. W. Tozer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Címkék: következményeire, bizonyságtételét, tudatlanságunkat, figyelmeztetést, dogmatizmusával, megtapasztalták, figyelmeztessen, következményért, bizonyságtétel, körültekintően, cselekedetének, lehetetlensége, kiválasztottam, visszavezessen, meghazudtolná, nyilvánvalóvá, mondanivalója, értelmezéssel, kényszerítőbb, keresztyénnek, kijelentéssel, megismerjetek, összegyűjtött, javíthatatlan, semmisítenie, továbbmenjen, följegyzését, eredményesen, megváltóként, érdeklődésre, irgalmazzon, visszavonja, bizonyítson, megértsétek, követésének, kijelentése, hirdetésére kapott, nagy Valóság, következő nagy, választ arra, anya teszi, világ összegyűjtött, egyszerű válaszon, anyag hogyan, anyag eredete, földön önmagának, emberi létezésről, csak magyarázat, ember szíve, keresztyén bizonyságtételben, testet öltésben, hozzánk eljött, Kicsoda Jézus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete István - Akác  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam  Lóhere  A kételkedés kezelése  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Németh László tollából  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Png fotel  Facebookon kaptam  Adakozás  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Éretlen vers  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Adakozás  Jó éjszakát  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png férfi  Png cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Tanuld meg ezt a versemet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tavaszi kép  Alvó cicák  Erdőn  A másik dolog,  Tavaszi kép  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép álmokat!  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hirdetésére kapott, nagy Valóság, következő nagy, választ arra, anya teszi, világ összegyűjtött, egyszerű válaszon, anyag hogyan, anyag eredete, földön önmagának, emberi létezésről, csak magyarázat, ember szíve, keresztyén bizonyságtételben, testet öltésben, hozzánk eljött, keresztyén bizonyságtétel, halottak közül, keresztyén szívének, embereknek bátor, kétely minden, evangélium hivatalos, kiegészítő kijelentéssel, értelmezéssel kell, világ előtt, emberek többsége, maga útján, keresztyén üzenete, világ erkölcsi, hűséges figyelmeztetést, barátságos evangéliumi, javíthatatlan bűnösöket, halál rögzíti, ember állapotát, elutasítás helyére, következményeire, bizonyságtételét, tudatlanságunkat, figyelmeztetést, dogmatizmusával, megtapasztalták, figyelmeztessen, következményért, bizonyságtétel, körültekintően, cselekedetének, lehetetlensége, kiválasztottam, visszavezessen, meghazudtolná, nyilvánvalóvá, mondanivalója, értelmezéssel, kényszerítőbb, keresztyénnek, kijelentéssel, megismerjetek, összegyűjtött, javíthatatlan, semmisítenie, továbbmenjen, följegyzését, eredményesen, megváltóként, érdeklődésre, irgalmazzon, visszavonja, bizonyítson, megértsétek, követésének, kijelentése, evangéliumi, lehetőségén, krisztusnak, megkeressen, hallgatásba, hirdetésére, kapcsolatot, félbeszakad, mindenekben, krisztussal, parancsolat, igyekezzünk, erőfeszítés, tökéletesen, burkolódzik, közösséget, teremtette, meggyőzzön, evangélium, behatoltak, kijelentse, kiegészítő, tudományos, üdvösséget, türelmesen, keresztyén, hatékonyan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2884
  • e Hét: 5256
  • e Hónap: 34568
  • e Év: 222370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.