Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A láthatatlan közösség
  2018-10-02 19:25:14, kedd
 
  A láthatatlan közösség

Sokan tartozunk olyan gyülekezetbe, ahol gyakran elmondjuk a hitvallást. Sok régi hitvallásban elhangzanak a ,,hiszek a szentek közösségében" szavak. Vannak, akiknek a szent szó csak egyes különösen szent életű embereket jelent, akiket hivatalosan ruháztak fel ezzel a címmel. Mások azokra gondolnak, akik már a mennyben vannak. A Biblia nagyon is határozottan kijelenti, hogy Krisztus követői, a szentek, vagyis a keresztyének. Ízelítőül lapozzuk fel az ApCsel 9,32,40-et! Majd figyeljük meg a Róm 1,7-ben, az 1Kor 1,2-ben és más versekben található köszöntéseket!
Gondolunk-e néha a közösségre? Hiszünk-e egyáltalán benne? Én is most tanulom még. A szentek közössége nem kötődik egyetlen helyhez sem. Itt, a világ másik részén vagy a mennyben mindenki beletartozik, aki szereti az Urat. Egy testté kapcsolódnak össze, akiknek Krisztus a feje. A hit hőseinek képcsarnoka a Zsidók 11-ben nemcsak azokat foglalja magában, akik nagyszerű győzelmeket arattak hitben, hanem a nincsteleneket és az üldözötteket is, azokat, akiket megkínoztak, megkorbácsoltak, bebörtönöztek, sőt kettéfűrészeltek, olyan embereket, akiket a világ sohasem tekintene méltóknak, a Biblia mégis azt mondja róluk, hogy a világ nem volt méltó rájuk! És még valamin érdemes elgondolkozni: ,,És mindezek, noha hit által jó bizonyságot nyertek, nem kapták meg az ígéretet. Mivel Isten mi felőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nálunk nélkül tökéletességre ne jussanak" (Zsid 11,39-40; Károli).
Imádkozás közben gyakran gyötörnek gondok és terelődik el a figyelmem. Tudatában vagyok annak, hogy erőfeszítéseim gyengék és meglehetősen haszontalanoknak látszanak, de az a gondolat, hogy Istennek ezeket a rendkívüli hősöket is tökéletesebbé kell tennie, akárcsak engem (sőt a Zsidókhoz írt levél íróját is, minket, és a Bárány minden követőjét), teljesen megváltoztatja a képet és új szívet ad nekem. Nagy és titokzatos dolgok zajlanak. Nem vagyunk egyedül. Imádságaim talán egyetlen, ámde nélkülözhetetlen hangot jelentenek egy szimfóniában, mert én hiszek a szentek közösségében. Szükségünk van egymásra. Egyetlen ember imádsága mindenkire elhat. Egy ember engedelmessége végtelenül és örökké fontos.
Azt olvassuk az Igében, hogy ,,... a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül" (Zsid 12,1; Károli) -azok, akik Krisztusban találták meg kősziklájukat, erősségüket és hatalmukat, parancsnokukat a jól vívott harcban (egy régi ének szavait kölcsönvéve), és ,,a kietlen sötétségben egyetlen igaz világosságuk - halleluja" (W. W. How: Minden szentekért).
Amikor Jim Elliottal ifjú házasokként egy pálmalevéllel fedett kis házban éltünk az őserdőben, arra kellett gondolnunk, hogy még ezen az eldugott helyen is beletartozunk a nagy közösségbe, és gyakran énekeltük John Ellerton énekét: A nap, amit adtál, Uram, véget ért (Lars-szal néha most is énekeljük). Kedvenc versszakaim:

Köszönjük neked, hogy Gyülekezeted, amely nem alszik,
míg a föld tovább gördül a fénybe,
az egész világon éberen figyel,
és nem pihen meg sem éjjel, sem nappal.

Miközben minden földrészen és szigeten
a hajnal új napot hoz fel,
az imádság hangja sohasem némul el,
és a dicséret hangjai sem halnak el.

Talán egy nagyon gyenge és nagyon magányos olvasóm olvassa ma ezeket a sorokat, és abba a kísértésbe esik, hogy fölöslegesnek tartsa az imádságot, mint ami nem vezet sehová. Gondoljunk a nagy láthatatlan társaságra, amelyik figyel és imádkozik, és közben ,,állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát" (Zsid 12,1; Újford.)!
Erre gondoljunk és vigasztalódjunk meg - ne adjuk fel egykönnyen!

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: állhatatossággal, haszontalanoknak, nélkülözhetetlen, kettéfűrészeltek, vigasztalódjunk, megkorbácsoltak, tökéletességre, engedelmessége, nincsteleneket, megváltoztatja, bizonyságoknak, erőfeszítéseim, parancsnokukat, kősziklájukat, pálmalevéllel, beletartozunk, fölöslegesnek, bebörtönöztek, elgondolkozni, tökéletesebbé, köszöntéseket, gyülekezeted, határozottan, szimfóniában, gondoskodott, üldözötteket, világosságuk, kapcsolódnak, beletartozik, gyülekezetbe, hitvallásban, közösségében, keresztyének, meglehetősen, sötétségben, kölcsönvéve, láthatatlan közösség, mennyben vannak, szentek közössége, világ másik, mennyben mindenki, testté kapcsolódnak, világ sohasem, rendkívüli hősöket, szentek közösségében, ember engedelmessége, régi ének, kietlen sötétségben, pálmalevéllel fedett, eldugott helyen, nagy közösségbe, föld tovább, Mivel Isten, Amikor Jim Elliottal, John Ellerton, Elisabeth Elliot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem tiéd  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png nő  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png fotel  Alázat  Png kutya  Alázat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szívem  Nevem  Png lepke  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  Akarat  Szép napot kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kislány  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kutya  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Albert Einstein gondolata  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Alázat  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hazára minden embernek szükség...  A sors  Png férfi  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
láthatatlan közösség, mennyben vannak, szentek közössége, világ másik, mennyben mindenki, testté kapcsolódnak, világ sohasem, rendkívüli hősöket, szentek közösségében, ember engedelmessége, régi ének, kietlen sötétségben, pálmalevéllel fedett, eldugott helyen, nagy közösségbe, föld tovább, egész világon, imádság hangja, dicséret hangjai, nagyon gyenge, kísértésbe esik, nagy láthatatlan, előttünk levő, állhatatossággal, haszontalanoknak, nélkülözhetetlen, kettéfűrészeltek, vigasztalódjunk, megkorbácsoltak, tökéletességre, engedelmessége, nincsteleneket, megváltoztatja, bizonyságoknak, erőfeszítéseim, parancsnokukat, kősziklájukat, pálmalevéllel, beletartozunk, fölöslegesnek, bebörtönöztek, elgondolkozni, tökéletesebbé, köszöntéseket, gyülekezeted, határozottan, szimfóniában, gondoskodott, üldözötteket, világosságuk, kapcsolódnak, beletartozik, gyülekezetbe, hitvallásban, közösségében, keresztyének, meglehetősen, sötétségben, kölcsönvéve, láthatatlan, házasokként, erősségüket, győzelmeket, versszakaim, elhangzanak, krisztusban, képcsarnoka, bizonyságot, megkínoztak, hivatalosan, egykönnyen, gondolnunk, gondoljunk, végtelenül, szükségünk, hitvallást, szentekért, kísértésbe, titokzatos, mindenkire, rendkívüli, egyáltalán, hatalmukat, közösségbe, földrészen, imádságaim, társaságra, közösségre, jelentenek, imádkozik, terelődik, nagyszerű, közössége, gondolunk, található, versekben, tekintene, tudatában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2137
  • e Hét: 4509
  • e Hónap: 33821
  • e Év: 221623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.