Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért Emberfia?
  2018-12-19 06:50:46, szerda
 
  Miért Emberfia?

,,Bizony, bizony, mondom nektek: meglátjuk megnyílt eget és az Isten angyalait, amint felszállnak, és leszállnak az Emberfiára." (János 1,51)

Miért nevezik Jézust az 51. versben, és az evangéliumokban másutt is Emberfiának? Az advent adja meg erre a magyarázatot.
Nem egyszerűen arról van szó, hogy Ő ember. A Dániel 7,13-ban az ,,emberfia" egyszerre ember, és sokkal több, mint ember. Jézus leginkább így szerette magát megnevezni: Emberfia. Az evangéliumokban nyolcvanszor szerepel az a kifejezés, és mindannyiszor Jézus nevezi így magát.
Az ,,emberfia" címet a Dániel 7,13-14 alapján választotta:
,,Láttam az éjszakai látomásban: Jött valaki az ég felhőin, aki emberfiához hasonló volt; az öregkorú felé tartott, és odavezették hozzá. Hatalom, dicsőség és királyi uralom adatott neki, hogy mindenféle nyelvű nép és nemzet őt tisztelje. Hatalma az örök hatalom, amely nem múlik el, és királyi uralma nem semmisül meg."
Ez a királyság, a dicsőség és a felségjog nyelvezete (Jn 3,13; 5,27; 6,62). Mégis másképp hangzik, mint ezek a címek: Isten fia, Izráel királya. Igénytelenebb, egyszerűbb. Így aztán, amikor Jézus ezt a szót használta, a királyságra, a dicsőségre és a felségjogra való igénye nem volt annyira nyilvánvaló. Csak akiknek volt fülük a hallásra, azok tudták felfogni a Jézus által használt Emberfia kifejezés magasztosabb jelentését.
Nos, a fenti idézetben (János 1) a titulus nem a zsidó vezetők szájából hangzott el, hogy ezzel juttassák őt a keresztre. Jézus nevezi magát így. A fejezet kulcsmondata: ,,És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne." (János 3,14-15)
Ezek szerint elmondhatjuk, hogy a legnagyobb dicsőség, amit Nátánáel, vagy én, vagy te valaha szemlélhetünk, az az Emberfiának, a mennyek urának dicsősége, akinek uralma örökké tart, és aki felemeltetett a keresztre a bűnösökért.
Ha ebben az adventi időszakban úgy találkozunk vele, mint az Isten fiával, Izráel királyával és az Emberfiával, ne mulasszuk el Őt úgy szemlélni, mint aki életét adja, hogy nekünk örök életet ajándékozzon, és következésképpen lássuk Őt dicsőségesen.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Címkék: következésképpen, evangéliumokban, mindannyiszor, felemeltetett, felemeltetnie, szemlélhetünk, igénytelenebb, elmondhatjuk, kulcsmondata, magasztosabb, ajándékozzon, magyarázatot, dicsőségesen, nyolcvanszor, emberfiának, emberfiához, odavezették, találkozunk, választotta, emberfiával, királyságra, felszállnak, nyilvánvaló, felségjogra, mindenféle, időszakban, bűnösökért, nyelvezete, egyszerűen, dicsőségre, megnevezni, legnagyobb, egyszerűbb, királyával, jelentését, leszállnak, evangéliumokban másutt, advent adja, evangéliumokban nyolcvanszor, éjszakai látomásban, öregkorú felé, örök hatalom, felségjog nyelvezete, szót használta, felségjogra való, fenti idézetben, zsidó vezetők, fejezet kulcsmondata, legnagyobb dicsőség, mennyek urának, adventi időszakban, Miért Emberfia, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Emlékezz  Szeretem ujjad karcsuságait,  Előfordul, hogy  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nem kell hozzá fürdőruhás  Megígért békesség  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  Isten hűségének mértéke  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sík Sándor - Ha jő a perc  39 ígéret  Nagy és kis csodák  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Azért kaptad  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  A hagyma antibakteriális hatás...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Otthon  Nagy és kis csodák  40 felett  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  ajándék, mellyel meglepem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Vidámság  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
evangéliumokban másutt, advent adja, evangéliumokban nyolcvanszor, éjszakai látomásban, öregkorú felé, örök hatalom, felségjog nyelvezete, szót használta, felségjogra való, fenti idézetben, zsidó vezetők, fejezet kulcsmondata, legnagyobb dicsőség, mennyek urának, adventi időszakban, következésképpen, evangéliumokban, mindannyiszor, felemeltetett, felemeltetnie, szemlélhetünk, igénytelenebb, elmondhatjuk, kulcsmondata, magasztosabb, ajándékozzon, magyarázatot, dicsőségesen, nyolcvanszor, emberfiának, emberfiához, odavezették, találkozunk, választotta, emberfiával, királyságra, felszállnak, nyilvánvaló, felségjogra, mindenféle, időszakban, bűnösökért, nyelvezete, egyszerűen, dicsőségre, megnevezni, legnagyobb, egyszerűbb, királyával, jelentését, leszállnak, látomásban, emberfiára, leginkább, használta, kifejezés, királyság, tisztelje, juttassák, idézetben, keresztre, felemelte, felségjog, pusztában, mulasszuk, dicsősége, egyszerre, angyalait, meglátjuk, szemlélni, felfogni, emberfia, semmisül, éjszakai, hangzott, hallásra, használt, dicsőség, szerepel, nátánáel, öregkorú, szerette, szájából, megnyílt, adatott, tartott, versben, királyi, annyira, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 17 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 345 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3619
  • e Hét: 8463
  • e Hónap: 20338
  • e Év: 208140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.