Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hitben járás
  2019-01-07 08:54:17, hétfő
 
  ,,Hitben járunk, nem látásban." 2Korintus 5,7

Elgondolkoztunk-e már azon, miért van az, hogy a legtöbb ember számára egy labdarúgó-mérkőzés érdekesebb, mint egy imaközösség? A mindenkori látogatottsági statisztika ugyanis egyértelműen erről tanúskodik.

Vagy megkérdezhetjük magunkat: ,,Miért vonzóbb egy elnöki szék, mint egy gyülekezeti szolgálat?" A szülők általában nem azzal biztatják fiaikat, hogy ,,Egyél meg mindent, és egyszer talán még gyülekezeti munkás is lehet belőled", hanem így: ,,Egyél meg mindent, ami a tányérodon van, és ha majd nagy és erős leszel, még elnök is lehet belőled."

Miért van az, hogy a sikeres üzleti karrier vonzóbb, mint a misszionárius élete? Gyakran még keresztyén szülők is lebeszélik gyermeküket arról, hogy missziói mezőkre menjen, és szívesebben látják, ha valamely világi vállalkozásban jó álláshoz jut.

Miért köti le egy dokumentumfilm jobban a figyelmet, mint Isten Igéjének a tanulmányozása? Gondoljunk csak a képernyő előtt eltöltött számtalan órára, és a nyitott Biblia előtti futó pillanatainkra.

Miért tesznek meg az emberek pénzért olyasmit, amit az Úr Jézus iránti szeretetből nem tennének meg? Sokan fáradhatatlanul küzdenek cégükért, ugyanakkor közönyösek, ha az Üdvözítő hívja őket.

Végül: miért tűnik nagyobbnak és jelentősebbnek számunkra gyakran az államunk, mint Isten Gyülekezete? A politika változatos és izgalmas. A gyülekezeti életet pedig olykor unalmasnak és erőtlennek látjuk.

Mindennek oka az, hogy nem hitben járunk, hanem látásban. Látásunk pedig torz. Nem olyannak látjuk a dolgokat, amilyenek azok valójában. Többre becsüljük az időlegest az örökkévalónál. Többre becsüljük az emberi vélekedést Isten ítéleténél.

Ha hitben járunk, minden megváltozik. Világos lelki látást kapunk. Úgy látjuk a dolgokat, ahogyan Isten látja őket. Az imádságot úgy értékeljük, mint leírhatatlan kiváltságot arra, hogy állandóan megjelenhessünk magánkihallgatáson az egész világmindenség uralkodója előtt. Fölismerjük, hogy a gyülekezeti munkás Isten előtt többet jelent, mint egy államfő. Spurgeonnal együtt úgy látjuk, hogy ha Isten valakit misszionáriusnak hív el, akkor kész tragédia lenne, ha ,,királlyá alacsonyodna le". A médiában a valótlanságok fészkét ismerjük fel, míg a Bibliában megtaláljuk a kiteljesedett élet kulcsát. Készek vagyunk magunkat elhasználni (és engedni elhasználni) az Úrért úgy, ahogy azt valamiféle személytelen cégért soha nem tennénk. És felismerjük, hogy helyi gyülekezetünk Isten számára és az Ő népe számára fontosabb, mint akár a legnagyobb világbirodalom.

A nagy különbséget hit által látjuk meg!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: misszionáriusnak, elgondolkoztunk, fáradhatatlanul, megkérdezhetjük, megjelenhessünk, világbirodalom, vállalkozásban, pillanatainkra, jelentősebbnek, látogatottsági, világmindenség, dokumentumfilm, tanulmányozása, valótlanságok, örökkévalónál, kiteljesedett, gyülekezetünk, misszionárius, egyértelműen, személytelen, leírhatatlan, alacsonyodna, különbséget, gyülekezeti, elhasználni, felismerjük, szeretetből, fölismerjük, szívesebben, gyülekezete, spurgeonnal, gyermeküket, statisztika, imaközösség, megváltozik, kiváltságot, legtöbb ember, mindenkori látogatottsági, elnöki szék, gyülekezeti szolgálat, szülők általában, sikeres üzleti, misszionárius élete, dokumentumfilm jobban, képernyő előtt, nyitott Biblia, emberek pénzért, politika változatos, gyülekezeti életet, emberi vélekedést, egész világmindenség, gyülekezeti munkás, Isten Igéjének, Isten Gyülekezete, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  "Ez egy csoda"  Kedvenc felismerésem az imádsá...  James Allen  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Ott van  képre írva  Előfordul, hogy  Latinovits Zoltán tollából  Otthon  Töröld le  Bársony székben  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egyszerű  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Alvó cicák  Szép estét  Bornyi Veronika haiku verse  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép álmokat!  Az ember  Paul Éluard - És egy mosoly  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Tanmese  Ma van a magyar költészet napj...  A sorsod  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Martin Buber, A haszidim meséi  Robin Wight pitypang szobra  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Hamvas Béla  Zilahy Lajos gondolata  jó reggelt  képre írva  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szép estét  Spenót fasírttal  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Pitypang szökőkút  A felvilágosodás...  Anyák napjára  Van néhány kérdés, amin gondol...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Önmaga ellenére  Mindig lesz olyan  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legtöbb ember, mindenkori látogatottsági, elnöki szék, gyülekezeti szolgálat, szülők általában, sikeres üzleti, misszionárius élete, dokumentumfilm jobban, képernyő előtt, nyitott Biblia, emberek pénzért, politika változatos, gyülekezeti életet, emberi vélekedést, egész világmindenség, gyülekezeti munkás, valótlanságok fészkét, kiteljesedett élet, legnagyobb világbirodalom, nagy különbséget, misszionáriusnak, elgondolkoztunk, fáradhatatlanul, megkérdezhetjük, megjelenhessünk, világbirodalom, vállalkozásban, pillanatainkra, jelentősebbnek, látogatottsági, világmindenség, dokumentumfilm, tanulmányozása, valótlanságok, örökkévalónál, kiteljesedett, gyülekezetünk, misszionárius, egyértelműen, személytelen, leírhatatlan, alacsonyodna, különbséget, gyülekezeti, elhasználni, felismerjük, szeretetből, fölismerjük, szívesebben, gyülekezete, spurgeonnal, gyermeküket, statisztika, imaközösség, megváltozik, kiváltságot, megtaláljuk, valamiféle, közönyösek, ugyanakkor, érdekesebb, gondoljunk, értékeljük, nagyobbnak, uralkodója, mindenkori, legnagyobb, vélekedést, tányérodon, tanúskodik, keresztyén, erőtlennek, ítéleténél, változatos, unalmasnak, lebeszélik, fontosabb, figyelmet, mindennek, időlegest, becsüljük, imádságot, állandóan, valójában, macdonald, számunkra, amilyenek, eltöltött, számtalan, labdarúgó, biztatják, bibliában, általában, szolgálat, látásban, üdvözítő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.