Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Imádság
  2019-01-12 10:54:34, szombat
 
  Keresztyén gyermekek imádsága szüleikért

Óh könyörülő Isten, teremtőm, táplálóm és gondviselőm! Áldott légy, hogy engem keresztyén szülők által hoztál e világra és hogy azokba olyan szeretetet oltottál irántam, hogy erőtlen kicsinységemben, mikor magamon semmit sem segíthettem, gondviselésük alá vettek engem és könyörülő szívvel ápolgattak, neveltek és tápláltak.
Nem hálálhatom meg soha eléggé sem szent Felségednek, sem édesapámnak s anyámnak amit általuk velem cselekedtél. Könyörgök azért hozzád, hogy elfogyhatatlan kincsedből jutalmazd meg minden törődésüket, gondviselésüket, ruházásukat, táplálásukat, intéseiket, tanításaikat és minden jótéteményüket, amiket velem és értem tettek.
Vedd körül őket, óh Isten, a te kegyelmeddel, örvendeztesd lelküket jóvoltoddal, őrizd minden gonosztól, fedezd be szárnyaid árnyékával és vezesd Szentlelked által. Vigasztald és erősítsd őket minden kedvezőtlen viszontagságukban, melyeknek e világon kitétetnek. Adj nekik erőt, egészséget. Mikor pedig életük telésével együtt nehezednek és fogyatkoznak, légy gyámoluk és segítségük. Vénségük idején ne vesd el őket, mikor megfogyatkozik erejük, ne hagyd el őket.
Gerjeszd, neveld és tartsd meg bennem is irántuk a tisztelet, szeretet, engedelmesség és hála indulatait. Őrizz, hogy semmi olyat ne szóljak, se ne cselekedjem, ami nekik bántásukra és szomorúságukra lenne. Add hogy örömükre és vigasztalásukra legyek. Adj nekem módot és erőt arra, hogy hálás lehessek irántuk és ha csak némi részben is visszaszolgálhassam nekik velem közölt szeretetük és könyörületességük munkáit.
Gyermekségem sok vétkét és bolondságát pedig, melyekkel édesapám és anyám ellen vétettem, kegyelmesen bocsásd meg nekem. Ha engedetlen voltam, ha fenyítésüket megutáltam, s azért rájuk haragudtam, ha őket megszomorítottam, ha ellenük rugódoztam, ha irántuk illendő tisztelettel nem voltam, ha erőtlenségeiket magamban megítéltem, ha nekik kárt okoztam, ha jóságukért hálátlansággal fizettem, vagy akármi módon a nekik tartozó tiszteletet és engedelmességet megtagadtam: ne ítélj és ne büntess meg irgalmas Úr Isten azokért, amint megérdemelném, ne küldd reám az átkot, melyre méltó vagyok.
Tartsd meg jóvoltodat és irgalmasságodat édesapám s anyám iránt, amíg élnek. Mikor pedig eljön az az idő, amelyben el kell menniök a minden élőknek útján, mikor az utolsó halálos betegség rájuk elkövetkezik: könnyítsd betegágyukat édes vigasztalásoddal, enyhítsd fájdalmaikat kegyelmed és szereteted éreztetésével s rövidítsd meg nekik a halál keserűségeit, végre pedig engedj nekik csendes, boldog és üdvösséges halált és bemenetelt az örök hajlékokba, a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

Szikszai György
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Címkék: megszomorítottam, vigasztalásoddal, gondviselésüket, erőtlenségeiket, irgalmasságodat, kicsinységemben, engedelmességet, vigasztalásukra, elfogyhatatlan, jótéteményüket, hálátlansággal, megfogyatkozik, szomorúságukra, éreztetésével, megérdemelném, engedelmesség, gondviselésük, fenyítésüket, keserűségeit, elkövetkezik, fogyatkoznak, gyermekségem, betegágyukat, kegyelmeddel, tanításaikat, fájdalmaikat, táplálásukat, örvendeztesd, tisztelettel, törődésüket, édesapámnak, megtagadtam, cselekedtél, felségednek, gondviselőm, bolondságát, nekik tartozó, minden élőknek, utolsó halálos, halál keserűségeit, örök hajlékokba, Urunk Jézus Krisztus, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A halolaj és a hal még a migré...  Sötétség és világosság  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Alvó cica  Kokárda  Esti kép  mindent a népért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Esti kép  Dóró Sándor: Ma  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Esti kép  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Alvó cica  Fújjad márciusi szél . . .  Rochefoucauld - a bölcs  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Az élet  Talpra vándor  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Esti kép  Aztán itt van egy másik szerep...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Keresd azt a valakit,...  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Akinek vaj van a fején...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  A halolaj és a hal még a migré...  Amikor 5 éves voltam,  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kokárda  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  William Shakespeare-től idéze...  Március 15-re emlékve  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Jóga férfiaknak  Sötétség és világosság  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Törött csészék  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Vágy, élet és sugár  Ted Engstrőm gondolata  Nem mindegy  Éljen a magyar szabadság!  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szép estét  Rőzsehordó nő szobra  Gősi Vali - Tükre lennék...  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Alvó cica  Szent Pio atya! 
Bejegyzés Címkék
nekik tartozó, minden élőknek, utolsó halálos, halál keserűségeit, örök hajlékokba, megszomorítottam, vigasztalásoddal, gondviselésüket, erőtlenségeiket, irgalmasságodat, kicsinységemben, engedelmességet, vigasztalásukra, elfogyhatatlan, jótéteményüket, hálátlansággal, megfogyatkozik, szomorúságukra, éreztetésével, megérdemelném, engedelmesség, gondviselésük, fenyítésüket, keserűségeit, elkövetkezik, fogyatkoznak, gyermekségem, betegágyukat, kegyelmeddel, tanításaikat, fájdalmaikat, táplálásukat, örvendeztesd, tisztelettel, törődésüket, édesapámnak, megtagadtam, cselekedtél, felségednek, gondviselőm, bolondságát, ruházásukat, tiszteletet, jóvoltoddal, szentlelked, cselekedjem, segíthettem, kedvezőtlen, kegyelmesen, megutáltam, szeretetet, rugódoztam, intéseiket, nehezednek, árnyékával, keresztyén, vigasztald, megítéltem, kitétetnek, engedetlen, szereteted, egészséget, segítségük, kincsedből, üdvösséges, hálálhatom, jóságukért, jóvoltodat, szüleikért, ápolgattak, hajlékokba, bemenetelt, haragudtam, bántásukra, indulatait, szeretetük, gonosztól, tápláltak, könnyítsd, telésével, melyeknek, tisztelet, könyörülő, kegyelmed, melyekkel, könyörgök, gyermekek, rövidítsd, jutalmazd, szárnyaid, lehessek, irgalmas, imádsága, teremtőm, örömükre, vétettem, amelyben, táplálóm, gerjeszd, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 12263
  • e Év: 131355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.