Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A maga képmására
  2019-02-24 17:08:47, vasárnap
 
  ,,Ádám... fiút nemzett, magához hasonlót, a maga képmására." 1Mózes 5,3

Természetes életünk ténye, hogy gyermeket nemzünk a magunk hasonlatosságára, a magunk képére. Ádám is fiat nemzett a maga hasonlatosságára, és elnevezte Sétnek.

Keresztyén életünknek is kijózanító ténye, hogy a magunk hasonlatosságára nemzünk gyermekeket. Ha az a vágyunk, hogy másoknak az Úr Jézust mutassuk be, akkor ők is - öntudatlanul - a mienkéhez hasonló jellemvonásokat vesznek föl. Ez nem átöröklés, hanem utánzás. Úgy tekintenek ránk, mint a keresztyén ember eszményi megtestesítőjére, és öntudatlanul is a mi példánk után formálják magatartásukat. Azután hamarosan kiütköznek rajtuk a tipikus családi vonások.

Ez azt jelenti, hogy amilyen helyet adok a Bibliának az életemben, az lesz hitbeli gyermekeimre nézve is a mértékadó. Azt jelenti, hogy ha én fontosnak tartom az imádságot, ők is fontosnak fogják tartani. Ha imádom Istent, akkor valószínűleg az imádat fogja az ő jellemvonásukat is színezni.

Ha következetesen alávetem magam a tanítványság kívánalmainak, akkor ők is átveszik tőlem ezt. De ha - másfelől - felhígítom az Üdvözítő Igéit, és csak a gazdagságnak, hírnévnek és gyönyörűségnek élek, akkor számítanom kell arra, hogy ebben is az én vezetésemet követik.

Akik örömöt találnak a Szentírás egyes részleteinek kívülről való tanulásában, továbbadják ezt az örömöt lelki gyermekeiknek is.

Ha csak rendszertelenül látogatom a gyülekezeti összejöveteleket, aligha számíthatok másféle magatartásra védenceim részéről. Ha rendszeresen elkésem, valószínűleg ők is rendszeresen elkésnek majd. Ha mindig a leghátsó sorba ülök, példámra ők is ugyanezt teszik.

Ha azonban fegyelmezett, megbízható, pontos és szorgalmas munkás vagyok, akkor nyilván az én ,,Timóteusom" is hitem példáját követi majd.

A kérdés tehát mindnyájunkhoz így szól: ,,Megelégedhetem-e azzal, hogy gyermekeket nemzek a magam képére?" Pál apostol ajánlhatta: ,,Legyetek az én követőim" (1Kor 4,16). Elmondhatjuk-e ugyanezt mi is?

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: hasonlatosságára, megtestesítőjére, összejöveteleket, jellemvonásokat, rendszertelenül, jellemvonásukat, gyönyörűségnek, következetesen, mindnyájunkhoz, magatartásukat, megelégedhetem, kívánalmainak, gyermekeiknek, gyermekeimre, öntudatlanul, magatartásra, részleteinek, elmondhatjuk, tanítványság, valószínűleg, fegyelmezett, gazdagságnak, rendszeresen, gyülekezeti, gyermekeket, tanulásában, továbbadják, vezetésemet, természetes, számíthatok, szorgalmas, keresztyén, megbízható, ajánlhatta, felhígítom, tekintenek, maga képmására, magunk hasonlatosságára, magunk képére, maga hasonlatosságára, mienkéhez hasonló, keresztyén ember, tipikus családi, lesz hitbeli, imádat fogja, tanítványság kívánalmainak, örömöt lelki, gyülekezeti összejöveteleket, leghátsó sorba, kérdés tehát, magam képére, Üdvözítő Igéit, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Különleges  Azért kaptad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  különleges  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 13  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Tanácsok egy pszichológustól  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimn...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Hogyan válunk hűségesekké?  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmaga ellenére  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A hagyma antibakteriális hatás...  Szívek  Tavaszi este  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  Különleges  Jázmin  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos mondta  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Vannak emberek  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sorsunk miatt...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Martin Buber, A haszidim meséi 
Bejegyzés Címkék
maga képmására, magunk hasonlatosságára, magunk képére, maga hasonlatosságára, mienkéhez hasonló, keresztyén ember, tipikus családi, lesz hitbeli, imádat fogja, tanítványság kívánalmainak, örömöt lelki, gyülekezeti összejöveteleket, leghátsó sorba, kérdés tehát, magam képére, hasonlatosságára, megtestesítőjére, összejöveteleket, jellemvonásokat, rendszertelenül, jellemvonásukat, gyönyörűségnek, következetesen, mindnyájunkhoz, magatartásukat, megelégedhetem, kívánalmainak, gyermekeiknek, gyermekeimre, öntudatlanul, magatartásra, részleteinek, elmondhatjuk, tanítványság, valószínűleg, fegyelmezett, gazdagságnak, rendszeresen, gyülekezeti, gyermekeket, tanulásában, továbbadják, vezetésemet, természetes, számíthatok, szorgalmas, keresztyén, megbízható, ajánlhatta, felhígítom, tekintenek, számítanom, életünknek, kiütköznek, kijózanító, timóteusom, hírnévnek, átöröklés, életemben, imádságot, bibliának, hamarosan, fontosnak, szentírás, mértékadó, formálják, macdonald, gyermeket, védenceim, elnevezte, látogatom, képmására, mienkéhez, részéről, ugyanezt, követőim, kívülről, példáját, találnak, alávetem, üdvözítő, hasonlót, másfelől, példámra, legyetek, átveszik, színezni, leghátsó, mutassuk, eszményi, elkésnek, másoknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1990
  • e Hét: 15564
  • e Hónap: 27439
  • e Év: 215241
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.