Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Paradoxon
  2019-04-16 11:42:23, kedd
 
  ,,...mint halálra váltak, és íme, élők." 2Korintus 6,9

A Biblia tele van paradoxonokkal, azaz olyan igazságokkal, amelyek éppen ellentétesek azzal, amit általában elvárnánk; vagy olyan igazságokkal, amelyek egymásnak látszólag ellentmondanak. G. K. Chesterton szerint ,,paradoxon az az igazság, amely a dolgokat a feje tetejére állítja, hogy ezzel felhívja magára a figyelmet".

Ha megmentjük életünket, elveszítjük azt; ha elveszítjük életünket, megmentjük azt (Mk 8,35).

Akkor vagyunk erősek, amikor gyöngék vagyunk (2Kor 12,10), és erőtlenek vagyunk saját erőnkben (Jn 15,5).

Tökéletesen szabadok vagyunk, mint Krisztus rabszolgái, de szolgaságot jelent, ha szabadok vagyunk az Ő igájától (Róm 6,17-20).

Több örömöt tapasztalunk meg, ha megosztjuk másokkal, amink van, mintha egyre többet szerzünk magunknak. Vagy az Úr szavaival: ,,Nagyobb boldogság adni, mint kapni" (ApCsel 20,35).

Gyarapítjuk azt, amink van, ha szétosztogatjuk, viszont elszegényedünk, ha magunknak tartogatjuk mindenünket (Péld 11,24).

Új természetet kaptunk, amely nem vétkezhetik (1Jn 3,9), mégis mindaz, amit teszünk bűntől szennyezett (1Jn 1,8).

Győzünk, ha megadjuk magunkat (1Móz 32,24-29), de alulmaradunk, ha küzdünk (1Pt 5,5c).

Ha felmagasztaljuk magunkat, megaláztatunk, de ha megalázzuk magunkat, Ő felmagasztal minket (Lk 14,11).

Szorult helyzetben is kapunk kiutat (Zsolt 4,2), de a jómód nem válik javunkra (Jer 48,11).

Mindenünk meglehet, és mégsincs semmink; de lehetünk szegények és mégis sokakat gazdagítók (2Kor 6,10).

Ha bölcsek vagyunk (az emberek szemében), akkor bolondok vagyunk (Isten szemében), de ha Krisztusért bolondok vagyunk, akkor vagyunk igazán bölcsek (1Kor 1,20-21).

A hitben való élet megszabadít a gondoktól és a félelemtől; a látásban való élet tele van félelemmel a moly, a rozsda és a tolvajok által okozott veszteség miatt (Mt 6,19).

A költő a keresztyén ember életét elejétől végéig paradoxonnak látja:

Önmagát kormányozza az ember,
ösvényt keres, s bozótban veszhet el,
Reménye is félelemből támad,
élete az, ami halált ad...
Megsemmisülnek leghőbb vágyai,
legjobb tervei, legszebb álmai.
Nem szabadulhat addig teljesen,
míg meg nem látja: a veszedelem
nem más, mint saját, bűnnel telt szíve.
Irgalomért kell könyörögnie!
Ha megkapta a bűnbocsánatot,
és a békesség szívéig hatott,
akkor kezdődik a nagy küzdelem,
és harcok árán egy-egy győzelem!

2Kor.6. 9 mint ismeretlenek és mégis ismertek, mint halottak és - íme - élők, mint megostorozottak és meg nem öltek,
Mk.8. 35 Mert aki meg akarja tartani az életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét érettem és az evangéliumért, megtartja azt.
2Kor.12. 10 Ezért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.
Jn.15. 5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az sok gyümölcsöt terem, mert nélkülem semmit sem cselekedhettek.
Róm.6. 17 De hála legyen Istennek, hogy jóllehet egykor a bűn szolgái voltatok, szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelyet kaptatok, 18 és megszabadulva a bűntől az igazság szolgáivá lettetek. 19 Testi erőtlenségetek miatt emberi módon szólok: Ahogyan odaadtátok tagjaitokat a tisztátalanság szolgálatára és a hamisságnak a hamisságra, most úgy adjátok oda tagjaitokat az igazság szolgálatának a megszentelődésre. 20 Mert amikor a bűn szolgái voltatok, az igazságtól szabadok voltatok.
Apcsel.20. 35 Minden tekintetben megmutattam nektek, hogy ily módon fáradozva kell az erőtlenekről gondot viselni és megemlékezni az Úr Jézus szavairól, mert ő azt mondta: Jobb adni, mint kapni.
Péld.11. 24 Van olyan, aki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik, és van olyan, aki visszatartja a járandóságot, mégis nagyon szűkölködik.
1Jn.3. 9 Senki sem cselekszik bűnt, aki Istentől született, mert benne marad annak magva, és nem vétkezhet, mert Istentől született.
1Jn.1. 8 Ha azt mondjuk, hogy nincs bűnünk, magunkat csapjuk be, és nincs meg bennünk az igazság.
1Móz.32. 24 Jákób pedig egyedül maradt, és tusakodott vele egy férfiú, egész a hajnal feljöveteléig. 25 Aki, mikor látta, hogy nem vehet rajta erőt, megérintette a csípője forgócsontját, és Jákób csípőjének a forgócsontja kiment a helyéből a vele való tusakodás közben. 26 És mondta: Bocsáss el engem, mert feljött a hajnal. Jákób ezt felelte: Nem bocsátlak el, míg meg nem áldasz engem. 27 Ekkor azt mondta neki: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. 28 Erre azt mondta: Nem Jákóbnak hívnak ezután, hanem Izráelnek, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. 29 És kérte Jákób: Mondd meg, kérlek, a nevedet! Ő pedig ezt felelte: Ugyan miért kérded a nevemet? És ott megáldotta őt.
1Pt.5. 5 Hasonlóképpen, ti, ifjabbak, engedelmeskedjetek az idősebbeknek, mindnyájan pedig egymás iránt öltsétek magatokra az alázatosságot, mert Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.
Lk.14. 11 Mert mindenki, aki magát felmagasztalja, megaláztatik, és aki magát megalázza, felmagasztaltatik.
Zsolt.4. 2 Hallgass meg, ha kiáltok, igazságomnak Istene! Szorultságomból tágas térre vittél engem. Könyörülj rajtam, és halld meg imádságomat!
Jer.48. 11 Nyugodtan élt Móáb gyermekségétől fogva, és pihent, mint seprőjén a bor. Nem öntögették edényből edénybe, és fogságba sem ment, ezért maradt meg az íze, illata sem változott meg.
2Kor.6. 10 mint megszomorítottak, noha mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, és mégis mindenük megvan.
1Kor.1. 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világnak vitázója? Nemde bolondsággá tette Isten e világ bölcsességét? 21 Mert miután az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által Istent, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.
Mt.6. 19 Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a rozsda és a moly megemészti, a tolvajok kiássák és ellopják.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: bántalmazásokban, megszentelődésre, megszomorítottak, nyomorúságokban, felmagasztaljuk, erőtlenségekben, szorultságomból, megostorozottak, szétosztogatjuk, gyermekségétől, felmagasztalja, erőtlenségetek, tisztátalanság, megsemmisülnek, cselekedhettek, ellentmondanak, paradoxonokkal, bölcsességében, elszegényedünk, forgócsontját, szolgálatának, alázatosaknak, alázatosságot, feljöveteléig, bűnbocsánatot, megszabadulva, hasonlóképpen, megaláztatunk, evangéliumért, igazságokkal, igazságomnak, erőtlenekről, felmagasztal, paradoxonnak, gyönyörködöm, visszatartja, feje tetejére, emberek szemében, hitben való, látásban való, tolvajok által, keresztyén ember, békesség szívéig, nagy küzdelem, életét érettem, igazság szolgáivá, tisztátalanság szolgálatára, igazság szolgálatának, igazságtól szabadok, erőtlenekről gondot, hajnal feljöveteléig, csípője forgócsontját, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy gondolat  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  39 ígéret  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Spenót fasírttal  ajándék, mellyel meglepem  Mindig lesz olyan  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szeretem ujjad karcsuságait,  ajándék, mellyel meglepem  40 felett  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bársony székben  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  képre írva  különleges  képre írva  Szép álmokat!  Mindig lesz olyan  IGEN így  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Vannak emberek  Nevelőszülőkhöz adták,  Anyámról való emlékek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyák napjára  Magamnak  Szívek  Facebookon kaptam  Szép estét  Tavaszi este  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Ady Endre - Mindegy átka  Szívek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Megígért békesség  Egy gondolat  Anyámról való emlékek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ma van a magyar költészet napj...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerű  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  József Attila - Kopogtatás nél...  Gebhardt Nóra versei II.  képre írva  Jó éjszakát  Szép estét  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Ma van a magyar költészet napj...  Emlékezz  Eduardo Sacheri gondolata  Jó nap volt 
Bejegyzés Címkék
feje tetejére, emberek szemében, hitben való, látásban való, tolvajok által, keresztyén ember, békesség szívéig, nagy küzdelem, életét érettem, igazság szolgáivá, tisztátalanság szolgálatára, igazság szolgálatának, igazságtól szabadok, erőtlenekről gondot, hajnal feljöveteléig, csípője forgócsontját, forgócsontja kiment, vele való, kevélyeknek ellenáll, alázatosaknak pedig, bölcsesség által, igehirdetés bolondsága, moly megemészti, tolvajok kiássák, bántalmazásokban, megszentelődésre, megszomorítottak, nyomorúságokban, felmagasztaljuk, erőtlenségekben, szorultságomból, megostorozottak, szétosztogatjuk, gyermekségétől, felmagasztalja, erőtlenségetek, tisztátalanság, megsemmisülnek, cselekedhettek, ellentmondanak, paradoxonokkal, bölcsességében, elszegényedünk, forgócsontját, szolgálatának, alázatosaknak, alázatosságot, feljöveteléig, bűnbocsánatot, megszabadulva, hasonlóképpen, megaláztatunk, evangéliumért, igazságokkal, igazságomnak, erőtlenekről, felmagasztal, paradoxonnak, gyönyörködöm, visszatartja, járandóságot, tapasztalunk, ismeretlenek, megaláztatik, bölcsességét, forgócsontja, idősebbeknek, megemlékezni, szőlővesszők, ellentétesek, megérintette, szolgálatára, alulmaradunk, üldözésekben, megszabadít, szolgaságot, krisztusért, hamisságnak, tagjaitokat, tökéletesen, szennyezett, könyörögnie, szabadulhat, vétkezhetik, természetet, tekintetben, gyarapítjuk, kormányozza, tartogatjuk, mindenünket, megmutattam, szűkölködik, bolondsággá, elveszítjük, imádságomat, kevélyeknek, igehirdetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 357 db bejegyzés
Összes: 35922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 16987
  • e Hónap: 28862
  • e Év: 216664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.