Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Te kinek a bolondja vagy?
  2019-08-11 07:32:50, vasárnap
 
  ,,Ha ugyanis révületbe estünk, Istenért történt" 2Korintus 5,13

Isten hadseregében szokatlan katonák is vannak, és gyakran éppen ezek aratják a legnagyobb győzelmeket. Az Úr követésében sokszor nem mindennapi a magatartásuk. Eredeti megoldásokat alkalmaznak, ahelyett, hogy a hagyományosakhoz tartanák magukat. Mindig éppen azt mondják és teszik, amit a legkevésbé várnánk tőlük. Megszegik a nyelv szabályait, valamint a prédikálásét és a tanításét is, mégis nagy nyereséget jelentenek Isten országa számára. Gyakran felrázzák hallgatóságukat, s ezért nem felejtik el őket.

Ezek az irreguláris harcosok a gyötrelem állandó forrását jelentik a megállapodott hagyománytisztelők számára, akik a kultúra szabályainak megsértésétől elborzadnak. Más keresztyének megpróbálják megváltoztatni, egy kissé ,,normálisabbá" tenni őket - a tüzet kioltani! De ezek a próbálkozások általában kudarcra vannak ítélve.

Nehéz elképzelnünk, pedig így volt, hogy a mi Urunk is különcnek látszott kortársai előtt. ,,Olyan odaadással szentelte magát munkájának, hogy gyakran még enni sem volt ideje. Anyja és testvérei haza akarták hívni, mert azt hitték, hogy lassanként elveszti józan értelmét. Azt mondták róla: 'Magán kívül van.' Pedig az Úr Jézus volt az egészséges és értelmes, nem pedig fivérei" (W. Mackintosh Mackay).

Nyilvánvaló, hogy egyesek Pálnak is szemére vetették, hogy nem egészen normális. A szemrehányásra ezt felelte: ,,Ha révületbe estünk, Istenért történt" (2Kor 5,13).

Közülünk néhányan hallottak Istennek arról az ,,irreguláris" harcosáról, aki szendvicsemberként kettős plakáttal járt-kelt. Az elöl levő plakáton az volt olvasható: ,,Bolond vagyok, Krisztusért." A hátsón pedig: ,,Te kinek a bolondja vagy?"

Legtöbbünkkel az a probléma, hogy túlságosan is középszerűek vagyunk ahhoz, hogy a társadalomban valamit is meg tudjunk mozdítani Isten ügyében. Valaki ezt így fejezte ki: ,,Meghagyjuk magunkban a középszerűséget. Olyanok vagyunk, mint Péter, aki a bíróság épületén kívül állt, ahol Krisztust elítélték, és egyszerűen csak 'melegedett'."

Rowland Hill (1744-1833), a nagy londoni prédikátor, eredeti ember volt, éppen így C. T. Studd és Billy Bray (1794-1868, cornwali prédikátor) is. Ugyanígy W. P. Nicholson, az ír evangélista. Vajon másoknak kellett volna lenniük? Nem, mert ha meggondoljuk, hogy Isten jól fel tudta őket használni, akkor inkább azt kívánjuk, hogy mi is hasonlóbbak legyünk hozzájuk. ,,Ezerszer többet ér az eredetiség, mint a hatástalan megszokottság. Az első szeretet talán olykor sajátosan fejeződik ki, de hála Istennek, áldásosan. És közülünk némelyek - sajnos elveszítették ezt" (Fred Mitchell).

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: hagyományosakhoz, középszerűséget, hallgatóságukat, szemrehányásra, megváltoztatni, megállapodott, legtöbbünkkel, megsértésétől, megszokottság, próbálkozások, elveszítették, társadalomban, középszerűek, meggondoljuk, magatartásuk, prédikálásét, keresztyének, elképzelnünk, megoldásokat, megpróbálják, szabályainak, hadseregében, normálisabbá, irreguláris, nyilvánvaló, hasonlóbbak, krisztusért, alkalmaznak, követésében, evangélista, elborzadnak, győzelmeket, jelentenek, legkevésbé, prédikátor, túlságosan, legnagyobb győzelmeket, hagyományosakhoz tartanák, legkevésbé várnánk, nyelv szabályait, irreguláris harcosok, gyötrelem állandó, kultúra szabályainak, kissé „, tüzet kioltani, próbálkozások általában, elöl levő, volt olvasható, hátsón pedig, bolondja vagy, társadalomban valamit, bíróság épületén, Mackintosh Mackay, Rowland Hill, Billy Bray, Ugyanígy, Fred Mitchell, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog ünnepeket kívánok minde...  Március 15-re emlékve  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Sajnos ezt elBalogozták  Csendes éjszakán  Alvó baby  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Jóga férfiaknak  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szeretettel  A csonk és a facsemete  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Törött csészék  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Csendes éjszakán  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Fújjad márciusi szél . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Márciusi eső  A halolaj és a hal még a migré...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A szív és a cselekvés egységes...  Kezdet  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Az ünnepről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  A csonk és a facsemete  Isten áldja  Könnyáztatta asszonysorsok  Törött csészék  Magyarország ilyen hely.  Ez a miénk!  Mindig tud adni ,  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Heltai Jenő: Szabadság  Jó éjszakát  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Törött csészék  Könnyáztatta asszonysorsok  Mély, puha álom - sárga féltés  Dóró Sándor: Ma  Márciusi eső  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Benned is ezerféle szín van  Esti kép  Ez a miénk!  A gyomorrontás tojással is kez...  Éljen a magyar szabadság! 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb győzelmeket, hagyományosakhoz tartanák, legkevésbé várnánk, nyelv szabályait, irreguláris harcosok, gyötrelem állandó, kultúra szabályainak, kissé &#8222, tüzet kioltani, próbálkozások általában, elöl levő, volt olvasható, hátsón pedig, bolondja vagy, társadalomban valamit, bíróság épületén, nagy londoni, hatástalan megszokottság, első szeretet, hagyományosakhoz, középszerűséget, hallgatóságukat, szemrehányásra, megváltoztatni, megállapodott, legtöbbünkkel, megsértésétől, megszokottság, próbálkozások, elveszítették, társadalomban, középszerűek, meggondoljuk, magatartásuk, prédikálásét, keresztyének, elképzelnünk, megoldásokat, megpróbálják, szabályainak, hadseregében, normálisabbá, irreguláris, nyilvánvaló, hasonlóbbak, krisztusért, alkalmaznak, követésében, evangélista, elborzadnak, győzelmeket, jelentenek, legkevésbé, prédikátor, túlságosan, odaadással, mackintosh, szabályait, munkájának, melegedett, mindennapi, egészséges, legnagyobb, harcosáról, meghagyjuk, egyszerűen, lassanként, eredetiség, nyereséget, hatástalan, gyötrelem, elítélték, magunkban, krisztust, felrázzák, mozdítani, általában, kortársai, fejeződik, testvérei, sajátosan, nicholson, áldásosan, révületbe, macdonald, szokatlan, plakáttal, hallottak, szentelte, tanításét, különcnek, használni, olvasható, megszegik, értelmét, bolondja, vetették, értelmes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 1559
  • e Hónap: 11970
  • e Év: 131062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.