Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogadd be Őt!
  2019-09-05 08:57:10, csütörtök
 
  "A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg Őt. Saját világába jött, és az övéi nem fogadták be Őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az Ő nevében." János 1,10-12

,,A világban volt." Hihetetlen kegyelem, hogy az élet és dicsőség Ura erre a csöppnyi bolygóra jött, és itt akart élni. Említésre méltó sem lenne, ha bárki másról ezt mondanánk: ,,A világban volt." Ez olyasmi, amit az ember nem tud befolyásolni. Isten Fia részéről azonban ez tudatos döntés következménye volt, csodálatos együttérzésből fakadó cselekedet.

,,...és a világ általa lett." A csoda még nagyobb! Az Egy és Egyedülálló, Aki a világban volt, Aki a világot teremtette. Ő, Aki betölti az egész világmindenséget, önmagát egészen kicsinnyé tette, gyermekké, ifjúvá majd férfivá lett, és az Ő testében lakott az Istenség egész teljessége.

,,...de a világ nem ismerte meg Őt." A teremtményeknek tulajdonképpen föl kellett volna ismerniük Teremtőjüket. Szavaiból és cselekedeteiből föl kellett volna ismerniük, hogy Ő több mint ember!

,,Saját világába jött." A világon minden az Övé. Mint Teremtőnek, vitathatatlan joga van rá. Tehát nem valaki másnak a tulajdona után nyúlt.

,,...és az Övéi nem fogadták be Őt." A legsúlyosabb sértés. A zsidó nép visszautasította. Megvoltak Őbenne mindazok az előfeltételek és jellemvonások, amelyek Őt, mint Messiást igazolták, de a zsidók nem akarták, hogy uralkodjék felettük.

,,Akik pedig befogadták..." E meghívása válogatás nélkül mindenkinek szól (zsidóknak és pogányoknak egyaránt). Egyetlen előfeltétele az, hogy az emberek Őt befogadják.

,,...azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." Micsoda meg nem érdemelt tisztesség - a lázadó bűnösök Isten gyermekeivé lehetnek a szeretet és kegyelem csodája által!

,,...mindazokat, akik hisznek az Ő nevében." Nem is lehetne ezt egyszerűbben kifejezni. A jogot, hogy valaki Isten gyermekévé legyen, megkapják mindazok, akik az Úr Jézus Krisztust a hit tudatos cselekedete által Uruknak és Üdvözítőjüknek fogadják el.

Van tehát ezekben az igeversekben egy rossz és egy jó hír. Először a szomorú: ,,A világ nem ismerte meg Őt" és ,,az övéi nem fogadták be Őt". De azután a jó hír: ,,Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek, mindazokat, akik hisznek az Ő nevében." - Indítson ez arra téged, hogy fogadd be Őt életedbe!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: világmindenséget, visszautasította, cselekedeteiből, teremtményeknek, üdvözítőjüknek, tulajdonképpen, együttérzésből, felhatalmazta, következménye, jellemvonások, vitathatatlan, előfeltételek, legsúlyosabb, teremtőjüket, előfeltétele, igeversekben, egyszerűbben, befolyásolni, cselekedete, gyermekeivé, egyedülálló, mindenkinek, pogányoknak, hihetetlen, teljessége, gyermekévé, teremtőnek, mindazokat, befogadták, befogadják, csodálatos, teremtette, cselekedet, uralkodjék, tisztesség, gyermekké, világban volt, világ általa, csöppnyi bolygóra, világot teremtette, egész világmindenséget, teremtményeknek tulajdonképpen, világon minden, tulajdona után, legsúlyosabb sértés, lázadó bűnösök, Isten Fia, Mint Teremtőnek, Megvoltak Őbenne, Jézus Krisztust, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  képre írva  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti Ima !  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Szép álmokat!  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Óraállítás  Kövesd a vezetőt  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Szép estét  Szép estét  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Képes idézet !  Haja van  Sárkány  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  képre írva  Mire jók ?  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Nem azt látja  Virágvasárnap: az élet és a re...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Várnai Zseni - Éveim  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Esti kép  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  A nagy természet  Paul David Tripp Március 27  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  képre írva  Levél lány  Sok ember olyan,  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világban volt, világ általa, csöppnyi bolygóra, világot teremtette, egész világmindenséget, teremtményeknek tulajdonképpen, világon minden, tulajdona után, legsúlyosabb sértés, lázadó bűnösök, világmindenséget, visszautasította, cselekedeteiből, teremtményeknek, üdvözítőjüknek, tulajdonképpen, együttérzésből, felhatalmazta, következménye, jellemvonások, vitathatatlan, előfeltételek, legsúlyosabb, teremtőjüket, előfeltétele, igeversekben, egyszerűbben, befolyásolni, cselekedete, gyermekeivé, egyedülálló, mindenkinek, pogányoknak, hihetetlen, teljessége, gyermekévé, teremtőnek, mindazokat, befogadták, befogadják, csodálatos, teremtette, cselekedet, uralkodjék, tisztesség, gyermekké, válogatás, említésre, kifejezni, macdonald, zsidóknak, mondanánk, tulajdona, meghívása, megvoltak, ismerniük, szavaiból, kicsinnyé, igazolták, krisztust, megkapják, érdemelt, messiást, fogadták, felettük, életedbe, részéről, egyaránt, legyenek, fogadják, világban, kegyelem, világába, mindazok, testében, istenség, csöppnyi, bolygóra, szeretet, indítson, dicsőség, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1420
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 67595
  • e Év: 186687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.