Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Számonkéri
  2019-10-16 12:22:17, szerda
 
  ,,Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen." Róma 1,18

A történelem különleges időiben Isten hirtelen számadást tartott az emberek fölött, hogy megmutassa nekik ítéletét az általuk elkövetett bűnök miatt. Nyilvánvaló, hogy Isten nem üti azonnal agyon az embereket a bűn elkövetése után. De bizonyos alkalmakkor világosan tudomására hozta az embernek, hogy istentelensége és igazságtalansága nem marad büntetés nélkül!

Amikor Isten látta, hogy az emberiség gyökerében romlott, és megtelt a föld erőszakossággal, özönvizet bocsátott a földre, és elpusztította az egész élővilágot (1Móz 6,13). Mindössze nyolc ember menekült meg.

Később Sodoma és Gomora a homoszexualitás központjaivá lettek (1Móz 19,1-13). Sodoma azonfelül ,,bár fenségben, kenyérbőségben és zavartalan békességben volt része,... de a nyomorultat és szegényt mégsem támogatta" (Ez 16,49). És Isten mindkét várossal éreztette haragját a mennyből, amikor kénköves tűzesővel őket mindörökre megsemmisítette.

,,Nádáb és Abihu meghalt az Úr színe előtt, amikor idegen tűzzel járultak az Úr színe elé a Sínai-pusztában" (4Móz 3,4). A tüzet az oltárról kellett volna venniük, ahogyan az elő volt írva (lásd 5Móz 16,12), ők azonban elhatározták, hogy másként járulnak az Úr elé. Isten azonnali halállal sújtotta őket, ezzel óvta a következő nemzedékeket is: sohase próbáljanak másként közeledni Istenhez, mint ahogyan azt Ő meghatározta.

Nebukadneccár, Babilónia királya nem volt hajlandó elismerni, hogy a Magasságos irányítja a népek történelmét. A saját érdemének tulajdonította Babilon virágzását. Isten őrültséggel büntette. A királyt kivetették az emberi társadalomból. ,,Füvet evett, mint az ökrök, és az ég harmata áztatta testét, míg olyan hosszúra nem nőtt a szőre, mint a sas tolla, és olyan karmai nem lettek, mint a madaraknak" (Dán 4,30).

Anániás és Szafira azt állították, hogy minden vagyonukat az Úrnak áldozták, holott titokban félretették a maguk számára egy részét (Csel 5,1-11). Mindketten ott a helyszínen meghaltak. Komoly figyelmeztetés volt ez a gyülekezetben.

Nem sokkal ezután Heródes király elfogadta, hogy a nép Istenként tisztelje őt, ahelyett, hogy egyedül Istennek adta volna a dicsőséget. Férgek emésztették meg, s így pusztult el (lásd Csel 12,22-23).

Mi, bűnös emberek, ne nyugtassuk meg magunkat azzal, hogy Isten látszólag hallgat, és nem tesz semmit. Ha Isten nem büntet meg azonnal bűneinkért, ez nem jelenti azt, hogy sohasem von felelősségre értük. Isten bizonyos helyzetekben az évszázadok folyamán többször kimondta az ítéletét, és kijelentette a bűnt követő büntetést.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: igazságtalansága, homoszexualitás, megsemmisítette, erőszakossággal, tulajdonította, istentelensége, nyilatkoztatja, figyelmeztetés, kenyérbőségben, elpusztította, gyülekezetben, nebukadneccár, társadalomból, helyzetekben, nemzedékeket, hitetlensége, meghatározta, felelősségre, kijelentette, központjaivá, elhatározták, alkalmakkor, nyilvánvaló, félretették, őrültséggel, békességben, próbáljanak, nyomorultat, emésztették, történelmét, elkövetése, bűneinkért, dicsőséget, magasságos, gyökerében, nyugtassuk, emberek minden, történelem különleges, emberek fölött, általuk elkövetett, emberiség gyökerében, föld erőszakossággal, egész élővilágot, homoszexualitás központjaivá, oltárról kellett, következő nemzedékeket, népek történelmét, saját érdemének, királyt kivetették, emberi társadalomból, maguk számára, helyszínen meghaltak, Amikor Isten, Később Sodoma, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Idő  Lóhere  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png kutya  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szívem tiéd  Fekete-erdő desszert  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Szép napot kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Kaffka_Margit  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Hiányzik  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Julian Brass gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép álmokat!  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bertolt Brecht -től idézet  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az engedelmesség miért nem vál...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Fehér virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Nevem  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Soha ne kedvezz... 
Bejegyzés Címkék
emberek minden, történelem különleges, emberek fölött, általuk elkövetett, emberiség gyökerében, föld erőszakossággal, egész élővilágot, homoszexualitás központjaivá, oltárról kellett, következő nemzedékeket, népek történelmét, saját érdemének, királyt kivetették, emberi társadalomból, maguk számára, helyszínen meghaltak, évszázadok folyamán, bűnt követő, igazságtalansága, homoszexualitás, megsemmisítette, erőszakossággal, tulajdonította, istentelensége, nyilatkoztatja, figyelmeztetés, kenyérbőségben, elpusztította, gyülekezetben, nebukadneccár, társadalomból, helyzetekben, nemzedékeket, hitetlensége, meghatározta, felelősségre, kijelentette, központjaivá, elhatározták, alkalmakkor, nyilvánvaló, félretették, őrültséggel, békességben, próbáljanak, nyomorultat, emésztették, történelmét, elkövetése, bűneinkért, dicsőséget, magasságos, gyökerében, nyugtassuk, tudomására, madaraknak, élővilágot, mindketten, évszázadok, virágzását, történelem, elkövetett, állították, kivetették, különleges, megmutassa, vagyonukat, mindörökre, gonoszsága, zavartalan, helyszínen, pusztában, tűzesővel, meghaltak, özönvizet, babilónia, mindössze, emberiség, tisztelje, fenségben, istenként, következő, közeledni, támogatta, azonfelül, elfogadta, éreztette, bocsátott, számadást, világosan, büntetést, irányítja, elismerni, látszólag, embereket, macdonald, érdemének, azonnali, szegényt, büntette, várossal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.