Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ország jelen van
  2020-01-28 18:57:59, kedd
 
  Az ország jelen van

,,Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa." (Máté 12,28)

Isten országának az ellentéte nem az ember országa, hanem a Sátán országa. Az emberek vagy az ördög uralmának az áldozatai, vagy pedig Isten országának felszabadítottai.
Volt egy férfi, aki teljesen az ördög markában volt: démonikus volt. Az a tény, hogy nem tudott beszélni, és nem is látott, az ördög munkájának az eredménye volt. Ez nem azt jelenti, hogy ahol csak némaság vagy vakság van, ott az ördög felelősségére kell következtetnünk. De azt csakugyan jelenti, hogy mind a betegség, mind az ördögi megszállottság eltűnik, ha Isten országa a maga teljességében eljön.
Ez volt hát az az ember, akit Jézus egészen meggyógyított. Akkor vita támadt a hatalomról, amellyel Jézus munkálkodott. Azt a gondolatot, hogy ezt Jézus egy másik ördög erejével tette, el kellett vetni. Sátán nem pusztít el Sátánt. ,,Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa."
Jézusnak ez a kijelentése mérhetetlen fontossággal bír a tekintetben, hogy Isten országa jelentését megértsük. Isten országa nem csupán egy eljövendő valóság, melyre várnunk kell, hanem máris jelen van, ahol csak a Sátán béklyója összetörik. És az az erő, amelyen megtörik a Sátán hatalma, az az erő - Isten Lelke. Ez a Lélek először Jézuson nyugodott meg, és most azoknak adatik, akik hisznek Őbenne.
Ma Jézus Krisztus a követői által munkálkodik Lelke erejével. A Sátán országa nem állhat ellent ennek az erőnek. Amilyen mértékben a Szentlélek irányítja a mi mostani életünket, olyan mértékben máris eljött Isten országa!
Óriási területek vannak ezen a világon, amelyek úgy látszik, a Sátán birodalmához tartoznak. De az, aki velünk van, és általunk munkálkodik, erősebb, mint a Sátán. És Ő nyeri meg a csatát!

Napi gondolat:
Milyen módon harcolsz a gonosz ellen saját életedben? Mennyiben számít neked, ha ezekben a helyzetekben Jézus hatalmát megtapasztalod?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: felszabadítottai, következtetnünk, megtapasztalod, megszállottság, felelősségére, teljességében, meggyógyított, fontossággal, helyzetekben, birodalmához, munkálkodott, tekintetben, munkálkodik, mérhetetlen, kuyvenhoven, kijelentése, elérkezett, országának, hatalomról, jelentését, munkájának, gondolatot, összetörik, szentlélek, területek, ördögöket, megértsük, áldozatai, eljövendő, tartoznak, démonikus, csakugyan, életedben, uralmának, mennyiben, életünket, ország jelen, ember országa, emberek vagy, ördög uralmának, ördög markában, ördög munkájának, eredménye volt, ördög felelősségére, ördögi megszállottság, maga teljességében, másik ördög, kijelentése mérhetetlen, eljövendő valóság, követői által, gonosz ellen, helyzetekben Jézus, Isten Lelkével, Isten Lelke, Jézus Krisztus, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gebhardt Nóra versei II.  Robin Wight pitypang szobra  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Márai Sándor tollából  Az ember emlékekből áll  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy barátság története  Tanmese  Önmaga ellenére  Ady Endre - Mindegy átka  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egyszerű  Facebookon kaptam  Megígért békesség  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 15  Alvó cicák  Ott van  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanmese  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  képre írva  jó reggelt  Van néhány kérdés, amin gondol...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  jó reggelt  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Egy barátság története  Sík Sándor - Ha jő a perc  Nevelőszülőkhöz adták,  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul Éluard - És egy mosoly  József Attila – Keresek ...  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Csend  Önmaga ellenére  Sok ember olyan, mint a kaméle...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét  Ma van a magyar költészet napj...  Robert Merle tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 13  Otthon  Sorsunk miatt...  Pitypang szökőkút  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II. 
Bejegyzés Címkék
ország jelen, ember országa, emberek vagy, ördög uralmának, ördög markában, ördög munkájának, eredménye volt, ördög felelősségére, ördögi megszállottság, maga teljességében, másik ördög, kijelentése mérhetetlen, eljövendő valóság, követői által, gonosz ellen, helyzetekben Jézus, felszabadítottai, következtetnünk, megtapasztalod, megszállottság, felelősségére, teljességében, meggyógyított, fontossággal, helyzetekben, birodalmához, munkálkodott, tekintetben, munkálkodik, mérhetetlen, kuyvenhoven, kijelentése, elérkezett, országának, hatalomról, jelentését, munkájának, gondolatot, összetörik, szentlélek, területek, ördögöket, megértsük, áldozatai, eljövendő, tartoznak, démonikus, csakugyan, életedben, uralmának, mennyiben, életünket, irányítja, mértékben, nyugodott, eredménye, ellentéte, hatalmát, lelkével, erejével, jézusnak, gondolat, beszélni, béklyója, hozzátok, harcolsz, teljesen, megtörik, amellyel, betegség, általunk, markában, krisztus, országa, viszont, amilyen, egészen, mostani, látszik, jelenti, pusztít, kellett, eltűnik, némaság, azoknak, világon, erősebb, amelyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.