Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten szomorúsága
  2020-03-31 08:18:13, kedd
 
  Isten szomorúsága

,,Bárcsak rám hallgatna népem, az én utaimon járna Izráel!" (Zsolt 81,14)

Irtózatos mennyiségű szenvedés van a világban. Mindenütt van, és mindenkit elér. Csak a puszta rágondolás is szenvedést okoz az embernek.
Van fizikai fájdalom, van lelki fájdalom. Van szenvedés, amit meg lehet szüntetni, és van olyan is, amit nem lehet megszüntetni, mivel az emberi sors tartozéka. Van szenvedés, amit az ember maga hoz magára, mert tévedett, mert hibás nézetei vannak, vagy mert vétkezett, de vannak olyan szerencsétlenségek is, melyeket nem lehet előre látni vagy megakadályozni.
Lehetetlennek látszik, hogy tökéletesen csoportosítsuk őket. Az ember megpróbálhatná osztályozni a szenvedések különféle fajtáit, és mégis, valahogy úgy látszik, minden szomorúság összefügg egymással létünk mélységeiben, mint valami dúsan elágazó hajtás. Az emberiség csupa fájdalom. A sebek már régen léteztek, mielőtt megszülettünk.
A Biblia lerántja a leplet előttünk egy olyan szomorúságról, amelyre nézve tudatlanok maradunk mindaddig, amíg el vagyunk foglalva saját szenvedéseinkkel, és világunk jajaival. Ez pedig Isten szomorúsága. Isten panaszkodásáról olvasunk ennek a lapnak a tetején: ,,Ember miért nem figyelsz rám?"
Az egész Biblia annak az Istennek a története, aki keres, és azé az emberé, aki elrejtőzik. ,,Ádám hol vagy?" És Ádám elrejtőzött. Egyetlen hosszú történet ez, egy Atyáról, aki lenéz az útra nap mint nap, és így sóhajtozik: ,,Fiam, mikor jössz haza?"
Isten szomorúsága magyarázza meg a mi szenvedésünket. Mélyen, nagyon mélyen, minden fájdalmunk annak a következménye, hogy elveszítettük Istent. ,,A vallás", ami Isten keresése, nem egyszerűen menekülés a gyengék számára, ahogy néhányan mondják. Egyikünk sem elég erős ahhoz, hogy túléljük, ha nem találjuk meg őt. Ha elveszítjük Istent, elveszítettük azt a környezetet, ahol valódi életet élhetünk.
Így hát egyetlen reménységünk az Istenünkkel való tökéletes újraegyesülésben van. Szomorúságaink akkor fognak majd gyökerestől kiszakadni, amikor a menny és a föld újból egyesül. Akkor már ott vagyunk a gyógyulás forrásánál. És Isten letöröl minden könnyet.

Napi gondolat
Gondolsz-e sokat Isten szenvedésére? Mi okoz szenvedést Istennek? Hogy magyarázza ez meg a mi szenvedésünket és szomorúságunkat?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: szenvedéseinkkel, újraegyesülésben, szomorúságunkat, panaszkodásáról, megpróbálhatná, szomorúságaink, szenvedésünket, csoportosítsuk, megakadályozni, megszülettünk, elveszítettük, szomorúságról, lehetetlennek, következménye, szenvedésére, mélységeiben, megszüntetni, reménységünk, szomorúsága, elveszítjük, gyökerestől, istenünkkel, elrejtőzött, tökéletesen, környezetet, szenvedések, kuyvenhoven, osztályozni, szenvedést, magyarázza, egyszerűen, rágondolás, forrásánál, kiszakadni, mennyiségű, elrejtőzik, puszta rágondolás, emberi sors, ember maga, ember megpróbálhatná, szenvedések különféle, emberiség csupa, leplet előttünk, olyan szomorúságról, egész Biblia, gyengék számára, föld újból, gyógyulás forrásánál, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fehér virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Adakozás  Neked tudnod kell  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Próbálj meg ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png telefon  Nagyon különös  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Nevem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  A kételkedés kezelése  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  A másik dolog,  Németh László tollából  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Adakozás  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Idő  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Szép estét  Png virág  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A kételkedés kezelése  Egy lelki imádság  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
puszta rágondolás, emberi sors, ember maga, ember megpróbálhatná, szenvedések különféle, emberiség csupa, leplet előttünk, olyan szomorúságról, egész Biblia, gyengék számára, föld újból, gyógyulás forrásánál, szenvedéseinkkel, újraegyesülésben, szomorúságunkat, panaszkodásáról, megpróbálhatná, szomorúságaink, szenvedésünket, csoportosítsuk, megakadályozni, megszülettünk, elveszítettük, szomorúságról, lehetetlennek, következménye, szenvedésére, mélységeiben, megszüntetni, reménységünk, szomorúsága, elveszítjük, gyökerestől, istenünkkel, elrejtőzött, tökéletesen, környezetet, szenvedések, kuyvenhoven, osztályozni, szenvedést, magyarázza, egyszerűen, rágondolás, forrásánál, kiszakadni, mennyiségű, elrejtőzik, fájdalmunk, szomorúság, sóhajtozik, tudatlanok, vétkezett, menekülés, összefügg, tartozéka, különféle, szenvedés, egymással, irtózatos, mindaddig, emberiség, mindenkit, mindenütt, gyógyulás, története, tökéletes, szüntetni, hallgatna, figyelsz, világunk, istennek, olvasunk, jajaival, foglalva, lerántja, léteztek, fájdalom, előttünk, történet, maradunk, valahogy, egyetlen, keresése, embernek, túléljük, gondolat, egyikünk, néhányan, gondolsz, élhetünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2906
  • e Hét: 14617
  • e Hónap: 43929
  • e Év: 231731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.