Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyémántcsiszolás
  2020-04-22 07:35:27, szerda
 
  ,,Az Ú keze tette mindezt" (Jób 12,9).

Sok évvel ezelőtt a világ történetében addig ismert legcsodálatosabb gyémántot egy afrikai bánya mélyében találták. Azután átadták Anglia királyának, hogy ékesítse az állam koronáját. A király elküldte Amszterdamba, hogy egy szakértő ékkőcsiszoló alakítsa ki. El tudod képzelni, hogy mit tett vele?
Vette ezt a kifejezhetetlen értékű követ, és egy rovátkát vágott bele. Aztán egyszer keményen megütötte kalapácsával, és a fenséges ékkő kezébe hullt két darabban. Micsoda vakmerőség!
Valójában igen meggondolt dolog történt, mert azt az egyetlen kalapácsütést tanulmányozta és tervezte napokon és heteken át. Rajzokat és mintákat készített az ékszerről. Minőségi hiányait és lehetséges vonalait, amelyek mentén elhasadhatna, mind áttanulmányozta a legkisebb részletekig. Hiszen az az ember, akire rábízták, az egyik legjobb ékkőcsiszoló szakember volt a világon.
Még most is úgy véled, hogy az az ütés tévedésből történt? Nem, az volt a záróköve és csúcsa a drágakövet a legtökéletesebb alakúra formálta, ragyogóvá és ékkő csillogásúvá. Az az ütés, ami olyannak tűnt, hogy tönkreteszi azt a fenséges drágakövet, lényegében annak tökéletes megváltása volt, mert a két felet csodálatos ékkövekké alakította. Csak egy szakértő szeme láthatta meg a két gyémánt rejtett, faragatlan szépségét, amint kikerült a bányából.
Olykor, hasonló módon, Isten enged egy fájó csapást az életedre. Vérzel, érzed a fájdalmat, és lelked felkiált gyötrelmében. Először azt gondolod, hogy az ütés döbbenetes hiba. Mégsem az, mert a legdrágább ékkő vagy a világon Isten szemében. Ő a legnagyobb szakértője az ékkőhasításnak az egész univerzumban.
Egy napon a Király koronájának díszítő drágaköve leszel. Amint most az Ő kezében fekszel, Ő tudja, miként bánjék veled. Egyetlen ütést sem enged meg, hogy megérintse érzékeny lelkedet, kivéve azt, amit Isten akar. Biztos lehetsz abban tapasztalatod legmélyéből, hogy meglátod a kimondhatatlan áldásokat és lelki gazdagságot, amit addig még soha el sem képzeltél. (J. H. M.)
George MacDonald könyveinek egyikében az egyik szereplő ezt a keserű nyilatkozatot teszi: ,,Kíváncsi vagyok, miért teremtett engem Isten. Én egyáltalán nem látok ebben semmi célt!" Egy másik szereplő így válaszol: ,,Talán még nem látsz egyetlen célt sem, de akkor Ő még nem fejezte be alakításodat. Ezenkívül, te a folyamattal vitatkozol."
Ha az emberek elhinnék, hogy még mindig a teremtés folyamatában vannak, akkor engednének az Alkotónak, hogy úgy bánjék velük, mint ahogy a fazekas kezeli az agyagot, és átadja őket egy ragyogó, szándékos cselekvéssel az Ő kereke forgásának. Ezután képesek lennének köszönteni az Ő kezének minden formálását saját magukon még akkor is, ha az fájdalmat okoz. Néha nemcsak el kell hinniük, hanem meg is kell látniuk Isten célját, ami az, hogy ,,sok fiat vezet dicsőségre" (Zsid 2,10).

Téged csapás nem érhet,
Csak mit Isten megenged.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: legcsodálatosabb, kifejezhetetlen, legtökéletesebb, áttanulmányozta, kimondhatatlan, ékkőhasításnak, tapasztalatod, nyilatkozatot, tanulmányozta, kalapácsütést, kalapácsával, univerzumban, alakításodat, folyamatában, ékkőcsiszoló, cselekvéssel, gyötrelmében, elhasadhatna, amszterdamba, történetében, csillogásúvá, koronájának, gazdagságot, legmélyéből, részletekig, tönkreteszi, folyamattal, csodálatos, tévedésből, megváltása, forgásának, vitatkozol, formálását, egyáltalán, drágakövet, faragatlan, világ történetében, afrikai bánya, állam koronáját, király elküldte, szakértő ékkőcsiszoló, kifejezhetetlen értékű, rovátkát vágott, fenséges ékkő, egyetlen kalapácsütést, legkisebb részletekig, egyik legjobb, legtökéletesebb alakúra, fenséges drágakövet, szakértő szeme, fájó csapást, ütés döbbenetes, George MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Png nő  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png lepke  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Alázat  Szívem tiéd  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Rátalálsz  Erdőn  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zilahy Lajos gondolata  Próbálj meg ...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Szívem  képre írva  Popper Péter szavai  Png rózsa csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Hazára minden embernek szükség...  Nagyon különös  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Akarat  Png nő  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
világ történetében, afrikai bánya, állam koronáját, király elküldte, szakértő ékkőcsiszoló, kifejezhetetlen értékű, rovátkát vágott, fenséges ékkő, egyetlen kalapácsütést, legkisebb részletekig, egyik legjobb, legtökéletesebb alakúra, fenséges drágakövet, szakértő szeme, fájó csapást, ütés döbbenetes, legdrágább ékkő, világon Isten, legnagyobb szakértője, egész univerzumban, kimondhatatlan áldásokat, egyik szereplő, keserű nyilatkozatot, másik szereplő, folyamattal vitatkozol, emberek elhinnék, teremtés folyamatában, fazekas kezeli, fájdalmat okoz, legcsodálatosabb, kifejezhetetlen, legtökéletesebb, áttanulmányozta, kimondhatatlan, ékkőhasításnak, tapasztalatod, nyilatkozatot, tanulmányozta, kalapácsütést, kalapácsával, univerzumban, alakításodat, folyamatában, ékkőcsiszoló, cselekvéssel, gyötrelmében, elhasadhatna, amszterdamba, történetében, csillogásúvá, koronájának, gazdagságot, legmélyéből, részletekig, tönkreteszi, folyamattal, csodálatos, tévedésből, megváltása, forgásának, vitatkozol, formálását, egyáltalán, drágakövet, faragatlan, vakmerőség, döbbenetes, alakította, meggondolt, köszönteni, könyveinek, engednének, lényegében, megérintse, lehetséges, legdrágább, királyának, szakértője, legnagyobb, dicsőségre, legkisebb, szándékos, valójában, alkotónak, készített, ékszerről, ezenkívül, szakember, tökéletes, ragyogóvá, ékkövekké, szépségét, képzeltél, egyikében, fájdalmat, koronáját, áldásokat, drágaköve, gyémántot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1048
  • e Hét: 12759
  • e Hónap: 42071
  • e Év: 229873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.