Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Álljatok helyt!”
  2020-04-24 06:54:15, péntek
 
  ,,Álljatok helyt, és meglátjátok az Úr szabadítását, amelyet ma cselekszik veletek!" (2Móz 14,13)


Ez a bibliavers tartalmazza Isten parancsát nekem, mint hívőnek azokra az időkre nézve, amikor súlyos körülményekkel és rendkívüli nehézségekkel találkozom. Mit kell tennem akkor, amikor nem tudok visszavonulni, vagy nem tudok előre haladni, és utamat gátolják jobbról és balról is?
A Mester szava ez hozzám: ,,Álljatok helyt!" Ilyen időkben az a legjobb, amit tehetek, hogy csak Mesterem szavára hallgatok, mert mások oda fognak jönni hozzám javaslataikkal és gonosz tanácsaikkal.
A reménytelenség odajön, ezt súgva: ,,Add föl - feküdj le, és halj meg!" Azonban még a legrosszabb időkben is Isten engem vidámmá és bátorrá tesz, hogy örvendezzem szeretetében és hűségében.
A gyávaság odajön és ezt mondja: ,,Vissza kell térned a világi módszer szerinti cselekvéshez. Túl nehéz neked keresztyénként élned. Add fel alapelveidet!" Mégsem számít, milyen nagy nyomást gyakorol rám a Sátán, hogy kövessem útját, nem tudok ilyet tenni, mert Isten gyermeke vagyok. Az Úr isteni parancsa azt tanítja nekem, hogy az Övéi ,,erőről erőre jutnak" (Zsolt 84,8). Ezért ezt akarom, és sem halál, sem pokol nem fordít el engem az én pályámról. Ha pedig egy időszakra nézve azt mondja nekem, hogy ,,álljatok helyt", azt olyan időpontnak ismerem el, hogy meg kell újítanom erőmet a jövőbeni még nagyobb lépések megtételére.
A türelmetlenség odajön, ezt kiáltva: ,,Kelj fel, és tegyél valamit! Hogy 'helyt állsz' és várakozol, az puszta semmittevés." Miért kell azt gondolnom, hogy tennem kell valami helyeset ahelyett, hogy az Úrra néznék? Ő nemcsak tesz valamit - Ő megtesz mindent.
Az önteltség odajön dicsekedve: ,,Ha a tenger gátolja utadat, gyalogolj bele, és várd a csodát!" Az igazi hit azonban sohasem hallgat az önteltségre, türelmetlenségre, gyávaságra vagy elkeseredésre, hanem csak Istenre hallgat, aki ezt mondja: ,,Álljatok helyt!" Aztán ez a hit úgy megáll rendületlenül, mint egy szikla.
,,Álljatok helyt!" Olyan helyzetbe kell kerülnöm, mint aki áll, készen a cselekvésre, további parancsokat várva, boldogan meg türelmesen számítva a Vezető hangjára. Nem sok idő telik el, amikor Isten ezt mondja nekem olyan határozottan, mint ahogy megmondta Mózesnek, hogy adja át Izráel gyermekeinek: ,,Induljanak el!" (2Móz 14,15) (Charles H. Spurgeon)

Légy nyugodt! Miért aggódsz
Kusza utad miatt?
Isten tud mindent, Ő nyit ajtót,
S haladékot Ő ad.
Jó, ha hitben maradsz,
És nem látásban,
Öltözd föl a bizalmat,
Így jártas leszel a titokban,
Mosolyával teljes napfényt ad.

A bizonytalanság idején - várj! Ha van bármilyen kételyed - várj! Sose késztesd magad cselekvésre! Ha valamilyen fékezést érzel lelkedben, ne menj vele szemben - várj, amíg az út megtisztul!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: türelmetlenségre, javaslataikkal, körülményekkel, türelmetlenség, bizonytalanság, reménytelenség, keresztyénként, elkeseredésre, visszavonulni, nehézségekkel, rendületlenül, határozottan, tanácsaikkal, szabadítását, gyermekeinek, cselekvéshez, alapelveidet, szeretetében, tartalmazza, cselekvésre, meglátjátok, önteltségre, parancsokat, megtételére, örvendezzem, semmittevés, legrosszabb, gyávaságra, valamilyen, bibliavers, türelmesen, megtisztul, időpontnak, induljanak, mosolyával, cselekszik, bibliavers tartalmazza, időkre nézve, reménytelenség odajön, legrosszabb időkben, gyávaság odajön, világi módszer, időszakra nézve, türelmetlenség odajön, puszta semmittevés, önteltség odajön, tenger gátolja, bizonytalanság idején, Charles,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Adakozás  Radikális szeretet  Png fotel  Lóhere  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Png fotel  Zilahy Lajos gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reggel van  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Annuska bar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Julian Brass gondolata  Lóhere  Szép álmokat!  Idő  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Png csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A kételkedés kezelése  Erdőn  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Még csak most kezdődik a nap  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Fehér virág  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bibliavers tartalmazza, időkre nézve, reménytelenség odajön, legrosszabb időkben, gyávaság odajön, világi módszer, időszakra nézve, türelmetlenség odajön, puszta semmittevés, önteltség odajön, tenger gátolja, bizonytalanság idején, türelmetlenségre, javaslataikkal, körülményekkel, türelmetlenség, bizonytalanság, reménytelenség, keresztyénként, elkeseredésre, visszavonulni, nehézségekkel, rendületlenül, határozottan, tanácsaikkal, szabadítását, gyermekeinek, cselekvéshez, alapelveidet, szeretetében, tartalmazza, cselekvésre, meglátjátok, önteltségre, parancsokat, megtételére, örvendezzem, semmittevés, legrosszabb, gyávaságra, valamilyen, bibliavers, türelmesen, megtisztul, időpontnak, induljanak, mosolyával, cselekszik, rendkívüli, találkozom, dicsekedve, várakozol, hűségében, hallgatok, helyzetbe, pályámról, gondolnom, időszakra, bármilyen, lelkedben, megmondta, parancsát, haladékot, gyalogolj, önteltség, szerinti, gyermeke, bizalmat, parancsa, álljatok, kövessem, napfényt, gyakorol, látásban, gyávaság, mesterem, titokban, újítanom, gátolják, késztesd, hangjára, jövőbeni, kerülnöm, fékezést, boldogan, mózesnek, helyeset, számítva, spurgeon, ahelyett, kételyed, valamit, megtesz, kiáltva, lépések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2729
  • e Hónap: 32041
  • e Év: 219843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.